Polska I Liga. Orange Ekstraklasa 2006/2007

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2007, 18:29

Supersonic pisze:Oświeć mnie biednego imigranta i wskaż mi błędy które popełniłem.
[quote="Supersonic"Naprawdę chciałbym żeby wygrała Wisła bo mamy taką ładną starówkę w Warszawie... szkoda by było... :evil:[/quote]

MrWlodek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2007, 21:27

BOT zanotował świetny start! 6:0 z Górnikami z Łęczniej to bardzo dobry wynik. Na pewno "pomogły" dwie czerwone kartki dla Golema i Leciejewskiego, którego w bramce zastąpił Tytoń. Mogło być więcej ale Garguła nie wykorzystał karnego.
Dwie bramki zdobył Jarzębowski, jedną Pietrasiak i Bogucki oraz kolejne dwie dołożył zastępca Matugola, Costly.

Ogólnie bardzo dobry start Bełchatowian. W następnej kolejce GKS zmierzy się z Widzewem i też powinno być ciekawie.

Jak na razie, Cracovia remisuje z Legią (72 min) po 0.
Ostatnio zmieniony 02 marca 2007, 21:31 przez MrWlodek, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2007, 21:29

herr_braun pisze:
Supersonic pisze:Oświeć mnie biednego imigranta i wskaż mi błędy które popełniłem.
[quote="Supersonic"Naprawdę chciałbym żeby wygrała Wisła bo mamy taką ładną starówkę w Warszawie... szkoda by było... :evil:
[/quote]

W sumie co komu szkodzi taka spontaniczna radość pod postacią powybijanych witryn, uszkodzonych samochodów i zdemolowanych przystanków. Dla mistrzostwa naprawdę warto.

Btw. urodziłem się w Poznaniu :smile: więc warszawiak ze mnie żaden to prawda. A poza tym nie ma dla mnie innego klubu poza Juve i nasze bagienko mnie średnio interesuje. Chociaż kiedyś chodziłem na Groclin i na Górnika+ GKS + Ruch Radzionków jak byłem u babci :whistle:

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 marca 2007, 11:33

UlTrAs pisze:Nie lekceważ Zagłębia Lubin. To jest na prawdę solidna drużyna, która wiele może namieszać.
Oczywiście, Zagłębie to solidna marka, lecz ma trudne wyjazdy w tej rundzie, na Wisłę Do Krakowa, Legię w Warszawie.

BOT wczoraj pojechał Łęczną. 6 bramek robi wrażenie jednak dwie czerwone kartki Łęcznej pomogły przegrać 6-0. BOT będzie groźny ale o mistrzostwo będzie trudno. Osobiście bym wolał żeby Legia zdobyła Majstra niż BOT, jakoś sobie nie wyobrażam ich w El. do LM. Ale serce mówi WISŁA z Krakowa ! Zobaczymy co będzie.

A, i polecam to
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,3947671.html

"W piątek piłkarze zainaugurują rundę wiosenną. Przez zimę niewiele się w ekstraklasie zmieniło. Nie otwarto żadnego nowego stadionu, nie kupiono żadnej gwiazdy. Mało tego - z Polski uciekli dwaj reprezentanci kraju Marcin Wasilewski i Radosław Matusiak. A mimo to polski kibic kocha rodzimą ligę ponad inne. Przykład? Mecz Legii z GKS Bełchatów obejrzało na antenie Canal + więcej widzów niż wielkie derby Europy - starcie Realu z Barceloną! A mecz warszawiaków z Odrą zgromadził niewiele mniejszą widownię niż hit Premiership Chelsea - Liverpool."

Nareszcie zaczyna się doceniać Polską Ligę, osobiście mnie to cieszy.

Supersonic Dzięki za wytłumaczenie ;)

valsir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2007, 01:56

17. Kolejka
Lech Poznań 0-2 Zagłębie Lubin
Wisła Płock 0-1 Korona Kielce
Odra Wodzisław 0-1 Cracovia
Legia Warszawa 0-1 Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski
Widzew Łódź 0-3 GKS Bełchatów
Górnik Łęczna 0-1 Łódzki KS
Pogoń Szczecin 0-0 Górnik Zabrze
Wisła Kraków 2-2 Arka Gdynia

Co tu dużo mówić. Żaden gospodarz nei wygrał meczu !!! Tylko dwa remisy
No i niespodzianki w Warszawie i Krakowie, no również w Poznaniu ;)
Legia nie istniała na boisku co wykorzystał Groclin, a po dobrej pierwszej połowie Wisła dała sobie wbić dwa gole Arce.

