Wszystko o Fiorentinie
- Łukasz
- Juventino
Ale wciąż brakuje im zmiennika dla Gilardino.
- Vincitore
- Juventino
Czy ja wiem czy taki godny podziwu. Niby ma ten De Silvestri 21 lat, przyszłość stoi przed nim otworem, ale od jakiegoś czasu zatrzymał się tak jakby w rozwoju. Nie znalazł sobie miejsca w składzie Lazio na rzecz Lichsteinera. Wiadomo że Viola potrafi dobić niezłego targu na rynku, ale tegoroczne Mercato wygląda dużo, dużo bladziej od zeszłorocznego.
Aha i jest to średnia wiadomość dla nas, bo Milan się łasił na De Silvestriego i teraz pewnie skupi się na Rafinii.
Aha i jest to średnia wiadomość dla nas, bo Milan się łasił na De Silvestriego i teraz pewnie skupi się na Rafinii.
- Zawidowianin
- Juventino
lub Zaccardo.
- Gajowy Marucha
- Juventino
No i po małych męczarniach Fiorentina w LM. Bardzo podobał mi się Vargas, Jovetić ładna bramka i w sumie nic poza tym, kilka głupich strat, nie wiem czemu, ale jakoś nie jestem zwolennikiem jego talentu, wydaje on mi się drewniany. MM32 oprócz niespodziewanego rajdu lewą stroną :shock: nic specjalnego, to samo Zanetti.
- Gherrick
- Juventino
Jako przyjaciela Sportingu (i przy okazji tych co nas wyeliminowali) życzę im sukcesu. Przynajmniej 1/8 jak nie 1/4 !! Są w stanie, chociaż ze Sportingiem powinni przegrać, w obliczu 2meczu. Patrząc na stronniczosc sedziego w 1 meczu, i to, ze Sporting mimo grania w 10 cisnal niemilosiernie. Trudno. Mam nadzieje ze trafia na Porto i skopia im tylki :-DGajowy Marucha pisze:No i po małych męczarniach Fiorentina w LM. Bardzo podobał mi się Vargas, Jovetić ładna bramka i w sumie nic poza tym, kilka głupich strat, nie wiem czemu, ale jakoś nie jestem zwolennikiem jego talentu, wydaje on mi się drewniany. MM32 oprócz niespodziewanego rajdu lewą stroną :shock: nic specjalnego, to samo Zanetti.
Forca Sporting y Juve Leo ! Forca Verde Leones !
- Simi
- Qualità Juventino
Wydaje mi sie że Viola, to jeszcze nie zespół na 1/8, choć moge sie mylić.Gherrick pisze:Jako przyjaciela Sportingu (i przy okazji tych co nas wyeliminowali) życzę im sukcesu. Przynajmniej 1/8 jak nie 1/4 !! Są w stanie, chociaż ze Sportingiem powinni przegrać, w obliczu 2meczu. Patrząc na stronniczosc sedziego w 1 meczu, i to, ze Sporting mimo grania w 10 cisnal niemilosiernie. Trudno. Mam nadzieje ze trafia na Porto i skopia im tylki :-DGajowy Marucha pisze:No i po małych męczarniach Fiorentina w LM. Bardzo podobał mi się Vargas, Jovetić ładna bramka i w sumie nic poza tym, kilka głupich strat, nie wiem czemu, ale jakoś nie jestem zwolennikiem jego talentu, wydaje on mi się drewniany. MM32 oprócz niespodziewanego rajdu lewą stroną :shock: nic specjalnego, to samo Zanetti.
Jovetić następna bramka w wygranym meczu z Palermo. (1:0 Jovetić 29')
Wygrana z Sycylijczykami, to napewno troche utarcie nosa Zendze.
- figc1898
- Juventino
2 newsy ukazały się na stronie Violi, które też dotyczą Juventusu:
Zbawienie czy zesłanie do Czeczenii?
