LM [1/8 (2)]: JUVENTUS 2-2 [2-3] Chelsea

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 marca 2009, 11:30

mrozzi pisze:
sk1le pisze:Do meczu zostało już nie wiele czasu..a ja mam mieszane uczucia..tak mi się wydaje że Juve odpadnie... Chce wierzyć i wierzę ale nie chce się później rozczarować więc wole nastawić się raczej na kleske..
Takim kibicom mówimy zdecydowane "NIE" :angry: Może chcesz wierzyć, ale nie uwierzysz - ot prawda.

Ja nastawiam się przede wszystkim na walkę i WIERZĘ w MOJE JUVE :!: Będzie ciężko, ale coś czuję, że podołamy zadaniu :!: Dziś miałem sen, piękny sen... Juve zwyciężyło, awansowało i trafiło w kolejnej rundzie na Arsenal 8)
Ja też "takim" kibicom mówię NIE ! Trzeba wierzyć, bo wiara przenosi góry, oby tylko Twój sen się spełnił :D

Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2009, 12:24

Szczeze przyznam ze noc przed meczem rozniez snił mi sie pojedynek Juve-Chelsea, zadko miewam sny przed meczami ale akurat dzisiejszej nocy stało sie.. i nie był to zbyd dobry sen ... wygrywalismy 1:0 lecz przegralismy 1:2 tak wlasnie snilo mi sie mam nadzieje ze sen nie ejst proroczy nie wiem kto strzelał bramki w tym wyśnionym meczu :P po meczu widzialem tylko Buffona kladacego sie spać z nietega mina :P Po tym odrazu sie obudziłem i poweidziałem głosno "Dobrze ze to tylko sen!" nawet chyba moij ojciec sie obudził przez ten moj krzyk bo po chwili przeszedl sie po mieszkaniu zobaczyc cos sie dzieje:) hehe glupie troche ale prawdziwe.
A dzisaij wszyscy calym sercem za JUVE wiara czyni cuda, trzeba wierzyc ze sie uda :!: :!:

FORZA JUVENTUS !!!!

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
agape82

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2009, 12:31

Przyznajmy szczerze – znaleźć jakieś przesłanki które by miały potwierdzić naszą porażkę to żaden problem i nie ma na to wpływu kontuzja Sissoko; plaga kontuzji, kiepska ławka rezerwowych, duża liczba meczów niektórych zawodników a co za tym idzie zmęczenie organizmu (bo przecież to nie roboty), ostatnia forma naszych snajperów… można tak wymieniać bez liku, tylko po co?
Rozumiem tych którzy wątpią, bo myślę że w sercu każdego kibica Juve jest choćby nutka zwątpienia, niepewności. Oglądają ostatnie mecze nie mieliśmy prawa poczuć się pewnie bo razi nieskuteczność, błędy obrony, brak aktywności niektórych piłkarzy na boisku i jak mantra powracają słowa „mecz z realem, z milanem, z Romą”, bo takiej gry w wykonaniu Juventusu pragniemy. Jednak mam pewność że od tej niepewności większa jest wiara w ukochany klub.
Wierzę że jeśli wyjdziemy na boisko i będziemy walczyć o każdą piłkę do utraty tchu to wygramy; wierzę że niektórzy zagrają mecz swego życia i nie będą tracić piłkę w głupi sposób; wierzę że będziemy mieć dużo okazji bramkowych i wykorzystamy ich tyle ile będzie nam potrzebne do awansu; wierzę że pech opuścił Alexa i po jego strzałach piłka nie będzie odbijać się od słupka tylko będzie opadać w bramce za plecami Cecha; wierzę w dobrą grę naszych bocznych obrońców; wierzę w agresywny odbiór piłki naszych pomocników, wierzę….
Możecie mi zarzucić że moja wiara jest naiwna, że mam marzycielskie podejście do życia, ale ja się tym nie zmartwię, bo prawda jest taka, że zawsze będę wierzyła w mój klub i dumnie będę nosiła barwy Juventusu po każdym meczu, niezależnie od wyniku.
Dzisiaj wierzę w awans, a jakby nie było wiara góry przenosi a nadzieja umiera ostatnia

