Serie A (23): Juventus 1-0 AS Roma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2008, 23:24

Co tu dużo mówić 8) - pokazaliśmy, że zasługujemy na wicemistrzostwo. Roma wypadała dzisiaj blado, jednak nie mozemy nie doceniać naszej postawy. Del Piero najlepszy na boisku, po nim Camor i Nedved. Perfekcyjna bomba w wykonaniu Alexa. Na pewno kluczowa bramka tego sezonu. Roma będzie miała trudny maraton do przejścia, nie wierzę, że nie przeskoczymy jej w niedługim czasie.
Molinaro (o dziwo!) lepiej w destrukcji sobie radził. Dzisiaj chyba żadna centra nie była dokładna. Zebina kolejny dobry mecz. Zanetti jak zwykle wytrzymał nadmiar swoich obowiązków. Camoranesi moim zdaniem niesłusznie zdjęty już po I połówce. Nedved waleczny jak zawsze, Iaquinta z całym sercem gotow do walki. Tylko szkoda kolejnego bezimiennego meczu w wykonaniu Trezeguet...
Póki co, dobrze jest. Udinese zrewanżowaliśmy się za porażkę, Romie odebraliśmy komplet punktów. O LM jestem dziwnie spokojny.
Tylko błagam, więcej szans gry dla Sissoko.

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2008, 23:27

Cokolwiek by o tym spotkaniu nie napisać liczy się tylko to że utarliśmy nosa pewnej siebie Romie i to jest najważniejsze.Nasza pozycja w lidze wzmacnia się i jesteśmy już o krok od drugiego miejsca.

Wydaje mi się że za zwycięstwo brawa należa się przede wszystkim trenerowi.W pierwszej połowie ryzykownie (zresztą tak jak w pierwszym meczu) ale opłaciło się bo De Rossi i Pizarro własciwie nie byli potrzebni, brak akcji środkiem boiska powodował że nie mieli czego rozbijać.Tym czasem z przodu było kim grać, głównie przy piłce utrzymywał się Alex (ileż razy on jest faulowany !).
W drugiej połowie priorytetem była obrona wyniku i tutaj mądre decyzje Tinkermana - pomoc Nedved - Sissoko - Zanetti - Nocerino powodowała że Romie bardzo ciężko było się przedostać przez tę linię.W końcu to trzech pomocników defensywnych, plus bardzo ambitny i biegający wszędzie Czech.

Na największe pochwały zasługują z pewnością Del Piero oraz Nedved, ja dorzucę jeszcze Chielliniego bo rozegrał wspaniałe zawody.Swoją drogą nie często się zdarza że stoper rozgrywa piłeczkę na wysokości pola karnego przeciwnika, nieprawdaż ? :)
W grze Camora brakuje mi ostatnio szybkich rajdów.Mauro trzyma piłkę długo i po oszukaniu przeciwników podaje do przodu, ale brak mi w tym jego szybkości.

Radek_88

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2008, 23:29

Jobek pisze:Tak oglądaliśmy ten sam..znaczy ja tylko na 43 minute zdążyłem czyli :) ostatek I połowy i II całą:( niestety
Piszesz, ze pierwsza polowa taka sobie, podczas gdy za chwile okazuje sie, ze ogladales zaledwie 2 ostatnie minuty tej czesci gry... :roll:

