KRAWATY JUVENTUSU - ZAMÓWIENIE ZREALIZOWANE
- grzesiekk84
- Juventino
Widzę, że zwolennicy poliestru stosują nagminnie argument w rodzaju: "my nie kupimy droższych bo nas nie stać a Ci co są za jedwabnymi i tak pójdą na poliester bo chcą mieć krawat". Otóż nie jest to do końca prawda. Ja np. wydając kasę wolę dołożyć trochę więcej i mieć 100% satysfakcji niż przyoszczędzić a potem nie być zadowolonym z zakupu. Dlatego ja z kolei piszę się na krawat tylko pod warunkiem, że bedzie on jedwabny. Tym bardziej, że cena jest naprawdę atrakcyjna.
- DamKam
- Juventino
Jaka wyrównana ta ankieta :shock: Szczerze mówiąc, nie spodziewałem się takiego wyniku. Myślę, że jeszcze kilka dni i głosowanie możemy uznać za rozstrzygnięte. Liczę, że ostatecznie wygra poliester, ale jak będzie inaczej, to się dostosuje. Więc jeżeli o mnie chodzi, to bez obaw
A na 1 stronie tematu, lista zainteresowanych cały czas rośnie. Również pojawiła się wzmianka o aktualnych/ewentualnych cenach...
A na 1 stronie tematu, lista zainteresowanych cały czas rośnie. Również pojawiła się wzmianka o aktualnych/ewentualnych cenach...
- Marcin_FCJ
- Juventino
A nie można zamówić część jedwabnych i część polisterowych ?
- LordJuve
- Juventino
Bardzo fajnie, ja nie chce byc dla nikogo zlosliwy, ale watpie, ze ci, ktorzy sa za poliestrowymi(przynajmniej wiekszosc) zgodzi sie kupic drozszy jedwabny. Coz, jesli zostanie zaakceptowana wersja jedwabna to ja podziekuje wtedy i nie kupie.
- LBaLin
- Juventino
A widziales teraz roznice w cenie? To jest tylko 25 pln nie jest to tak duza suma jak byla na poczatku... Ja tez glosowalem za poliestrem ale w takim przypadku wolalbym jedwab. Aczkolwiek rozumiem ze beda osoby ktore zrezygnuja ze wzgledu na cene ale mam nadzieje ze 50 osob sie zbierzeLord_ Juve pisze:Bardzo fajnie, ja nie chce byc dla nikogo zlosliwy, ale watpie, ze ci, ktorzy sa za poliestrowymi(przynajmniej wiekszosc) zgodzi sie kupic drozszy jedwabny. Coz, jesli zostanie zaakceptowana wersja jedwabna to ja podziekuje wtedy i nie kupie.

- LordJuve
- Juventino
No tak, roznica sie zniwelowała, ale mnie jakos to nie przekonuje. Chce kupic polo tez a tam cena na nieszczescie wszystkich wzrosla wiec musze troche scisnac pasa.LBaLin pisze: A widziales teraz roznice w cenie? To jest tylko 25 pln nie jest to tak duza suma jak byla na poczatku... Ja tez glosowalem za poliestrem ale w takim przypadku wolalbym jedwab. Aczkolwiek rozumiem ze beda osoby ktore zrezygnuja ze wzgledu na cene ale mam nadzieje ze 50 osob sie zbierze
Poza tym, roznica wynosi 25 pln...wiec zastanowmy sie, razem z przesylka wyjdzie jakies 70 zł za jedwabny a przy akutalnym kursie walut cena krawatu z Juvestore(22 euro) to niecałe 85 zł...roznica to tylko 15 zł(pomijam przesylke bo moglbym miec za darmo przywieziony) wiec jesli mialbym dac za ten krawat jedwabny 70 zł, to wole dolozyc tylko 15 pln i miec ten z Juvestore. Albo miec cos tanszego, albo kupic cos naprawde dobrego bo idac tym tokiem myslenia zawsze niewiele bedzie nam brakowalo do czegos lepszego.
Wiesz, ja mam doswiadczenia, ze co drogie tez gownianie. Wiesz nie mozna tak plytko myslec, ze to co drogie musi byc zawsze superidealne. Mozna sie bardzo pomylic to raz, dwa mozna przepuscic w zyciu duzo pieniedzy niepotrzebnie...choc coz, ci ktorym im nie brakuje to najczesniej nie licza nawet ile wydaja.Tigmar pisze:nie macie żadnych doświadczeń, że co tanie to gó.w.n.iane?
ja chce mieć trwały krawat, którego będą mi zazdrościć.
a nie coś co wygląda głupio w zestawieniu z herbem Juve.
Aha, wiec bedziesz sie chwalil innym, ze masz JEDWABNY krawat? Beda go obmacywac i poczuja roznice? Bo watpie, ze na oko ocenia z czego jest ten krawat zrobiony, bo jest zrobiony z dobrego poliestru.
Niestety, ale jak chcesz zeby ci krawatu zazdroscili to wiesz...ja ci nie zazdroszcze.
