Serie A (24): JUVENTUS 3-2 Genoa [JPC na meczu !!!]

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 lutego 2010, 21:47

Zaczne od tego, ze najbardziej mnie martwi postawa Sissoko - wydaje mi sie, ze ostatnio przechodzi obok spotkan. Brakuje mi "starego", walecznego i wszedobylskiego Momo.

Wazne 3 punkty, odwyklismy od zwyciestw, tym bardziej cieszy to dzisiejsze. Bardzo dobry wystep Alexa, slabiutko Diego (z wyjatkiem podania do Del Piero przy drugiej bramce - tak, tu zrobil roznice).

Buffon - historyczna wrecz pomylka, w kontekscie i tak wygranego spotkania bedzie mozna za jakis czas powspominac z lekkim sercem.

Amauri - nie wiem czy sie odrodzi - wiem, ze po jego bramce cieszylem sie jak male dziecko. Dobrze mu zycze, mam nadzieje, ze jeszcze zobaczymy go w pelni formy.

Oby to byl przelomowy mecz. Licze na to.

Make friends for life or make hardcore enemies!
Tharp

Nieprzeczytany post 14 lutego 2010, 21:52

JPC znowu pokazalo, ze jak chodza na mecze, to Juventus wygrywa, a Amauri strzela.
Nie zdziwie sie jak Juveluck & ska znajda sobie niedlugo ciepla posadke w Turynie >:)

No i ach ten Del Piero. Pierwsze 30 minut to *wszyscy* mowili ze najlepiej jakby zszedl i nie kaleczyl gry, a ostatecnie zostal bohaterem meczu. Slodko 8)

Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 lutego 2010, 22:51

Zwycięstwo cieszy. Oby tym razem faktycznie było przełamanie a nie pojedyńczy przebłysk. A następny mecz z Ajaxem a LE trzeba wygrać!

To tak. 1 połowa fatalna bez zmian w grze, poza fajną akcją Caceresa (wykupmy go!) i golem Amauriego :shock: Może coś się u niego ruszy w końcu? Dotychczas on też miał przebłyski tak jak nasze zwycięstwa.

Druga już lepsza, piękna akcja na 2-1, potem niestety klops Gigiego, ale gra już się poprawiła. bardziej im się chciało im się i to jest ważne. Alex pokazał klase po raz kolejny, Diego następna asysta mimo że stać go na znacznie więcej, oby oby coś sie zmieniało na lepsze :)

Co do karnego to faul był ale przed polem karnym. Spalony nie wiem czy był ale na innej stronie nawet kibic innej drużyny stwierdził po obejrzeniu powtórek że nie było spalonego i to mi wystarczy. Niestety część jeździ po Alexie, ale olać ich jak nie potrafią normalnie oglądać i tylko widzą kontrowersje to już lecą, zamiast obejrzeć na spokojnie.

Szkoda tylko że błąd z samym karnym zmienił bieg wydarzeń no ale takie są pomyłki. Ale nie wiadomo jak by się dalej gra potoczyła. Choć sam mecz szczerze był bardziej na remis. 1 połowa dla Genoi, druga dla nas.

Z Juve na dobre i złe!
Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 lutego 2010, 22:58

Fenrir pisze:Zaczne od tego, ze najbardziej mnie martwi postawa Sissoko - wydaje mi sie, ze ostatnio przechodzi obok spotkan. Brakuje mi "starego", walecznego i wszedobylskiego Momo.
Ja myślę, że to przez te kontuzje, pewnie nie czuję się ostatnio pewnie, zresztą podczas meczu zaczęło mu coś dolegać, ale grał dalej, może to jest wina jego trochę gorszej postawy w tym meczu. Ja osobiście myślę, że jeszcze z 2-3 mecze bez żadnej przerwy i wróci stary Momo, nasza kochana skała nie do przejścia!!

Bianco, nero e..Del Piero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2010, 00:05

Witam fanów JUVE!

W końcu udany mecz JUVE! bramka zdobyta prze Amaurinha i od razu było widać większą chęć do gry, więcej mu wychodziło w tym meczu miejmy nadzieję ,że się odblokował.

