Serie A (07): Napoli 2-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
andre64

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 października 2008, 02:32

jak czytam niektóre posty to mnie gardło sciska -taka tempote która uwaza del piero za boga który musi grac u nas do smierci bo miał dobry sezon to bym wystrzelał..wielcy fani del piero badzmy ludzmi obiekywnymi i kubicujmy juve a nie tylko jednemu graczowi... rannieri delpiero nedved poulsen molinaro out..i teraz tylko czekac az pod moim postem tysiace fanów delpieo i neostrady bedzie mnie bluzgac a ja powiem wam tak jestescie tak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> jak ostatni mecz delpiero i ten tekst bede wam powtarzał co mecz juve a wy waszego idola i tak oglosicie piłkarzem miesiaca roku sezonu .. i tak długo jak beda tacy gracze w juve jak ona w juve niegdy nie bedzie dobrze..Jak nedved brylował w drużynie to i odnosilismy jakies sukcesy a nasz kapitan duzo wymaga od innych ( jego gesty podczas meczów i jak schodzi z boiska- z takimi manierami on uwaza sie chyba za całe juve;/)a sam nic nie daje ..ktos mi zapewne wypomni "ale nasz kapitano wali bramy z wolnych" ale na to jest odpowiedz jakby jego miejsce zajął jakis piłkarz z pasja kretaywnoscia jak kapitano kilka lat temu mogła by pasc wiecej bramek niz jedna z wolnego.....aha i wracajac do tego ze bedziecie mnie bluzgac delpierczki to ja wam powiem ze mam na was <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>** wy i tak zyjecie w innym swiecie

wiecznie JUVENTUS I JUVE :)
Guma 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2008, 08:20

NIE wierze KUR!!! mać . nie oglądalem meczu ale bylem pewny do cholery że zwyciężymy a tu proszę
ZMIANY !!!!!!!!!!!!!!!a na początek trener NIE WIEM NA CO ONI CZEKAJA chyba na porażkę z CAGLIARI 0 do 3

Buffon_fan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2008, 08:38

Bate 2:2 Juventus :angry:
Juventus 1:1 Catania :angry:
Sampdoria 0:0 Juventus :angry:
Juventus 1:2 Palermo :angry: :angry: :angry:
Napoli 2:1 Juventus :angry:

Koto jest sprawcą tych wszystkich nieszczęść??? Z pewnością
CLAUDIO RANIERI!!!
Zarząd powinien zadziałać w związku z słabą formą Juventusu i poprostu zmienić trenera :pray:
Oczywiście brakuje też kilku podstawowych graczy z powodu kontuzji np. Trezeguet, Camonaresi, Buffon, Legrottalglie i Iaquinta.
Czekam na reakcje zarządu na to co się dzieje z Juventusem i już teraz się obawiam o mecz Real Juve :|

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 19 października 2008, 09:34

