Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
matekkuba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2011, 22:39

Tak, Aqua.

rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 09 lutego 2011, 22:39

Panowie, mam nadzieje, ze Chiellini zszedl nie z powodu kontuzji, lezał wczesniej, ale pozniej normalnie biegal itp, a jak schodzil to nie okazywal, ze cos mu dolega, wierzę ze nic mu sie tam nie stalo

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2011, 22:40

No, dzis Alberto klasa :ok: Nie gral zbyt dlugo, wiec na inter powinien wyjsc bez wiekszego zmeczenia i mam nadzieje, ze tak jak dzisiaj gral do Boriello, tak w niedziele bedzie zagrywal do naszego Mitra-Matri-tatatata. Podobac sie tez Giovinco, no i Rossi. Swoja droga komentator na TVP HD geniusz: "Na boisku mamy dwoch pilkarzy o nazwisku Rossi - Giuseppe Rossiego i Daniele De Rossiego"

Swoja droga, chetnie zobaczylbym w Juve tego mlodego Grosskreutza. Wie jedna, podstawowa rzecz i fajnie potrafi zejsc do srodka i uderzyc.
Łukasz pisze:
beka pisze:spokojnie mogl przyznac dwie czy trzy jedenastki dla Wlochow.
Wyolbrzymiasz. Ja tam widziałem chyba tylko jednego karnego. Taki Pazzini sam wpadł na Mertesackera.
Cassano Twoim zdaniem rowniez nie byl faulowany?
Łukasz pisze: Pytanie za sto punktów - kto zagrał w 66 minucie kapitalną piłkę z głębi pola (bliżej lewej strony), po której Boriello strzałem z pierwszej piłki z lewej nogi, wywalczył rzut rożny? Aquilani?
Tak, Aqua ;)
Ostatnio zmieniony 09 lutego 2011, 22:42 przez bendzamin, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 09 lutego 2011, 22:41

Piękna dzisiejszego wieczoru była Italia :!: :bravo: Dawno nie widziałem TAK grającego zespołu Azzurrich. Pierwsza połowa pod dyktando Niemców, ale w drugiej Włosi zasłużenie wyrównali, a i mogli się pokusić o zwycięstwo. Szkoda 2 znakomitych sytuacji, z których bramkarz rywala wyszedł obronną ręką.

Świetną zmianę dał Aquilani. Posyłał GENIALNE podania, do tego opanowanie piłki, drybling dziś erste Klasse. :whistle:

Bonucci popełnił parę błędów, ale ogólnie nie najgorzej. Chiellini pewnie, ale zdecydowanie za często bawi się w akcje ofensywne, a koordynacji ruchowej to on nie ma. W obronie jednak wzorowo.

Z ciekawostek - Motta grał chamsko, a Ranocchia popełniał mnóstwo głupich błędów. :C

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2011, 22:43

Z jednej strony pamiętam dobrze grającego Kielona na lewej obronie, a z drugiej to świetny stoper. No i co teraz ?

Oglądałem kawałek meczu, i najbardziej rzucił mi się w oczy Cassani i Aquilani. Mam nadzieje że Aquilani wrócił już do formy. A i zapomniałbym o Gigim, dziś świetne interwencje.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2011, 22:43

Zasłużony remis. Początek pierwszej połowy Dojczland, końcówka Italia, druga połowa wyrównana. Patrząc na Juventinich Gigi spoko, bramka była ciężka do obrony a kilka fajnych interwencji. Bonucci spokojnie, moim zdaniem lepiej od Ranochi który nie pokrył Klose. Giorgio bez zarzutu- z interem na bank zagra na lewej :ok: . Aqua świetna zmiana, aktywny. No i Sebuś :D

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2011, 22:44

Oglądałem od ~60 minuty.

Aqua bardzo fajnie. Giovinco też kilka dobrych piłek rozegrał, raz czy dwa ładnie na skrzydle. Jak na niecałe 20 minut bez rewelacji, ale solidne 6,5 w pełni się należy. Rossi niby nic ciekawego, ale i tak był groźniejszy od Boriello. Bramka była tylko kropką nad i.

W obronie bardzo pozytywnie wyróżniał się Ranocchia. Bonucci po swojemu, czyli klocowato, ale piłki dobrze wyprowadzał. Może częstsze występy obok byłego kolegi z Bari sprawią, że stanie się jakiś taki - bardziej gibki. Dzisiaj jakieś zalążki tego było widać. Żeby nie było, że mam pretensje do Marotty, że zdecydował się na Bonucciego, a nie Ranocchie. Nie mam. To był zrozumiały ruch. Niech teraz sprowadzi i reaktywuje Santacroce to załapie u mnie plusa :prochno: .

Criscito jak był chudy tak jest. Lepszych lewych obrońców od niego jest na pęczki, tym bardziej za ~14 mln E. CZEMU NIE MA POWOŁANIA DLA BALZARETTIEGO?!

Podsumowując: całkiem możliwe, że z tej mąki będzie jeszcze chleb.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2011, 22:45

mrozzi pisze: a Ranocchia popełniał mnóstwo głupich błędów. :C
Wlasnie. Tez to zauwazylem i zdziwilem sie, ze ktos w komentarzach wyzej napisal, ze gra bardzo dobrze. W drugiej polowie faktycznie zaczal grac agresywniej, ale pare razy i tak zostal przylapany na "braku koncentracji".

