Juventus Turyn w Serie B !!!
- wojti-s
- Juventino
Awansujemy. Co z tego, że Viola i Lazio będą przed nami. Wystarczy zająć miejsce w pierwszej szóstce. Jestem pewien, że nam się uda. Wkońcu motywacja będzie ogromna chociażby dla tych młodych chłopców, którzy będą chcieli pokazać się z jak najlepszej strony. O awans jestem spokojny.Vivaprokuratori pisze:Nie awansujecie. Proste. Awansuje Fiorentina albo Lazio ktore sa niewiele gorsze od Juve. a maja mniej odjetych punktow
- Gooray
- Juventino
Vivaprokuratori pisze:Aha i zadajcie sobie pytanie: Czy Juve zasluzyl na mistrzostwo kraju???
kupujac punkty potrzebne do jego zdobycia??
Tak JUVENTUS zasłużył sobie na mistrzostwo kraju bo to zawodnicy je wymęczyli biegając po boisku!!! A poza tym JUVENTUS NIE KUPOWAŁ PUNKTÓW!!! W ogóle jak można kupić punkty??? Myslisz czasem??? JUVENTUS USTAWIAŁ sędziów!!! Zapamiętaj to sobie!!!Vivaprokuratori pisze:nie uszlo na sucho kupowanie punktow.
Mistrzostwo nie było kupione!!! Jesze raz powtarzam zdobyli je zawdonicy!!! Ok jestem za odebranie 1 tytułu, ale nie cholera 2!!!Vivaprokuratori pisze:Po prostu denerwuje mnie u niektorych fanow Juve to , ze nei dostrzegaja ze to JEST SPRAWIEDLIWY wynik, a na pewno odebranie mistrzostwa (kupionego zreszta)...
Ty tak myślisz a my wierzymy że nam się uda!!! Jednak chyba Juventus jest o trochę więcej niż niewiele lepszy od Lazio i Fiorentiny...Vivaprokuratori pisze:Nie awansujecie. Proste. Awansuje Fiorentina albo Lazio ktore sa niewiele gorsze od Juve. a maja mniej odjetych punktow
W tym trudnym momencie taki użytkownik jak ty naprawde nie jest potrzebny na tym forum!!! Mógłbyś wziąść przykład z innych użytkowników innych klubów (czyt. Milanu), którzy jakby na jakiś czas zakopali topór wojenny!!! Ciao!

- TomiQ
- Juventino
Troche za ostry ten wyrok...... i najbardziej jestem zły na to że milan zostaje w Serie A...jak spada to cała 4 a jak zostaje to równiez cała 4!!!! Troche niesprawiedliwości sie tu wkradło!!
!!!!!JUVE PER SEMPRE!!!!
PS: ciekawe ilu teraz nas zostanie na tej stronce........?????
!!!!!JUVE PER SEMPRE!!!!
PS: ciekawe ilu teraz nas zostanie na tej stronce........?????
Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
- KOCUREK
- Juventino
http://www.tgr.rai.it/SITOTG/HPTGR wybrać region Turynu, czyli Piemont.
Polecam na przyszłość! To są wiadomości regionalne coś takiego jak u nas TVP3, więc tam temat jest szeroko komentowany i pokazują co dzieje sie w Torino. Pozdrawiam
Polecam na przyszłość! To są wiadomości regionalne coś takiego jak u nas TVP3, więc tam temat jest szeroko komentowany i pokazują co dzieje sie w Torino. Pozdrawiam
Anioł nie kobieta!!
Grazie Tante e buon viaggio Luca!!!
FORZA ZAMBRO!!!!
Grazie Tante e buon viaggio Luca!!!
FORZA ZAMBRO!!!!
- krzysztofjuventus
- Juventino
Na serio przesadzili z tym wyrokiem.Milan w serie a i traci tylko 15 pkt a my w serie b i -30 pkt!! :evil: Mam nadzieje że niektórzy piłkarze zostaną i pomogą nam powrócić do serie a .
:płaczę: :płaczę:
:płaczę: :płaczę:
- uszaty
- Juventino
Minus 30 pkt ?? Komuś chyba słoneczko za bardzo przygrzało!!! Już lepiej żeby nas do Serie C zdegradowali ale bez minusowych punktów bo 30 punktów na minusie to jest 10 meczy w plecy a nie sądze żebyśmy wszystkie pierwsze 10 meczy wygrali w zupełnie innym składzie niż mamy obecnie. Na szczęście w Serie B jest ponad 40 kolejek i jest szansa, że sie utrzymamy ale o awansie do serie A to możemy tylko pomarzyć liczę na to że Juve sie odwoła i przystąpimy do sezonu z karą minus 15 pkt to już będzie bardziej sprawiedliwe bo zauważcie, że nas teraz nie ukarali tylko skrzywdzili zabrali 2 trofea, zdegradowali do serie B i jeszcze odjęli 30 punktów
:/ A Ci co byli głównymi winowajcami nawet nie zostali ukarani mówie tu o Moggim i Giraudo którzy namieszali w naszym kochanym klubie tak że sami wiecie jak to się skończyło :płaczę: Przecież klub to nie sami działacze ale piłkarze i kibice którzy są bogu ducha winni tej afery:(:(:( Mimo wszystko Juve zawsze będzie w moim sercu. Najgorzej mnie wkurza to, że fani Interu się teraz będą podniecali, że oni są potęgą we Włoszech i to w sumie tylko dlatego, że nas nie ma w Serie A..... ehhhh kończe już bo się trochę rozpisałem ale to wszystko przez nerwy
:(:(

- b0unc3
- Juventino
Mam nadzieje ze wszyscy zostanieciePS: ciekawe ilu teraz nas zostanie na tej stronce........?????