andre64 pisze:jak czytam niektóre posty to mnie gardło sciska -taka tempote która uwaza del piero za boga który musi grac u nas do smierci bo miał dobry sezon to bym wystrzelał..wielcy fani del piero badzmy ludzmi obiekywnymi i kubicujmy juve a nie tylko jednemu graczowi... rannieri delpiero nedved poulsen molinaro out..
Wyrzućmy od razu najlepiej cały zespół, zbudujmy drugą Barcelonę z sezonu, w którym wygryali Ligę Mistrzów, wymiatajmy we Włoszech i w całej Europie. Bądzmy <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i wogóle, bo nie będzie Molinaro, Ploulsena, Nedveda, Del Piero czy Ranieriego. Jeszcze takie pytanie, dlaczego po przegranym meczu całą krytykę wkładasz na Del Piero? Przecież to nie on przegrał mecz, tylko cały zespół? Czy to jest obiektywne? Bez sensu...
andre64 pisze:i teraz tylko czekac az pod moim postem tysiace fanów delpieo i neostrady bedzie mnie bluzgac a ja powiem wam tak jestescie tak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> jak ostatni mecz delpiero i ten tekst bede wam powtarzał co mecz juve a wy waszego idola i tak oglosicie piłkarzem miesiaca roku sezonu ..
Mam Tele2 Internet, a fanem Neostrady nigdy nie byłem (myślę przy tym, że trudno byłoby Ci tutaj znaleźć kilku takowych). Jeżeli kogoś należałoby wyróżnić na koniec miesiąca, roku czy sezonu (rok-sezon?), to dlaczego nie mógłbyby być to Del Piero? No bo kogo mielibyśmy wybrać? Każdy ma jakieś słabsze i lepsze występy, co powiedziałbyś gdyby Del Piero strzelił 2 bramki Realowi? Że Robinho strzeliłby ich 4?
Czemu nie pisałeś takich komentarzy po meczu z Zenitem?
andre64 pisze:i tak długo jak beda tacy gracze w juve jak ona w juve niegdy nie bedzie dobrze..
No to poczekamy jak zakończy karierę i już...
andre64 pisze:a nasz kapitan duzo wymaga od innych ( jego gesty podczas meczów i jak schodzi z boiska- z takimi manierami on uwaza sie chyba za całe juve;/)a sam nic nie daje ..
Tego nawet komentować specjalnie nie trzeba...
andre64 pisze:ktos mi zapewne wypomni "ale nasz kapitano wali bramy z wolnych"
To źle?
andre64 pisze:ale na to jest odpowiedz jakby jego miejsce zajął jakis piłkarz z pasja kretaywnoscia jak kapitano kilka lat temu mogła by pasc wiecej bramek niz jedna z wolnego.....
Ja myślę, że gdybyśmy tych bramek głupio nie tracili to ta jedna z wolnego by w zupełności wystarczyła.
andre64 pisze:aha i wracajac do tego ze bedziecie mnie bluzgac delpierczki to ja wam powiem ze mam na was <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>** wy i tak zyjecie w innym swiecie
Jestem fanem Del Piero jak i Buffona, Trezeguet-a, Molinaro czy każdego innego zawodnika Juventusu i powiem Ci więcej, żyjemy w tym samym świecie, tylko Tobie w tym świecie czegoś brakuje...

KamilDeath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2008, 11:01

nie graliśmy źle , ale rzeczywiście słowa naszego trenera że chciał dowieść do domu 1 pkt to nie są słowa trenera który chce wygrywać wszystko , Juventus jest stworzony do wygrywania a nie bronienia remisu , co do bramek przez nas straconych to na chłodno kalkulując ogromne błędy obrony , zresztą strasznie mi sie podoba wypowiedź naszego byłego działacza co do wczorajszego meczu
Nie wiem, co Ranieri sobie myślał zdejmując Alessandro Del Piero i zastępując go Paolo De Cegliem. Widać było, że szkoleniowiec przestraszył się drużyny Napoli. Ta zmiana była fatalną w skutkach pomyłką. Na boisku biegała grupka dzieci bez doświadczenia. Drużyna potrzebuje prawdziwego lidera, a tego niestety zabrakło

...abyssus abyssum invocat.......piekło wzywa na pomoc piekła....
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 19 października 2008, 11:23

