Coppa Italia (1/8): JUVENTUS 2-0 Catania

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Buczus_JuveFan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2011, 16:06

Arbuzini pisze:Sorensen całkiem fajnie. Nawet zaczął obiegać Krasica. Mamy talent, którego nie wolno nam zmarnować. Młody sprawia wrażenie pracowitego i szalenie odpowiedzialnego człowieka.
Dokładnie podpisuje się pod tym stwierdzeniem.
8)

Filip

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2011, 16:49

Corcky pisze:
PS. nie wiem czy ktoś z was oglądał na rosyjskim sopcascie, ale komentator miał niezły polew z Augustyna :prochno:

To jak jechał z Augustyna to jeszcze pikuś, ale on miał co chwila jakieś dziwne wzniosłe momenty :P Wydaje mi się, że nie komentował na trzeźwo :D

Juventino79

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2011, 16:53

Wynik cieszy, liczę ,że to będzie nasz zwrot i odbicie się od przysłowiowego dna... Kontuzja Toniego oczywiście niezmiernie martwi, tak samo wizja Amauriego w naszej ofensywie :| Teraz czas na mecz z Bari - czas wrócić do TOP4... Forza Juve!

marek.siedlce

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2011, 16:56

Buczus_JuveFan pisze:
Arbuzini pisze:Sorensen całkiem fajnie. Nawet zaczął obiegać Krasica. Mamy talent, którego nie wolno nam zmarnować. Młody sprawia wrażenie pracowitego i szalenie odpowiedzialnego człowieka.
Dokładnie podpisuje się pod tym stwierdzeniem.
8)
Chłopak się rozwija w dobrą stronę. Do ataku też by mogli dać jakiegoś głodnego gry młodzieniaszka a nie Toni czy Floro Flores. Było by znacznie więcej pożytku.

FORZA JUVE !!!
hubijuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2011, 17:35

Czemu nie uznali gola Alexsa?

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2011, 18:08

Corcky pisze: PS. nie wiem czy ktoś z was oglądał na rosyjskim sopcascie, ale komentator miał niezły polew z Augustyna :prochno:
Ja mialem okazję :P
juventusprzemek pisze:Taaaakie Juve chcę oglądać do końca sezonu,
ojej :roll: To po lm...zastanów się chłopie bo ostatnie 15-20 min. to było bronienie wyniku, lepszy zespół spokojnie doprowadzily do remisu.
<<W@jTEk>> pisze: PS. W 1/4 zagramy z Lazio lub Romą wiadomo już gdzie?
Tak. Jest zasada, że jak rozgrywa się 1 mecz, to gospodarzem jest drużyna, ktora na koniec poprzedniego sezonu byla wyżej w tabeli. Czyli z lazio gralibyśmy u siebie, było 11ste...zaś z romą zagramy w Rzymie.
Przypomnę, że rewanż jest tylko w 1/2 finału.

Mecz nie był porywający, tatalną klęską byłoby nie pokonać w 1 składzie, rezerwowej i przesłabej catanii. Miło było patrzeć na poezje Alexa i Buffona w bramce.
Fajnie, że boki pomocy strzelił. Szkoda, że Alexowi nie uznał :doh: Sędziowanie jest poniżej dna!

Obrazek
Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2011, 18:11

hubijuve pisze:Czemu nie uznali gola Alexsa?
Alex był na pozycji spalonej. Dobrze że sobie przy tym wślizgu kuku nie zrobił. :-D

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2011, 18:16

ja wiem czy na spalonej? Jakby sędzia to puścił nikt by żalu nie miał :think:

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2011, 19:04

A i piękna bramka by była :wink:

#AllegriOut
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2011, 20:00

Myślę, że warto, aby cała drużyna potrenowała skuteczność...
Gdyby Aquilani, Marchisio i Krasić wykorzystali swoje setki to wynik byłby dużo wyższy :roll:

Grzegorz Mielcarski o Del Piero w półfinale MŚ 2006:
"Szybkość może nie ta, ale kunszt, jego wielki talent i ta precyzja cały czas jest"
Wciąż aktualne :happy:

Ps. Dobrze widzieć Gigiego znowu w bramce.

jsduga

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2011, 20:56

Wstyd byłoby przegrać ten mecz. Spokojnie wygraliśmy to spotkanie. Może wynik nie jest jakimś pogromem, ale gdyby zliczyć te wszystkie błędy sędziego i nasz brak skuteczności, to wygrana mogła być dużo bardziej okazała. Co więcej...pokonaliśmy ich praktycznie bez stylu, bez charyzmy, mecz nie był widowiskiem, a na uwagę zasługuje dobry powrót Buffona, wiecznie żywy Alex....i chyba tyle :)
PS: Nasz ostatni transfer jest karą dla zarządu za to, że sprowadza nasz klub do postaci średniaków. Zakup się spłacił przecież...
Czas na kolejny Floro Flores, czy inny Di Natale, Maxi Lopez?

„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2011, 21:19

Nie ma co się podniecać, bo ostatnich dwóch meczach ten mecz był obowiązkiem. Jakby nie patrzeć jakieś minusy musiały się pojawić bo straciliśmy Toniego. Świetny Del Piero, jak dla mnie kluczowy.

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2011, 22:24

Pewnie mnie zwyzywacie, ale trudno. Alex zagrał jeden dobry mecz w tym sezonie i juz go nosicie na rekach a raz w roku to sie nawet garbaty wyprostuje :twisted: A tak poważnie to ne liczyłbym na niego w innych meczach bo to raczej jednorazowy wyczyn choc chciałbym się mylić. Mnie jednak Alex przyzwyczaił do słabych występów i wole go w roli Jokera.

Bianconeri23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2011, 22:48

bajbek17 pisze:Pewnie mnie zwyzywacie, ale trudno. Alex zagrał jeden dobry mecz w tym sezonie i juz go nosicie na rekach a raz w roku to sie nawet garbaty wyprostuje :twisted: A tak poważnie to ne liczyłbym na niego w innych meczach bo to raczej jednorazowy wyczyn choc chciałbym się mylić. Mnie jednak Alex przyzwyczaił do słabych występów i wole go w roli Jokera.
Jeden dobry mecz w tym sezonie?! Obok Quagliarelli to Del Piero jest naszym najlepszym napstnikiem w tym sezonie.

Obrazek
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2011, 22:57

Bianconeri23 pisze:
bajbek17 pisze:Pewnie mnie zwyzywacie, ale trudno. Alex zagrał jeden dobry mecz w tym sezonie i juz go nosicie na rekach a raz w roku to sie nawet garbaty wyprostuje :twisted: A tak poważnie to ne liczyłbym na niego w innych meczach bo to raczej jednorazowy wyczyn choc chciałbym się mylić. Mnie jednak Alex przyzwyczaił do słabych występów i wole go w roli Jokera.
Jeden dobry mecz w tym sezonie?! Obok Quagliarelli to Del Piero jest naszym najlepszym napstnikiem w tym sezonie.
No a kto ma być drugim Iaquinta albo Amauri? No prosze Cie.

Zablokowany