FORZA JUVE
- Myzarel
- Juventino
Trochę panikujecie - będzie apelacja więc może dostajemy mniej punktów w plecy - podobno tylko Lazio nie składa apelacji do wyroku - może nie chcą się bardziej pogrążyć
Juve Per Semre
Raczej o utrzymanie się w Serie b jestem spokojny - a awans jest naprawdę mozliwy - wystarzczy zobaczyć tabelę serie b w tym sezonie.
Tyle na tą chwilę

Juve Per Semre
Raczej o utrzymanie się w Serie b jestem spokojny - a awans jest naprawdę mozliwy - wystarzczy zobaczyć tabelę serie b w tym sezonie.
Tyle na tą chwilę

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
- Juve11
- Juventino
LoL..Koleś weź to popraw..Stahar pisze:Mam dla Was dobrą wiadomość:

Jedyne Co Warte W Mym Życiu, Jest We Włoszech...
Juve...!!
"Juve, storia di un grande amore
bianco che abbraccia il nero
coro che si alza davvero per te"
Juve...!!
"Juve, storia di un grande amore
bianco che abbraccia il nero
coro che si alza davvero per te"
- Pilekww
- Juventino
Moim zdaniem nie wierzysz w potencjał Juve, nawet nie mysl ze spadniemy nie ma szans Zebysmy sapdli!!! My sie zastanawiamy czy awasujemy po roku do Serie A a Ty wypadasz ze spadniemy do C, błagam UWIERZ W JUVENTUS!Buri pisze:...odebranie - 30 pkt to jest ogromny cios, może być wręcz zabójczy i możemy spaść jeszcze niżej...
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- Stahar
- Juventino
Taki żarcikJuve11 pisze:LoL..Koleś weź to popraw..Stahar pisze:Mam dla Was dobrą wiadomość:... "Mam dla was Dobra wiadomość". Jak bym mogł to bym ci ta dobra wiadmomoś w tyłek wsadzil... :evil:

Mam nadzieję, że zostanie ogłoszona amnestia, ponieważ może być ona (tak mi się wydaje) zastosowana dla skazanych, a nie przed wydaniem werdyktu...
- Del Petro
- Juventino
Ja sie troche cieszylem ze nas zdegradowali . Dzieki tej degradacji nastana wielkie zmiany w skladzie Juve. Mam nadzieje ze uda sie jakims "cudem" uda sie wejsc w tym sezonie do Serie B . Jedyne co moze nas cieszyc to fakt ze Didier Deshamps miał przygotowany plan na taka ewentualnosc i napewno odmłodzi zespol. Oczywiscie to jeszcze nic pewnego bo przeciez sa jeszcze trzy dni na odwoływanie sie do wyroku. Ale wontpie abysmy mogli liczyc na łagodniejsza kare. FORZA GRANDE JUVE
- białas
- Juventino
zapewne piłkarze nie mieli nic z tym wspolnego, ale myśląć logicznie, jak nie można odebrać tytułów, gdy działacze wpływali na sędziowanie?Kali pisze:Szczerze mówiąc to myślałem, że tylko Juventus dostanie taką karę, to jest spadek do niższej klasy (Lazio i Viola zostają z Milanem w Serie A z punktami w plecy). Z odjęciem 30 punktów pogodzić się można, ze spadkiem do Serie B też, natomiast, jak dla mnie odjęcie tytułów mistrza Włoch to trochę zbyt wiele. Jestem święcie przekonany o tym, że bez ustawiania sędziów tabela wyglądałaby tak samo ( przynajmniej z takim samym miejscem każdej drużyny ) a piłkarze nie mieli z tym nic wspólnego.
wszyscy oglądają się na poprzedni sezon Serie B. wszyscy kalkulują, że wystarczy uzbierać 66 punktów, żeby wystąpić w barażach. a nikt nie pomyślał o tym, że w tym roku liga może być bardziej wyrównana (wtedy wystarczy mniej punktów) albo mogą ją zdominować 3-4 zespoły i wtedy te 66 punktów może się na nic nie przydać.
poza tym będziemi mieli nowych piłkarzy, którzy na pewno nie będą wygrywać każdemgho meczu. potrzeba trochę czasu, aby się zgrali, poznali sibie nawzajem, przećwiczyli różne warianty gry i ustawienia. o awans będzie niezwykle trudno.
pozostaje jeszcze odwołanie od wyroku sędziowskiego. i Juve napewno z tego przywileju skorzysta. pozostaniemy w Seie B, ale mogą nam zmiejszyć ujemne punkty, np. do -20. nie wiem czy wiecie, ale jest taki chwyt, że przy różnego rodzaju negocjacjach stosuje się taką taktykę, że stawia się taką cenę, który po obniżeniu i tak będzie satysfakcjonować dany podmiot. tłumacząc to na sytyację Juve, sąd przyznał -30 punktów,a po odwołaniu i tak obniży do -20, czyli do tylu, ilu zamierzał wydać jeszcze przed wyrokiem...