Liga Mistrzów 2010/11
- Azazel
- Juventino

Ja jako "czarnego konia" turnieju Ligi Mistrzów w sezonie 2010/11 obstawiam Szachtar Donieck. Jak dla mnie grają oni atrakcyjny, ładny, skuteczny i składny futbol. Drużyny ze wschodu często traktowane trochę gorzej od pozostałych, pokazywały nie jednokrotnie że stać ich na zaskoczenie rywali i sukces w Europie. Szczerze im tego życzę, wielkiego sukcesu.
- francois
- Juventino

Wg mnie najciekawszym pojedynkiem będzie konfrontacja Lyonu i Realu. Czy Mou w końcu przełamie kompleks 1/8
Osobiście w tej edycji bedę kibicował arsenalowi. Po pierwsze dlatego, iż grają piękny futbol, a po drugie dlatego, że coraz większą rolę odgrywają tam Polacy.
Osobiście w tej edycji bedę kibicował arsenalowi. Po pierwsze dlatego, iż grają piękny futbol, a po drugie dlatego, że coraz większą rolę odgrywają tam Polacy.
- Skibil
- Redaktor

Nie ma się co znęcać nad Interem - piłkarze z Bawarii też nie są w najwyższej formie. Myślę, że Barcelona i Real na tym etapie jeszcze nie odpadną, tak samo jak Milan (niby piłkarze z Londynu już utarli nosa Interowi, ale w tym sezonie to cygan i spółka są mocniejszą drużyną). Ciekaw jestem jak zaprezentuje się Roma i Olympique Marsylia (tym drugim będę mocno kibicować)
- Antichrist
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ciekawie zapowiada się pojedynek Milanu i Tottenhamu. Myślę, że Milan da radę. W drugim meczu obstawiam bramkowy remis Valencii z Schalke.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- Donnie
- Juventino

No Milan na razie rozczarowuje. Kompletnie nie mogą poradzić sobie z zagęszczonym przez Kogutów środkiem pola, żadne prostopadłe podanie nie może przejść przez zasieki Londyńczyków. Akcji na skrzydłach też póki co brak. Tottenham natomiast całkiem nieźle sobie poczyna, zważywszy, że mecz jest w Mediolanie. Nie zdziwię się, jak mecz skończy się niespodzianką.
- Antichrist
- Juventino

Jop, jestem zaskoczony takim obrotem sprawy. Myślę, że Pato niedługo wejdzie na boisko. Widać brak Cassano. Co do drugiego meczu, to cóż Valencia zdaje się mieć znaczną przewagę, więc pewnie wynik przewidywany przeze mnie - nie sprawdzi się.Donnie pisze:No Milan na razie rozczarowuje. Kompletnie nie mogą poradzić sobie z zagęszczonym przez Kogutów środkiem pola, żadne prostopadłe podanie nie może przejść przez zasieki Londyńczyków. Akcji na skrzydłach też póki co brak. Tottenham natomiast całkiem nieźle sobie poczyna, zważywszy, że mecz jest w Mediolanie. Nie zdziwię się, jak mecz skończy się niespodzianką.
- Antichrist
- Juventino

Cóż, trafiłem wynik Valencii z Schalke, ale nie przypuszczałbym, że Milan przegra. Nie zasługiwali na zwycięstwo, a w trakcie meczu IMO sędzia powinien pokazać dwie czerwienie. Jedna dla Flaminiego (za atak wyprostowanymi dwoma nogami) i dla Gattuso (żółta za uderzenie asystenta Redknappa i druga za faul od tyłu), który mimo iż stricte piłkarsko radził sobie dobrze, to zachowanie bardzo nieeleganckie po meczu.
A czy to czasem nie jest przesądzone, że Niemcy nas przegonią w rankingu za rok?jarmel pisze:No to lipa, jakoś nie wierzę, że Milan zabierze im awans w Londynie. Inter pewnie jutro dostanie baty i za rok będziemy musieli się bić nie o 4, a o 3 miejsce, żeby grać w LM..
- ewerthon
- Juventino

Oni chyba grają za tydzień i mają największe szanse na awans z wszystkich drużyn z Serie A.jarmel pisze: Inter pewnie jutro dostanie baty i za rok będziemy musieli się bić nie o 4, a o 3 miejsce, żeby grać w LM..
Ja oglądałem mecz Valencii i rosyjski arbiter się trochę pogubił. Nietoperze powinni to spotkanie wygrać. Jak dla mnie w tym roku nie będzie wielkich niespodzianek, znowu wygrają Katalończycy albo Manchester. Choć jeśli Arsenal jakimś cudem wyeliminuję Barcelonę, to już raczej mało kto ich zatrzyma.
- jarmel
- Juventino

