Serie A (31): Genoa 3-2 JUVENTUS
- Molek big fun juve
- Juventino
Może forma upada ale nie mów , że jego czas mija , już wiele razy go skreślali ludzie a on wracał w wielkim stylu. Jak ma być tutaj kogoś szkoda to tylko Ciebie , przez takie denne posty. No i co , że jest moim ulubieńcem ? Każdy ma swojego idola nie ? Pewnie Twoim jest słynna Krystyna , bo trzyma fason co ? Del Piero bronię , bo wszyscy robicie z niego kozła ofiarnego , bo każdy oczekuje od niego , że nam będzie wygrywać mecz , a ja pytam czemu nie krytykujecie tak bardzo innych jak Alexa? I nie wmawiaj mi , że ja bym go widział z taką formą w podstawowym , bo mimo , że go uwielbiam to już pisałem wcześniej , że zasługuje na ławkę . Jakby nie było to Del Piero został piłkarzem sezonu
Po meczach z realem pewnie go czciłeś , a jak w 2 następnych meczach grał tak jak teraz to na szubienice byś z nim poszedł .

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe

- Łukasz
- Juventino
"Znakomicie", "na najwyższym poziomie" to Alex grał ostatnio jakieś 5-6 temu. I król strzelców nic tu nie zmienia, bo strzelanie bramek nie jest równoznaczne ze znakomitą grą.Molek big fun juve pisze: Nie chce mi się szperać forum ale założę się , że sezon temu byłeś "największym" fanem talentu Alexa. Bo przecież wtedy grał znakomicie. "Chłopaku" Del Piero 2,5 sezonu grał na najwyższym poziomie , każdemu kiedyś przytrafi się zniżka formy.
- stahoo
- Juventino
Ale wcześniej grał 2-3 miesiące padaki. Potem wracał w wielkim stylu (jak w meczu z Real np.) i kilku innych spotkaniach a potem znowu źle. W ostatnich 2-3 miesiącach zagrał może 1-2 dobre mecze. Reszta poniżej poziomu prezentowanego przez Juve...Molek big fun juve pisze:Może forma upada ale nie mów , że jego czas mija , już wiele razy go skreślali ludzie a on wracał w wielkim stylu.
Nie, to takie (bez obrazy) głupie gadanie, że on bedzie nam wygrywac mecze. Ja oczekuje, że będzie walczyc, biegac jak reszta i grac zespołowo. Nie spełnia narazie tych kryteriów.Del Piero bronię , (...), bo każdy oczekuje od niego , że nam będzie wygrywać mecz ,
Zeszłego.Jakby nie było to Del Piero został piłkarzem sezonu
- Tigmar
- Juventino
czy Wy macie klapki na oczach?
Alex gra padakę. Nie podaje, kiwa się bez sensu, traci piłkę, nie ma pomysłu na dogranie, strzela gdy powinien podać...
brak mu szybkości, dynamiki, ostatnio nawet techniki (gdzie te wolne, dobre kiwki, celne podania?)
ale Alex nie jest jedyny. Wszyscy grają padakę. Nawet Buffon i Camoranesi. Buffon nie ratuje nam już tyłków wysmienitymi interwencjami. Wczoraj wybronil głowke po rożnym bodajże, albo wrzutce rzucając sie od niechcenia. I to była jedyna jego godna parada w ostatnich meczach.
Camoranesi zachowuje sie juz nie po raz pierwszy w swojej karierze jak amator. Głupie zachowanie, głupie czerwo - nie zagra z interkiem
Nedvedowi też palma wielkanocna odbija, rozwalil sobie lokieć na skroni kolesia z genui.
Nasi środkowi tracą piłke, nie potrafia przejsc rywala, celnie podać.
Obrona nie umie kryć, Grygera i Molinaro to parodia, co oni wyprawiają w defensywnie, nie mowiac o ofensywie to jest żenada.
Zebina jakoś sie starał wczoraj i nie zagrał najgorzej.
Nawet Chiellini zawalil nam ostatnio mecz do spółki z Melbergiem.
Iaquinta tylko jest jedyna nasza nadzieja i Giovinco. Ale oczywiscie Ranieri woli wpuscic Marchionniego zamiast naszej Mrówy.
z pilkarzami pokroju Molinaro, Grygera, Marchionni, Poulsen nic nie osiągniemy. Tym bardziej jeśli nasi mistrzowie (Buffon, Camoranesi, Nedved, Del Piero, Chiellini) stroją fochy, grają samolubnie, zachowuja sie jak amatorzy.
dodajmy jeszcze do tego świetnego trenera i mamy jaja na święta.
plus Wielki Alessio Secco (no, ale to sie wiaze z molinarami itp.)
Alex gra padakę. Nie podaje, kiwa się bez sensu, traci piłkę, nie ma pomysłu na dogranie, strzela gdy powinien podać...
brak mu szybkości, dynamiki, ostatnio nawet techniki (gdzie te wolne, dobre kiwki, celne podania?)
ale Alex nie jest jedyny. Wszyscy grają padakę. Nawet Buffon i Camoranesi. Buffon nie ratuje nam już tyłków wysmienitymi interwencjami. Wczoraj wybronil głowke po rożnym bodajże, albo wrzutce rzucając sie od niechcenia. I to była jedyna jego godna parada w ostatnich meczach.
Camoranesi zachowuje sie juz nie po raz pierwszy w swojej karierze jak amator. Głupie zachowanie, głupie czerwo - nie zagra z interkiem

