Juventus - prasa(dodatki,naklejki,plakaty,artykuly itp.)
- Martin
- Juventino
Fajnie, ze piszą o JPC na innych stronach, ale artykul jest niskiego lotu. Autor nie wysilil sie. Popelnil pare bledow zwlaszcza jesli chodzi o informacje co do kolejnego zlotu. Jest to pierwszy zlot od momentu zalozenia JPC.
Poza tym rozbilo mnie wyrazenie "niejaki Giorgio - mieszkańca Turynu". Jakby o jakimś kryminaliście pisali. :rotfl: No i słynne "meczy"...
Poza tym rozbilo mnie wyrazenie "niejaki Giorgio - mieszkańca Turynu". Jakby o jakimś kryminaliście pisali. :rotfl: No i słynne "meczy"...

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
- Wizard
- Juventino
Jestem autorem artykułu o Waszym fan clubie. No cóż przykro mi, że myślisz, że się nie wysiliłem. Wyobraź sobie, że przed napisaniem tego artykułu wymieniłem kilka maili z oficjalnym e - mailem juvepoland i wszelkie błędy rzeczowe nie są moim błędem tylko osoby, która mnie tak poinformowała. Bo chyba zgodzisz się ze mną, że kierując pytania na oficjalny mail JP mogłem się spodziewać kompetentnej odpowiedzi?
Co do błędów językowych to no cóż możliwe, że się zdarzył. Ale zacytuje wypowiedź ostatnio bardzo w modzie " ten nie popełnia błędów kto nic nie robi...".
Zapraszam do czytania innych art na naszej stronie, a na przyszłość opanować się trochę z krytyką nie znając wszystkich faktów.
Pozdrawiam.
Co do błędów językowych to no cóż możliwe, że się zdarzył. Ale zacytuje wypowiedź ostatnio bardzo w modzie " ten nie popełnia błędów kto nic nie robi...".
Zapraszam do czytania innych art na naszej stronie, a na przyszłość opanować się trochę z krytyką nie znając wszystkich faktów.
Pozdrawiam.
- M.
- Juventino
Jasne, ale to już chyba przesada:Wizard pisze:Co do błędów językowych to no cóż możliwe, że się zdarzył. Ale zacytuje wypowiedź ostatnio bardzo w modzie " ten nie popełnia błędów kto nic nie robi...".
A tak poza tym mogę dodać, że w najnowszym numerze tygodnika "Piłka Nożna" (numer 25 (1722)) jest plakat reprezentacji Włoch (sprzed meczu z Ghaną). Cena gazety: 3 zł.Wizard w swoim artykule pisze:(...)Od momentu założenia fan klubu odbyły się już trzy zloty wiernych kibiców Starej Damy. W te wakacje między 14, a 18 lipca ma się odbyć już IV zlot. Zloty do tej pory organizowane były w Poznaniu. Ten wakacyjny zlot zorganizowany jest w ośrodku wypoczynkowym pod Poznaniem. Na każdym z takich zorganizowanych spotkań kibiców jest wspaniała atmosfera. Potwierdzeniem tych słów jest coraz większa ilość chętnych na przybycie na taki zlot. Na ostatnim ze zlotów było już 50 osób.
Jednak działalność fan klubu nie ogranicza się tylko do spotkań na zlotach.(...)
:roll:
- white_wolv
- Juventino
Chlopaki nie czepiajcie sie..
Koles Wam(nam) badz co badz zrobil darmowa reklame 8) a popelnione bledy na pewno nie szkodza wizerunkowi JPC.
Koles Wam(nam) badz co badz zrobil darmowa reklame 8) a popelnione bledy na pewno nie szkodza wizerunkowi JPC.
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2006, 14:33 przez white_wolv, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wizard
- Juventino
Hm...to był jeden z moich pierwszych art. No, ale coz jestem otwarty na krytykę
Postaram się poprawić, a póki co zparaszam do czytania innych art.

Postaram się poprawić, a póki co zparaszam do czytania innych art.
- PrzemasJuve
- Juventino
dokladnie....jak najwiecej tematow o JUVE prosimywhite_wolv pisze:Chlopaki nie czepiajcie sie..

pozdro
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- M.
- Juventino
W najnowszym numerze popularnego tygodnika o tematyce piłkarskiej pt.: "Piłka Nożna" (numer 26 (1723)) jest wywiad z Cannavaro. Prawdę mówiąc, trochę dziwny, myślałem, że Fabio ma inne zdanie na pewne kwestie :roll: . Cena niezmienna (3 zł znaczy się).