Rozegralismy dobry mecz, strata do Romy praktycznie odrobiona. Liczylo sie zwyciestwo i udalo sie taki wynik uzyskac. Na pewno zaskoczyl Ranieri, ktory postanowil zagescic srodek pola i zagrac trojzebem. Oplacilo sie. Zyczylbym sobie zebysmy zawsze grali tak jak pierwsze 5-10min pojedynku z Rzymianami. :bravo:
Pilkarz meczu to niewatpliwie Del Piero. Stemplowal kazda akcje, czesto bral na siebie ciezar gry, w drugiej polowie przetrzymywal pilke, umiejetnie sie zastawial i wymuszal faule. No i ta petarda z wolnego... Prawdziwy krol Turynu.
Poza tym na spory plus Nedved. Camor i Buffon rowniez dobrze, kilka cennych odbiorow Sissoko. Widac, ze nie boi sie twardej gry, wiec moze byc sporym wzmocnieniem srodka pola. Za Nocerino oczywiscie, ktory po raz kolejny mnie nie przekonal, moze dlatego ze gral na nieswojej pozycji.
A juz za tydzien bedzie wicelider :)

PS. No i pojedynek DEL PIERO - Totti... Bezcenne :smile:

Kryształ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2008, 23:35

Kapitalne spotkanie, taki Juventus chce ogladac zawsze: świetne ofensywne akcje Nedveda, Alexa, czy Camora a także pewna gra w obronie (no moze poza tym słupkiem Legro :P)

Del Piero zdecydowanie najlepszy na boisku, cofał się, rozgrywał no i ta bramka - CUDO !!!

Poraz pierwszy w tym sezonie moge stwierdzic, ze w dzisiejszym meczu Juventus nie mial slabych punktow, wszyscy zagrali naprawde na dobrym poziomie (nawet Nocerino udało sie pare razy odebrac pilke i celnie podac)

Bardzo dobry fragment w wykonaniu Sissoko, ten koles jest jak sciana, wydaje sie nie do przejscia, prare naprawde fantastycznych przechwytow, on nie moze marnowac sie na lawce.

Podsumowując, bardzo wazna wygrana Bianconerich w kontekscie dogonienia romy i upatrywania szans na wicemistrza, bo z mistrzostwem juz sie pozegnalem. GRAZIE RAGAZZI !!!

peste

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2008, 00:23

wynik rewelacja tak jak gra w 1 polowie. jednak Ranieri nie bylby soba gdyby znow czegos nie wykombinowal... Nocerino :?: :angry: i kolejny beznadziejny mecz w jego wykonaniu - pupilek trenera :doh: .
super 1 polowa i zmiana (tydzien temu gralismy padake i NIC - zmiany po 15-20 min 2 polowy)ehh... reszta bardzo dobrze i te akcje z 1 polowy :bravo: takie Juve chce ogladac.

Pavel - to ma chyba blad w metryczce bo biega jak 20 latek...
Alex - nareszcie troche dynamiki i ta bramka (bdb)
Sisoko - wygral chyba wszystkie pojedynki - oby tak dalej
reszty nie chce mi sie konkretnie opisywac ale zagrali naprawde dobry mecz... nawet Legro :wink:

oby to byl pocztek serii zwyciestw...

Radek_88

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2008, 00:33

peste pisze:wynik rewelacja tak jak gra w 1 polowie. jednak Ranieri nie bylby soba gdyby znow czegos nie wykombinowal... Nocerino :?: :angry: i kolejny beznadziejny mecz w jego wykonaniu - pupilek trenera :doh: .
super 1 polowa i zmiana (tydzien temu gralismy padake i NIC - zmiany po 15-20 min 2 polowy)ehh... reszta bardzo dobrze i te akcje z 1 polowy :bravo: takie Juve chce ogladac.
Na razie nie wiemy co z Camorem, byc moze byla to wymuszona zmiana. A co do pozostalych zmian to wg mnie dobre i zrobione w odpowiednim czasie, nawet zaskakujaco szybko jak na Tinkermana.