Nedvedowi też palma wielkanocna odbija, rozwalil sobie lokieć na skroni kolesia z genui.
Nasi środkowi tracą piłke, nie potrafia przejsc rywala, celnie podać.
Obrona nie umie kryć, Grygera i Molinaro to parodia, co oni wyprawiają w defensywnie, nie mowiac o ofensywie to jest żenada.
Zebina jakoś sie starał wczoraj i nie zagrał najgorzej.
Nawet Chiellini zawalil nam ostatnio mecz do spółki z Melbergiem.
Iaquinta tylko jest jedyna nasza nadzieja i Giovinco. Ale oczywiscie Ranieri woli wpuscic Marchionniego zamiast naszej Mrówy.
z pilkarzami pokroju Molinaro, Grygera, Marchionni, Poulsen nic nie osiągniemy. Tym bardziej jeśli nasi mistrzowie (Buffon, Camoranesi, Nedved, Del Piero, Chiellini) stroją fochy, grają samolubnie, zachowuja sie jak amatorzy.
dodajmy jeszcze do tego świetnego trenera i mamy jaja na święta.
plus Wielki Alessio Secco (no, ale to sie wiaze z molinarami itp.)
- Buri
- Juventino
Doczepiliscie się DP. Ogladałem 2 połowę i grał przyzwoicie na tle drużyny która grała fatalnie.
Najwięcej to biegał i starał się własnie Del Piero i Nedved - popatrzcie na ich wiek.
BEZ TYCH piłkarzy Juve było by już kompletnie do bani a mają ponad 30.
Niestety z pustego i Salomon nie naleje. Nie ma co obwiniać też bardzo trenera bo kim on ma szaleć? Zdenkiem, Marchionim, Zebina ? Najlepszy na ławce wczoraj był Manninger
Niestety z takim składem jesteśmy na równi z zespołami typu Genoa, Fiorentina, Napoli czy Lazio.
Do Interu dłuuuga droga więc niech te dziadki na których tak narzekacie ( DP i Nedved walczą jak najwiecej) bo Milan może nas wyprzedzić.
PS. Boski Camoranesi poł sezonu w szpitalu i czerwona kartka osłabiająca nas przed meczem z Interem to dopiero kluczowy gracz.
Najwięcej to biegał i starał się własnie Del Piero i Nedved - popatrzcie na ich wiek.
BEZ TYCH piłkarzy Juve było by już kompletnie do bani a mają ponad 30.
Niestety z pustego i Salomon nie naleje. Nie ma co obwiniać też bardzo trenera bo kim on ma szaleć? Zdenkiem, Marchionim, Zebina ? Najlepszy na ławce wczoraj był Manninger