Popłakałem się po tym spotkaniu...Nie mam już żadnych pytań...Po strzeleniu bramki przez Amauriego cieszyłem się jak dziecko...Nie byłem jednak usatysfakcjonowany grą Juve-to było coś fatalnego...Po raz kolejny KATASTROFALNIE zaprezentował się nasz nowy gwiazdor (według zarządu) -Poulsen...Owszem-asystował przy bramce Brazylijczyka,jednak co chwilę tracił piłkę,co nie przystoi defensywnemu pomocnikowi,a poza tym podał w pewnym momencie piłkę w sposób,który pozostawiam bez komentarza...Mało brakowało,a już wtedy stracilibyśmy bramkę...O dziwo w spotkaniu nie najgorzej zaprezentował się Molinaro,świetnie raz kolejny Chiellini,przeciętnie Knezevic i przyzwoicie Grygera.W pomocy zaś jedynie Marchisio zagrał na dość dobrym poziomie,Nedved zbyt często wdawał się w indywidualne pojedynki,zresztą przegrane,Brazzo tak sobie,a o Duńczyku swoje zdanie już wypowiedziałem...Ogólnie rzecz biorąc jest BARDZO NIECIEKAWIE.We wtorek arcyważny pojedynek z Realem w LM i mam nadzieję,że ostatecznie będzie to punkt przełomowy...Co do Ranieriego...Długo wykazywałem co do niego cierpliwość,ale czara goryczy się przelała...Ściągnął Alexa-ok-chciał pewnie dać mu odpocząć przed pojedynkiem na Olimpico,jednak dlaczego akurat zmienił go De Ceglie???Powinien pojawić się Giovinco,który zmieniłby być może obraz gry...Jednak Claudio dał mu szansę dopiero na 5 minut przed końcem...Żałosne...Zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt,że Seba rozegrał końcówkę genialnie-podobała mi się szczególnie jego akcja przed polem karnym przeciwnika,gdzie z ogromną łatwością pokonał kilku graczy Napoli...Ehhh....Czekam na wtorkowe spotkanie z ogromnymi obawami... :płaczę:

SirRose

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2008, 11:35

andre64 pisze:jak czytam niektóre posty to mnie gardło sciska -taka tempote która uwaza del piero za boga który musi grac u nas do smierci bo miał dobry sezon to bym wystrzelał..wielcy fani del piero badzmy ludzmi obiekywnymi i kubicujmy juve a nie tylko jednemu graczowi... rannieri delpiero nedved poulsen molinaro out..i teraz tylko czekac az pod moim postem tysiace fanów delpieo i neostrady bedzie mnie bluzgac a ja powiem wam tak jestescie tak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> jak ostatni mecz delpiero i ten tekst bede wam powtarzał co mecz juve a wy waszego idola i tak oglosicie piłkarzem miesiaca roku sezonu .. i tak długo jak beda tacy gracze w juve jak ona w juve niegdy nie bedzie dobrze..Jak nedved brylował w drużynie to i odnosilismy jakies sukcesy a nasz kapitan duzo wymaga od innych ( jego gesty podczas meczów i jak schodzi z boiska- z takimi manierami on uwaza sie chyba za całe juve;/)a sam nic nie daje ..ktos mi zapewne wypomni "ale nasz kapitano wali bramy z wolnych" ale na to jest odpowiedz jakby jego miejsce zajął jakis piłkarz z pasja kretaywnoscia jak kapitano kilka lat temu mogła by pasc wiecej bramek niz jedna z wolnego.....aha i wracajac do tego ze bedziecie mnie bluzgac delpierczki to ja wam powiem ze mam na was <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>** wy i tak zyjecie w innym swiecie
Nikt nie mowi ze DP gra super, bo tak nie jest, ale kogo mial Ranieri wystawic ?? Na lawce byl tylko Giovinco ktory raczej gra pomocnika a nie napastnika. Uwazam ze DP w Juve powinien zostac ale faktycznie w obecnej formie do pierwszej 11 sie nie nadaje. Podobnie uwazam o Nedvedzie, on sie juz do wyjsciowego skladu nie nadaje, powinien ustapic miejsca w skladzie Giovinco i zostac na prawde solidnym zmiennikiem.
O trenerze nawet nie pisze, juz pisalem wczesniej. Przykro patrzec na tak slabe Juve ale coz - "Czy wygrywasz czy nie ... ;) "
Forza Juve

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2008, 11:42

ciekawe co na naszą obecną sytuację kibice przychodzący na mecze...

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Tigmar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2008, 11:51

które miejsce trzeba mieć żeby zagrac w Intertoto ?

Marcin_ACM pisze:
Tigmar pisze:które miejsce trzeba mieć żeby zagrac w Intertoto ?
7. natomiast żeby się utrzymać trzeba zająć 17. :lol:
thx, widzę że Ty już obcykany w tych słabszych pucharach.
Ostatnio zmieniony 19 października 2008, 12:48 przez Tigmar, łącznie zmieniany 1 raz.

