Del Piero czy Ibrahimovic !?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Alex czy Zlatan !?

Czas głosowania minął 29 września 2005, 16:12

Zlatan Ibrahimovic
87
39%
Alessandro Del Piero
138
61%

Liczba głosów: 225
Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2005, 20:42

według mnie Del Piero powinien grać zamiast Ibrahimovica......
nie jest gorzy technicznie,na pewno gra mniej egoistycznie,zachowuje więcej zimnej krwi pod bramką przeciwnika,no i nie gra tak brutalnie jak Zlatan który fauluje rywali w bezsensowny sposób.

Obrazek
Sados22

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 listopada 2005, 21:01

Do White_wolv: No ja też wątpie nauczycielu Języka Polskiego!!!

Takie sprawy załatwiamy poprzez prywatne wiadomości

MediapuntA

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2005, 07:07

Tu nie ma co porównywać...

Zlatan jest piłkarzem, który czeka na sępa , żeby strzelić bramke. DP takim zawodnikiem nie jest.Biega po każdym sektorze boiska , walczy , świetnie podaje. Ibrahimovic ma smykałke do kiwania i on to wykorzystuje.Wg mnie to jeden i drugi są potrzebni drużynie.

Nie powinien grać w 1 składzie...Trezeguet :wink: David jest pupilkiem trenera i to on jest spośród 3 napastników (David,Zlatan,DP) wybierany najczęściej do 1 składu przez sympatię Fabio Capello :)

Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 15 listopada 2005, 07:36

w terazniejszej chwili to alex moim zdaniem o wiele lepiej sie prezentuje od zlatana,co do zlatana to moze teraz cos pokaze jak JUZ podpisal kontrakt z juve i wtedy specjalnie nie myslal o pilce tylko kontrakcie zobaczymy...forza juve!! 8)

Zero X

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 listopada 2005, 20:19

Del Piero jest według mnie lepszy.Ma lepszy styl i...wogule strzela lepsze bramki.Del Piero jest moim idolem i gwiazdą JUVE.

kubinho 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2005, 21:09

pizmak pisze:Nie powinien grać w 1 składzie...Trezeguet :wink: David jest pupilkiem trenera i to on jest spośród 3 napastników (David,Zlatan,DP) wybierany najczęściej do 1 składu przez sympatię Fabio Capello :)
Nie obraż sie ale Ty jesteś chyba ślepy. David to w tym sezonie nasz najlepszy napastnik i strzelec. To do niego Capello dobiera drugiego napastnika bo Treze cieszy sie u niego zaufaniem i odpłaca sie za to trenerowi w 100%. Trezegol strzelił już 11 goli dla nas w tym sezonie z czego 8 w ostatnich 5 meczach a Ty mi mówisz on powienien siedzieć :angry: :/

Grande Juve, Vinci Per Noi
Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2005, 19:40

Zagłosowałem na Ibre. Dlaczego? Ponieważ ma znakomitą technike, która widać w każdym meczu, a dla przykładu podam mecz z Romą po podaniu Emersona wszyscy widizeliśmy co zrobił z piłką kolejny mecz z Fiorentina pięknie podaje do Emersona, kóry niestety nie wykorzystuje niemalże 100% szansy. Po drugie Ibra jest młodszy i jest przyszłością Juve. Napewno Juve dużo zawdzęcza Alex'owi, ale na czas dzisiejszy to Ibra jest zawodnikeim o potencjale a przytym dobrze wyszkolony technicznie. O ile mozna powieidzec, że D.P też nie brakuje wyszkolenia technicznego , to o potencjale chyba wogóle juz niemożna mówic w tym wieku
. Ibra na czas dzisiejszy zapowiada sie lepiej!!

Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2005, 19:50

Marcin_FCJ sorka wiem ze nie powinno byc tu takich koment ale robi mi sie cos jak czytam takei komnety jak tego płytkiego czlowieka. Widać odrazu ze dla ciebie marcin ważniejsze ejst dobro Alexa a nie Juve, a Alex pracuje dla druzyny a nie dla siebie!! a ty;/... i tez niewiem z kąd te wnioski że Ibra gra dla pieniedzy a D.P on gra za darmo, a jak cos dostanei to rozdaje biednym!! poco pisac takei bzdury kazdy bierze pieniadze za to D.p nawet wieksze od Ibry, wiec to jest beznadziejne pisac takei bzdury, tak samo ja mógbym powiidzec to samo o D.P że gra dla pienidzy i sławy, ale ty mówisz tylko tak bo ci wygodniej uzanć ze D.P jest boski i co by nie robił trzeba go kochac bo tyle lat juz gra, a Ibra jest beznadziejny zero i jest zły. Ty nieumiesz patrzec obiektywnie na Juve ale nic dziwnego bo ty jestes fanatykiem D.P a nie fanem Juve. Oboje ccha dla druzyny dobrze. Jestes człowieku chory...

Marianb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2005, 18:52

Moim zdaniem Alessandro Del Piero powinien grać w ataku ponieważ jest doświadczony, z całym szacunkiem Zlatan też oczywiście dobry jest :wink: ale ,by uzyskać doświadczenie i styl taki jak Alessandro Del Piero musi poczekać.

Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2005, 12:41

A może po prostu lepiej by było gdyby grali razem...?
To że potrafią współpracować na boisku pokazali już w poprzednim sezonie...
Może w końcu Capello w meczach z teoretycznie słabszymi rywalami będzie grał atakiem Trzeze-Zlatan,za nimi jako ofensywny pomocnik-Alex,a jako defensywny-Vieira...