Niestety z takim składem jesteśmy na równi z zespołami typu Genoa, Fiorentina, Napoli czy Lazio.
Do Interu dłuuuga droga więc niech te dziadki na których tak narzekacie ( DP i Nedved walczą jak najwiecej) bo Milan może nas wyprzedzić.
PS. Boski Camoranesi poł sezonu w szpitalu i czerwona kartka osłabiająca nas przed meczem z Interem to dopiero kluczowy gracz.
"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
- mateo369
- Juventino
czerwona kartka dla Camora absolutnie niesłuszna to raz, dwa karnego oczywiście nie było ale jak widzę, że niektórzy piszą że Del Piero zachował się cwanie to szlag człowieka trafi, przeciez on nawet nie sądził ze sędzia zagwizda karnego, odrazu podniósł się i szedł w strone narożnika boiska bo sam myślał że będzie rożny a jeśli ktoś myśli ze powinien się przyznać ze nie było karnego to jest głupcem. Alex zawsze gra fair play no ale bez przesady. co do meczu to tyle bo zagraliśmy naprawdę słabo i NIKT nie zasłużył na wyróżnienie
w tym sezonie zostały nam jeszcze 3 cele do osiągnięcia - pokonać inter w najbliższym meczu, nie dać się wyprzedzić milanowi w walce o wicemistrzostwo i zdobyć PW. wiem ze na mistrzostwo są niby jeszcze matematyczne szanse i trzeba w nie wierzyć (i ja mimo wszystko po cichu wierzę) ale tutaj potrzeba nam juz cudu
w tym sezonie zostały nam jeszcze 3 cele do osiągnięcia - pokonać inter w najbliższym meczu, nie dać się wyprzedzić milanowi w walce o wicemistrzostwo i zdobyć PW. wiem ze na mistrzostwo są niby jeszcze matematyczne szanse i trzeba w nie wierzyć (i ja mimo wszystko po cichu wierzę) ale tutaj potrzeba nam juz cudu
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Molek big fun juve
- Juventino
To czemu rok temu jak zdobywał coppacanoniere, miał (jeżeli dobrze pamiętam) także najwięcej asyst? Czemu tamten sezon 3 miejsce zawdzięczamy jemu ? Czy to nie on nas pchał do zwycięstw?Łukasz pisze: "Znakomicie", "na najwyższym poziomie" to Alex grał ostatnio jakieś 5-6 temu. I król strzelców nic tu nie zmienia, bo strzelanie bramek nie jest równoznaczne ze znakomitą grą.
Ja tam pamiętam jeden cały sezon beznadziejny w jego wykonaniu . To , że ma słabą formę nie znaczy żeby wieszać na nim psy. Pamiętajcie , że ten Alex bez formy i tak narobił kilka asyst i nie bez powodu jest na 1 miejscu pod względem asyst.stahoo pisze: Ale wcześniej grał 2-3 miesiące padaki. Potem wracał w wielkim stylu (jak w meczu z Real np.) i kilku innych spotkaniach a potem znowu źle.
Chyba jednak obecnego : Zdobywając trzecie miejsce w sondzie marca Alessandro Del Piero (na zdjęciu) zapewnił sobie pierwsze miejsce w plebiscycie na najlepszego piłkarza sezonu 2008/09. źródło JP.Jakby nie było to Del Piero został piłkarzem sezonu Whistle
Zeszłego.

- kamilu_87
- Juventino
Tylko i wyłącznie zdobył tytuł piłkarza roku "JP" przez takich ślepych fanatyków Del Piero jak Ty.Molek big fun juve pisze:Chyba jednak obecnego : Zdobywając trzecie miejsce w sondzie marca Alessandro Del Piero (na zdjęciu) zapewnił sobie pierwsze miejsce w plebiscycie na najlepszego piłkarza sezonu 2008/09. źródło JP.Jakby nie było to Del Piero został piłkarzem sezonu Whistle
Zeszłego.
Tu jest miejsce dla Ciebie
- white_wolv
- Juventino
W tym roku to nasi zawodnicy w galowych strojach powinni podawac interowi medale za mistrzostwo..
Za tydzien bedzie okazja zeby jeszcze im kokardke machnac.
Za tydzien bedzie okazja zeby jeszcze im kokardke machnac.
- Molek big fun juve
- Juventino
Jakbym był takim fanatykiem to bym brał udział w tej sondziekamilu_87 pisze:
Tylko i wyłącznie zdobył tytuł piłkarza roku "JP" przez takich ślepych fanatyków Del Piero jak Ty.
Tu jest miejsce dla Ciebie

- Michal87
- Juventino
Dajcie spokój Alexowi, sporą winę za jego formę ponosi Ranieri. DP gra za dużo, zbyt często. Gdyby trener miał jaja to posadziłby kapitana na ławie, a ten byłby świeższy i chętniejszy do gry. Do tego powinien ktoś z nim indywidualnie popracować nad szybkością, tak jak prawdopodobnie było to zrobione kilka miesięcy temu kiedy wielu się dziwiło (w tym ja) jak Il capitano bryluje szybkościa...
NIE DLA DEL PIERO W MECZU Z interem!
NIE DLA DEL PIERO W MECZU Z interem!