18 Kolejka
Lech Poznań - Korona Kielce 17 marca, 18:45
Wisła Płock - Wisła Kraków 17 marca, 16:00
Arka Gdynia - Pogoń Szczecin 17 marca, 16:00
Górnik Zabrze - Górnik Łęczna 17 marca, 16:00
Łódzki KS - Widzew Łódź 16 marca, 20:00
GKS Bełchatów - Legia Warszawa 18 marca, 17:00
Dyskobolia - Odra 17 marca, 16:00
Cracovia - Zagłębie Lubin 17 marca, 16:00

Bardzo ciekawa kolejka ze względu na pojedynek lidera z mistrzem
oraz Korony z Lechem. Również do ciekawych można zaliczyć Cracovię z Zagłębiem . Ogólnie trudno wytypować pewniaka, czy tam zwycięsce dlatego nie podejmuję się tego.( tylko raczej Wisła pokona Wisłę;)

LEPIEJ RZUCIĆ SUBTELNYM ŻARCIKIEM, KTÓREGO NIE KAŻDY ZROZUMIE, NIŻ ZEPSUĆ ZNANY WSZEM KAWAŁ. =)
McLaren

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2007, 17:01

Bardzo ciekawie zapowiada się mecz Lecha z Koroną, lecz klub z Wielkopolski wygląda już trochę inaczej niż przed rundą, choć tak naprawdę stracili tylko Wasilewskiego, który jednak niezastąpionym piłkarzem. Mogłoby się wydawać, że w całej rundzie lechici nie strzelą więcej niż jednej bramki i nie stracą więcej niż jedną, ale mecz z Zagłębiem uśmiercił tę tezę. :P

Jestem z Lubelszczyzny, więc śledzę poczynania Górnika Łęczna, który grał na inaugurację rundy z Bełchatowem żenująco, a niewiele lepiej zaprezentował się z ŁKS, przegrywając 0 - 1 na własnym boisku. Oczywiście Bełchatów walczy o mistrzostwo Polski, jest zdecydowanie lepszą drużyną, ale nikt raczej nie spodziewał się takiego wyniku zwłaszcza, że w Pucharze Ekstraklasy Łęczna grała bardzo dobrze. Jeśli mają się jeszcze podnieść to koniecznie w najbliższej kolejce w meczu w Zabrzu.

Co do innych spotkań, będą derby Łodzi, Bełchatów zagra z Legią, a więc ta kolejka powinna wyglądać bardzo ciekawie. Stawiam na GKS BOT, Legia zawodzi, jest nieskuteczna, tradycyjnie negatywnym bohaterem spotkań jest Włodarczyk... Porażka oznaczałaby też raczej odejście Wdowczyka, który już ma nóż na gardle. Bardzo trudne zadanie, bo Bełchatów rozpędzony. Dwa mecze i 9 goli, szok.

Pozwolę sobie na własne typy najbliższej kolejki:

Lech Poznań - Korona Kielce 2
Wisła Płock - Wisła Kraków 2
Arka Gdynia - Pogoń Szczecin 1x
Górnik Zabrze - Górnik Łęczna 2
Łódzki KS - Widzew Łódź x
GKS Bełchatów - Legia Warszawa 1
Dyskobolia - Odra 1
Cracovia - Zagłębie Lubin 2

"Ho giocato nel Nancy perché è la squadra della mia città, nel Saint-Etienne perché è la squadra più forte di Francia, e nella Juve perché è la squadra più forte del mondo" Michel Platini
Kame1988_Kornel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 marca 2007, 22:57

Lech Poznań - Korona Kielce X
Wisła Płock - Wisła Kraków x2
Arka Gdynia - Pogoń Szczecin 1
Górnik Zabrze - Górnik Łęczna 1
Łódzki KS - Widzew Łódź 1
GKS Bełchatów - Legia Warszawa X
Dyskobolia - Odra X
Cracovia - Zagłębie Lubin 1X
Oto moje mini typki :twisted:

Kurde, no kiedyś ŁKS musi wygrać te derby :D :!:

Cyba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2007, 23:13

Kame1988_Kornel pisze: Kurde, no kiedyś ŁKS musi wygrać te derby :D :!:
Pewnie kiedyś wygra ale mam nadzieje że nie jutro będzie remis albo się znowu okaże kto jest władcą miasta Włókniarzy :smile:

Obrazek
Del Rajko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2007, 16:10

Cyba pisze:
Kame1988_Kornel pisze: Kurde, no kiedyś ŁKS musi wygrać te derby :D :!:
Pewnie kiedyś wygra ale mam nadzieje że nie jutro będzie remis albo się znowu okaże kto jest władcą miasta Włókniarzy :smile:
łks od 15 lat nie wygrał z Widzewem na własnym stadionie, oby dziś było podobnie :twisted:
Może i łks w swoim składzie ma bardziej obiecujących zawodników, ale wiadomo jakimi prawami rządzą się derby :D

W każdym bądź razie:

Kibice Widzewa życzą miłego dnia :!:
Obrazek

Cyba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2007, 23:48

Łks - Widzew 0 - 0 :prochno: od 15 lat :rotfl: nie możecie wygrać

Meczy był słaby mało gry tylko długie podania i bezsensowne wrzutki

:ok: dla kibiców Łks za bójkę ze sobą i doping :rotfl:

