LE (gr. A) [04]: JUVENTUS 0-0 Salzburg

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 listopada 2010, 23:37

Kiedyś było tak, że klasowy zawodnik miał ograniczony wybór jeśli chciał trafić do najlepszego klubu świata. Mógł wybrać pomiędzy Realem Madryt, Man City, Milanem i Juventusem. Te 4 kluby to była elita...niestety, dwa ostatnie miejsca się od kilku lat często zmieniają a nam będzie bardzo ciężko wrócić na wypracowane miejsce (o ile wrócimy).

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2010, 23:41

tak jak pisze madmo, Juve dostało -100 do europejskiego fejmu.
deszczowy dzisiaj -50 do forumowego fejmu.
Tragedia :cry: "a mógł chłop jeździć".

Wali mnie ta cała lakierowanka w postaci pucharku uefa. a przepraszam, ligi europejskiej. cel - awans do LM. To juz tradycja, że włoskie kluby średnio poważnie biorą sobie udział w tych rozgrywkach. Dzisiaj wychodzimy składem z entami i młokosami, -60 do morale, -100 do zdrowia i -200 do podatności na czarną magię?
Trzeba teraz zaiwaniać do jakiejś gildii i zreupować statsy.
Albo się przesiąść na tibicena.

Z ceseną będzie Acqua, Quaglia, będzie git.
Amauri, nigdy nie będziesz polakiem.

dziękuje, dobranoc.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2010, 23:56

pan Zambrotta pisze:tak jak pisze madmo, Juve dostało -100 do europejskiego fejmu.
deszczowy dzisiaj -50 do forumowego fejmu.
Tragedia :cry: "a mógł chłop jeździć".

Wali mnie ta cała lakierowanka w postaci pucharku uefa. a przepraszam, ligi europejskiej. cel - awans do LM. To juz tradycja, że włoskie kluby średnio poważnie biorą sobie udział w tych rozgrywkach. Dzisiaj wychodzimy składem z entami i młokosami, -60 do morale, -100 do zdrowia i -200 do podatności na czarną magię?
Trzeba teraz zaiwaniać do jakiejś gildii i zreupować statsy.
Albo się przesiąść na tibicena.

Z ceseną będzie Acqua, Quaglia, będzie git.
Amauri, nigdy nie będziesz polakiem.

dziękuje, dobranoc.
Ten mecz był gorszy, niż mój idio-temat. Szkoda podwójna, po coś takiego może zostać w psychice graczy. A jeszcze dobił mnie Lech. Wyszedł im kolejny "mecz życia" w LE. Śmieszno i straszno, bo jeśli z takim nastawieniem, jak dziś przyjedziemy do Poznania, to -100 do europejskiego fejmu dzisiaj może być tylko przygrywką.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2010, 00:08

Myślę, że wszyscy doskonale wiedzą jakie są priorytety Juventusu na ten sezon, bo to jest jakby oczywiste, gdzie miejsce Juve(w LM) tylko, że jakby zrobić ankietę: Przed rozpoczęciem rozgrywek LE lub w trakcie pt. :Czy dopuszczasz myśl, że Juventus Turyn nie wyjdzie z grupy z udziałem-bez wnikania w szczegóły- z drużyny z drugiej dziesiątki ligi polskiej oraz piątej drużyną ligi austriackiej to byłby tylko śmiech, więc po co się teraz to racjonalizować? Zamiast powiedzieć: daliśmy tu tyłka i tyle.
Wcale mi się też nie uśmiecha, że powielamy schemat "innych drużyn włoskich". Co my Palermo?
Naprawdę Marchisio i Momo się tak "przerobią", jak zagrają dwa mecze w tygodniu z pełnym zaangażowaniem?

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2010, 00:20

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=33319

A Pepe twierdzi, że zagrali dobrze.

(Dzięki, Mrozzi!)