- Mrówa
- Juventino
To że Del Piero nie gra na takim poziomie jak rok czy dwa lata temu, nie świadczy o tym że jest "żałosnym grajkiem". Może tego nie zauważyłeś, ale on nie jest coraz młodszy tylko coraz starszy. Btw. takie wypowiedzi jak twoja są żałosne, trochę szacunku dla naszego największego piłkarza w historii.stahoo pisze:Bo jest żałosnym grajkiem, cieniem kolesia co biegał w koszulce Juve z numerem 10 kilka lat temu.Tom A Juve pisze:Czemu tak najeżdzacie na Alexa ?

- Jack
- Juventino
Tom A Juve pisze: Czemu tak najeżdzacie na Alexa ? Wiem że od niego oczekuje się cudów, bo głównie dzięki takowym wygrywaliśmy z rywalami pokroju Reala .... ale bez przesady - dziś w ogóle nie grał samolubnie !!!! Cały czas podawał, i stwarzał największe zagrożenie razem z Nedvedem. Wciąż swoją techniką potrafi minąć dwóch rywali (tak jak to było przy końcowej linii boiska)
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Ale o DP zaraz.najpierw o meczu.
To co zagraliśmy to było kompletne dno .Zero walki,zaangażowania.I my chcielismy walczyc o mistrza?Gonić Inter ?Śmiechu warte.Ja sie wcale Gigiemu nie dziwie gdy mowi ze nie mamy szans na mistrza,on zwyczajnie patrzy trzeźwo na dzisiejszy Juventus.Bo dopóki będziemy mieli w składzie takich grajków jak Molinaro,Grygera,Zebina,Poulsen,Marchionni czy Tiago to o mistrza to mozemy walczyc ale w Fm-ie ale i tam niełatwo.I tylko sie załamać gdy zarzad wspomina ze mamy w składzie samych mistrzów.Kogo?Wyżej wymienionych?Jęsli tak to gratuluje ambicji panie Gigli.
"Świetny" mecz naszej defensywy zwłaszcza ze zawodnicy Genoi wchodzili w nią jak w masło a już kwintesencja nieporadnosci czy tez braku umiejetnosci jest to ze nawet taki patałach jak Palladino robił z naszymi co chciał

Dalej pomoc..jaka pomoc?Wczoraj takiej formacji nie mielismy.Nedved grał swoje czyli jedno wielkie nic,środek nie istniał bo grali tam Poulsen(ktory do tej pory nie wiem co robi w Juventusie) i Marchisio który dopasował sie poziomem do Duńczyka co nie było trudne gdyż prezentuja podobny poziom.Jedynym zawodnikiem ktory cos grał był Camor niesłusznie usuniety z boiska gdzyż pod zadnym pozorem nie był to faul na czerwien.
Jeśli chodzi o napastnikow to mielismy jednego.Vicka Iaquinte.Jedyny napadzior ktory ostatnimi czasy coś gra.
Na koniec o świetej krowie Del Piero...
Czy CR jest ślepy?Nie mam pojęcia czemu ten patałach ( w tym sezonie!) gra w pierwszym składzie.Przecież to co on gra to totalne dno i osłabienie Juventusu.W zyciu nie widziałem wiekszego egoisty.Ten samolubny idiota*jak tylko dostanie piłke to nie raczy podac tylko w da sie w bezsensowny drybling i od razu traci

Alex zawsze był moim ulubionym zawodnikiem ale od tego copacanoniere totalnie mu dobiło i obecnie jak widze go na boisku to zbiera mi sie na wymioty i tylko modle sie o jakas jego kontuzje(patrz mecz z Udine pare lat temu) lub o zakonczenie kariery .
Po sezonie nie trzeba bedzie szukać nastepcy Nedveda ale takze Del Piero,szkoda tylko ze zarzad i Ranieri tego nie widza...
Aha,Ranieri..Mourinho miał racje.Siwy to człowiek bez zadnej ambicji,on nigdy nic nie wygrał i nie wygra.Ale bedziemy jeszcze go znosic conajmniej rok. :doh: A potem?Mam nadzieje ze Lippi.Jeśli nie on to chciałbym Capello ale to raczej nierealne wiec może warto by pomyśleć nad Gasperinim?
*na jedna żólta kartke moge sobie pozwolic
- juvus16
- Juventino
Czepiliście sie Del Piero, a tak naprawde to pokażcie mi innego naszego napastnika oprócz Vicenzo, ktory strzela bramki. Trezeguet strzela tyle bramek co kiedys?? Ma ten instynkt jak kiedys? Amauri nasz najlepszy transfer zachwyca? Nie sądze. Jedynie Vincenzo pokazuje klase. Cieżar strzelania bramek nie leży tylko na dwoch napastnikach ktorzy graja w danym meczu, ale jesli im nie idzie to maja zagrac inni. Więc o co chodzi? Alex niech zejdzie i zobaczymy po pierwsze czy David i Amauri cos strzela, a po drugie kto bedzie sie cofał i zaczynał akcje, no chyba ze wg Was mamy kreatywnych pomocników ;] Jeszcze jedno: czy Chiellini i Legro tworzą tak jak na początku mur nie do przejscia? Popatrzcie na tracone bramki i zobaczycie kto popełnia błedy. no chyba ze to tez wina Del Piero i innych napastników. Nie jest młody ale jeszcze dużo moze dac druzynie i żeby nie bylo nie jestem jego fanatycznym fanem, ale powiedzcie mi czy doszlibysmy w LM tam gdzie bylismy ( szkoda ze tylko tam) bez Niego?? Krytyka okej, ale z umiarem Panowie i nie tylko w stosunku do Niego ale tez innych pilkarzy, bo caly Juventus gra źle. To jest druzyna pamietajcie o tym. Pozdrawiam