:roll:
- wloski
- Juventino
Wczoraj kupiłem, PN z tamtego tygodnia, gdzie był Plakat Reprezentacji Włoch, jeśli macie możliwość kupić to sprobujcie, bo zdjęcie do plakatu pochodzi z meczu z Ghaną, więc w miare swieży jestDiego pisze:W najnowszym numerze popularnego tygodnika o tematyce piłkarskiej pt.: "Piłka Nożna" (numer 26 (1723)) jest wywiad z Cannavaro. Prawdę mówiąc, trochę dziwny, myślałem, że Fabio ma inne zdanie na pewne kwestie :roll: . Cena niezmienna (3 zł znaczy się).
A w gazecie Football Manager czy coś takiego, nieiwem jak dokładnie gazeta się nazywa, jest opracowany cały sezon Serie A i pisze o feralnej aferze "Calciopoli", cena gazety wnosi 4,5 zł.
- Marianb
- Juventino
Plakat reprezentacjii Włoch(zdjęcie z meczu z Ghana) jest tez w Bravo Sport.Cena 2.85 zł.wloski pisze:Wczoraj kupiłem, PN z tamtego tygodnia, gdzie był Plakat Reprezentacji Włoch, jeśli macie możliwość kupić to sprobujcie, bo zdjęcie do plakatu pochodzi z meczu z Ghaną, więc w miare swieży jest.
- wloski
- Juventino
Tylko wiesz, PN to czasopismo jest bardziej pożyteczniejsze i poważniejsze, zaś papier jest o niebo lepszy. Jak kto woli, ja wole dać te 25 groszy więcej i mieć coś lepszego...Marianb pisze:Plakat reprezentacjii Włoch(zdjęcie z meczu z Ghana) jest tez w Bravo Sport.Cena 2.85 zł.wloski pisze:Wczoraj kupiłem, PN z tamtego tygodnia, gdzie był Plakat Reprezentacji Włoch, jeśli macie możliwość kupić to sprobujcie, bo zdjęcie do plakatu pochodzi z meczu z Ghaną, więc w miare swieży jest.
- del_aleksander
- Juventino
- Podziekował: 2 razy

Wywiad z Cannavaro w ostatnim numerze "PN":
Czy pierwsze mecze reprezentacji Włoch przebiegały zgodnie z pańskim życzeniem?
Nie do końca - powiedział 32-letni kapitan włoskiego zespołu- Liczyliśmy, że już po dwóch spotkaniach będziemy mieli zapewniony awans do fazy pucharowej, a po remisie ze Stanami Zjednoczonymi musieliśmy czekać do ostatniej kolejki na wszystkie rozstrzygnięcia w grupie. Ponadto chcieliśmy zająć koniecznie pierwsze miejsce, żeby w 1/8 finału uniknąć reprezentacji Brazylii.
Kto pana zdaniem jest faworytem finałów XVIII Mistrzostw Świata?
Oczywiście Brazylia. Ale uwagę należy zwrócić także na Niemców, którzy ze spotkania na spotkanie grają coraz lepiej i zaczynają przypominać zespół sprzed 16 lat, kiedy po raz ostatni wywalczyli tytuł. Uważam również, że spore szanse ma Argentyna, bo gra świetnie w obronie i ataku.
Celowo nie wymienił pan reprezentacji Włoch?
Chcemy grać jak najlepiej i jak najdłużej, a jeśli uda nam się awansować do półfinału, to będzie
to sporym osiągnięciem, tym bardziej że na poprzednich mistrzostwach odpadliśmy przecież już w 1/8 finału.
Jak potrafi się pan skoncentrować na mistrzostwach, skoro w ojczyźnie tematem numer jeden jest skandal związany z Juventusem Turyn?
W czasie turnieju staram się o tym nie myśleć. W tej chwili ta sprawa nas nie dotyczy, a najważniejsza jest drużyna narodowa. Jeszcze przed rozpoczęciem mistrzostw zostałem wezwany na przesłuchanie do Turynu, ale obiecano mi, że w trakcie trwania turnieju nie będę już musiał składać żadnych zeznań.
Uważa pan, że Juve powinno zostać zdegradowane do Serie C?