Almiron odgraża się Juve i Violi
1. Nie wiem czy tutaj na JP była jakaś mowa czy news odnośnie Adriana Mutu bo nie zauważyłem ale byłemu piłkarzowi Juventusu należy się szacunek. Ciekawe jak włodarze Juve zareagują na ten pomysł z tym turniejem
Moim zdaniem powinien się odbyć bo to jest precedens w świecie futbolu. Nawet w lekkiej atletyce czy innych dyscyplinach nie ma takich kar jakie nałożyła FIFA. To jest skandal :!:
2. Jeżeli Almiron sobie myśli, że stać go tylko grać na maksimum przeciw Juve czy Violi to dlaczego nie udowodnił tego grając dla tych klubów
Może w Empoli był wyróżniającą się postacią ale właśnie tylko w takich mniejszych klubach można wybić się nieco bardziej do przodu niż w tych mocniejszych gdzie jest większa rywalizacja w zespole.
Zbawienie czy zesłanie do Czeczenii?
Almiron odgraża się Juve i Violi
1. Nie wiem czy tutaj na JP była jakaś mowa czy news odnośnie Adriana Mutu bo nie zauważyłem ale byłemu piłkarzowi Juventusu należy się szacunek. Ciekawe jak włodarze Juve zareagują na ten pomysł z tym turniejem

2. Jeżeli Almiron sobie myśli, że stać go tylko grać na maksimum przeciw Juve czy Violi to dlaczego nie udowodnił tego grając dla tych klubów

- Azrael
- Juventino
A mnie takie pomysły trochę obrzydzają. Po pierwsze wysokość kary, która jak słusznie zauważyłeś jest horrendalna - jest jednak ściśle podyktowana tym jakie warunki zawarte były w kontrakcie między klubem a piłkarzem i piłkarz godząc się z ich respektowaniem powinien być świadom konsekwencji swojego postępowania.figc1898 pisze:1. Nie wiem czy tutaj na JP była jakaś mowa czy news odnośnie Adriana Mutu bo nie zauważyłem ale byłemu piłkarzowi Juventusu należy się szacunek. Ciekawe jak włodarze Juve zareagują na ten pomysł z tym turniejemMoim zdaniem powinien się odbyć bo to jest precedens w świecie futbolu. Nawet w lekkiej atletyce czy innych dyscyplinach nie ma takich kar jakie nałożyła FIFA. To jest skandal :!:
Po drugie ten turniej: trochę mi to przypomina turniej charytatywny z tą tylko różnica, że pieniądze nie są zbierane na szczytny cel, dla ubogich czy ciężko chorych ludzi, którzy niczemu w życiu nie zawinili. Będziemy mięli do czynienia z turniejem charytatywnym, w którym cała zebrana kwota powędruje na to, by wspomóc bardzo zamożnego człowieka (Mutu zarabia ok. 2 mln euro rocznie) w tym by miał z czego przelać 17 mln euro na konto klubu należącego do najbogatszego (niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę bo nie sprawdzałem) obecnie człowieka w Europie. To trochę zakrawa na parodie jakichkolwiek elementarnych zasad moralnych, bo niby czemu mamy tak mocno pomagać "bogaczowi", który był na tyle głupi by mając wszystko, pieniądze, sławę, sięgnął - po jedyną rzecz jakiej nie wolno sportowcowi - po narkotyki i złamał umowę co do której się zobowiązał przestrzegać?
Dla mnie sprawa jest prosta - jeśli Mutu nie ma z czego płacić, jeśli zostanie skazany prawomocnym wyrokiem, to niech idzie do więzienia. Dla "normalnych ludzi" którzy np. nie płacą kredytów czy się narkotyzują nie ma żadnej taryfy ulgowej.
Pozdrawiam!
