Serie A (18): JUVENTUS 1-4 Parma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2011, 16:11

Że się podeprę pewnym polskim dramatopisarzem i filozofem: kompletna kalamarapaksa.... :angry:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
SirRose

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2011, 16:13

^FAZZI^ pisze:Drużyna pokroju ( ? ) Juve powinna bez problemu radzić sobie z przeciwnikami pokroju Parmy i Chievo nawet w 10.
Drużyna którą dziś jest Juve nie radzi sobie bez problemu z nikim a już na pewno nie w 10. Na razie Juve jest drużyną pokroju Sompy, Palermo czy Napoli i tyle. Jedyne co nas odróżnia to wielka historia, ale tym się meczy nie wygrywa.
Zgadzam się z Mietsonem - to był epic fail ale mam nadzieję jednorazowy. Po tak druzgoczących 20 minutach tego spotkania ciężko wyobrazić sobie zwycięstwo no chyba, że jedna ze stron przewyższa drugą swoim poziomem wielokrotnie a w naszym przypadku tak nie było.
Z Napoli mam nadzieję tak źle nie będzie, jeśli to zwątpienie i brak wiary które prezentowaliśmy szczególnie w drugiej połowie tego meczu nam nie zostanie.

Reg

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2011, 16:23

Monte Cristo pisze:
Reg pisze:
Podobnie jak u Krasica. Fakt, Giovinco poza bramkami nie zagrał nic specjalnego, ale my nie mamy nikogo lepszego na ławce
O w morde, ale ja bym chcial zebysmy mieli takiego napastnika co gra piach a strzela dwie bramki.
To właśnie napisałem, że przydałby się chociaż taki Giovinco na ławkę. Mimo że nie zawsze gra świetnie to byłby bardzo dobrym rezerwowym, szczególnie że nie mamy żadnego. Poza tym dziś nie grał piachu tylko po prostu poza bramkami nie wyróżniał się specjalnie. I nie jest napastnikiem.
JuventinoPS pisze: Kto mi pomoże skompletować listę zawodników, którzy reprezentowali nasze barwy, a później odwdzięczyli się bramką, grając już w innej drużynie? Rozpoczynam wyliczankę:

Di Vaio (Bologna), Marchionni (Fiorentina), Miccoli (Palermo), Almiron (Bari), Palladino (Parma), Giovinco (Parma)

Możemy zawęzić tę statystykę do kilku ostatnich sezonów.
Mutu (Viola)
Inzaghi (Milan)
Amoruso, którego wymienił Vincitore strzelał nam nie tylko w barwach Parmy, ale także Regginy i Atalanty

Co do sędziego to słusznie nie uznał bramki, bo bramkarz trzymał już piłkę. Jeśli chodzi o kartkę za zagranie ręką to możecie mieć rację. Zapomniałem o tym. Chociaż nie jestem przekonany czy to było celowe. Wydawało mi się, że ręka nie była daleko od ciała (Widziałem tylko jedną powtórkę).

Obrazek
Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2011, 16:26

JuventinoPS pisze:Kto mi pomoże skompletować listę zawodników, którzy reprezentowali nasze barwy, a później odwdzięczyli się bramką, grając już w innej drużynie? Rozpoczynam wyliczankę:

Di Vaio (Bologna), Marchionni (Fiorentina), Miccoli (Palermo), Almiron (Bari), Palladino (Parma), Giovinco (Parma)

Zlatan Ibrahimović (AC Milan) :smile:

Mecz o którym nie mam chęci wypowiadać się. Jedynie co mnie martwi to poważna kontuzja Quagliarelli, a co za tym idzie, oglądanie dwóch nieskutecznych napastników w postaci Iaquinty i Amauriego.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2011, 16:26

Reg pisze:
JuventinoPS pisze: Kto mi pomoże skompletować listę zawodników, którzy reprezentowali nasze barwy, a później odwdzięczyli się bramką, grając już w innej drużynie? Rozpoczynam wyliczankę:

Mutu (Viola)
Inzaghi (Milan)
Amoruso, którego wymienił Vincitore strzelał nam nie tylko w barwach Parmy, ale także Regginy i Atalanty
Ibra.