Wolę się na ten temat nie wypowiadać, ponieważ jestem zawodnikiem Starej Damy i jest mi niezręcznie komentować poczynania kierownictwa klubu. Na pewno całą sprawę należy szczegółowo wyjaśnić, ale jeśli chodzi o kary, to nie udzielę odpowiedzi.
A zostanie pan w klubie w przypadku degradacji?
Przede wszystkim cały czas nie tracę nadziei, ża Juve nie zostanie tak surowo ukarany. Nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić, żeby mistrza Włoch nagle zabrakło w Serie A. Jednak teraz na pewno nie będę się zastanawiał nad przyszłością Juventusu, bo obecnie najważniejsza jest dla mnie reprezentacja. Na temat kariery klubowej będę się wypowiadał po mistrzostwach.
A co inni piłkarze Juve myślą na ten temat?
Z tego co wiem, Alessandro Del Piero już ogłosił pozostanie w Juventusie, nawet w przypadku degradacji. Rozumiem jego decyzję, ponieważ Stara Dama to jego klub, w którym gra od dzieciństwa i jest ulubieńcem kibiców. Teraz fanie doceniają go zapewne jeszcze bardziej. Również Gigi Buffon nie wyklucza że pomoże w awansie do Serie B. Ale to są ich decyzje. Ja podejmę odpowiednie kroki dopiero za kilka tygodni.
Maciej Szmigielski
PS. Zaskakują mnie niektóre słowa Fabio Cannavaro, przecież ostatnio mówił, że zostanie w drużynie nawet po degradacji. A jednak teraz mówi troszkę inaczej niż jakiś czas temu.
- Mr Cezary
- Juventino
W sumie to teraz są Mistrzostwa i nie dziwię się Fabio, że nie chciał się wypowiadać szczegółowiej na ten temat. W takim momencie, jakim jest reprezentacja Włoch, przy i tak już nie małym szoku po wypadku Gianluki, nie było by najlepszym posunięciem rozpatrywanie całej sprawy calciopolli od nowa. Dobrze, że Canna jest skupiony na Mundialu w tej chwili. Wierzę, że On w Juve także pozostanie, tak jak Alex. Ucieszyły mnie natomiast słowa, że Gigi Buffon nie wyklucza, że pomoże w walce o Serie (B??) A... Nic nam nie pozostało tylko czekać...
- Martin
- Juventino
Gdybys kojarzyl daty i fakty to nie byloby dla ciebie zaskoczeniem. News o tym, ze Fabio prowadzi rozmowy ukazal sie na JP 26.06. Czyli trzy dni temu. Powyzszy wywiad przeprowadzony jest po meczu z Czechami. Widac roznice?Mazzonis pisze:PS. Zaskakują mnie niektóre słowa Fabio Cannavaro, przecież ostatnio mówił, że zostanie w drużynie nawet po degradacji. A jednak teraz mówi troszkę inaczej niż jakiś czas temu.
Poza tym nie kazdym gazetom wszystko się mowi.
PS. Dzieki za przepisanie wywiadu. Nie masz nic przeciwko temu zeby wrzucic to na JP?
Log in: 15.12.1997
- del_aleksander
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
Oczywiście, że możecieMartin pisze:PS. Dzieki za przepisanie wywiadu. Nie masz nic przeciwko temu zeby wrzucic to na JP?
- steru
- Qualità Juventino
Dzisiejszy artykuł z Super Expressu
Juve do degradacji
Afera korupcyjna w polskiej piłce zatacza coraz szersze kręgi, tymczasem we Włoszech właśnie ruszył największy w historii proces związany z przekupstwami w futbolu."Zaczyna się rozprawa. Zmieńmy futbol!"- nawołuje w nagłówku Corriere dello Sport.
O manipulowaniu wynikami oskarżonych jest 26 działaczy i sędziów. Zarzuty postawiono przedstawicielom Juventusu Turyn, AC Milan, Fiorentiny i Lazio. Na ławie oskarżonych zasiedli między innymi wiceprezes Milanu Adriano Galliani i były szef Włoskiej Federacji Piłkarskiej Franco Carraro. Pojawił się tam też znany sędzia Massimo De Santis, którego zmuszono do wycofania się z udziału w niemieckim mundialu.
Moggi idzie w zaparte
Afera wybuchła po tym, jak policja przechwyciła telefoniczne rozmowy byłego menedżera Juventusu, Luciano Moggiego. Działacz z Turynu ustalał obsady sedziowskie z przedstawicielami włoskiej federacji w sezonie 2004-2005.
