Pytania małe i mniej znaczące (Multimedia)

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
Del

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2008, 14:30

Mam pytanie: czy moge wykorzystac do kompilacji bramki sciagniete z Juvepoland (ze znaczkiem w prawym dolnym rogu)? Czy jest to zakazane i musze pytac o zgode czy cos takiego?

Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2008, 15:11

Del pisze:Mam pytanie: czy moge wykorzystac do kompilacji bramki sciagniete z Juvepoland (ze znaczkiem w prawym dolnym rogu)? Czy jest to zakazane i musze pytac o zgode czy cos takiego?
Strona, a także wszystko co jest w niej zawarte jest tworzona przede wszystkim dla fanów. Tak więc nie ma żadnych przeszkód, jeżeli chodzi o użycie tych materiałów do kompilacji.
SAJAN pisze:poszukuje od dłuższego czasu komplikacji o Nedvedzie jakas stara wiem ze w podkladzie muzycznym było bring me to life - evanescence
ma ktos moze jeszcze ją albo link do tej komplikacji o Pavle ?
Pod latarnią najciemniej. :-D
Jest to kompilacja autorstwa Kuby Napierskiego i znajduje sie w downloadzie JP.
http://juvepoland.com/download.php?op=get&id=505

Sajan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2008, 00:46

Railis pisze:
SAJAN pisze:poszukuje od dłuższego czasu komplikacji o Nedvedzie jakas stara wiem ze w podkladzie muzycznym było bring me to life - evanescence
ma ktos moze jeszcze ją albo link do tej komplikacji o Pavle ?
Pod latarnią najciemniej. :-D
Jest to kompilacja autorstwa Kuby Napierskiego i znajduje sie w downloadzie JP.
http://juvepoland.com/download.php?op=get&id=505
a no faktycznie jest i taka prezentacja ale to nie o tą mi sie rozchodziło byla kiiedys inna :/

"Wyobraź sobie worek, w worku bilon, worek ze trzy metry i wazy ze sto kilo. Wyobraź sobie worek, w worku banknoty, a teraz spójrz na tych co sprzedali się za pięć złotych"
Il Storico

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 października 2008, 12:46

Siemka.Mam problem.Instaluję Sony Vegasa 9.0 i przy instalacji wyskakuje błąd i pisze,że potrzeba jakiegoś Windows Service Pack 1 i coś p o angielsku :| Nie wiecie skąd to pobrać i o co biega?Bardzo proszę o pomoc,bo chce robić kompilację :-D

Il Storico

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 października 2008, 14:35

Siemka.Pisze drugi post pod rząd,ponieważ chce by się temat odświeżył,minęło kilka dni i mam nowy problem.Taki sam jak wyżej oraz z Any Video Converterem.
Zainstalowałem go,ale przy uruchamianiu wyskakuje napis"Nie znaleziono punktu wejścia procedury WMCreateWriter w bibliotece WMVCore.DLL."
Nie wie ktoś o co biega?

P.S.Sorry,za drugi post pod rząd.Nara i pozdro;)

EDIT:Problem z Any Video jest już nieaktualny.Pozdro dla Alexxxxxa i Venomika jeszcze raz dzięki za pomoc :wink: :-D :ok:

gawron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2008, 10:58

Mam pytanko. Czemu niektóre bramki ,które są wrzucane ostatnio na serwer są przysłaniane z góry i z dołu czarnym polem? Daje to taki nieudany raczej efekt panoramiczności. Pytam ,bo to troszkę psuje smak oglądania tych filmików:/ Domyślam się, że ma to na celu zasłonięcie loga stacji telewizyjnej ,na której leciał wycinany fragment meczu, ale czemu? Przecież do tej pory nie było takiego czegoś.