- Yoda666
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Oglądałem tylko pierwszą połowę i powiem tak :
Po pierwsze, Juve zagrało kiepsko... Nie tego spodziewamy się po takiej drużynie w spotkaniu z aktualnie czwartą potęgą Serie A...
Po drugie, imo coby nie mówić sędzia jednak wynik wypatrzył... Pewnie zaraz co poniektórzy obrzucą mnie błotem i powiedzą, że bredzę ale zanim to zrobicie to przeczytajcie do końca... Chodzi mi głównie o sytuacje gdy Nedved w początkowej fazie spotkania był EWIDENTNIE faulowany wychodząc w zasadzie sam na sam z bramkarzem Genoi. Ruch defensora był zdecydowany a do tego zawodnik miejscowych nie okazywał zbytniego zainteresowania piłką, za to Czech wyraźnie zwrócił jego uwagę... Dla mnie czerwień i dziękujemy temu panu za udział w meczu. Kto wie jakby potoczył się ten mecz gdyby sędzia był myślami na boisku a nie na Hawajach/Bermudach/Hawajach/etc (oczywiście jest to tylko teoretyzowanie bo tak naprawdę to sami jesteśmy sobie winni tej porażki)... Dla poparcia tej tezy mogę jeszcze podać 3 sytuacje, w których "pan w żółtym" się nie popisał. 1) bramka Vicenzo jak najbardziej prawidłowo zdobyta (o spalonym nie mogło być mowy), 2)bramka na 1:0 nie powinna być uznana ! Jak można uznać gola po tym jak wcześniej ODGWIZDAŁO się faul ? O_o 3)karny dla Juve... Chyba nie muszę komentować ?
P.S. Życzę wszystkim kibicom Wesołych Świąt i Szczęśliweeee... Pardon to nie te święta
Po pierwsze, Juve zagrało kiepsko... Nie tego spodziewamy się po takiej drużynie w spotkaniu z aktualnie czwartą potęgą Serie A...
Po drugie, imo coby nie mówić sędzia jednak wynik wypatrzył... Pewnie zaraz co poniektórzy obrzucą mnie błotem i powiedzą, że bredzę ale zanim to zrobicie to przeczytajcie do końca... Chodzi mi głównie o sytuacje gdy Nedved w początkowej fazie spotkania był EWIDENTNIE faulowany wychodząc w zasadzie sam na sam z bramkarzem Genoi. Ruch defensora był zdecydowany a do tego zawodnik miejscowych nie okazywał zbytniego zainteresowania piłką, za to Czech wyraźnie zwrócił jego uwagę... Dla mnie czerwień i dziękujemy temu panu za udział w meczu. Kto wie jakby potoczył się ten mecz gdyby sędzia był myślami na boisku a nie na Hawajach/Bermudach/Hawajach/etc (oczywiście jest to tylko teoretyzowanie bo tak naprawdę to sami jesteśmy sobie winni tej porażki)... Dla poparcia tej tezy mogę jeszcze podać 3 sytuacje, w których "pan w żółtym" się nie popisał. 1) bramka Vicenzo jak najbardziej prawidłowo zdobyta (o spalonym nie mogło być mowy), 2)bramka na 1:0 nie powinna być uznana ! Jak można uznać gola po tym jak wcześniej ODGWIZDAŁO się faul ? O_o 3)karny dla Juve... Chyba nie muszę komentować ?
P.S. Życzę wszystkim kibicom Wesołych Świąt i Szczęśliweeee... Pardon to nie te święta