"Ja tylko broniłem interesów Juventusu. Chciałem, abyśmy mieli równe szanse w rywalizacji z Milanem wspieranym przez Berlusconiego"-idzie w zaparte Moggi. To tłumaczenie nie jest przekonujące. Zdaje sobie z tego sprawę obecny prezes klubu Carlo Sant'Albano, który ma świadomość, że klubowi raczej nie da się uniknąć degradacji. "Musimy przywrócić normalność w naszym klubie i stworzyć drużynę, która za 2 lata znowu będzie walczyć w najwyższej lidze'-powiedział."Chcemy uniknąć najgorszego"-oświadczył jeden z adwokatów Juve, Cesare Zaccone. Zdaniem włoskiej prasy, obrońcy chcą dowieść, że Moggi działał na własną rękę.
13 umoczonych
Wyrok może oznaczać albo odjęcie punktów klubom, albo wyrzucenie z Serie A. W grę wchodzi wycofanie z rozgrywek europejskich. W takim przypadku Juve, Milan i Fiorentina nie zagrają w Lidze Mistrzów, a Lazio-w pucharze UEFA.
Tragicznym pokłosem afery jest samobójcza próba byłego piłkarza Juve, Gianluki Pessoto, który po upadku z 20 metrów w ciężkim stanie przebywa w szpitalu.
Ogłoszenie wyroku spodziewane jest około 9 lipca, czyli daty finałowego meczu mundialu. To dodatkowy smaczek. Aż 13 piłkarzy włoskiej kadry reprezentuje "umoczone" kluby.
Po pierwszym posiedzeniu rozprawę odroczono do 3 lipca.
Autor : Marek Żochowski

Juve do degradacji
Afera korupcyjna w polskiej piłce zatacza coraz szersze kręgi, tymczasem we Włoszech właśnie ruszył największy w historii proces związany z przekupstwami w futbolu."Zaczyna się rozprawa. Zmieńmy futbol!"- nawołuje w nagłówku Corriere dello Sport.
O manipulowaniu wynikami oskarżonych jest 26 działaczy i sędziów. Zarzuty postawiono przedstawicielom Juventusu Turyn, AC Milan, Fiorentiny i Lazio. Na ławie oskarżonych zasiedli między innymi wiceprezes Milanu Adriano Galliani i były szef Włoskiej Federacji Piłkarskiej Franco Carraro. Pojawił się tam też znany sędzia Massimo De Santis, którego zmuszono do wycofania się z udziału w niemieckim mundialu.
Moggi idzie w zaparte
Afera wybuchła po tym, jak policja przechwyciła telefoniczne rozmowy byłego menedżera Juventusu, Luciano Moggiego. Działacz z Turynu ustalał obsady sedziowskie z przedstawicielami włoskiej federacji w sezonie 2004-2005.
"Ja tylko broniłem interesów Juventusu. Chciałem, abyśmy mieli równe szanse w rywalizacji z Milanem wspieranym przez Berlusconiego"-idzie w zaparte Moggi. To tłumaczenie nie jest przekonujące. Zdaje sobie z tego sprawę obecny prezes klubu Carlo Sant'Albano, który ma świadomość, że klubowi raczej nie da się uniknąć degradacji. "Musimy przywrócić normalność w naszym klubie i stworzyć drużynę, która za 2 lata znowu będzie walczyć w najwyższej lidze'-powiedział."Chcemy uniknąć najgorszego"-oświadczył jeden z adwokatów Juve, Cesare Zaccone. Zdaniem włoskiej prasy, obrońcy chcą dowieść, że Moggi działał na własną rękę.
13 umoczonych
Wyrok może oznaczać albo odjęcie punktów klubom, albo wyrzucenie z Serie A. W grę wchodzi wycofanie z rozgrywek europejskich. W takim przypadku Juve, Milan i Fiorentina nie zagrają w Lidze Mistrzów, a Lazio-w pucharze UEFA.
Tragicznym pokłosem afery jest samobójcza próba byłego piłkarza Juve, Gianluki Pessoto, który po upadku z 20 metrów w ciężkim stanie przebywa w szpitalu.
Ogłoszenie wyroku spodziewane jest około 9 lipca, czyli daty finałowego meczu mundialu. To dodatkowy smaczek. Aż 13 piłkarzy włoskiej kadry reprezentuje "umoczone" kluby.
Po pierwszym posiedzeniu rozprawę odroczono do 3 lipca.
Autor : Marek Żochowski