Obrazek
Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2009, 12:35

agape82 pisze:Przyznajmy szczerze – znaleźć jakieś przesłanki które by miały potwierdzić naszą porażkę to żaden problem i nie ma na to wpływu kontuzja Sissoko; plaga kontuzji, kiepska ławka rezerwowych, duża liczba meczów niektórych zawodników a co za tym idzie zmęczenie organizmu (bo przecież to nie roboty), ostatnia forma naszych snajperów… można tak wymieniać bez liku, tylko po co?
Rozumiem tych którzy wątpią, bo myślę że w sercu każdego kibica Juve jest choćby nutka zwątpienia, niepewności. Oglądają ostatnie mecze nie mieliśmy prawa poczuć się pewnie bo razi nieskuteczność, błędy obrony, brak aktywności niektórych piłkarzy na boisku i jak mantra powracają słowa „mecz z realem, z milanem, z Romą”, bo takiej gry w wykonaniu Juventusu pragniemy. Jednak mam pewność że od tej niepewności większa jest wiara w ukochany klub.
Wierzę że jeśli wyjdziemy na boisko i będziemy walczyć o każdą piłkę do utraty tchu to wygramy; wierzę że niektórzy zagrają mecz swego życia i nie będą tracić piłkę w głupi sposób; wierzę że będziemy mieć dużo okazji bramkowych i wykorzystamy ich tyle ile będzie nam potrzebne do awansu; wierzę że pech opuścił Alexa i po jego strzałach piłka nie będzie odbijać się od słupka tylko będzie opadać w bramce za plecami Cecha; wierzę w dobrą grę naszych bocznych obrońców; wierzę w agresywny odbiór piłki naszych pomocników, wierzę….
Możecie mi zarzucić że moja wiara jest naiwna, że mam marzycielskie podejście do życia, ale ja się tym nie zmartwię, bo prawda jest taka, że zawsze będę wierzyła w mój klub i dumnie będę nosiła barwy Juventusu po każdym meczu, niezależnie od wyniku.
Dzisiaj wierzę w awans, a jakby nie było wiara góry przenosi a nadzieja umiera ostatnia
AMEN :!:

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2009, 12:43

Swider10 pisze:
agape82 pisze:Przyznajmy szczerze – znaleźć jakieś przesłanki które by miały potwierdzić naszą porażkę to żaden problem i nie ma na to wpływu kontuzja Sissoko; plaga kontuzji, kiepska ławka rezerwowych, duża liczba meczów niektórych zawodników a co za tym idzie zmęczenie organizmu (bo przecież to nie roboty), ostatnia forma naszych snajperów… można tak wymieniać bez liku, tylko po co?
AMEN :!:
Bóg zapłać!

Ja osobiście w typerku postawiłem 2:0 dla nas. Kibicowanie między innymi na tym polega, że wierzy się w drużynę zawsze, bez względu na to jak gra, czy z kim przyjdzie się jej zmierzyć. Licze na to, że atmosfera, jaką stworza kibice na Olimpico poniesie naszych niczym... a co ja poeta jestem? Mam nadzieję, że ich poniesie i tyle.

FORZA JUVE!

imanust

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 marca 2009, 12:58

100% racji agape82
@sk1le
Po to jesteśmy kibicami Juve żeby wierzyć w ich zwycięstwo. Jeśli myślisz, że Chelsea zwycięży (choć może to być obiektywne) to nie powinineneś zwać się kibicem Starej Damy;p

PS.
Ja osobiście w typerku postawiłem 2:0 dla nas
A propos ot co znalazłem na betclick.pl:
Zakład na strzelca bramki:
Tiago Mężczyźnides 6,50 :-D :-D

diegoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2009, 13:06

Atmosfera będzie co najmniej taka;

... więc się szykujcie bo mi już ciarki przechodzą :pray:

Spotkajmy się o czwartej tak jak zwykle na ławce na Corsa Re Umberto..
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 marca 2009, 13:17

mrozzi pisze: Dziś miałem sen, piękny sen... Juve zwyciężyło, awansowało i trafiło w kolejnej rundzie na Arsenal 8)
A jaki byl wynik? :D Bo u mnie skonczylo sie 3:1 Po bramce Treze w 92minucie :C

Sory za Offtopa ;)

PS: Mecz sie jeszcze nie zaczal a tu 142 posty na temat tego spotkania :shock:

Prokson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2009, 14:13

rzadko komentuję ale rzadko jest taka okazja.

pomimo tego co wypisują sflustrowane dzieci z gimnazjum aka "Ranieri, Secco won" jest sporo przesłanek na to żeawansujemy (pewnie znowu kartkę dostanę za to że śmię obrażać """""kibiców"""" juve... wali mi to)

1) słowa lippiego w ostatnim wywiadzie. dla mnie to największy trener i koniec kropka. nikt nie ma takiego obrazu psychologicznego drużyny jak on i nikt jak on nie zna mentalności starej damy. jeżeli lippi mówi że juve jest gotowe by awansować to tak jest

2) mentalność zwycięzców. coś co obserwuję w juve początku. może nam nie iść, moga się przytrafiać kontuzje, wyniki mogą być z anusa ale są momenty w sezonie gdy juventus przełamywał pewna barierę i wtedy nie ważne czy to barcelona, real, inter czy milan. wszyscy byli odstrzeliwani z klasą.