Obrazek
Gelo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2005, 09:18

Moim zdaniem Del Piero
Bo jest lepszy z (szacunkiem) od Zlatana

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2005, 10:28

To wszystko jest bez sensu. Jesteśmy kibicami Juve, prawda? Nie powinno być dla nas ważne, kto gra w ataku, skoro gra dobrze! Dużo ludzi ma tu pretensje do Zlatana, o to, że gra słabo, egoistycznie itp. Ale ja wiem, że Zlatan potrafi jedną akcją zmienić diametralnie losy meczu. Jest co prawda w gorącej wodzie kąpany i wiele głupstw przychodzi mu do głowy, ale to prawo wieku. Nie wyobrażam sobie teraz, żeby Zlatan w jakimś ważnym meczu np. z Werderem, nie zagrał od pierwszej minuty. Co innego, gdy rzeczywiście jest bez formy. Wtedy jak najbardziej rotacja w składzie i DP do pierwszego.

Co do DP. Nikt teraz nie powie, że Alex nie jest geniuszem. W tym wieku, grając na takim poziomie, to TYLKO geniusz potrafi. Popatrzcie jak teraz grają (o ile grają) Vieri czy Inzaghi :wink: Del Piero powinien grać w pierwszym składzie, wtedy kiedy na to zasługuje. I przyznam, że w tym sezonie była taka chwila, kiedy to Alex powinien grać zamiast Ibry. Miałem wtedy żal do Capello, ale później Zlatan się jakby przebudził i już było git.

Pozycji Davida nie wypada mi podważać. Nasz najlepszy napastnik musi grać w pierwszym składzie - to przecież oczywiste. Jedynie na słabszych rywali może sobie odpoczywać, bo jak wiemy jest kontuzjogenny i nie warto ryzykować za wszelką cenę.

Tak więc nie wybieram żadnego piłkarza, choć bliżej mojemu sercu jest oczywiście Alex. Jest moim idolem, wzorem do naśladowania w życiu i na boisku. Aczkolwiek najważniejsze jest dla mnie dobro Juventusu i dlatego nie mam zamiaru wdawać się w sprzeczki: KTO JEST LEPSZY? Lepszy jest ten, który jest w lepszej dyspozycji. Dlatego proponuję zaufać Don Fabio.

Bartas_01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2005, 10:47

Ja od poczatku jestem wielkim fanem Alexa :wink: podoba mi sie nie tylko jako pilkarz ale przede wszystkim jako osoba :wink: Jednakze jestem przeciez kibicem Juve i zawsze chcialem aby wygrywali!! Caly czas jestem zdania ze musi grac ten ktory obecnie jest w najlepszej formie. Pozycji Davida nie ma co w tym momencie podwazac bo w jakiej jest dyspozycji to pokazuje w kazdym meczu :D Zostaje tylko drugi napastnik.Zlatan? zachwycajacej formy to on ostatnio nie ma co nie oznacza ze gra zle w kazdym meczu pokazuje przeblyski swojego geniuszu i kilka jakis niekonwencjonalnych zagran ale czy to nie za malo jak na tego zawodnika?? przeciez wiadomo ze Treze sam sobie akcji nie wypracuje :wink: posluze sie tu ostatnim meczem ligowym z rzymskim lazio gdzie Don Fabio lekko mowiac zdenerwowal mnie. Zlatanowi wyraznie nie szlo duzo tracil i duzo faulowal i w calym meczu zaliczyl jedno gora dwa jakies ladne zagrania. Poimimo to Capello wpuscil Alexa dopiero w 80 minucie i dal mu 10 minut... przez ten czas Alex zaliczyl dwa ladne zagrania po jednym byl faulowany a po tym drugim rajdziku Nedved oddal potezny strzal i malo brakowalo a bylby gol. Malo tego Del Piero sam prawie by wpakowal p[ilke do siatki po zagraniu drugiego rezerwowego (wprowadzonego jeszcze pozniej) Zalayety. W kazdym meczu w ktorym szanse dostaje nasz Alessandro , coraz bardziej uswiadamia mnie w tym ze jest w doskonalej formie. Moze koncepcja gry Capello jest inna??

No nic uwazam jednak ze jezeli Alex nie gra w pierwszym skladzie a Zlatan gra tak jak z Lazio to DP powinien dostac szanse zagrac przynajmniej cala druga polowe bo szczerze mowiac wydaje mi sie ze gdyby Alex szybciej wszedl wynik bylby korzystny dla nas. POZDRAWIAM

Iwan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2005, 10:56

Dlamnie zawsze od kiedy jestem fanem juve a to od lat 95'96 symbole4m Juve byl ALex Del Piero i do tej pory tak jest :lol: !!!Juve to DEl Piero, Del Piero to Juve!!!!!!!!!!!ale nie bede sie sprzeczalktory ma grac Zlatan czy Alex ta decyzja nalezy do trenera Capello chociaz uważam że Del Piero dostaje za malo szans od trenera!!!ale chociaz gra niewiele to juz udowodnil że jewst przydatny dla naszej kochanej druzyny i chciałbym jednak cześciej widzieć na placu w meczach juve Alexa ale ta decyzja zalezy tylko i wyloncznie od Capello!!!!!Pozdrawiam wszystkich fanów!!!kto wygra :happy: mecz?? JUVE JUVE JUVE........:) !!!!!!!!!!!! :happy:

Iwanowicz
kuku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2005, 16:41

Ze względu na wielki udział w historii Juventusu dla mnie zawsze będzie najlepszy ALESSANDRO DEL PIERO.

Moja krew jest BIAŁO-CZARNA i nie chcę żadnej transfuzji
Obrazek
ODPOWIEDZ