I jeszcze przy okazji noty wraz z uzasadnieniem za dzisiejszy mecz dziennikarzy z portalu goal.com...
De Rossi pilkarzem meczu.. :roll:

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2008, 01:00

Świetnie! Mamy trzy punkty, trzy punkty ktorych tak bardzo pragnęliśmy!
Zacznę od przebiegu spotkania. Pierwsza połowa wyrownana raczej, pierwsze dziesięć minut było lekkim szokiem dla gości kiedy ruszyliśmy do przodu jak z armaty, gra się jednak wyrownała, i kiedy już piłkarze mieli schodzić na przerwę Nedved wyprowadza kontrę w przewadze o proporcjach 4:3, mija Mexesa i zostaje sfaulowany, kilka metrow od pola karnego i do piłki podchodzi Alex, chyba nie ma kibica Juventusu ktory widząc tą sytuację nie pomyślałby iż właśnie prowadzimy 1:0 :D. Del Piero, bomba i gol, co tutaj dużo mowić :dance:.
Druga połowa to tak jak przewidywałem, przyjezdni ruszą do ataku a my ograniczymy się do gry z kontry, było to ryzykowne ale gra obronna była dopięta na ostatni guzik. Raz tylko miałem w portkach jak Giuly do Tottiego zagrał a temu brakło kilku centymetrow.
Gry Buffona nie będę komentował, najlepszy bramkarz świata. A porownywanie do niego J.Cesara z pewnej włoskiej drużyny jest po prostu śmieszne jak pracodawca ow bramkarzyny. Obrona spisała się na medal, dobre pułapki ofsajdowe i pewna gra, a zaświadczeniem o jej grze jest wynik i cyferka 0 po stronie przyjezdnych. Jeżeli by tak każdego z osobna oceniać w obronie to Zebina zagrał pozytywnie, ładnie z przodu się uaktywniał, z tyłu też bez zarzutu. Środek bezbłędny, naprawdę słowa uznania dla obu. Molinaro najlepszy mecz w tym sezonie rozegrał, jeden z lepszych na boisku, szalał na swojej stronie, unicestwił Taddeiego do tego stopnia że ten został zmieniony :). Nasz "romb" w środku pola zdał egzamin, Nedved na stałym bardzo dobrym poziomie, Zanetti jak już przywykliśmy odwalił naprawdę kawał solidnej roboty, Del Piero deczko cofnięty to nie wymaga komentarza, wszyscy wiemy iż był najlepszy na boisku, Camoranesi rownież świetna dyspozycja, martwię się jednak o to czy aby nie doznał kolejnej kontuzji, gdyż pokazał w tym meczu ile znaczy dla nas. Iaquinta raczej średnia partia, dużo biegał i walczył a Trezeguet wiadomo :), nie dostanie piłki to nie strzeli i tak było i tym razem ale do Davida pretensji mieć nie można. Nocerino niestety wypadł bardzo źle, owszem biegał i walczył i widać że nie brak mu serca do gry, ale jego wrzutki na dach Olimpico to już przesada, no i oczywiście nie mogl zejść z boiska bez kartki. Sissoko fenomenalne wejście, ten piłkarz pokazuje jak do tej pory że pieniądze zainwestowane w niego były trafną inwestycją, chciałbym aby zagrał od pierwszej minuty w meczu z Regginą. Palladino trochę pokręcił, też pozytywnie ;).
Dla takich chwil jak dzisiaj warto żyć, jestem szczęśliwy i dumny z dzisiejszego zwycięstwa, kocham ten klub jest dla mnie prawie całym życiem.

:happy:

m-a-t-t-e-o

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2008, 01:03

Liczyłem na szczęśliwe 1-0 a okazało się że możemy wygrać z Romą bez jakiegoś nadmiaru szczęścia, a dzięki umiejętnościom i, o dziwo, taktyce... :)
Ciekawe czy dzisiaj też ktoś napisze że Camor nie może grać w środku... Widać że wcale nie musi non stop dośrodkowywać by zagrać bardzo dobrze...

Świetnie Nedved i Del Piero, już w meczu z Udine pisałem że od nich zależy gra naszego zespołu, co teraz się potwierdza... Na wyróżnienie zasługuję w tym meczu poza w/w na pewno Chiellini, Zebina i Ranieri, za przemyślaną taktykę i po raz kolejny, dobre zmiany (choć znowu, ja dałbym więcej pograć Momo, np wpuszczając go wcześniej zamiast Nocerino...)