Tak, na pewno za tydzień, mój błąd.ewerthon pisze:Oni chyba grają za tydzień i mają największe szanse na awans z wszystkich drużyn z Serie A.jarmel pisze: Inter pewnie jutro dostanie baty i za rok będziemy musieli się bić nie o 4, a o 3 miejsce, żeby grać w LM..
Hmmm, wydaje mi się, że nie, chociaż... sam już nie wiemAntichrist pisze:A czy to czasem nie jest przesądzone, że Niemcy nas przegonią w rankingu za rok?jarmel pisze:No to lipa, jakoś nie wierzę, że Milan zabierze im awans w Londynie. Inter pewnie jutro dostanie baty i za rok będziemy musieli się bić nie o 4, a o 3 miejsce, żeby grać w LM..
#AllegriOut
- Antichrist
- Juventino

W Meczu Milanu i Tottenhamu też...ewerthon pisze:Ja oglądałem mecz Valencii i rosyjski arbiter się trochę pogubił.
Mi się wydaje, że po poprzednim sezonie jest to przesądzone, aczkolwiek mogę się mylić.jarmel pisze:Hmmm, wydaje mi się, że nie, chociaż... sam już nie wiem
Ostatnio zmieniony 15 lutego 2011, 22:51 przez Antichrist, łącznie zmieniany 1 raz.
- M.R.
- Juventino

Bardzo słabo spisał się Milan w tym meczu. Nie daję im zbyt wiele szans na White Hart Line. Zlatan znów pokazał , że jest dobry na drużyny typu Lecce, Parma, Cagliari i Bari ale w meczach Ligi Mistrzów grał słabo. Dziwne , że od pierwszych nie grał Pato , tylko Seederf. Gattuso coraz bardziej odbija - to już nie "walczak" a "wariat" , który dziś bezsensownym faulem na środku boiska wykluczył się z rewanżowego meczu w Anglii za żółtą kartkę.
Z drugiej strony trzeba pochwalić drużynę Tottenhamu. Zagrali dziś bardzo mądrze - w środku pola rządzili Palacios i Sandro , którzy swoją grą przypominają trochę Melo (to tylko moja opinia). Na skrzydłach Lennon (niech Krasic go poogląda, warto) i Pienaar. Szkoda, że nie było Bale'a - chętnie zobaczyłbym jak ucieka obrońcom Milanu
Tottenham pokazuję jak należy grać 4-4-2 . Może będą czarnym koniem rozgrywek ? 
Z drugiej strony trzeba pochwalić drużynę Tottenhamu. Zagrali dziś bardzo mądrze - w środku pola rządzili Palacios i Sandro , którzy swoją grą przypominają trochę Melo (to tylko moja opinia). Na skrzydłach Lennon (niech Krasic go poogląda, warto) i Pienaar. Szkoda, że nie było Bale'a - chętnie zobaczyłbym jak ucieka obrońcom Milanu
- Antichrist
- Juventino

Już kiedyś o tym pisałem (bodajże w temacie meczowym Milan - Juve) i zgadzam się w 100%.M.R. pisze:Zlatan znów pokazał , że jest dobry na drużyny typu Lecce, Parma, Cagliari i Bari ale w meczach Ligi Mistrzów grał słabo.
No ba. To samo przemknęło mi przez myśl.M.R. pisze:Na skrzydłach Lennon (niech Krasic go poogląda, warto)
- De Rossi
- Juventino

Jednak brak Cassano. Chłopak, jeszcze nie jest w najwyższej dyspozycji, jeszcze nie tak świetny, a już dał Milanowi 5 asyst. Dziś go zabrakło. Jego pomysłu na grę, podań, dryblingów itd.
Serie A jeszcze ma jakieś szanse się wybronić, ale jak będą takie wyniki jak dziś, to możemy już przyjąć do wiadomości, że za rok bijemy się z Interem, Milanem, Romą i Napoli o 3 miejsca.deszczowy pisze:Mi się wydaje, że po poprzednim sezonie jest to przesądzone, aczkolwiek mogę się mylić.jarmel pisze:Hmmm, wydaje mi się, że nie, chociaż... sam już nie wiem