Marcin_ACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 19 października 2008, 12:02

Tigmar pisze:które miejsce trzeba mieć żeby zagrac w Intertoto ?
7. natomiast żeby się utrzymać trzeba zająć 17. :lol:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 19 października 2008, 12:02

link

To dopiero nie wymaga komentarza...Śmiechu warte...Ile spotkań z rzędu musielibyśmy przegrać,aby Ranieri przyznał się do błędu i zaczął mówić jasno o obecnym kryzysie?Jeśli,nie daj Boże,przegramy we wtorek z Realem powie zapewne,że to czołówka Europy i to nie wstyd,że zeszliśmy pokonani z boiska...Coś czułem przed sezonem,że kontuzje mogą mieć fatalny w skutkach wpływ na drużynę-nie myliłem się wcale...Giovinco powinien grać w I składzie-wtedy zapewne nie przegralibyśmy tego spotkania,bo ożywienie,jakie wniósł do zespołu pod koniec było niezaprzeczalne...Jedyne co mnie w tym momencie pociesza to fakt,że nie pozostaję z moim żalem sam,do tego kocham Juve bez względu na wszystko...

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2008, 12:14

SirRose pisze: Nikt nie mowi ze DP gra super, bo tak nie jest, ale kogo mial Ranieri wystawic ?? Na lawce byl tylko Giovinco ktory raczej gra pomocnika a nie napastnika. Uwazam ze DP w Juve powinien zostac ale faktycznie w obecnej formie do pierwszej 11 sie nie nadaje. Podobnie uwazam o Nedvedzie, on sie juz do wyjsciowego skladu nie nadaje, powinien ustapic miejsca w skladzie Giovinco i zostac na prawde solidnym zmiennikiem.
O trenerze nawet nie pisze, juz pisalem wczesniej. Przykro patrzec na tak slabe Juve ale coz - "Czy wygrywasz czy nie ... ;) "
Forza Juve
W pierwszej połowie Alex grał jak na niego dobrze. Miał kilka rajdów, dwie fajne wrzutki do Amauriego, które Brazylijczyk niemalże zamienił na gole. To mogło się podobać, zwłąszcza, że Pinturicchio przyzwyczaił nas w tym sezonie do dużo gorszej gry. Niemniej jednak następca dla niego (Van Persie!) to powinien być priorytet przyszłego mercato, bo nasz zasłużony kapitan, niegdyś najlepszy cofnięty napastnik na świecie obecnie jest w stanie grać jeden dobry mecz w miesiącu, a to trochę mało.
Mówisz że Seba gra "raczej pomocnika, a nie napastnika". Fakt, u nas najczęściej gra na skrzydłach (i na dłuższą metę - z racji warunków fizycznych - pewnie tam będzie grał), ale przecież De Ceglie - parafrazując Twoją wypowiedź - "raczej gra obrońcę"!.
Seba w Empoli często grywał jako cofnięty napstnik, a De Ceglie na boku pomocy regularnie grał ostatnio w naszej primaverze...
Ta zmiana była kompletnie irracjonalna i pokazała, że Ranieri działa kompletnie alogicznie (no chyba że kogoś satysfakcjonuje remis z Napoli), że nie potrafi zapanować nad tym, co dzieje się w zespole. A o kompletnie dyskfalifikuje go jako trenera Juve. Jego dalsza praca w tym klubie nie ma sensu.
Tym bardziej, że swoimi pomeczowymi wypowiedziami udowadnia, że stracił poczucie rzeczywistości. Po takich tekstach, jakie słyszymy z jego ust po ostatnich meczach, ani kibice, ani piłkarze nie mogą traktować jego osoby poważnie. Ranieri stracił kompletnie wiarygodność, a bez autorytetu nie można być trenerem. Jedyne, co Claudio może zrobić, jeśli ma jeszcze resztki godności, to podanie się do dymisji.
To sympatyczny gość, długo go broniłem, bo kadra, jaką dysponuje - o czym było już wcześniej - nie jest znakomita, a do tego należy jescze dodać plagę kontuzji, ale ten mecz pokazał, że jego dalsza obecność w tym klubie jest kompletnie pozbawiona sensu.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Palladino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2008, 12:41

