Książki
- Martin
- Juventino
Jak skonczysz wez sie za "Anioły i Demony" tego samego autora. Moze nie tak kontrowersyjna jak "Kod... " ale wciaga tak samo. I ponownie ten sam bohater ma za zadanie rozwiazac zagadke porwania kilku ważnych kapłanów. I znowu do rozwiazania sa ciekawe zagadki. Gorąco polecam!mnowomiejsky pisze: Teraz czytam kolejna swietna pozycje, "Kod Leonarda da Vinci" Dan'a Brown'a i normalnie jestem pod wrazeniem. Pomijajac rozne szczegoly dotyczace sekt i stowarzyszen religijnych, ksiazka naprawde wciaga i jest swietna, polecam milosnikom literatury sensacyjnej.
Jestem w 1/3 ksiazki i oderwac sie od niej nie moge, teraz jestem w pracy i tez ja czytam
Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
- białas
- Juventino
ja ostatnio uległem trylogii Tolkiena. teraz czytam "Dwie wieże". książki są świetne, ale równie dobre były ich ekranizacje. podobają mi się również książki rosyjskich autorów. "Zbrodnia i kara" F.Dostojewskiego i "Mistrz i Małgorzata" M.Bułhakowa bardzo mi się podobały, pomimo, iż musiałem przeczytać je jako lektury....
- juvepiotr18(stare)
- Juventino
ja chociaż za kilka dni stuknie mi 19 lubie ksiązke troche dla Dzieci Opowieści z Narnii już niemoge sie doczekac Kiedy Nakręcą Film a Premiera ma Byc w grudniu 2005 

- gustlik
- Juventino
Moja ulubiona ksiazka jest Chata wuja Toma, opowiadajaca o meczarniach Toma - czarnego mezczyzny w latach kiedy w Ameryce i nie tylko wykorzystywano takich jak ona na plantacjach i nie tylko.Ksiazka jest super,fajne zakonczenie m.in. ale wogole akcja non stopa.....a tak wogole mozna sie wzruszyc
Warta czytania 

- farmer16
- Juventino
Powiem wam że najbardziej podobała mi się moja lektura pierwsza moja przeczytana ksiązka w zyciu ,, Przypadki Robinsona Cruzoe nie wiem czy znacie tą książkę ale bardzo fajna polecam opowiada ona o rozbitku który trafił na wyspie i po 28 latach wydostał się z niej Polecam fanatasdtyczna książa :-D
Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
- kornknot
- Qualità Juventino
Yyyy Szklarski zdajsie nie pisał o Panu Samochodziku tylko Z. Nienacki.... Chyba ze nie chodziło, że Szklarski ejst autorem w/w ksiazek.enbea pisze:ja lubie ksiazki A.SzklarskiegoPAN SAMOCHODZIK RULEZ
Jesli już mówimy o p. Nienackim to polecam dośc ciekawą książke pt. "Raz do roku w Skiroławkach" - nie wiem czy to juz tutaj wpisywałem bo wątek ma chyba z rok, w kazdym razie jest to życie erotyczne pewnej wsi napisane super ciekawie i nie jest to w żadne sposób zboczone. Polecam
- enbea
- Juventino
yyy sory oczywiscie maszracje z Nienackim Szklarski pomylil mi sie z przygodami tomka soyera sory za bladkornknot pisze:Yyyy Szklarski zdajsie nie pisał o Panu Samochodziku tylko Z. Nienacki.... Chyba ze nie chodziło, że Szklarski ejst autorem w/w ksiazek.enbea pisze:ja lubie ksiazki A.SzklarskiegoPAN SAMOCHODZIK RULEZ
Jesli już mówimy o p. Nienackim to polecam dośc ciekawą książke pt. "Raz do roku w Skiroławkach" - nie wiem czy to juz tutaj wpisywałem bo wątek ma chyba z rok, w kazdym razie jest to życie erotyczne pewnej wsi napisane super ciekawie i nie jest to w żadne sposób zboczone. Polecam
ENBEA
- Martin
- Juventino
A wiesz co ci powiem, ze chyba sobie to przeczytalem. Aczkolweik aktualnie sledze losy bohaterow ksiazki Dennisa Lehane "Rzeka Tajemnic". Opowiada ona o trzech mężczyznach, którzy jako dzieci wychowywali się, można powiedzieć w jednej dzielnicy (jeden w innej ale mieszkał blisko tych dwóchfarmer16 pisze:Powiem wam że najbardziej podobała mi się moja lektura pierwsza moja przeczytana ksiązka w zyciu ,, Przypadki Robinsona Cruzoe nie wiem czy znacie tą książkę ale bardzo fajna polecam opowiada ona o rozbitku który trafił na wyspie i po 28 latach wydostał się z niej Polecam fanatasdtyczna książa :-D