Ogólnie bardzo ładny mecz, a nasza gra w 1. połowie to niemal majstersztyk... :D

Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2008, 01:08

Jestem bardzo zadowolony z tego wyniku, aczkolwiek Roma nie zasłużyła sobie na porażkę. Według mnie najlepszymi zawodnikami na boisku byli:

1.Buffon - kolejne kapitalne spotkanie najlepszego bramkarza na świecie. Fantastyczna interwencja przy strzale De Rossiego, uratowała nam 3 punkty.

2.Del Piero - stary, dobry Il Capitano. Alex wraca do znakomitej formy. Już od kilku spotkań jest jednym z najlepszych zawodników nasze drużyny, a dzisiejsza bramka z rzutu wolnego była po prostu fantastyczna.

3.Nedved - jakbym go nie znał, to nie powiedziałbym że ma 35 lat. Coś niesamowitego. Ten facet chyba będzie grał w piłkę do końca świata i o jeden dzień dłużej. Dynamiczny, szybki, kreatywny, waleczny - takiego Pavla chce oglądać w każdym spotkaniu.

4. Zebina - bardzo podobała mi się jego gra. Mancini nie miał łatwego życia. Szykuje się kolejne wielkie odrodzenie :) ( Zaraz po Legrottaglie )

Teraz czas na zawodników do których mam spore pretensje:

1.Molinaro - ... :pray: ... - przepraszam, ale musiałem zacząć od modlitwy. To co wyprawiał ten piłkarz na boisku było paraliżujące. Tradycyjnie, wszystkie dośrodkowania niecelne. Nasza lewa strona boiska była dziurawa jak sitko, właśnie przez tego Pana - Dzięki za wszystko, ale ... musisz odejść :stop:

2. Treze - zbyt statycznie i drętwo. Jedyny plus jego występu, to podanie do Iaquinty w pierwszej połowie.

Reszta piłkarzy grała na swoim stałym, dobrym poziomie.... Cieszy też bardzo, to że Milan stracił punkty z AC Parmą. Inter jest raczej poza zasięgiem, choć nadal wierze, że nie wszystko stracone... GRAZIE JUVENTUS.

"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
SirRose

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2008, 01:18

Wspaniały mecz !! Na prawdę kawał dobrej włoskiej piłki. Ranieri na początku zastosował dość nowatorskie ale przemyślane rozwiązanie, na defensywnie ustawioną Rome było ono wręcz idealne. Dużo osób krytykowało zmianę Camora na Nocerino, sądzę ze zmiana ta była raczej wymuszona ostatnią kontuzja naszego skrzydłowego, nie wiem czy jeszcze pamiętacie ale jego występ w tym meczu stal pod wielkim znakiem zapytania jeszcze do niedawna. Zmiana Treze na Sissoko po prostu genialna, trener wyraźnie zauważył ze po wejściu Nocerino nasz potencjał ofensywny bardzo spadł i trzeba było dowieść dobry rezultat do końca. Sissoko spisał się wyśmienicie, na prawdę czyścił środek pola, każda piłka była jego. Nie mam żadnych wątpliwości kto powinien grać obok Zanettiego na środku przy klasycznym 4-4-2.
Chyba nie mam zastrzeżeń do nikogo ze składu, może do Treze ale on nie miał klarownych sytuacji, trochę chyba się zaciął ale podanie do Iaquinty pierwsza klasa 8) Nocerino dał słabą zmianę ale on na skrzydło po prostu się nie nadaje. Poza tymi malutkimi minusami było super, pod koniec Roma trochę nas przycisnęła ale w defensywie zagraliśmy po mistrzowsku. Na prawdę dawno nie widziałem tak dobrze poukładanego Juve. Gratulacje i oby tak dalej !! FORZA JUVE !!