Del Piero dziś piękny mecz rozegrał a akcja na 2-1 z Diego istny majstersztyk, widzimy jaką siłę dają Ci dwaj gracze na boisku gdy współpracują niczym 2 kości pamięci RAM 512 w kompie ;)

Takie JUVE to mogę oglądać, tylko trzeba błędy w obronie wyeliminować jeszcze. Całe szczęście udało się zdobyć te 3 pkt, błąd Buffona mógł niektórych do zawału doprowadzić ale takie rzeczy zdarzają się nawet takim graczom, tym bardziej ,że piłki od dłuższego czasu nie miał w ręce, gdy JUVE atakowało.

Martwi mnie brak Giovinco od pierwszych minut..

Teraz liczę na systematyczne zwycięstwa, jestem optymistycznie nastawiony, coś się w końcu ruszyło.. Jeszcze wróci Camor i kilku innych graczy i będzie git.

FORZA JUVE & Alex Del Piero

Obrazek
Giacobbneri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2010, 00:35

Gra wciąż wygląda słabiutko ale grunt, że trzy punkty dla nas. Może teraz w końcu zmieni się nastawienie chłopaków, bo dziś znów na boisko wyszli dziwnie poddenerwowani i nie mieli pomysłu na grę. Ale mimo że dostali potężnego gonga na początku spotkania (gdyby jeszcze Rossi nie trafił w słupek a w światło bramki ...) udało się podnieść. Trochę przypadkowy pierwszy gol (nie ma to jak Caceres i jego dośrodkowania, które najczęściej są strzałami na bramkę:D) ale drugi to majstersztyk. Takiej współpracy między Diego a Alexem oczekuję częściej. A gdyby jeszcze tak dołożyć Giovinco i Camora na skrzydłach :whistle:

Gdy Gigi puścił szmatę na 2-2 nie byłem pewien czy zdołamy jeszcze strzelić gola ale znów pokazał się Del Piero. Według mnie faul był. Nie jest mi obce krytykowanie sędziowania w Serie A, nie raz narzekałem na pracę arbitrów nawet jak mylili się na naszą korzyść ale dziś IMO nie popełnili błędu (faul był a czy przed 11m to już inna sprawa). Alex zasłużył dziś na bramkę, był bardzo aktywny i mimo że przez większość część spotkania nic mu nie wychodziło to było widać że jako jeden z nielicznych od początku spotkania po prostu chce dostać piłkę. Podobnie jak Diego jest w coraz lepszej formie i bez tej dwójki nie wyobrażam sobie tego zespołu. Mam nadzieję że Zaccheroni nie zmieni go na Treze czy VI w najbliższych meczach bo w obecnym systemie Alex jest niemal jedynym zawodnikiem który jako tako potrafi grać z Diego ...

Martwi jednak gra w destrukcji. O ile do tego że rywale jadą z nami po skrzydłach jak chcą zdążyłem się już przyzwyczaić to dziś Genoa przez długie fragmenty gry wygrywała z nami walkę o środek pola. Słabo Sissoko, bardzo przeciętnie Candreva . Trochę lepiej to wyglądało w drugiej połowie ale wciąż daleko do optymalnej formy. Dobrą zmianę dał Salihamidzić i mam nadzieję że na Ajax zagra na prawej pseudo pomocy, bo Caceres mimo asysty był mało niewidoczny i popełniał sporo błędów.
A Bośniak ciągle pokazywał się do gry, potrafił pograć ze wspomnianym duetem z pierwszej piłki. Żeby nie być gołosłownym. Martin na 8 dośrodkowań i miał tylko jedno celne, do tego 4 straty (choć w porównaniu z De Ceglie i tak wyglądał super) Nie potrafię zrozumieć zachwytów nad grą Caceresa czy takiego Candrevy (kolejny totalnie bezbarwny mecz) i jednoczesnym krytykanctwem Diego ale cóż, takie prawo kibica.

Ogólnie wciąż to nie wygląda najlepiej. Dziś napewno nie byliśmy lepsi (patrząc przez pryzmat 90 min), ba według mnie Genoa zasłużyła co najmniej na 1 pkt ale cóż, taka piłka. Co ma powiedzieć Giovinco ? Wielki trener Zaccheroni daje mu 2 minuty podczas gdy przez ponad 90 min na boisku biegają zawodnicy popełniający masę błędów ... Skrzydła wciąż są fatalne. O ile o prawą stronę nie ma chyba się co martwić (jest Hasan i Camor) to na lewej będzie biegał albo "Grosso ostatni dobry mecz w 2006" lub Ashton Kutcher, bo przecież Giovinco jest zbyt ofensywnie nastawiony ...