Ksiazke czyta sie swietnie. W zadnym momencie nie nudzi. Bohaterowie sa nakreśleni wspaniale i w role kazdego mozna wczuc sie bez problemu.
Dodam tylko ze na podstawie tej ksiazki Clint Eastwood nakrecil film pod tym samym tytułem. Książkę już prawie kończe. A film prawie mi sie sciagnal

Log in: 15.12.1997
- -=SoPeL=-
- Juventino
Ja polecam "Szyfry Wojny" - mimo iż nie czytałem <niestety
> książka jest wypasiona, może nie każdego interesuje tematyka wojenna ale polecam gdyż jest warta przeczytania. Kiedyś na TVP 1 leciał film oparty na tej książce i o tym samym tytule.
Jednak jedną z najcudniejszych książek jest "Kompania Braci" Stevena Embrousa, leciał serial rok albo dwa lata temu na TVN i serial był fullwypas :!: :!: :!: a jak mawiają książka lepsza od filmu to ta zapowiada sie BOSKO :twisted: Zresztą każdy wie kto oglądał.

Jednak jedną z najcudniejszych książek jest "Kompania Braci" Stevena Embrousa, leciał serial rok albo dwa lata temu na TVN i serial był fullwypas :!: :!: :!: a jak mawiają książka lepsza od filmu to ta zapowiada sie BOSKO :twisted: Zresztą każdy wie kto oglądał.
Cuchnie kelnerami.... oni są chyba wszędzie...
- kornknot
- Qualità Juventino
Clint na pewno nie zwalił roboty, nie czytałem ksiązki ale film jest fenomenalny. Napisz po przeczytaniu i oglądnieciu czy warto jest przeczytac ksiazke, czy moze wszystko wiadomo i nic nie zmienił rezyser i jest to tylko wałkowanie tego samego. bo nie wiem czy sie za nią brać.
Jeśli chodzi o ekranizacje i ksiązki na których bazował scenarzysta to zdecydowanie polecam Fride. Jest całkiem inaczej napisana niz jest to pokazane w filmie i o wiele pełniejszy jest obraz Panny Kahlo. Warto ja przeczytać chodźby ze względów biograficznych bo była to bardzo ciekawa postać. Ksiazka nie jest fenomenalna moze, ale bardzo fajna.
A tak poza tym to pewnie wielu z was czytało Trylogie bądź którąs z jej czesci. Połknąłem ja w wakacje i jestem nią totalnie zachwycony. Jak to ładnie napisał autor - "Ku pokrzepieniu serc" była ona pisana. Na niczym tak sie nie podniecałem jak na niej. Moje poczucie polskosci i bycia Polakiem (i tak juz duze przed wzięciem sie za w/w ksiazke) wzrosło dwukrotnie. Strasznie chwali nasz narod, az miło :-D
Jest ona troche naiwna, ale na pewno nie pusta jak wielu jej zarzuca. Po prostu spełnia inna funkcje, a nie próbuje uczyć wszystkich i wszystko....
Jeśli chodzi o ekranizacje i ksiązki na których bazował scenarzysta to zdecydowanie polecam Fride. Jest całkiem inaczej napisana niz jest to pokazane w filmie i o wiele pełniejszy jest obraz Panny Kahlo. Warto ja przeczytać chodźby ze względów biograficznych bo była to bardzo ciekawa postać. Ksiazka nie jest fenomenalna moze, ale bardzo fajna.
A tak poza tym to pewnie wielu z was czytało Trylogie bądź którąs z jej czesci. Połknąłem ja w wakacje i jestem nią totalnie zachwycony. Jak to ładnie napisał autor - "Ku pokrzepieniu serc" była ona pisana. Na niczym tak sie nie podniecałem jak na niej. Moje poczucie polskosci i bycia Polakiem (i tak juz duze przed wzięciem sie za w/w ksiazke) wzrosło dwukrotnie. Strasznie chwali nasz narod, az miło :-D
Jest ona troche naiwna, ale na pewno nie pusta jak wielu jej zarzuca. Po prostu spełnia inna funkcje, a nie próbuje uczyć wszystkich i wszystko....
- e-kacper
- Juventino
Zgadzam sie z tym panem, ale to dopiero pierwsza część pspaniałej trylogii Kroniki Wampirze po jej przeczytaniu niemal uwierzysz że wampiry istnieją, poniewarz wszystko dzieje się obok świata między innymi dzisiejszego ale cała historia skłania żeby w nią uwierzyc. Pewnie wiekszość widziała Królową Potępionych film na podstawie pozostałych dwuch części ale film jest tylko niewielką namiastką całej opwieści, a klimat wampirzego swiata jest w nim mizerny - typowa sensacja - ksieazki to sensacja plus cos wiecej, duzo duzo wiecej.Lucid_Dreamer pisze:...Ah oczywiście genialny jest Wywiad z Wampirem - Anny Rice ...
Polecam serwis http://www.carpenoctem.pl/ miedzy innymi o Kronikach

