Sparing (24.07): JUVENTUS 2-1 Lyon

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
ketraB

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2010, 23:12

fajna 2 połowa, pierwszej widziałem ostatnie 15 min... Diego potwierdza to co mówi się na forum - nie sprzedawać go... ładna asysta i dobra gra, Motta fajnie reszta w sumie ok... obeszło się bez większych przypałów - to tylko sparing

który to próbował naśladować triki Diego, ale się przewrócił ? ^^

Z Krasicem i np. Clichym wyglądałoby to jeszcze lepiej
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2010, 23:18 przez ketraB, łącznie zmieniany 2 razy.

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2010, 23:13

HubsonJUVE pisze:[...]mówił prawde ze bedzie walczył z Gigim o walke w pierwszym skladzie :)
Całkiem ciekawie złożone zdanie. :lol:

Co do meczu, to jak dla mnie Motta i Martinez poprawili się, po ostatnim występie. Na minus niestety Marchisio, który przespał niestety mecz, ale sądzę że niedługo będzie z nim dużo lepiej.
marcinek pisze:
deszczowy pisze: Natomiast nie podobał mi się faul Kielona.
O tym zapomnialem napisac. Kielon dosc ze glupi karny to pod koniec meczu faul prawie na lini pola karnego. Gdyby to byl Legro to chyba wszyscy by na niego juz klatwe rzucili. Oby byl to wypadek przy pracy.
Z tym muszę się w pełni zgodzic.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2010, 23:15

rafal-1897 pisze:Storari tylko udowadnia, że teraz nawet Buffon sobie nie wskoczy tak od chętki do składu.
Oj wskoczy, wskoczy, jak mu tylko te plecy naprawią, choć to może potrwać. A postawa Storariego dziwić nie może, w zeszłym sezonie był jednym z lepszych bramkarzy w Serie A.
rafal-1897 pisze:Pasquato musi się jeszcze trochę poduczyć techniki, ale jest na dobrej drodze :)
;)
Techniki mu nie brak, z myśleniem trochę gorzej.

rafal-1897 pisze:Marottcie
Marotcie

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
rafal-1897

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2010, 23:15

triada pisze:który to próbował go naśladować, ale się przewrócił ? ^^
To był Pasquato :wink: . Miał chłopak pecha...
Łukasz pisze:
rafal-1897 pisze:Storari tylko udowadnia, że teraz nawet Buffon sobie nie wskoczy tak od chętki do składu.
Oj wskoczy, wskoczy, jak mu tylko te plecy naprawią, choć to może potrwać. A postawa Storariego dziwić nie może, w zeszłym sezonie był jednym z lepszych bramkarzy w Serie A.
W to, że wskoczy to nie wątpię, ale łatwo Storari bramki nie sprzeda :-D .
Łukasz pisze:
rafal-1897 pisze:Pasquato musi się jeszcze trochę poduczyć techniki, ale jest na dobrej drodze :)
;)
Techniki mu nie brak, z myśleniem trochę gorzej.
Niech weźmie darmowe korepetycje od mistrza :lol: .

Łukasz pisze:
rafal-1897 pisze:Marottcie
Marotcie
Przepraszam :wink: .
JuveFilip_8_ pisze:a ktos ma jakies info na temat tych niecodziennych numerow naszych grajkow? z tego co zauwazylem to Kielon 30 zamiast 3, Marchisio 14 zamiast 8, Poulsen 26 zamiast 18?
Pewnie tak jak w FM. Przypadkowe numery na mecze towarzyskie :-D
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2010, 23:22 przez rafal-1897, łącznie zmieniany 2 razy.

JuveFilip_8_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2010, 23:18

a ktos ma jakies info na temat tych niecodziennych numerow naszych grajkow? z tego co zauwazylem to Kielon 30 zamiast 3, Marchisio 14 zamiast 8, Poulsen 26 zamiast 18?