Według mnie skład na Ajax obrona powinna wyglądać następująco Chiellini, Zebina, Caceres (dwaj ostatni to mniejsze zło niż Legro czy Grygera) a na bokach Salihamidzić i Camor

Ouaresma, Benzema, Van Der Vaart i Huntelaar - takie rzeczy tylko w FM-ie !

Marnotta gdzie te transfery ? Delneri gdzie ta piękna gra ?

Moggi wróć !!! Lato 2011 już niedługo !!!
Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2010, 00:44

Moonk pisze:
Fenrir pisze:Zaczne od tego, ze najbardziej mnie martwi postawa Sissoko - wydaje mi sie, ze ostatnio przechodzi obok spotkan. Brakuje mi "starego", walecznego i wszedobylskiego Momo.
Ja myślę, że to przez te kontuzje, pewnie nie czuję się ostatnio pewnie, zresztą podczas meczu zaczęło mu coś dolegać, ale grał dalej, może to jest wina jego trochę gorszej postawy w tym meczu. Ja osobiście myślę, że jeszcze z 2-3 mecze bez żadnej przerwy i wróci stary Momo, nasza kochana skała nie do przejścia!!
A wg mnie to przez to, że zmuszony był grac ostatniego pomocnika wskutek czego nie pokazał tego za co go wszyscy uwielbiamy - orania na całej długości boiska. Specjalnie zwróciłem na to uwagę - miał piłkę to starał się grac to najbliższych zawodników i nie podłączał się do przodu. Jak raz zapędził się pod pole karne i straciliśmy piłkę, to jak Genoa miała kontrę nie było nikogo kto w środku mógłby przerwac akcję. Ale teraz będzie Melo, Marchisio, więc już nie trzeba będzie oglądac Candrevy, który w ostatnich spotkaniach pokazał tylko, żę potrafi bic się po pysku.

Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy

Nieprzeczytany post 15 lutego 2010, 00:51

Ale teraz będzie Melo, Marchisio, więc już nie trzeba będzie oglądac Candrevy, który w ostatnich spotkaniach pokazał tylko, żę potrafi bic się po pysku.
Candreva dzisiaj faktycznie fatalnie. Ale wydaje mi sie mimo wszystko, ze chlopak ma potencjal. Z tym, ze tu powstaje problem podobny do tego z Melo. Potrzeba mu trenera, ktory bedzie potrafil go umiejetnie ustawic. Wydaje mi sie, ze dobry taktyk potrafilby zrobic z trio: Melo, Candreva, Sissoko cos bardzo ciekawego. Ale oczywiscie moge sie mylic.

Make friends for life or make hardcore enemies!
Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2010, 08:17

Bardzo mnie irytuje, że Interiści się odyzwają tylko wtedy jak Juve przegrywa albo sędzia się na naszą korzyść pomylił

pawełek89

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2010, 09:52

Bobek1991 pisze:Bardzo mnie irytuje, że Interiści się odyzwają tylko wtedy jak Juve przegrywa albo sędzia się na naszą korzyść pomylił

Jeszcze sie nie przyzwyczailes? :P
Co do tej pomylki ogladajac mecz to moja pierwsza reakcja po faula byla karny dla Juve! dopiero powtorka pokazala ze to sie zdarzylo przed linia.Nie ma co miec pretesji do sedziego to wszytko dzialo sie na pograniczu linii pola karnego a on mial ulamek sekundy na podjecie decyzji.Tak to bedzie jak UEFA kurczowo bedzie stac przy swoim i nie wprowadza powtorek sedzia nie dostrzeze wszystkiego.
Mecz w wykonaniu Juve slaby niezasluzenie wygraliscie (tak jak my przed tygodniej we Florencji) ale 3 punkty sa.Wg.mnie wyroznili sie w Juve Zebina,Diego no i Del Piero.Akcja Alex&Diego kapitalna.Szkoda Genoi ale sami sobie sa winni sciagac napastnika w przerwie meczu.
szkoda mi Giovinco on dawno powinien grac w pierwszym skladzie marnuje sie taki talent wloskiej pilki :/
jesli komus przeszkadza post Romanisty w temacie meczowym Juve to mowic glosno to nastepnym razem odpuszcze sobie :wink:

Obrazek
Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2010, 11:58

Fenrir pisze:
Ale teraz będzie Melo, Marchisio, więc już nie trzeba będzie oglądac Candrevy, który w ostatnich spotkaniach pokazał tylko, żę potrafi bic się po pysku.
Candreva dzisiaj faktycznie fatalnie. Ale wydaje mi sie mimo wszystko, ze chlopak ma potencjal. Z tym, ze tu powstaje problem podobny do tego z Melo. Potrzeba mu trenera, ktory bedzie potrafil go umiejetnie ustawic. Wydaje mi sie, ze dobry taktyk potrafilby zrobic z trio: Melo, Candreva, Sissoko cos bardzo ciekawego. .
A mnie się wydaje, że tak jak Candreva z marszu dostał miejsce w pierwszym składzie(z powodu kontuzji innych), tak teraz powinien usiąść na ławce. Przecież on nie może być zgrany z drużyną po tak krótkim pobycie u nas.

W tej chwili widzę środek pomocy Sissoko Marchisio.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lutego 2010, 12:54

pawełek89 pisze: jesli komus przeszkadza post Romanisty w temacie meczowym Juve to mowic glosno to nastepnym razem odpuszcze sobie :wink:
Nie sadze, zeby komus przeszkadzała tutaj wypowiedz rzeczowa i na temat, bez zadnych bezsensownych podjazdow ;)

Co do meczu i dyskusji o środku pomocy. Marchisio przez 30 minut wczorajszego meczu był ustawiony jako ten ostatni pomocnik, a przed Nim grał Sisssoko. Własnie wtedy Nasz srodek wygladał najlepiej i tak powinnismy grac. Claudio jako ten zabezpieczający tyły i rozrzucający piłki; Sissoko jako ten, który biega w obie strony od bramki do bramki i stara się odebrac piłkę.

Caceresa widziałbym raczej w obronie, blizej prawej strony. Zebina powinien grac w pomocy, a jesli nie on to ewentualnie Salihamidzic.

Jeśli chodzi o współprace Del Piero - Diego, to oni nie mogą razem grac i mówie to z pełnym przekonaniem. Zarówno Alex jak i Ribas za długo holują piłkę, często dryblują, rzadko oddaja futbolówke na jeden kontakt, grają momentami po prostu za egoistycznie. Na dluższą mete to się nie sprawdzi i się nie sprawdzało. Jesli Zac nie wkomponuje tutaj Giovinco, Camoranesiego, nic się nie zmieni i po wczorajszej wygranej znów przyjdą remisy i porażki. Gramy z przodu po prostu za wolno.

Italiano_Genoa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2010, 13:13

Obrazek

Jeszce się śmieje <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>:

Obrazek

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2010, 13:18

Płaczesz już? Po co to tutaj wklejasz? Chcesz pokazać jacy jesteście wielce pokrzywdzeni, czy prowokujesz? Jaki my możemy mieć wpływ na to że Del Piero faulowany był przed polem karnym?

Co do samego meczu to jak dla mnie powoli ruszamy z miejsca i sama gra zaczyna jakoś się kształtować w tym ustawieniu. Świetny Caceres, tylko musi ustabilizować formę, bo w meczu z Livorno wyglądał przeciętnie. Dobra partia również dwóch naszych napastników i Diego. Idealne wejście Marchisio. Na minus zdecydowanie De Ceglie który przeszedł obok meczu i Candreva.

Italiano_Genoa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2010, 13:31

Vincitore pisze:Płaczesz już? Po co to tutaj wklejasz? Chcesz pokazać jacy jesteście wielce pokrzywdzeni, czy prowokujesz? Jaki my możemy mieć wpływ na to że Del Piero faulowany był przed polem karnym?
Prowokuje tym, że dałem zdjęcie z meczu :?: Nie prowokuje, ty jakieś masz ale, że dodałem zdjęcie. Tak Genoa jest pokrzywdzona i nie ma na to wątpliwości, straciła dwa punkty.

Grifone Dalla Polonia - http://www.genoapoland.com/
"Il Genoa gioca il calcio piu bello del campionato" - Zbigniew Boniek
Zablokowany