- zlatan_sc
- Juventino
Ostatnio wpadla mi w lapki "Sprawiedliwosc dla wszystkich, czyli cala prawda o Metallice". Polecam goraco :-D A najbardziej lubie czytac rozne thillery, sensacyjne itp. :-D

wloski w alfabecie pisze:Prawdą jest to, że eskimosi jedyną przyjemnością miedzy ludzką na jaką mogą sobie pozwolić jest pocieranie się o nosek.
- Wojtom
- Juventino
Także przeczytałem "Kod Leonarda Da Vinci" i jestem pod duzym wrazeniem. Ksiązka bardzo mi sie podobała, jest pelna zagadek i nie wyjasnionych sytuacji, mozna się z niej dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy. Wziąłem sie za czytanie po tym, jak nauczyciel od polskiego zainteresowal mnie zagadkami ukrytymi wlasnie w obrazie Leonarda "Ostatnia wieczerza". Ksiązka naprawde godna polecenia.mnowomiejsky pisze: Teraz czytam kolejna swietna pozycje, "Kod Leonarda da Vinci" Dan'a Brown'a i normalnie jestem pod wrazeniem. Pomijajac rozne szczegoly dotyczace sekt i stowarzyszen religijnych, ksiazka naprawde wciaga i jest swietna, polecam milosnikom literatury sensacyjnej.
Czy zdarzyło się Wam kiedys, ze zdarzenie które ma miejsce, wydaje się Wam znajome? Czy ludzi, ktorych widzicie mają znajome twarze? Napewno wielu z Was mialo takie sytuacje. Rowniez ja miałem i postanowiłem przeczytac książkę o efekcie, czy tez uczuciu "deja vu" Richarda Webstera "Kim byłes?". Jest to książka opisująca wspomnienia z poprzednich wcielen oraz sposoby na ich odkrywanie. Bardzo ciekawa książka, zawieraz wiele ciekawostek i naprawde wciąga. 8)
Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- Adu
- Juventino
to rzeczywiscie super ksiazka,bo to jest naprawde swietny autor i moge polecic jego najnowsze dzielo- 'Wyspa skazancow', rownie dobra i wciagajaca i utrzymana w podobnym zagadkowym klimacie co 'Rzeka tajemnic'.Martin pisze:aktualnie sledze losy bohaterow ksiazki Dennisa Lehane "Rzeka Tajemnic". Opowiada ona o trzech mężczyznach, którzy jako dzieci wychowywali się, można powiedzieć w jednej dzielnicy (jeden w innej ale mieszkał blisko tych dwóch). któregoś dnia jeden wsiada do tajemniczego samochodu. To wydarzenie naznacza ich na całe życie. Po latach spotykaja sie ponownie przy okazji pewnego morderstwa.
Ksiazke czyta sie swietnie. W zadnym momencie nie nudzi.
polecam roniez 'futbolowa goraczke' Hornby'ego, ale taka klasyke, to juz pewnia kazdy zaliczyl.