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 05 listopada 2010, 00:25

Pontius21 pisze:
mrozzi pisze: Czekam na "polaczkowe" komenty :smile:

"makaroniarzyku" ogarnij się i wykaż trochę szacunku i pokory bo to jest śmieszne jak raz za razem jesteś kozak przed meczem a potem siedzisz cicho albo prowadzisz merytoryczne dysputy jak gdyby nikt nie pamiętał co pisałeś wcześniej
Cichutko siedź murzynku i nie zapomnij spuścić wody po tym leczeniu kompleksów. Szacunku to sobie ucz znajomków - ja patrzę na ciebie z góry i tak pozostanie.

Kolejny raz słabiutko i zespół absolutne nie zasłużył na te 3 oczka. Spotkanie w Poznaniu będzie kluczowe, ale ostatecznie nas nie ustawi - trzeba będzie liczyć na zwycięstwo z City w Turynie, jeśli oczywiście udałoby się nam wygrać z Lechem. Kontuzje i podejście Delnerego kluczowe.

Darius19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2010, 00:26

Już pisałem abyśmy awansowali musimy wygrać oba mecze czyli z Lechem i Man City i to wysoko minimum2:0 bo nawet jeśli wygramy i będziemy mieli te 10 pkt oczywiście przy korzystnym dla nas bilansie bramkowym Lecha i Man City wtedy wyjdziemy. W przeciwnym razie zostaniemy na 3 miejscu i pożegnamy się z Ligą Europejską. A wtedy rzeczywiście zostaje nam tylko liga włoska. A co do dzisiejszego meczu jak to podsumowali w tv4 Juventus wystawił 11 zawodników a 14 było kontuzjowanych więc to chyba mówi wszystko.

FORZA JUVE
SirRose

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2010, 00:37

Na prawdę nie rozumie tego braku zaangażowania w meczach ze słabszymi zespołami. Pół naszego składu to zawodnicy na wypożyczeniu lub bardzo młodzi - oni powinni pokazywać się w każdym spotkaniu bez wyjątku jeśli marzy im się pozostanie w Turynie.
Awans do kolejnej fazy w tej chwili jest na prawdę bardzo odległy - musimy wygrać dwa pozostałe mecze i nawet to nie gwarantuje nam awansu na 100% (jeśli MC i Lech wygrają swoje mecze z Redbullem to zdecyduje bilans bramek).
Z takim nastawieniem w Poznaniu możemy się niemile rozczarować i przez najbliższe 20 lat będziemy słuchać "Juve ?? Phi... z Lechem sobie nie poradzili"
Nie wiem po co te zapewnienia, że LE jest dla nas ważna. Przecież można po prostu powiedzieć, że mają te rozgrywki w dupie i przynajmniej nie marnowałbym czasu na oglądanie tej szopki...

W awans średnio wierzę, ale mam szczerą nadzieję, że ten blamaż nie zepsuje morale w drużynie i w SerieA będą sobie nadal przyzwoicie radzić i to nie tylko w meczach z tymi największymi lecz właśnie ze średniakami/słabeuszami bo finalnie to własnie te punkty będą decydujące.

Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2010, 00:53

SirRose pisze: Awans do kolejnej fazy w tej chwili jest na prawdę bardzo odległy - musimy wygrać dwa pozostałe mecze i nawet to nie gwarantuje nam awansu na 100% (jeśli MC i Lech wygrają swoje mecze z Redbullem to zdecyduje bilans bramek).
Strona 17 http://pl.uefa.com/MultimediaFiles/Down ... WNLOAD.pdf

Jeżeli wygramy z Lechem/City i będziemy miec jednakową ilośc punktów - awans.

onliforpipul
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 05 listopada 2010, 00:57

http://www.corrieredellosport.it/calcio ... City%C2%BB

Big Boss wypowiada się po tym kompromitującym spotkaniu. Jego zdaniem mecz był ciężki, ale nie martwi go stan Krasicia, bowiem ten i tak nie będzie mógł zagrać w najbliższej kolejce. Alojzy ma nadzieję na szybką rehabilitację Legro, w przeciwnym razie zagra ktoś inny (ciekawe kto...). Jednak Delneri wydaje się być zadowolony z przebiegu spotkania ( :shock: ). Zmęczenie zawodników Delneri tłumaczy wysiłkiem drużyny w pojedynku z Milanem.