- LBaLin
- Juventino
Obawiam sie ze to co widzisz w Juvestore nie jest lepsze od tego co my zrobimy i to zarowno z jedwaniu ale i z poliestru. Nie watpie ze oni dostaja rabat bo zamawiaja duzo roznych gadzetow ale chca te gadzety sprzedac - zarabiajac na tym spore pieniadze. Moim zdaniem ten krawat z Juvestore jest poliestrowy. Dodatkowo z Wloch (chyba ze planujesz sam przywiezc) placisz dosc sporo za przesylke.Lord_ Juve pisze:No tak, roznica sie zniwelowała, ale mnie jakos to nie przekonuje. Chce kupic polo tez a tam cena na nieszczescie wszystkich wzrosla wiec musze troche scisnac pasa.LBaLin pisze: A widziales teraz roznice w cenie? To jest tylko 25 pln nie jest to tak duza suma jak byla na poczatku... Ja tez glosowalem za poliestrem ale w takim przypadku wolalbym jedwab. Aczkolwiek rozumiem ze beda osoby ktore zrezygnuja ze wzgledu na cene ale mam nadzieje ze 50 osob sie zbierze
Poza tym, roznica wynosi 25 pln...wiec zastanowmy sie, razem z przesylka wyjdzie jakies 70 zł za jedwabny a przy akutalnym kursie walut cena krawatu z Juvestore(22 euro) to niecałe 85 zł...roznica to tylko 15 zł(pomijam przesylke bo moglbym miec za darmo przywieziony) wiec jesli mialbym dac za ten krawat jedwabny 70 zł, to wole dolozyc tylko 15 pln i miec ten z Juvestore. Albo miec cos tanszego, albo kupic cos naprawde dobrego bo idac tym tokiem myslenia zawsze niewiele bedzie nam brakowalo do czegos lepszego
- M.
- Juventino
Dałbym sobie odciąć lewe jajo, że kupując jedwabny krawat z tej akcji za 70 zł, dostałbyś znacznie lepszy towar niż z Juvestore.Lord_ Juve pisze:Poza tym, roznica wynosi 25 pln...wiec zastanowmy sie, razem z przesylka wyjdzie jakies 70 zł za jedwabny a przy akutalnym kursie walut cena krawatu z Juvestore(22 euro) to niecałe 85 zł...roznica to tylko 15 zł(pomijam przesylke bo moglbym miec za darmo przywieziony) wiec jesli mialbym dac za ten krawat jedwabny 70 zł, to wole dolozyc tylko 15 pln i miec ten z Juvestore. Albo miec cos tanszego, albo kupic cos naprawde dobrego bo idac tym tokiem myslenia zawsze niewiele bedzie nam brakowalo do czegos lepszego.
:roll:
- Tigmar
- Juventino
napisałem to specjalnie i ironicznie. z tą zazdrością... chociaż ... już jeden, który braciak mi przywiozl z Francji chcieli mi zabrac, bo się rzucał w oczy, pozyczałem go chyba ze 4 już razy.Lord_ Juve pisze:Wiesz, ja mam doswiadczenia, ze co drogie tez ###. Wiesz nie mozna tak plytko myslec, ze to co drogie musi byc zawsze superidealne. Mozna sie bardzo pomylic to raz, dwa mozna przepuscic w zyciu duzo pieniedzy niepotrzebnie...choc coz, ci ktorym im nie brakuje to najczesniej nie licza nawet ile wydaja.Tigmar pisze:nie macie żadnych doświadczeń, że co tanie to gó.w.n.iane?
ja chce mieć trwały krawat, którego będą mi zazdrościć.
a nie coś co wygląda głupio w zestawieniu z herbem Juve.
Aha, wiec bedziesz sie chwalil innym, ze masz JEDWABNY krawat? Beda go obmacywac i poczuja roznice? Bo watpie, ze na oko ocenia z czego jest ten krawat zrobiony, bo jest zrobiony z dobrego poliestru.
Niestety, ale jak chcesz zeby ci krawatu zazdroscili to wiesz...ja ci nie zazdroszcze.
tak, widać gołym okiem i to z daleka, że jedwab jest jedwab, a nie jakaś szmatka.
- LordJuve
- Juventino
Pisałem, ze przesylka bylaby darmowa dla mnie wiec zaplacilbym za sam towar. Mowicie rozne rzeczy o tym z JS, ale przeciez to bylby ORYGINALNY krawat Juventusu Turyn z oryginalnego JUVESTORE! <--- to tak samo jak z tym JEDWABNYM krawatem z JuvePoland...wkoncu to JEDWAB.
Jak ktos mi odpali wielka przyjemnosc i dolozy sie to prosze bardzo, moge kupic jedwabny.
Aha mam jeszcze jedno pytanie, czy stawka vat na oba te krawaty, czyli poliestrowy i jedwabny jest taka sama? Bo jezeli tak to zastanawiam sie dlaczego zmniejszyla sie cena jedwabnego? Lucas mozesz mi to wyjasnic? Czyzby producent mial jakas nadwyzke...
Jak ktos mi odpali wielka przyjemnosc i dolozy sie to prosze bardzo, moge kupic jedwabny.
Aha mam jeszcze jedno pytanie, czy stawka vat na oba te krawaty, czyli poliestrowy i jedwabny jest taka sama? Bo jezeli tak to zastanawiam sie dlaczego zmniejszyla sie cena jedwabnego? Lucas mozesz mi to wyjasnic? Czyzby producent mial jakas nadwyzke...
Ostatnio zmieniony 13 kwietnia 2007, 16:03 przez LordJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tigmar
- Juventino
nikt Ci nie każe kupować.Lord_ Juve pisze:Pisałem, ze przesylka bylaby darmowa dla mnie wiec zaplacilbym za sam towar. Mowicie rozne rzeczy o tym z JS, ale przeciez to bylby ORYGINALNY krawat Juvetusu Turyn z oryginalnego JUVESTORE! <--- to tak samo jak z tym JEDWABNYM krawatem z JuvePoland...wkoncu to JEDWAB.
nie chcesz, nie kupuj. Twoja sprawa.
za kogo Ty sie uważasz?Lord_ Juve pisze: Jak ktos mi odpali wielka przyjemnosc i dolozy sie to prosze bardzo, moge kupic jedwabny.