Nie oglądałem tego meczu i nie obchodzi mnie jak grał Juventus. Liczą się wyniki, a tych Ranieri kompletnie nie ma. Pewno grali bez pomysłu itp. mam nadzieję, że mecz z Realem który sromotnie przegramy będzie jego ostatnim meczem na ławce Juve. Jest sympatyczny itp. Ale mają być wyniki ! 9 pkt. w 7 meczach ? Żałosny wynik. Ten człowiek przegrał już nam Scudetto ! Trzeba go wywalić zanim spartoli Ligę Mistrzów ! :evil:

jt10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2008, 12:41

Łukasz pisze: To sympatyczny gość, długo go broniłem, bo kadra, jaką dysponuje - o czym było już wcześniej - nie jest znakomita, a do tego należy jescze dodać plagę kontuzji, ale ten mecz pokazał, że jego dalsza obecność w tym klubie jest kompletnie pozbawiona sensu.
Ja też go długo broniłem, w sumie nawet po meczu z Palermo, ale wczoraj miarka się przebrała. Martwi mnie jedno, kto na jego miejsce? Bo trzeba pamiętać, że każdy dobry trener ma teraz robotę... Latem do wzięcia byli najpierw Lippi, potem Mourinho, (nie nawidzę jego manier, ale nikt nie zaprzeczy, że jest aktualnie jedym z najlepszych w swoim fachu), Scolari. A teraz kto nam został? Engel? Roma Spallettiego nie odda, magia Juande Ramosa powoli mijała w Tottenhamie. O meczu z Napoli nie chcę pisać, bo jeszcze ciśnienie mi się podnosi jak o tym myślę. Piszecie, że Molinaro out, Del Piero gra źle, Nedved bez wyrazu. A czego Wy się spodziewacie? Połowa składu (Buffon, Zebina, Legro, Mellberg, Camoranesi, Zanetti, Sissoko, Trezeguet) nie gra z różnych przyczyn, trener nie "czuje" gry, oceniając pracę zarządu (i Secco przede wszystkim) po prostu podam nazwiska: Andrade, Tiago (ile to razem? 25 mln Euro w błoto?). Nienawidzę Moggiego za te przekręty, które zaowocowały SerieB, ale gdyby oceniać jego dokonania tylko na rynku transferowym, to brakuje mi go w tym klubie jak nikogo innego. Sprowadzał ludzi takich jak Cannavaro (to było mistrzostwo świata), Ibrahimović etc. Prawie zawsze podejmował trafne decyzje a nawet jak się co do jakiegoś nazwiska pomylił, to inne tranfery (udane!) powodowały, że się o tym nie pamiętało.
Reasumując: wywalmy Zarząd i trenera i zbierajmy kasę na styczeń.

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2008, 12:49

Spróbuję wyciągnąć tylko optymistyczne akcenty z wczorajszej porażki 8)

Manninger - bardzo pozytywnie, przy golach nie miał szans
Chiellini - nasz najlepszy piłkarz, wielka forma i powinien być naszą ostoją za 2 dni.
Molinaro - z jajami, do przodu. Podobał mi się w tym meczu. Szkoda, że tak odważnie nie gra Grygera.
Marchisio - nasz najlepszy piłkarz w drugiej linii. Będą z niego ludzie
Poulsen - asysta, oby częściej próbował coś kreować.
Del Piero - dobra I połowa, każda groźna akcja przechodziła przez niego. Wciąż jego dyspozycja jest ważna dla gry zespołu.
Amauri - świetny gol.
Giovinco - niezła zmiana. Czuję, że zagra z Realem od początku na pozycji Nedveda i będzie wkręcał w ziemię Ramosa.

O reszcie piłkarzy nie można powiedzieć niczego dobrego.

Zablokowany