Serie A (18): Parma 1-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2010, 17:43

mnowo pisze:
Marian. pisze:Szkoda kartki Caceresa, gdyż jego występ z Milanem jest wykluczony.
A to już tyle ma żółtych na koncie, że będzie zawieszony? Bo przecież sama czerwona kartka z dzisiaj nie wyklucza jego występu...
Przyznam się bez bicia, że tego nie wiedziałem. Myślałem, że jak zawodnik dostanie czerwoną kartkę, to musi pauzować...przynajmniej tak było w Fm-ie :D

Obrazek
karpiu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2010, 17:46

Powiem szczerze wszystkim ktorzy pisali wczesniej , ze nie wiedzą co by woleli czy wygranej czy przegranej z parma jezeli chodzi o posade naszego trenera ...(sam byłem jednym z nich) że wyszło chyba najlepiej ... wygraliśmy, 3 pkt są, styl do kitu wiec mysle ze w temacie zmiany trenera nic sie nie zmienia ....i czekamy na Guusa :dance:

Obrazek
WIDZEW
Bójcie się Chamy do Ekstraklasy wracamy!!!!
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2010, 17:49

Marian. pisze:
mnowo pisze:
Marian. pisze:Szkoda kartki Caceresa, gdyż jego występ z Milanem jest wykluczony.
A to już tyle ma żółtych na koncie, że będzie zawieszony? Bo przecież sama czerwona kartka z dzisiaj nie wyklucza jego występu...
Przyznam się bez bicia, że tego nie wiedziałem. Myślałem, że jak zawodnik dostanie czerwoną kartkę, to musi pauzować...przynajmniej tak było w Fm-ie :D
Jeśli dostanie czerwoną, to owszem, musi. Ale Caceres dostał dwie, żółte, a czerwoną tylko w konsekwencji tego. Nie dostał czerwonej od razu. Dlatego zapytałem, czy już mu się tyle uzbierało, że nie będzie mógł zagrać.

IGI

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2010, 17:49

mnowo pisze:
Jesteś tego pewny? Bo wg mnie jak najbardziej ta kartka go wyklucza z gry przeciwko milanowi.

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2010, 17:53

ja mam pytanie dlaczego graliśmy na wyjeździe w koszulkach z poprzdniego sezonu ?????

Ma ktoś skrót tego meczu ??

PS.Chiellini jest śmieszny !!!
Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2010, 17:55 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2010, 17:53

Caceres do tej pory miał 3 żółte, więc plus te dwie to faktycznie mogło mu się uzbierać. Ale jeśli nie zagra, to nie przez czerwoną, tylko przez żółte. Czerwona nie wykluczyła go z gry w meczu z Milanem, tylko zmusiła do opuszczenia boiska w dzisiejszym meczu. Była tylko konsekwencją dwóch poprzednich kartek.

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2010, 17:59

w!oAjDteAk pisze:ja mam pytanie dlaczego graliśmy na wyjeździe w koszulkach z poprzdniego sezonu ?????
Bo wszystkie inne wiszą na sznurze i się suszą... A tak poważnie, to graliśmy w nich ponieważ kolorystyka naszych domowych i wyjazdowych koszulek z tego sezonu za bardzo wpada w deseń koszulek Parmy i żeby nie było zamieszania na boisku jak i dla widzów na stadionie, a szczególnie przed telewizorami, logicznym jest zmiana koszulek na takie które wyraźnie różnią się barwami.
mnowo pisze:Caceres do tej pory miał 3 żółte, więc plus te dwie to faktycznie mogło mu się uzbierać. Ale jeśli nie zagra, to nie przez czerwoną, tylko przez żółte. Czerwona nie wykluczyła go z gry w meczu z Milanem, tylko zmusiła do opuszczenia boiska w dzisiejszym meczu. Była tylko konsekwencją dwóch poprzednich kartek.
Nikt Ci teraz nie uwierzy, że będzie pauzował za żółte kartki, a nie za czerwoną! :smile:

Tak czy siak, czeka nas niezapomniany wieczór ze Zdenkiem w Mediolanie... :roll:

Pozdrawiam!
ketraB

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2010, 18:01

maydayxxx pisze:
triada pisze:oglądałem tylko 2 połowę i jakoś zachwycony nie jestem, czekam na komentarze dotyczące całości... ważne 3 pkt cieszą , Bettega jakoś agrechę złapał po końcowym gwizdku :D

Forza Juve
ja rowniez II tylko ale dziwisz sie ze zlapal ? ostatnie 10+ min to my bylismy cala 11 w swoim polu karnym ;/ Ciro zaczal bronic wyniku ;/ i to na 90 % pachnialo juz bramka dla rywala jak my zaczynamy sie bronic. Piach piach i jeszcze raz piach :angry:
nie, nie tam była jakaś szarpanina :) ciekaw jestem co się dokładnie działo

IGI

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2010, 18:03

mnowo pisze:Caceres do tej pory miał 3 żółte, więc plus te dwie to faktycznie mogło mu się uzbierać. Ale jeśli nie zagra, to nie przez czerwoną, tylko przez żółte. Czerwona nie wykluczyła go z gry w meczu z Milanem, tylko zmusiła do opuszczenia boiska w dzisiejszym meczu. Była tylko konsekwencją dwóch poprzednich kartek.
Wg La Gazzety nie zagra. http://www.gazzetta.it/Calcio/SerieA/Juventus/ Fakt, za 5 żółtych jest wykluczenie, ale za 2 żółte w jednym meczu także - na jeden mecz. Masz jakieś pewne źródło do tego o czym piszesz? Albo jakiś przykład z tego sezonu?

EDIT:
Venomik - wg mnie jest dokładnie tak jak napisałeś
Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2010, 18:13 przez IGI, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2010, 18:09

w!oAjDteAk pisze:ja mam pytanie dlaczego graliśmy na wyjeździe w koszulkach z poprzdniego sezonu ?????

Ma ktoś skrót tego meczu ??

PS.Chiellini jest śmieszny !!!
Czekałem tylko na taką wypowiedź... Ehh żałośni są Ci ludzie związani obecnie z Juve, czy to piłkarze, czy zarząd czy trener.

P.S Nie irytuje was że taki wielce dobry obrońca jak Chiellini, ma zero opanowania i wiecznie wybija piłkę gdzie popadnie??
KamilDeath pisze: p.s. czy rzeczywiście musieliśmy grać Amaurim za Treze, nie ciekawiej było grać piłką po ziemi i z przodu dać Del Piero i Diego ?? albo postawić na szybkość i Gio i Diego ??
Oni nie potrafią grać po ziemi...
Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2010, 18:26 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 2 razy.

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2010, 18:10

Jeśli się nie mylę:
Dwie żółte kartki w meczu - jeden mecz zawieszenia, bez wyjątku
Cztery żółte w lidze - jeden mecz zawieszenia, bez wyjatku (kartki z superpucharu liczą się do ligi na nowy sezon)
Czerwona - standardowo jest od jednego do czterech meczów zawieszenia. Możliwe nadzwyczajne zwiększenie kary.

Tak czy siak - Caceres nie zagra.

Dirty mind
KamilDeath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2010, 18:20

tragedia niekoniecznie, ale prawda jest taka, że ilość sytuacji podbramkowych na palcach jednej ręki, więc dobrze nie jest, dzisiaj na celownik muszę wsiąść Grosso :prochno: co ten człowiek wyprawia ?? nie ma siły to niech nie gra do końca meczu i pokaże to trenerowi, bo ten wolny albo strzał na pustą bramkę pod koniec meczu to ..... słów brak po prostu, dobija mnie fakt jak wielu z was, piłki ślepo wybijane do przodu :prochno: dzisiaj to chyba ani jednej kontry z naszej strony nie było, to się w głowie nie mieści :angry: wg mnie straciliśmy 2 tygodnie przerwy zimowej, dzisiaj wygraliśmy ale równie dobrze mogliśmy przegrać, na razie ciężko dopatrzyć się światełka w tunelu, gramy przewidywalnie i niesamowicie wolno :angry:
p.s. czy rzeczywiście musieliśmy grać Amaurim za Treze, nie ciekawiej było grać piłką po ziemi i z przodu dać Del Piero i Diego ?? albo postawić na szybkość i Gio i Diego ??

...abyssus abyssum invocat.......piekło wzywa na pomoc piekła....
Jaro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2010, 18:26

Bla bla bla....nic się nie poprawiło w naszej grze w porównaniu z zeszłym rokiem ? Mamy 3 punkty i chyba to jest teraz najważniejsze, za Capello nie graliśmy wcale ładniej-liczy się efekt końcowy.
Gilotyna nad głową Ciro nadal w górze, pierwsza batalia o jego posade obroniona, ale wszystko może się zmienic po meczu w Milanem.

Najbardziej z tego wszystkiego podoba mi się to że Ferrara zdał sobie sprawe z pewnej rzeczy:
...o niepewności posady
"Kiedy nie ma wyników, brakuje i przekonania w twoim otoczeniu. Nie sądzę, żeby można było mówić aż o strachu, ale wiadomo, że normalne jest, iż w przypadku kiepskich wyników sytuacja nie jest najłatwiejsza i pojawia się niepewność."

Czyli Ferrara zdaje sobie sprawe że musi zrobić coś żeby nie wylecieć :)

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2010, 18:27

meca pisze:
Łukasz pisze:Oglądałem tylko drugą połowę niestety. I to nie do końca, bo w '80 urwało transmisję. W każdym razie - niech mi ktoś logicznie wyjaśni sens zmiany Brazzo na De Ceglie. A właśnie - jak po tej zmianie graliśmy? Kutcher z lewej Marchisio z prawej?
Kuczer biegał na lewej obronie, Grosso został przesunięty na pozycję głównego przeszkadzacza, zaś Marchisio powędrował na prawą stronę. Jeśli chodzi o sens zmiany to od początku przeszkadzała mi jedna rzecz, a mianowicie to, że Brazzo jako typowy skrzydłowy cały czas schodził do środka robiąc miejsce Caceresowi, nominalny środkowy Marchisio kurczowo trzymał się linii bocznej. Dzięki temu w kolejnym meczu nie stwarzaliśmy żadnego zagrożenia ze skrzydeł.
Dobrze, że to dociągnęliśmy, ale po kartce Caceresa powinna być podwójna zmiana - Grygera za Diego, a Seba za Marchisio/Melo/Poulsena, bo zupełnie obciął sobie skrzydła Ciro, po zejściu Diego nie mieliśmy żadnego kreatynwgo piłkarza, który mógłby coś zrobić z piłką.
Zresztą Seba powinien grać od początku.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
wojti-s

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2010, 18:36

Ta sama padaka co w ostatnich meczach, wynik przynajmniej inny. Ale daleko na tym wózku nie zajedziemy. Ferrara dalej bez pojęcia. Coraz bardziej mnie ten człowiek irytuje.Podobnie jak wypowiedzi naszych grajków.

Zablokowany