Obrazek
ketraB

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2010, 23:21

rafal-1897 pisze:
triada pisze:który to próbował go naśladować, ale się przewrócił ? ^^
To był Pasquato :wink: . Miał chłopak pecha...
że niby zła decyzja :) heh... cieszę się, że wreszcie porządny rywal...

szkoda, że nie mamy jeszcze kompletnej drużyny... sierpień tuż tuż

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2010, 23:22

JuveFilip_8_ pisze:a ktos ma jakies info na temat tych niecodziennych numerow naszych grajkow? z tego co zauwazylem to Kielon 30 zamiast 3, Marchisio 14 zamiast 8, Poulsen 26 zamiast 18?
Założę się że Ci piłkarze będą grali z normalnymi numerkami w trakcie sezonu, lub już nawet w przyszłym meczu sparingowym.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2010, 23:26

Simi pisze:
Założę się że Ci piłkarze będą grali z normalnymi numerkami w trakcie sezonu, lub już nawet w przyszłym meczu sparingowym.
Będą, zapewne. Ale Nike się nie popisało. Zresztą to nie nowość. Przypomina mi się przerabianie koszulki dla naszego młodego Hiszpana w zeszłym sezonie.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2010, 23:34

ehh...szkoda że znowu nie mogłem zobaczyć meczu :( z tego co tu czytam to Diego zagrał fenomenalne spotkanie :bravo: Co cieszy nie straciliśmy jeszcze bramki z gry tylko z karnego (1 gol na 4 mecze jest good) :ok:

dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 lipca 2010, 23:37

prawdopodobnie nie słuchali się Hajzera i nie doprało im koszulek. Być może nie zdążyli nadrukować numerków.

Podobała mi się gra Martineza i Motty. Storari dobrze broni. Pepe strzelił gola - dziękuję dobranoc.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2010, 23:47

Z meczow przedsezonowych nie wyciagalbym jakichs powazniejszych wnioskow, zwlaszcza biorac pod uwage to, co sie dzialo w zeszlym sezonie a jak przebiegaly przygotowania (final Peace Cup, wygrane z Realem i Sevilla). Marchisio i Chiellini "zawsze" kiepsko graja w letnich sparingach. Poczytajcie komentarze do spotkan z uwbieglego roku :)

Ogladalem tylko kawalek tego meczu, poniewaz mam bardzo slabe lacze, ale moja uwage zwrocila Nasza prawa strona. Motta i Lanzafame razem potrafia przeprowadzic ciekawa akcje i ich postawa rokuje na przyszlosc. Zobaczymy jak to bedzie juz w lidze.

Ja mam wrazenie, ze zarowno Krasic jak i Pepe, czy Lanzafame moga grac jako lewoskrzydlowi. I tak tez kalkuluje Marotta. Nawet jesli Serb slabo operuje lewa noga (czego nie wiem), to w sytuacji gdyby zostal wystawiony jako lewoskrzydlowy duzo latwiej byloby mu schodzic do srodka uderzajac pilke. Podobny manewr nie tak dawno temu zastosowal Bayern Monachium, gdzie lewonozny Robben szalal po prawej mance, zas prawonozny Ribery po lewej (on przychodzil do Bayernu jako prawoskrzydlowy, po MS 2006 gdzie Francja na lewej pomocy miala Maloude a Ribery'ego na prawej).
Ostatnio zmieniony 25 lipca 2010, 00:21 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2010, 00:04

Do tej pory myślałem, że ta biała rameczka wokół loga betclic to jakiś chory wymysł tegoż sponsora. Jak się jednak okazuje <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> panów z NIKE nie zna granic. Zrywać umowę z tymi baranami jak najprędzej, bo nawet na Sopcast'cie ciężko się na to patrzy.

Dobry mecz Diego.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 25 lipca 2010, 00:15

jakku1 pisze: Ja mam wrazenie, ze zarowno Krasic jak i Pepe, czy Lanzamfame moga grac jako lewoskrzydlowi. I tak tez kalkuluje Marotta. Nawet jesli Serb slabo operuje lewa noga (czego nie wiem), to w sytuacji gdyby zostal wystawiony jako lewoskrzydlowy duzo latwiej byloby mu schodzic do srodka uderzajac pilke. Podobny manewr nie tak dawno temu zastosowal Bayern Monachium, gdzie lewonozny Robben szalal po prawej mance, zas prawonozny Ribery po lewej (on przychodzil do Bayernu jako prawoskrzydlowy, po MS 2006 gdzie Francja na lewej pomocy miala Maloude a Ribery'ego na prawej).
No podobnie było z Nedvedem, który grywał z początku na prawej stronie w Lazio, a potem przeszedł na lewą i już tam pozostał... Jest tylko jeden problem:
Krasić i Pepe to solidni zawodnicy na SerieA, a Nedved i Robben to ścisła światowa czołówka. Ani Krasić, ani Pepe nawet nie zbliżą się nigdy do takiego poziomu... :naughty:

nowik92

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 lipca 2010, 01:27

Posiada ktoś link do skrótu meczu?

Obrazek
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2010, 01:42

@nowik 92 proszę :wink: