Ekstraklasa 2009/2010

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Kto zdobędzie tytuł Mistrza Polski?

Można wybrać tylko 1. opcję

39
24%
50
31%
67
42%
4
3%

Liczba głosów: 160

Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2009, 19:32

oliver pisze: WIE KTOŚ KIEDY BĘDĄ LODÓWKI Z WRONEK UKARANE??
a Twoja legła kiedy beknie za 'pobór piłkarzy' ?

Derby polski. Mecz na pewno bardzo ciekawy, ale nie zdziwię się jak padnie remis, nawet bezbramkowy :wink:
Nie mnie jednak, liczę oczywiście na Lecha :D

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 września 2009, 20:56

[RA]MACIUS pisze:[
Wtedy kiedy zdech odda tytuł z 1993 roku.

Obrazek
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2009, 21:00

Pytanie: ten cały Małek, to najgorszy polski sędzia? Jeśli nie to nie chcę myśleć o innych. Mecz całkiem fajny, ale sędziowanie to jakaś komedia.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 25 września 2009, 22:38

Lypsky pisze:Pytanie: ten cały Małek, to najgorszy polski sędzia? Jeśli nie to nie chcę myśleć o innych. Mecz całkiem fajny, ale sędziowanie to jakaś komedia.
Niestety pan Małek powszechnie jest uważany za jednego z najlepszych polskich sędziów. Ostatnio ma jakąś zniżkę formy, gdyż w poprzedniej kolejce również się nie popisał. Sędziował mecz Korony ze Śląskiem w którym podjął przynajmniej kilka dziwnych decyzji.

Obrazek
Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2009, 22:42

Gdzie ten wasz lech, wielki kolejorz kks?

Legia 2 : 0 Lech, i dobrze!

Śmiechu warte. Amica już wie gdzie jej miejsce.

Sky is the limit!
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2009, 22:44

Kiedy był faul nie gwizdał, w przeciwnym wypadku dyktował rzuty wolne. W dodatku na drugą połowę zapomniał chyba kartek (np. Astiz powinien zostać ukarany). O karnym z początku spotkania nie wspomnę.
Fajny szybki mecz z wieloma sytuacjami. Świetny występ wracającego po długiej kontuzji Grzelaka oraz zaliczającego asystę i tradycyjnie strzelającego gola murzynka. Dzisiejsze spotkanie pokazało, że Legia też ma swojego Amauriego ;) jest nim M. "przewrotka" Mięciel. Gonimy Wisłę.

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 września 2009, 23:01

Teraz liczyc na dziewczyny z Konwiktorskiej zeby cos jutro Wisle urwały, chocby remisik.

A sam osobiscie nie napalam sie za bardzo(jedna lodówka mistrza nie czyni), jednakze napewno jest to jedna z niewielu chwil szczescia w ostatnich sezonach.

Za nasze miasto i za te barwy... :)

Obrazek
oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2009, 03:15

[RA]MACIUS pisze:
:rotfl: Baw się dobrze.
[RA]MACIUS pisze: Derby polski.
Kiedy ? ?
Ach Ci poznaniacy wszystko by chcieli mieć najlepsze: drużynę w lidze, kibiców, to jeszcze mecze z ich udziałem. Takie rzeczy tylko w Biedronce.
Lypsky pisze: Gonimy Wisłę.
Ja tu nie widzę Dolcan Ząbki:
Obrazek

Mecz mógł się podobać nie tylko kibicom Legii. Od pierwszej minuty coś się działo. A tu Małek nie podyktował karnego, po chwili Rado ratował Muche i to jak się później okazało nie raz. Podobała mi się gra Legii w pierwszej połowie, grała dużo lepiej; dominowała na boisku stwarzała lepsze okazję. Druga połowa zaczęła się gorzej jak by powtórka z przed roku pierwsza połowa my druga oni, ale Grzelinho szybko obalił te czarne myśli dając prowadzenie ośmieszając eks-reprezentanta Bosackiego, Chiny podwyższył i po meczu. Takesure zaskoczył mnie wczoraj nie strzelał na oślep tylko podwał i czasami robił to efektownie i efektywnie. Grzelinho nie grał prawie rok, a dziś jeden z lepszych na boisku. Obrona zaś na zero.

Teraz o rywalach. Może od Semira od momentu gdy odpadli z Udinese jak by siadł. Rzadko oglądam Lecha, ale co widzę to coraz gorzej z tym dobrze zapowiadającym się pomocnikiem. Lewandowski też nic szczególnego dziś nie pokazał udało mu się raz ograć Choto, ale spartolił to w swoim stylu. Peszko i Wilk coś tam próbowali jeden lepszy od drugiego ale nic specjalnego. Gra Bosackiego to kabaret dwa gole na jego konto, oby tak częściej. Ivan Djurdjevic przydał by się w Legii dobry grajek.

Najlepsza obrona vs Najlepszy atak 1-0. Zobaczymy jak to będzie na wiosnę.

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2009, 08:34

oliver pisze:Ja tu nie widzę Dolcan Ząbki:
Mocny kogut, Dolcan odmienia się :prochno: Forza Ząbki!

Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 września 2009, 09:33

Legia wygrywa u siebie z Lechem, co nie jest dla mnie jakimś wielkim zaskoczeniem. Poznaniacy to już zupełnie inny zespół niż ten, za Franciszka Smudy. Dobrze zagrał Bartek Grzelak, strzelił bramkę, a jak wiadomo nie grał już chyba z rok.

Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2009, 10:59

oliver pisze:
[RA]MACIUS pisze:
a bawię się :D Wole z Lechem, niz z iti
oliver pisze:
[RA]MACIUS pisze: Derby polski.
Kiedy ? ?

Wczoraj ? ?
oliver pisze: Ach Ci poznaniacy wszystko by chcieli mieć najlepsze: drużynę w lidze, kibiców, to jeszcze mecze z ich udziałem. Takie rzeczy tylko w Biedronce.
Lech przynajmniej jakoś reprezentuje Nasz kraj w rozgrywkach Europejskich, czego nie można wspomnieć o legii :rotfl:
Co do kibiców to chyba nie trzeba dywagować nad tym którzy są najlepsi, no ale... co można osiągnąć na stadionie który przypomina ziemiankę :rotfl:
To który mecz Ty uważasz za derby ? Bo chyba nie legii z wisłą :prochno:

Pośmialiśmy się ?

co do meczu, zasłużona wygrana stołecznych. Jak się popełnia takie błędy to wygrywać się nie da. Gratuluje 3 pkt. i czekam na rewanż w P-ń :wink: Nie mniej jednak trzeba się z Wami zgodzić... Lech teraz gra piach...

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2009, 12:16

Lypsky pisze:
oliver pisze:Ja tu nie widzę Dolcan Ząbki:
Mocny kogut, Dolcan odmienia się :prochno: Forza Ząbki!
Nie chce tu zwalać na późną godzinę czy też poziom alku we krwi. Niech Ci będzie. :wink:
[RA]MACIUS pisze:
oliver pisze:
[RA]MACIUS pisze: a Twoja legła kiedy beknie za 'pobór piłkarzy' ?
a bawię się :D Wole z Lechem, niz z iti
Ładny z Ciebie dewiat
[RA]MACIUS pisze: Lech przynajmniej jakoś reprezentuje
Reprezentował. Na dzień dzisiejszy nie ma nikogo Jeśli chodzi Ci o czas przeszły to i tak Lech czyści buty Legii i tyle.
[RA]MACIUS pisze: Co do kibiców to chyba nie trzeba dywagować nad tym którzy są najlepsi,
Tak tak dziękujemy za doping! :smile:
[RA]MACIUS pisze: To który mecz Ty uważasz za derby ? Bo chyba nie legii z wisłą :prochno:
Nie ma czegoś takiego jak derby Polski. To, że mają wielkie derby w Italii czy w Hiszpanii nie znaczy, że mają też być w Polsce. Z resztą one się czymś charakteryzują. Może też tym że te drużyny mają najwięcej mistrzostw w swoim kraju. U nas są Wielkie Derby Śląska i na tym trzeba poprzestać w szukaniu mega wielkich meczy.Jeśli chodzi o te "derby" Lecha - Legii to my nie czujemy tego grając z Wami co czujemy grając właśnie z Wisła czy Widzewem.
Ostatnio zmieniony 26 września 2009, 19:21 przez oliver, łącznie zmieniany 1 raz.

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
valsir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2009, 18:56

Dla mnie mecz z Lechem jest równie ważny co mecz choćby z Odrą i tu i tu 3 punkty ale może radość jest większa gdy wygrywamy z Lechem bo Poznaniacy mają wcześniej wielką akcję "napinka" a po meczu już bledną im miny :-D Co do meczu to ja Grzelaka nie poznałem, normalnie super grał ( na polski level) , Chiny też jakoś dziwnie nie walił na pałę, tylko podawał, Rybus un minus za sytuację gdy Grzelak tak mu wyłożył ,że trudno było nie trafić, i kilka błędów innych, Rogera nie ma i jest gites już nie mogłem patrzeć na jego bezbarwną grę, Smoliński też fajnie się wprowadził widać ,że w końcu jakieś efekty są tego tułania się. Co najważniejsze 3 punkty i zasłużone O! :)

LEPIEJ RZUCIĆ SUBTELNYM ŻARCIKIEM, KTÓREGO NIE KAŻDY ZROZUMIE, NIŻ ZEPSUĆ ZNANY WSZEM KAWAŁ. =)
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 września 2009, 11:03

Najświeższa wizualizacja nowo budowanego stadionu warszawskiej Legii.

a jeszcze wracajac do mecz Legia - lech.

http://www.mmpoznan.pl/7299/2009/9/24/p ... gory=sport

Ale te ziemniaki z poznania maja kompleksy wobec Legii hehe :rotfl:

Obrazek
valsir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2009, 12:31

VirusT pisze: a jeszcze wracajac do mecz Legia - lech.

http://www.mmpoznan.pl/7299/2009/9/24/p ... gory=sport

Ale te ziemniaki z poznania maja kompleksy wobec Legii hehe :rotfl:
Są przewidywalni jak worek karto.... pyr ;)

jeszcze se spacerek możecie zrobić :

http://wirtualnyspacer.legia.com/

LEPIEJ RZUCIĆ SUBTELNYM ŻARCIKIEM, KTÓREGO NIE KAŻDY ZROZUMIE, NIŻ ZEPSUĆ ZNANY WSZEM KAWAŁ. =)
ODPOWIEDZ