Na koniec nieco optymizmu 8) Boss zapowiada, że musimy wygrać 2 ostatnie kolejki i możemy to jego zdaniem zrobić. Jednocześnie chwali Lecha - "wszyscy byli zdziwieni 3 bramkami w Turynie, a okazuje się, że tyle samo goli zaaplikowali City - to już coś..."

Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 listopada 2010, 01:02

Zero kreatywności, zero fajnych akcji. Ja wiem, że kontuzje i że bezpośredni awans do LM to priorytet, no ale pokażmy jakiś poziom! A Amauri to najbardziej bezproduktywny napastnik ze wszystkich "wielkich klubów" , to prawdziwy fenomen. Jak on mógł być warty 22 mln, nawet 2 lata temu kiedy coś strzelał choć nigdy nie strzelał dużo? Sprzedać za 8, a co mi nawet za 6 mln, za rok już 31 lat będzie miał i to ostatni moment żeby coś na nim zarobić. Marotta chciał pozbyć się wysokich kontraktów? Treze w formie zasługiwał na taką gażę jaką miał, na pewno by odzyskał formę. A Amauri zarabia 1 mln mniej a nie robi NIC. I jak za niedługo znów strzeli 2 bramki to i tak niczego nie zmieni. Jest za słaby i tyle.

Z Juve na dobre i złe!
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 05 listopada 2010, 01:33

artur_89 pisze:Oddać Sissoko, za Mexesa,
Oh, coz to moje ucieszone oczy widza :D
Vincitore pisze:Co do słabszej postawy Sissoko to wcale się nie dziwię. Gdybyśmy grali dzisiaj z Interem/Milanem/Manchesterem City to byłby jednym z najlepszych na boisku.
Hmm, w sumie z Milanem tak zakrecil bramkarzem i obronca, ze ci nie wiedzieli jaki jest dzien tygodnia po czym nagral pile Del Piero i goal!
mateelv pisze:anal-izę. ; )
Tez lubie anal-Izę :roll:
WojtinhoFCJ pisze:Jak on mógł być warty 22 mln,
A wiec blad, nie 22, a 23,5mln. ełro dal sekko za niego :ok: W pieniadzach, zawodnikach, wielbladach, suwenirach i innych precjozach.
WojtinhoFCJ pisze:A Amauri zarabia 1 mln mniej a nie robi NIC.
Jesli Trez zarabial 4,5mln. za sezon, to aktualnie Amałri najprawdopodobniej zarabia niecale 500 tysi mniej od niego :-D