Cassano bardziej mi sie podobal, niz Rossi. Montolivo zagral ciekawiej od Motty, ale to dwa rozne typy pomocnikow. De Rossi bez rewelacji. Buffon - juz lepiej. Bonucci pare glupich bledow, ale poprawnie. Momentami niepotrzebnie odpuszczal.

Boriello nie lubie i uwazam, ze mogl inaczej rozegrac akcje po podaniu Aquilaniego. Pazzini pokazal sie z lepszej strony. Criscito mimo asysty, szalu nie robi i nie bedzie robic. Cassani i Chiellini + Bonucci i Ranocchia, w tej chwili to chyba optymalna 4 jesli chodzi o defensywe Italii.
Ostatnio zmieniony 09 lutego 2011, 22:48 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2011, 22:46

beka pisze:Swoja droga komentator na TVP HD geniusz: "Na boisku mamy dwoch pilkarzy o nazwisku Rossi - Giuseppe Rossiego i Daniele De Rossiego"
Chciał być fajny, ale chyba nie wie, że Rossi to zupełnie inne nazwisko niż De Rossi... Cóż... :whistle:

Ładnie też dzisiaj Seba - od razu po zmianie jego i Aquy miodnie to wyglądało, aż się Niemcy troszkę napocili. :smile:

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2011, 22:46

Arbuzini pisze: CZEMU NIE MA POWOŁANIA DLA BALZARETTIEGO?
Nie jestem tego pewien, ale czy on czasem nie jest kontuzjowany ? W meczu z nami zszedł z boiska z jakimś urazem. Co nie zmienia faktu, że jak jest zdrowy to zjadłby na śniadanie Criscito.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 09 lutego 2011, 22:48

De Rossi pisze: Zagrali łącznie 17 spotkań :P. Ja się tam nie czepiam niczego, po prostu zastanawia mnie jedno. Jedni mówią, że Bonucci z Chiellinim nie mogą być zgrani, bo grają ze sobą dopiero pół roku, a tu jednak Andrea z Leonadro mogą, bo rok temu zagrali wspólnie 17 meczów.
Brawo! Świetny argument.
Stwierdziłeś, że jedni użytkownicy uważają 17 spotkań za wystarczające do zgrania, a inni za niewystarczające... Odkrywcze!
Poza tym Bonucci z Ranocchią tworzyli świetną parę stoperów, co znajdowało odzwierciedlenie w ocenach meczowych i wyróżnieniach (jedenastki kolejki/sezonu)... Meczów nie oglądasz, czy co?

BTW Cassani to bardzo dobry piłkarz

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2011, 22:50

Simi pisze:
Arbuzini pisze: CZEMU NIE MA POWOŁANIA DLA BALZARETTIEGO?
Nie jestem tego pewien, ale czy on czasem nie jest kontuzjowany ? W meczu z nami zszedł z boiska z jakimś urazem. Co nie zmienia faktu, że jak jest zdrowy to zjadłby na śniadanie Criscito.
Sprawdziłem na transfermarkt i faktycznie "ma apteczkę". Z nim, Chiellinim i chudym Criscito lewa flanka obrony wygląda całkiem gryfnie.

Fajnie, że chwalicie Cassaniego. Szkoda, że pozbyliśmy się go za darmo. Mam nadzieję, że do nas wróci w lecie :pray: .

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2011, 22:51

beka pisze:No, dzis Alberto klasa :ok:
Pokazał po raz kolejny, że to on, a nie Montolivo powinien grać pod nieobecnośc Pirlo.
beka pisze:Swoja droga komentator na TVP HD geniusz: "Na boisku mamy dwoch pilkarzy o nazwisku Rossi - Giuseppe Rossiego i Daniele De Rossiego
Na szczęście oglądałem z niemieckim komentarzem. Co jak co, ale komentatorów mają świetnych - znakomitych merytorycznie i obiektywnych.

beka pisze:Cassano Twoim zdaniem rowniez nie byl faulowany?
Nie widziałem powtórek tej akcji.
mrozzi pisze: Bonucci
Za stratę z końcówki powinien dostać co najmniej tydzień o chlebie i wodzie. Stoper który kiwa przed własnym polem karnym...
:roll:

Swoją drogą - dzisiejszy mecz to debiut Giovinco w seniorskiej reprezentacji. Warto to nadmienić.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2011, 22:58

Łukasz pisze:
mrozzi pisze: Bonucci
Za stratę z końcówki powinien dostać co najmniej tydzień o chlebie i wodzie. Stoper który kiwa przed własnym polem karnym...
:roll:
Napisałem wyraźnie, że popełnił kilka błędów. :wink: Ostatnio nie idzie mu zbyt dobrze, ale widać światełko w tunelu...

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2011, 23:07

Miernotte sie powinno wykastrowac za wypozyczenie Giovinco.
Do tego Crisito by nam sie teraz bardzo, bardzo bardzo przydal.
Mam nadzieje, ze Kielonowi niz zlego sie nie stalo oraz mam nadzieje, ze Prandelli znajdzie jakas inna formacje bo grac mega defensywnym 4-3-1-2 jest bez sensu :| Przez wiekszosc meczu akcje tworzylo tylko 3 zawodnikow z ataku...

KLIK ==>www
ODPOWIEDZ