Wszystko o KIBICACH w Polskich ligach

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 listopada 2008, 22:57

Michal17 pisze:
paku pisze:Ps. Ma ktoś dzisiejszego Newseeka ?
Zapewne chodzi Ci o to:
http://i36.tinypic.com/n2deer.jpg
http://i37.tinypic.com/5cnmv5.jpg

Szkoda, że tak mało o naszym Borysie...
Wielkie piwo dla Ciebie!
Byłeś we Wrocku ?

valsir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2008, 23:12

również dziękuję za artykuł

LEPIEJ RZUCIĆ SUBTELNYM ŻARCIKIEM, KTÓREGO NIE KAŻDY ZROZUMIE, NIŻ ZEPSUĆ ZNANY WSZEM KAWAŁ. =)
Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 listopada 2008, 00:34

paku pisze:Byłeś we Wrocku ?
Niestety spóźniłem się na zapisy, jak wiesz bilety poszły w godzinę czy dwie... Musiałem obejść się smakiem :cry:
Do Chorzowa nie mogę jechać z przyczyn niezależnych ode mnie więc sezon wyjazdowy już niestety zakończyłem... Został mi tylko mecz z Odrą na R22 i zima.

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 listopada 2008, 01:53

Michal17 pisze:
paku pisze:Byłeś we Wrocku ?
Niestety spóźniłem się na zapisy, jak wiesz bilety poszły w godzinę czy dwie... Musiałem obejść się smakiem :cry:
Do Chorzowa nie mogę jechać z przyczyn niezależnych ode mnie więc sezon wyjazdowy już niestety zakończyłem... Został mi tylko mecz z Odrą na R22 i zima.
Melanż był konkretny z braćmi. Wszystko pięknie ;)
Tylko mam jedno zastrzeżenie, nie obyło się bez gwizdów dla piłkarzy Wisły ze strony fanów Śląska. Może się czepiam ale na meczu Wisła-Lechia także mecz przyjaźni nie słyszałem najmniejszego gwizdu na piłkarzy Lechii, dodatkowo zaśpiewaliśmy przy stanie 3-0 dla Wisły, "Troszkę za dużo Wisełko troszkę za dużo!" Może jedynie mi się to nie podobało...
Ja do Chorzowa jadę, zapisałem się czekam tylko na informację o której special rusza ;)
Wyjazd rzecz Święta !

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2008, 18:01

Jako że jakaś cisza tutaj zapadła to może ja coś napiszę :D
Ostatnia kolejka w tym roku kalendarzowym.
Do Krakowa przyjeżdża drużyna Odry, ciekawe czy kibice też przyjadą :D
Dla nas to i tak nie ma znaczenia. Prawdopodobnie ostatni mecz na Reymonta na kolejny rok, półtora(?) :| :roll: :(
Chociaż żadnych konkretnych sytuacji jeszcze nie podjęto.
Ale na pewno rozstaniemy się godnie z D ;)
Michał17, nie muszę pytać czy będziesz?

Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2008, 19:26

paku pisze:Dla nas to i tak nie ma znaczenia. Prawdopodobnie ostatni mecz na Reymonta na kolejny rok, półtora(?) :| :roll: :(
Ja się łudzę, że zostaniemy przy R22 :)
paku pisze:Michał17, nie muszę pytać czy będziesz?
Oczywiście, że będę:)

Inna ciekawa sprawa kibicowska:
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,97434,titl ... omosc.html

- "Ta flaga nawołuje do agresji. A komunizm wcale nie był zły". Właśnie takich argumentów najczęściej używają delegaci żądający usunięcia baneru - mówią pracownicy Lechii.

- Oczywiście, że flagi z takim hasłem nie powinno być na meczu. Bo wzywa do nienawiści. Jeśli nie zniknie, klub powinien być ukarany, i to dotkliwie - twierdzi posłanka SLD Joanna Senyszyn.

Dla niewiedzących o jaką flagę chodzi:
Obrazek
lub
http://www.bytovia.pl/flagi/foto/duze/l ... stion2.jpg

Wypadałoby pozdrowic PZPN przyśpiewką, którą wszyscy znają, a jeden poseł nawet w TV zacytował...

AVE LECHIA!

mały skała

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2008, 16:41

Sprawa flagi Lechii jest dla mnie śmieszna. Cóż widać kogoś razi fakt negowania komunizmu. A potem PZPN się oburza, że nazywają ich reliktami PRL-u.