RavaneVialli

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2008, 01:32

A mnie Molinaro pozytywnie zaskoczył. To znaczy, tak jak zwykle jego dośrodkowania były beznadziejne, a obrona pozostawała często odkryta, ale niektóre dryblingi i umiejętność utrzymania się przy piłce zrobiły na mnie wrażenie. Jest na pewno lepszym dryblerem niż Palladino, który potwierdza z każdym meczem, w którym gra, że musi grać jako cofnięty napastnik albo skrzydłowy napastnik, bo 1-2 zwody i podanie to kres jego obecnych możliwości, nie potrafi dłużej utrzymać się przy piłce, więc po prostu nie może grać jako boczny pomocnik. Ale z drugiej strony też nie zagrał źle, im bliżej pola karnego, tym lepiej.

Del

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2008, 02:36

@Pelson: gdyby nie ta kartka Nocerino, to mogloby sie skonczyc 1:1. Dobrze, ze wtedy sfaulowal, bo szla grozna kontra dla Romy w 85' minucie.
Ale tak czy inaczej Nocerino slabo, na pewno najslabiej ze srodka pola. Co tu duzo mowic. Jesli ktos widzial mecz, to wie jak bylo. Wiek, kto gral dobrze a kto slabiej.
Sissoko, poki co rzadzi ;D Jak ten koles gra to sie nie boje o to, ze rywale sobie przejda jak przez maslo! Niesamowicie potrafi sie znalesc i wyczyscic pole. Ciekawe kiedy zagra od pierwszych minut.

Del Rajko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2008, 09:05

Mecz w mojej opinii nadzwyczajny nie był, ale nie było to też jakieś słabe widowisko :prochno: Dobry, bez fajerwerków i co najważniejsze zwycięski. Był moment w II połowie, gdzie Roma dość mocno przycisnęła. Na szczęście nic wielkiego z tego nie wynikło :) Co raz bliżej II miejsca w tabeli, bo o zbliżenie się do interu będzie ciężko :? Ale kto wie, może w końcu zaczną tracić pkt. i wszystko jeszcze się może zdarzyć. Co do poszczególnych zawodników to zdecydowanie nr. 1 w Juve był wczoraj Del Piero. Wracał się po piłkę, dryblował, rozgrywał. Odnośnie Jego bramki zostało już powiedziane wszystko 8) Życzmy sobie takiego Alexa w kolejnych spotkaniach :pray: Pozytywnie zaskoczył mnie za to Zebina. Na prawdę bardzo dobry mecz w wykonaniu Francuza :bravo: Z dobrej strony pokazali się też Nedved i Camor. Oby tylko ten drugi znowu nie wyskoczył z jakąś kontuzją :o
Buffon tradycyjnie :smile: Dobra zmiana Sissoko. Miejmy nadzieje, że Juventus będzie z niego dużo większy pożytek niż z Tiago.

maydayxxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2008, 09:11

powiem wam ze na poczatku spodziewalem sie remisu. Pod koniec piekna bramka Alexa :) Na poczatku 2 polowy roma nas przycisnela ale to co my robilsmy z nimi pod koniec meczy bylo nawet dobre. Roma nie umiala sie bronic wiec co chwile faulowala :( Mauro zagral dobry mecz , Trezegol nie pokazal zbyt wiele :( Iaquinta mial kilka sytuacji zwlaszcza ta pod koniec 1 polowy. Ogolnie trzeba sie cieszyc ze wygralismy ten mecz :D teraz tylko czekamy na Inter i im skopiemy dupe !!!!
FORZA JUVE FORZA ALEX

Obrazek
szaman00

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lutego 2008, 09:16

super ciesze się tym bardziej,że w pierwszym poście na pierwszej stronie obstawiałem traki wynik :D bravo Juveeee niezawodny Alex

Zablokowany