Obrazek
Kame1988_Kornel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 marca 2007, 11:50

Cyba pisze:Łks - Widzew 0 - 0 :prochno: od 15 lat :rotfl: nie możecie wygrać
Tu muszę powiedzieć że jakieś fatum wisi nad ŁKSem
A przypomnieć Ci, kiedy to Widzew ostatni raz wygrał w lidze :?: :D
20 października Widzew Łódź 3-2 Lech Poznań (To było ostatnie zwycięstwo Widzewa) wiec też nie ma się czym chwalić :smile: (4 zwycięstwa do tej pory :bravo: )
A co do samego już meczu, to mecz przypominał trochę spotkania jak ŁKS - Wisła Płock czy z Łęczną. Widzew przyjechał sie bronić przez 90' - 10 zawodnikami i udało im się :roll: Mecz był bardzo słaby. Na pewno gdyby wpadła bramka to i mecz by się ożywił i było by więcej emocji.
A z taką grą co prezentuje Widzew, to też nie wróże im długiego pobyty w Orange, jak PZPN nie zdegraduje Łęcznej i Arki to Widzew może spaść albo dramatycznie walczyć o utrzymanie :whistle: . A co do samych kiboli (chuliganów) (nie mnie ich oceniać. To jest po prostu idiotyzm. Nie popieram czegoś takiego :naughty: :stop: )
Pozdro dla normalnych :)

charles

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2007, 12:07

ja mam nadzieje ze dzis Groclin pokona Odre i po wygranej w Wawie i dzis zdobedzie 3pkt!! co do meczu derbowego troche szkoda wyniku tyle szumu a tu 0:0 cos w tym jednak jest ze LKS nie moze wygrac z Widzewem u siebie bo ogolnie przeciez LKS prezentuje sie lepiej no ale to urok derbow!! ciekawi mnie rowniez mecz lecha z korona!! w Pn zrobili szum na 85 rocznice powstania lech i teraz moge czasem przegrac z korona i z imprezy nici tymbardziej ze smuda wyleci nie zycze im tego choc to całkiem prawdopodobne i bedzie o czym gadac z kumplami lechitami na zajeciach w poniedziałek:D pozdro:)

DRUGHI ULTRA' CURVA SUD
Cyba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2007, 12:39

Kame1988_Kornel pisze:A przypomnieć Ci, kiedy to Widzew ostatni raz wygrał w lidze :?: :D
20 października Widzew Łódź 3-2 Lech Poznań (To było ostatnie zwycięstwo Widzewa) wiec też nie ma się czym chwalić :smile: (4 zwycięstwa do tej pory :bravo: )

Nie zmieniaj tematu, mówimy o derbach :D co do gry Widzewa w OE to naprawdę radzi sobie kiepsko ale zostnie w Ekstraklasie na 100 %
charles pisze: w Pn zrobili szum na 85 rocznice powstania lech i teraz moge czasem przegrac z korona i z imprezy nici tymbardziej ze smuda wyleci nie zycze im tego choc to całkiem prawdopodobne i bedzie o czym gadac z kumplami lechitami na zajeciach w poniedziałek:D pozdro:)

Smuda nie wyleci http://www.ligapolska.pl/index.php?strona=news&id=81919

Obrazek
charles

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2007, 14:01

Cyba::: jak lech dzis przegra to conajmniej 15tyskibiców ktore dzis przyjdzie pomacha smudzie białymi husteczkami na dowidzenia a zarza szybko go zwolni no moze poczekaja do meczu pucharu polski gdzie moze cudem lech ogra korona!! ale jakos lech smudy mnie nie przekonuje ale mam nadzieje ze wygraja 2 razy z korona wtedy Poznan jest radosniejszy:D:D zreszta podobnylos czeka wdowczyka ale legi akurat zycze porazek:P:P:P

DRUGHI ULTRA' CURVA SUD
valsir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2007, 21:40

No i Lech wygrał, tym razem bardzo się z tego cieszę bo Korona ich nie zdobyła :) szkoda tylko ,że Zagłębie wygrało ale i tak dobrze, Wisła znowu się niepopisała zaledwie remisując z ostatnią w tabeli Wisłą Płock. No a jutro hit kolejki lider z Bełchatowa zagra z mistrzem kraju Legią Warszawa, mam nadzieję ,że już jutro na żywo zobacze jak ładnie mogą grać legioniści :] jeszcze raz gratki dla Lecha :] widzimy się w Poznaniu :twisted:

LEPIEJ RZUCIĆ SUBTELNYM ŻARCIKIEM, KTÓREGO NIE KAŻDY ZROZUMIE, NIŻ ZEPSUĆ ZNANY WSZEM KAWAŁ. =)
ODPOWIEDZ