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2008, 12:04

gawron pisze:Mam pytanko. Czemu niektóre bramki ,które są wrzucane ostatnio na serwer są przysłaniane z góry i z dołu czarnym polem? Daje to taki nieudany raczej efekt panoramiczności. Pytam ,bo to troszkę psuje smak oglądania tych filmików:/ Domyślam się, że ma to na celu zasłonięcie loga stacji telewizyjnej ,na której leciał wycinany fragment meczu, ale czemu? Przecież do tej pory nie było takiego czegoś.
wynika to z pewnych ograniczeń softwarowych. Staramy się, aby bramki pojawiały się na serwerze w jak najkrótszym czasie po zakończeniu spotkania. Potrzebny jest więc sposób szybkiego konwertowania z formatu, w którym mecz jest oryginalnie zapisany (cały zajmuje ~4GB) do bardziej przyjaznego avi. Trudność stanowi niedostępność niektórych aplikacji na różnych systemy operacyjnych. Stąd te wspomniane paski, które pojawiają się w zależności od sprzętu na jakim bramka jest konwertowana. Może w przyszłości uda się coś z tym zrobić...

Mam nadzieję, że dosyć jasno to wyraziłem, a logo stacji tv nigdy nam nie przeszkadzało, więc z góry zaprzeczam Twojej teorii :wink:

gawron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2008, 12:46

ok. już rozumiem ,o co chodzi :) Dzięki za wyjaśnienie tej sprawy ,bo niezmiernie mnie to męczyło po nocach :twisted:

Chiellini3

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2008, 20:27

Na juventus.com jest zdjecie calego skladu na ten sezon gdzie je znajde w wyzszej rozdzielczosci 1024x768 albo 1280 na cos tam nie pamietam?? nie chce sie bawic photoshopami bo to psuje jakosc fotki

preclix

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2009, 21:09

Witam. Nie wiem czy to odpowiedni temat, ale posiadam dodatek do Tuttosportu, o którym był nie dawno news na stronie głównej pt. " Efekt Del Piero ". Długość tego filmiku to 28 minut jest w nim wywiad z Alexem, podpowiedzi na temat wykonywania rzutów wolnych (oczywiście podpowiedzi Alexa ) :), oraz opisy jego najładniejszych i najważniejszych bramek dla Juve. Problem tkwi w tym, że jest to wszystko po włosku. Moje pytanie/prośba brzmi: Czy ktoś kto zna włoski mógłby przetłumaczyć ten filmik, choćby w w wersji audio, a ja już bym z tego zrobił napisy ?

Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2009, 21:17

preclix pisze:Witam. Nie wiem czy to odpowiedni temat, ale posiadam dodatek do Tuttosportu, o którym był nie dawno news na stronie głównej pt. " Efekt Del Piero ". Długość tego filmiku to 28 minut jest w nim wywiad z Alexem, podpowiedzi na temat wykonywania rzutów wolnych (oczywiście podpowiedzi Alexa ) :), oraz opisy jego najładniejszych i najważniejszych bramek dla Juve. Problem tkwi w tym, że jest to wszystko po włosku. Moje pytanie/prośba brzmi: Czy ktoś kto zna włoski mógłby przetłumaczyć ten filmik, choćby w w wersji audio, a ja już bym z tego zrobił napisy ?
A może mógłbyś gdzieś to zrzucić? :)

preclix

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2009, 21:25

Będę miał przetłumaczone to pomyśle :-D

Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2009, 23:03

Jak go wrzucisz to chyba jest wieksza szansa, ze Ci go przetlumacza :prochno:

preclix

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2009, 13:39

trochę za dużo zajmuje, żeby to zrzucić niech mnie ktoś oświeci bo ja się zupełnie nie znam na tych sprawach jak to zrobić.

Il Storico

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2009, 19:45

Słuchajcie mam prośbę.Otóż chciałbym się dowiedzieć jak dawać małe obrazki na ekran,przy tworzeniu filmików.Oraz pisać czcionką taką jak np.napisy Juve na koszulkach jakiś napis.To co chce jest na TYMfilmiku.Tam jest na dole fotka Remiego cały czas,a na początku pisze"Remi Kart"zamiast Mario Kart.Do tego na początek jest taki kwadracik ze znakiem zapytania,a nad głową pojawiają mu się te gadżety.Wiecie o co chodzi?Będę dozgonnie wdzięczny :wink: Pozdrawiam

ODPOWIEDZ