Na wstepie chcialem zaznaczyc, ze nie mialem sposobnosci ogladania dzisiejszych zawodow (zawod - jakze trafne slowo :D). Chcialem jednoczesnie podziekowac kolegom wspolforumowiczom za zreferowanie kopanki i powiem: nie przejmujmy sie, przeciez niedawno pokonalismy Milan! Ale to przeciez ja jestem skonczonym malkontentem i narzekaczem, bo po meczu czy to z Milanem czy wczesniej z Manchesterem nie popadlem w ekstaze i bezgraniczna wiare w to, ze mamy juz DRUŻYNĘ. Byc moze niektorych ostro zdziwie, ale nadal JEST COŚ DO POPRAWY W JUVENTUSIE.
He he i jeszcze tak mi sie przypomnialo jak po transferze Amałriego bylem przez niektorych ganiony za to, ze wytykam mu od najgorszych anty-pilkarzy, nieudolniakow itp. Fajnie sie chlopak rozkrecil, co nie? :ok: No ale to przeciez ja jestem malkontentem :-D
A dzisiaj Primavera zagrala zle? Hmm, podwozie I SZYNY TEZ BYLY ZLE. No przeciez inwestujemy i stawiamy na mlodziez! (quote by G. Marotta)
strong return pisze:tylko, że jakby zrobić ankietę: Przed rozpoczęciem rozgrywek LE lub w trakcie pt. :Czy dopuszczasz myśl, że Juventus Turyn nie wyjdzie z grupy z udziałem-bez wnikania w szczegóły- z drużyny z drugiej dziesiątki ligi polskiej oraz piątej drużyną ligi austriackiej to byłby tylko śmiech, więc po co się teraz to racjonalizować? Zamiast powiedzieć: daliśmy tu tyłka i tyle.
Wcale mi się też nie uśmiecha, że powielamy schemat "innych drużyn włoskich". Co my Palermo?
O jak fajnie kolega to ujal.
Rozpatrywanie tego turnieju w kategoriach: "nie chce nam sie, bo to tylko LE i oszczedzamy sie na Serie A" to jakas totalna parodyjka. W TAKIEJ grupie, to z poslinionym palcem w uchu przeciwnika powinnismy zajac drugi platz i pokazywac gre w miare przyjemna dla oka. Widac nie prezentujemy poziomu godnego europejskich boisk. WTF? eNcHaeL se poogladam, tam jest przynajmniej jakas akcja... ("Brandon Dubinsky Powerplay goal!"
"Betts scores!"
Yeah :dance:) Polecam i Wam oraz... nie nerwujmy siem.

Powodzonka, dobranoc.

PS. Arboleda pyknal fajna brameczke. Niech nasze drewniaczki ucza sie od niego jak odnajdywac sie w polu karnym przeciwnika.
PS2. Zbulic Vinovo!
PS3. Mam smaka na mozarelle z bazylia...

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 05 listopada 2010, 05:56

Właśnie wróciłem z imprezy, a tu nie dość, że rano będzie kac, to jeszcze Juve remisuje z Salzburgiem, nosz Oł-Maj-Gad.

Pier...le, koniec z piciem Red Bulla do vodki !!! Sponsorowaniu przeciwników, mówię od dzisiaj stanowcze NIE.
deszczowy pisze:Chyba Del Neri pokazał naszym grajkom przed meczem TO. Bo wyglądali na mocno wystraszonych.
Raczej TO.

Amałri hardcore version :rotfl:
ewerthon pisze:Amauri de Oliveira Carvalho podczas meczu:
Obrazek
Ważny remis na trudnym terenie, także nie ma się co ŁAMAĆ :prochno:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2010, 07:30

Jacky pisze: He he i jeszcze tak mi sie przypomnialo jak po transferze Amałriego bylem przez niektorych ganiony za to, ze wytykam mu od najgorszych anty-pilkarzy, nieudolniakow itp. Fajnie sie chlopak rozkrecil, co nie? :ok: No ale to przeciez ja jestem malkontentem :-D
A mogę zapytać pod jakim nickiem wtedy występowałeś ? Bo według danych w profilu zarejestrowałeś się na forum dobry rok po transferze Sandokana...
Mecz fatalny, wynik fatalny. Generalnie wczoraj odpadliśmy z Ligi Europejskiej.

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
JuveFilip_8_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2010, 09:02

Tragedia, masakra, nawet to ze gralismy bez 12 piłkarzy nie powinno przeszkodzic w zwyciestwie, chociaz moze nasi pilkarze powinni wyjezdzac na treningi do Anglii? Tam chłopy graja po 40+ meczów w sezonie na pełnym gazie kazde 90minut i nic im nie jest (mowie tu o takich druzynach jak np. Bolton czy jakis inny Sunderland), bo maja maksymalnie 3-4 kontuzje na sezon.

Juve potrafi wygrac z kazdym (i prosze sie tu nie smiac!) ale dostac po dpsku tez potrafi dostac doslownie od kazdego. Jestesmy bardziej nieprzewidywalni niz Leszek.

Obrazek
Zablokowany