Potrzebujemy obrońców, jak ja pieniędzy.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2011, 16:30

deszczowy pisze:Potrzebujemy obrońców, jak ja pieniędzy.
Potrzebujemy napastników, jak ja wódki.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2011, 16:34

Mietson pisze:
deszczowy pisze:Potrzebujemy obrońców, jak ja pieniędzy.
Potrzebujemy napastników, jak ja wódki.
Chlapnij za mnie, co?

Nie mam siły nawet na sarkazm po tej lekcji. A to źle wróży. Chciałbym zobaczyć Martineza na boisku z Napoli. Gorszy, niż złAmauri nie może być.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2011, 16:53

Milan strzela w 85, Roma w 86 - dziś jest nasz dzień :lol: przynajmniej Lazio remisuje. Módlmy się o wieczorny remis.
Straszna bardacha się porobiła, o scudetto zapominam, liczę na CL.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2011, 16:56

Jakby ktoś nie widział - Melo w akcji.

Everybody was kung-fu fighting
Those cats were fast as lightning
In fact it was a little bit frightning
But they fought with expert timing

:dance:

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2011, 16:56

Ale Kielon zachował się jak junior przy tym karnym. To było oczywiste, że kiedy Crespo zatrzyma się z piłką przy linii to padnie. A Giorgio musiał wystawić tę nogę, cholera, musiał...

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2011, 17:02

Lypsky pisze:Milan strzela w 85, Roma w 86 - dziś jest nasz dzień :lol: przynajmniej Lazio remisuje. Módlmy się o wieczorny remis.
Straszna bardacha się porobiła, o scudetto zapominam, liczę na CL.
Na dodatek znaleźliśmy się w bezpośrednim zasięgu Palermo.
deszczowy pisze:Jakby ktoś nie widział - Melo w akcji.
Myślicie, że Paci celowo przeprowadził zamach na klejnoty rodowe Melo? Bo ja mam wątpliwości. Filip mnie dzisiaj solidnie wkurzył, zawalił nam mecz, ale wciąż go lubię.

Obrazek
Juvengod

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2011, 17:07

Jak to dzisiaj ktoś się zbulwersował na czacie, to Paci symulował, uderzył twarzą w buta Melo!

aRn.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2011, 17:07

Vimes pisze:
Myślicie, że Paci celowo przeprowadził zamach na klejnoty rodowe Melo? Bo ja mam wątpliwości. Filip mnie dzisiaj solidnie wkurzył, zawalił nam mecz, ale wciąż go lubię.
Absolutnie nie chcę usprawiedliwiać zachowania Melo, bo było ono karygodne. Tym niemniej był to raczej odwet za atak na genitalia. Swoją drogą równie bezpardonowy.

johnnybgoode

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2011, 17:09

Niesamowite, jakim cudem ten Paci nie dostał w tej akcji co najmniej żółtka, to było czyste chamstwo. Melo wytrzymywał w tym sezonie dużo, ale dzisiaj najwyraźniej Paci przelał czarę goryczy.

Do tego genialny sędzia, genialny Amauri, fatalna kontuzja Quagliarelli, fatalne wyniki innych drużyn, fatalne perspektywy na okienko transferowe... wymieniać dalej?

płyniemy w dół w tabeli... potrzeba nam co najmniej czterech zwycięstw z rzędu, żeby znowu było ciut spokojniej

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2011, 17:10

ketraB pisze:
meczu komentował nie będę, bo nie ma czego komentować...
No jak to? A Giovinco? Jechałeś latem faceta jak on dzisiaj Juventus :lol:

Obrazek
Zablokowany