Ekstraklasa 2010/2011
- ArtHur
- Juventino
Decyzja jest skandaliczna, beznadziejna i kompromituje zarząd Chłodziarek. Ale jakoś mnie to nie martwi, żal mi może jedynie Jacka Z.Chip pisze:http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html
Podobno Jacek Zieliński został zwolniony z Lecha. Moim zdaniem jest to niezrozumiała decyzja włodarzy tego klubu. O co tu chodzi? Czy jak zespół wreszcie zaczyna ładnie grać w piłkę, a dodatkowo przekonywująco wygrywa, to jest to dobry moment na podejmowanie takiej decyzji? Myślałem, że Lech to dobrze zorganizowana i profesjonalna spółka. Myliłem się. W sumie to nie moje problemy. Legia mistrz
- Darius19
- Juventino
Jak dla mnie to była tylko kwestia czasu. I się stało został zwolniony choć myślałem, że po tej wygranej z Wisłą jeszcze trochę pociągnie widocznie się myliłem. Z drugiej strony zmieniać trenera przed meczem z Manchesterem City to mnie zaskoczyło.ArtHur pisze:Decyzja jest skandaliczna, beznadziejna i kompromituje zarząd Chłodziarek. Ale jakoś mnie to nie martwi, żal mi może jedynie Jacka Z.Chip pisze:http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html
Podobno Jacek Zieliński został zwolniony z Lecha. Moim zdaniem jest to niezrozumiała decyzja włodarzy tego klubu. O co tu chodzi? Czy jak zespół wreszcie zaczyna ładnie grać w piłkę, a dodatkowo przekonywująco wygrywa, to jest to dobry moment na podejmowanie takiej decyzji? Myślałem, że Lech to dobrze zorganizowana i profesjonalna spółka. Myliłem się. W sumie to nie moje problemy. Legia mistrz
FORZA JUVE
- Klasyczna 10
- Juventino
Zarząd był już pewnie jak to się mówi po słowie z nowym szkoleniowcem i dlatego taki szok. Ja bym jednak nie rozgrzeszał Zielińskiego po meczu z Wisłą, bo przecież mieli grać w LM, a w lidze walczyć o czołowe lokaty. Transfery również to niewypały poza Łotyszem...ArtHur pisze:Decyzja jest skandaliczna, beznadziejna i kompromituje zarząd Chłodziarek. Ale jakoś mnie to nie martwi, żal mi może jedynie Jacka Z.Chip pisze:http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html
- steru
- Qualità Juventino
Zarząd Lecha musiał narazić się kibicom. Ci dali jasno do zrozumienia, że nie chcą widzieć Bakero na ławce trenerskiej a tu taka niespodzianka.
Ruch ten dla mnie nie jest do końca przemyślany i uważam go za marny wybór ale cóż, lepiej dla innych. Przyznam, że po cichu liczyłem że po zwolnieniu Zielińskiego, Lech zdobędzie się na coś czego do tej pory żaden polski klub nie uczynił. Chciałbym dożyć dnia w którym w naszej rodzimej lidze zostaje zatrudniony trener z doświadczeniem i z nazwiskiem znanym ze swojego warsztatu trenerskiego. Nawet w Uzbekistanie czy Azerbejdżanie potrafili zatrudnić Scolariego, a u nas same odrzuty :roll:
Wojciechowski już nawet zabrał głos w tej sprawie i według niego Zieliński jest lepszym fachowcem od Bakero i chętnie widziałby go na jakimkolwiek stanowisku w klubie (kolejny genialny pomysł JW :lol: ).
Przy okazji, Jańczyk ma już podobno zgodę na trenowanie w Legii. Jak nie będzie gwiazdorzył to transfer jak najbardziej na plus.
Ruch ten dla mnie nie jest do końca przemyślany i uważam go za marny wybór ale cóż, lepiej dla innych. Przyznam, że po cichu liczyłem że po zwolnieniu Zielińskiego, Lech zdobędzie się na coś czego do tej pory żaden polski klub nie uczynił. Chciałbym dożyć dnia w którym w naszej rodzimej lidze zostaje zatrudniony trener z doświadczeniem i z nazwiskiem znanym ze swojego warsztatu trenerskiego. Nawet w Uzbekistanie czy Azerbejdżanie potrafili zatrudnić Scolariego, a u nas same odrzuty :roll:
Wojciechowski już nawet zabrał głos w tej sprawie i według niego Zieliński jest lepszym fachowcem od Bakero i chętnie widziałby go na jakimkolwiek stanowisku w klubie (kolejny genialny pomysł JW :lol: ).