Co do ligi to szkoda, że już przerwa- jeszcze by się pochodziło:)

Nasz Kibolski Klub Sportowy Lech Poznań!
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2008, 23:02

No i mamy karę za derby z PE.

"Klub Wisła Kraków został pozbawiony możliwości zamawiania biletów dla zorganizowanych grup kibiców na trzy najbliższe mecze Ekstraklasy, w związku z nagannym zachowaniem kibiców tego klubu podczas meczu 6. kolejki Pucharu Ekstraklasy Cracovia Kraków - Wisła Kraków (wznoszenie wulgarnych okrzyków o treściach antysemickich). Na klub została też nałożona kara finansowa w wysokości trzydziestu tysięcy złotych" - czytamy w komunikacie Komisji Ligi.

LOL
Zajście miało miejsce na meczu PUCHARU EKSTRAKLASY a My, Wiślacy zostaliśmy pozbawieni możliwości wyjazdu na mecze LIGOWE !
Zostaje tylko zaśpiewać, Pzpn, Pzpn Jechać Jechać PZPN :prochno:

Ps.
:D
Konferencja Skorży i Majewskiego kapitalna :D

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2008, 23:47

http://www.goool.pl/main.php?id=16530

POLECAM TEN WYKŁAD !
SZACUN !!!

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2008, 10:45

paku pisze:http://www.goool.pl/main.php?id=16530

POLECAM TEN WYKŁAD !
SZACUN !!!
Jednostronny wykład. Zachwalający wszystko co kibicowskie, pomijający ciemne aspekty. Zgadzam się niemal ze wszystkim co powiedział pan doktor, ale jeśli już robi wykład o kibicach to należało by też spojrzeć na to trochę obiektywnie, bo wśród kibiców są również ćwierćmózgi dla których np. liczy się tylko JP (bynajmniej nie jest to JuvePoland :P) i jest to sens ich życia. Ciekawie i trafnie zinterpretowana rola policji. Niestety również tylko argumenty przeciwko działaniom służb mundurowych, a przecież oni nie są wszystkiemu winni. Matołów na stadionach i poza nimi nie brak, dla mnie to nie są kibice choć nimi się nazywają. Należało by na to zwrócić uwagę.

Obrazek
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2008, 11:29

leniup pisze:
paku pisze:http://www.goool.pl/main.php?id=16530

POLECAM TEN WYKŁAD !
SZACUN !!!
Jednostronny wykład. Zachwalający wszystko co kibicowskie, pomijający ciemne aspekty. Zgadzam się niemal ze wszystkim co powiedział pan doktor, ale jeśli już robi wykład o kibicach to należało by też spojrzeć na to trochę obiektywnie, bo wśród kibiców są również ćwierćmózgi dla których np. liczy się tylko JP (bynajmniej nie jest to JuvePoland :P) i jest to sens ich życia. Ciekawie i trafnie zinterpretowana rola policji. Niestety również tylko argumenty przeciwko działaniom służb mundurowych, a przecież oni nie są wszystkiemu winni. Matołów na stadionach i poza nimi nie brak, dla mnie to nie są kibice choć nimi się nazywają. Należało by na to zwrócić uwagę.
Jednostronny ?
Obiektywny.

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2008, 11:38

A kibice są nieskazitelną grupą tak jak to niemalże sugeruje pan doktor? Nie mają nic na sumieniu? Mają, ale zostało to absolutnie przemilczane.
Wiadomo, że takie podejście do tematu kibiców się nam podoba, ale to nie oznacza, że jest obiektywne. Bo ten wykład na pewno taki nie był.

Obrazek
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2008, 12:52

A czy on tam wychwala pod niebiosa kibiców ? Sam mówi że w tak licznej grupie zawsze się znajdą czarne owce. Uczęszczasz na Polskie stadiony ?

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2008, 14:06

Po prostu uważam, że nie jest to w pełni obiektywny obraz. To tyle z mojej strony.
Jestem sympatykiem Twojego ukochanego klubu, więc jak mam czas to z chęcią chodzę na Reymonta.

Obrazek
ArtHur

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2008, 23:22

Gdańsk: Nie ma to jak krzyczec "PZPN, j..." i "arka gdynia k..." na turnieju charytatywnym. A tak po za tym fajny doping, dobre flagowisko.

ODPOWIEDZ