3) del piero, nedved, trezeguet, buffon - brakuje tutaj kontuzjowanego camora ale ci piłkarze wiedzą że to jedna z ich ostatnich szans na wygranie CL. o ile trezeguet, gigi i alex jeaszcze z rok dwa pograją o tyle dla nedveda to prawie na pewno ostatni sezon. każdy kto pamięta macz z realem z 2003 i twarz nedveda po tym jak dostał żółtą kartkę wie o czym mówię. nie ważne że pavel w tym sezonie gra średnio, nawet bardzo. w tym meczu da z siebie 500%. gwarantuję!

4) ranieri. możecie go obrażać ile chcecie ale obok lippiego to najlepszy trener jakiego miało już w ostatnich 10 latach. capello może tylko pomażyć o tym żeby zbliżyć się do poziomu organizacji jaki wprowadza claudio.
idelanie balansuje pomiędzy doświadczonymi zawodnikami a młodymi zebrami. nie daję sie ogłupiać pseudokibicom i nie wpuszcza giovinco przy stanie 1-0 żeby po jego głupiej stracie stracić bramkę. nie eksploatuje piłkarzy którzy mają swoje lata. idelanie wprowadził do drużyny sissoko który obecnie już nie tylko odbiera piłkę ale takze potrafi ją pociągnąć do przodu dzięki swojej szybkości i zwinności.

5) amauri - idealny moment żeby się przełamać. biega, walczy tylko nie strzela. umiejętności nikt mu nie odmówi, czas żeby je zaprezentował.

6) sam del piero - jeden rzut wolny w okolicy 20 metra centralnie albo z lewej strony i bramka. wystraczy że ktoś weźmie na plecy któregoś z obrońców chelsea i wymusi faul - wystarczy

7) mellberg - dobrze zna piłkę z wysp i na pewno nie da się dymać. skandynawski charakter da o sobie znać.

8) na koniec trezeguet. najbardziej chyba wszechstronny z wysokich napastników (obok ruda van...). w dodatku piłkarz który świetnie sprawdza się w roli kata dla silnych drużyn. real już dwukrotnie posmakował co znaczy pozostawić davida samego w polu karnym. nie wiem czy zagra on pierwszej minuty ale jeżlei tak to wystarczy chwila nieuwagi obrońców chelsea i to my awansujemy a nie wyspiarze

naturalnie anglicy też mają swoje argumenty ale kij im w herb :D szanse na awans 60-40 na korzyść juve

rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 10 marca 2009, 14:37

diegoo pisze:Atmosfera będzie co najmniej taka;

heh, bo wydaje mi sie, ze w Londynie to kibice przesiedzieli ten mecz.. czuje ze dzisiaj bedzie naprawde dobrze... :)

eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 marca 2009, 14:48

A moim zdaniem, zagramy 3 z przodu. Tak mi sie wydaje, po przejrzeniu zawodnikow powolanych na mecz.

I moj typ, 3:1 dla Juve.

olom23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2009, 15:01

rammstein pisze:
diegoo pisze:Atmosfera będzie co najmniej taka;

heh, bo wydaje mi sie, ze w Londynie to kibice przesiedzieli ten mecz.. czuje ze dzisiaj bedzie naprawde dobrze... :)
Oczywiscie mówisz o kibicach słabej Chealsy? :)

Kiedy bedzie podanie składu JUVENTUSU na dzisiejszy mecz?? :(

Barnabhinio

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 marca 2009, 15:06

Mamy spore szanse zeby przejsc dalej, mysle ze Chelsea raczej nie bedzie bronila wyniku, bo to tylko 1 bramka przewagi, wiec licze na otwarty mecz. Musimy bardzo uwazac zeby ne stracic bramki, bo wtedy musielibysmy wbic im az 3, a to moze byc trudne :/

Swoja droga moglby mi ktos przeslac wynik, bo mozliwe ze nie bede mial jak go sprawdzic :) Numer wysle przez PW :)

Pozdro :)

Il Storico

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 marca 2009, 16:13

Kurde 4 i pół godziny przed meczem, a ja już się denerwuję. Takich nerwów nie miałem jeszcze w tym sezonie. Na drugi plan spadają również niezwykle ważne sprawdziany z chemii i geografii, na nauce których spędzę czas do meczu. Wiem, że Chelsea to faworyt, ale trzeba WIERZYĆ. Cały czas jestem w przekonaniu, że pokażemy im coś niezwykłego, coś po czym będą leczyć rany. Chciałbym powtórkę z historii 3:1. Gole Treze, Alexa i Pavla, niezwykły mecz Gigiego i gol Lampsa w 89 minucie dający trochę dramaturgii 8) To tyle. FORZA JUVE. Pokażcie na co Was stać :!:

Dżumian

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 marca 2009, 16:16

Witam! Mecz leci na czeskiej 4. CT4 sport. Wie ktoś może jak ten kanał znaleźć? pozdro

Zablokowany