Przy okazji, Jańczyk ma już podobno zgodę na trenowanie w Legii. Jak nie będzie gwiazdorzył to transfer jak najbardziej na plus.
- steru
- Qualità Juventino
A co to zmienia? Kilka klubów jest stać na rzeczywiście wysokie zarobki dla trenerów. Patrz na pierwszy przykład z brzegu : Wojciechowski. Wiadomo, że pensja nie byłaby liczona w milionach euro ale porządnych, uznanych europejskich trenerów mogłaby przekonać.Skibil pisze:Z tym, że Scolari sam dostaje na tym zadupiu tyle kasy, co cały roczny budżet Lecha...
- Skibil
- Redaktor
Jakiś przykład? Pokaż mi porządnego trenera (jak to się mówi z "nazwiskiem") który zarabia tyle co trener Poloni Warszawa? Albo nawet 2 razy tyle co Janas - W końcu Wojciechowski byłby w stanie wywalić więcej pieniędzy...
- deszczowy
- Juventino
Albo nawet ciut więcej... Swoją drogą: nieźle dziadzio Scolari poleciał za mamoną. Mistrzostwo świata z Brazylią, v-ce mistrzostwo Europy z Portugalią i prowincja w Uzbekistaine, czy jakiejś innej "republice poligonów atomowych". Masakra.Skibil pisze:Z tym, że Scolari sam dostaje na tym zadupiu tyle kasy, co cały roczny budżet Lecha...
J.W. myśli chyba, że jak zapłaci trenerowi miliony, to on mu zagwarantuje sukces.
- Darius19
- Juventino
Niestety tak jest trenerzy idą tam gdzie dobrze płacą. A swoje już zrobił. A co do Bakero nie należy go tak od razu skreślać tylko trzeba dać mu trochę czasu może okaże się to jednak dobrym posunięciem? Poczekamy zobaczymy.deszczowy pisze:Albo nawet ciut więcej... Swoją drogą: nieźle dziadzio Scolari poleciał za mamoną. Mistrzostwo świata z Brazylią, v-ce mistrzostwo Europy z Portugalią i prowincja w Uzbekistaine, czy jakiejś innej "republice poligonów atomowych". Masakra.Skibil pisze:Z tym, że Scolari sam dostaje na tym zadupiu tyle kasy, co cały roczny budżet Lecha...
J.W. myśli chyba, że jak zapłaci trenerowi miliony, to on mu zagwarantuje sukces.
FORZA JUVE
- Skibil
- Redaktor
Mnie się to kojarzy z sytuacją, gdy Orest Lenczyk był trenerem Ruchu Chorzów i po wygranej z - nomen omen - Lechem Poznań (było wtedy 1:0 o ile dobrze pamiętam) zrezygnował ze stanowiska, a po tych wydarzeniach Ruch spadł z ligi... Nie mówię, że i teraz będzie podobnie bo kadra Lecha jest dużo silniejsza niż ówczesnego Ruchu, ale zmiana trenera w trakcie sezonu chyba nigdy nikomu nie wyszła na dobre.
- Mourinho88
- Juventino
Bakero to jakaś pomyłka. Mogli dać jeszcze szansę Zielińskiemu, ostatnio dobrze Lech grał. Bezsensu zwalniać trenera dzień przed meczem w LE. W Poznaniu nie potrafią się żegnać http://pilkarskiekomentarze.com/?p=1763
- artur_89
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Do Waszej wiadomości, Scolari, nie trenuje już Uzbeków, od niedawna jest trenerem Palmeiras.
bo synuś musiał uciekać na studia do Brazylii, a ten pojechał z nim
pewnie, żeby się tam sam nie rozpił, jak przystało na studenta.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/inne-l ... omosc.html
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/inne-l ... omosc.html
- francois
- Juventino
W lidze powoli wszystko wraca do normy.
Ciekawe co Lech pokaże w lidze. Na razie jest strefa spadkowa :C
Oglądałem wczoraj mecz Legia - Jagiellonia. Ogólnie dobre widowisko, ale co chwila jakiś kiks
Ale Grzyb pobił wszystkich :oops:
Ciekawe co Lech pokaże w lidze. Na razie jest strefa spadkowa :C
Oglądałem wczoraj mecz Legia - Jagiellonia. Ogólnie dobre widowisko, ale co chwila jakiś kiks