- figc1898
- Juventino
Fiorentina przegrała w Lyonie z Olympique 0:1. I znów głupia postawa sędziego i czerwona kartka dla Gilardino. Sam sędzia się nabrał bo do końca nie widział co się stało. A tak po za tym, jeśli Viola planuje wyjść z grupy to musi się ostro napracować bo dziś byli tylko tłem dla gospodarzy. Znakomite interwencje Freya mogły dać większy wynik dla Lyonu. Zanetti nie grał za kartki a Marchionni zagrał do 73. minuty i niczym kompletnie się nie wykazał.
- JuveLethal
- Qualità Juventino
Powiem tak - w ciagu tych 2 sekund zanim Zanetti podal do Jovetica mignal mi obrazek Cristiano i jego podan po ktorych padaly bramki. Po prostu czulem ze to bedzie podanie idealne w tempo.
Ciesze sie ze Viola przewaza i gra bardzo agresywnie, moze uda sie w koncu wloskiej druzynie troche utrzec nosa "angielskim".
Zanetti - ten czlowiek umie podawac, pozbycie sie go bylo duzym bledem.
Viola nadal cisnie i gra dobrze, nie zapeszajmy.
Ciesze sie ze Viola przewaza i gra bardzo agresywnie, moze uda sie w koncu wloskiej druzynie troche utrzec nosa "angielskim".
Zanetti - ten czlowiek umie podawac, pozbycie sie go bylo duzym bledem.
Viola nadal cisnie i gra dobrze, nie zapeszajmy.
- Vincitore
- Juventino
Ten Jovetic ostatnio jest w bombowej formie, strzela jak na zawołanie, a ma dopiero 20 lat. Tylko czekać aż za grubą kasę przejdzie do lepszego klubu. Jest w gazie i jesteśmy świadkami jak dojrzewa piłkarsko, ale jak dla mnie na Juve jeszcze za słaby
.

- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Nie spodziewałem się zwycięstwa Fiorentiny w meczu z Liverpoolem. Generalnie zwisało mi kto wygra, gdyż za obiema drużynami nie przepadam, aczkolwiek ze względu na to, że dziś calcio przejechało angoli to uśmiech po ostatnim gwizdku się na mojej twarzy jednak się pojawił;)
- eslk
- Juventino
I bardzo dobrze, ze Viola sklepała angoli. Szkoda, ze Arsenal dwa tygodnie temu fuksiarsko zgarnął trzy punkty. Tak czy siak, powyzsze przyklady pokazują, że druzyny angielskie nie są już tak mocne. Albo to cała reszta Europy ich powoli zaczyna doganiac.
- Arbuzini
- Juventino
Jovetic, Vargas, Gilardino i Melo. Viola w poprzednim sezonie poczyniła naprawdę fantastyczne wzmocnienia za rozsądne pieniądze.
Dzisiaj na boisku była okazja oglądać tylko dwóch pierwszych z wyżej wymienionych ( a Melo na szczęście gra już w Juventusie :C ) i robili niezły bajzel w szeregach Liverpoolu. Nieźle czyścił Gamberini... a podobno przechodzi teraz przez gorszy okres
.
Cóż można powiedzieć. Ciężko nie zacieszyć pyska, kiedy z włoską ekipą przegrywa znienawidzony angielski zespół. Serie A zyskuje dzięki takim pojedynkom i oby było ich coraz więcej.
Dzisiaj na boisku była okazja oglądać tylko dwóch pierwszych z wyżej wymienionych ( a Melo na szczęście gra już w Juventusie :C ) i robili niezły bajzel w szeregach Liverpoolu. Nieźle czyścił Gamberini... a podobno przechodzi teraz przez gorszy okres

Cóż można powiedzieć. Ciężko nie zacieszyć pyska, kiedy z włoską ekipą przegrywa znienawidzony angielski zespół. Serie A zyskuje dzięki takim pojedynkom i oby było ich coraz więcej.
- deszczowy
- Juventino
Jovetić będzie wielką gwiazdą, mogę na to postawić mój napletek. On już pokazuje przebłyski sporego talentu. Dziś jeszcze nie jest prawdziwym asem, ale za rok- dwa.... można będzie o nim pomyśleć.