Polska II liga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2006, 10:20

To co pisze Steru wg mnie jest bardzo prawdopodobne. Hydrobudowa, zainwestowala wielkie pieniadze, nie po to, zeby kisic sie w 2 lidze i wg mnie, zgodnie z metoda po trupach do celu, wejdzie do OE. Zaglebie odnioslo 3 zwyciestwa z rzedu, do tego walkower ze Slaskiem i tylko my i Hydrozagadaka, z druzyn liczacych sie w walce o awans systematycznie zdobywalismy punkty. Trzeba bylo cos z tym zrobic - kupiono sedziego. Ktos pewnie napisze ze to teoria sfrustrowanego kibica z Sosnowca. Ok macie prawo do takiego zdania, ale ja widzialem ten mecz i karygodne decyzje arbitra. Ciekawi mnie jaka note wystawi mu obserwator - znajac zycie najwyzsza. Co dziwne arbiter nie podyktowal karnych za faul na Tycu, zagranie obroncy Piasta reka w polu karnym o raz za faul na Kłodzie( za ktory ten dostal zolta kartke) Nie chce tu usprawiedliwiac pilakrzy Zaglebia tym ze nie podyktowano karnych - mielismy swoje sytuacje i nie wykorzystalismy ich - dlatego glownym powodem naszej porazki jest indolencja strzelecka naszych grajkow. Jednak mozna gdybac co by bylo gdyby sedizowanie bylo bardziej obiektywne.
Jutro mecz z Polonia Bytom - sedziuje Wrobel z Warszawy ktory zapadl mi w pamieci po meczu z Polkowicami na jesien. Mam nadzieje ze jutro bedzie sedziowac obiektywnie, a 3 punkty wroca do Sosnowca.

Pagi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2006, 10:56

białas pisze:
Lechia Gdańsk - Radomiak 0:0
typowy wynik zespołów ze środka tabeli.
Po pierwsze
No jak 17 miejsce Radomiaka jest dla ciebie środkiem to gratulacje.

A po drugie to nie powinno się skończyć takim wynikiem. poczytałbyś torche to wiedziałbyś że ten wynik to "sukces" Radomiaka, a porażka Lechii. Więc w żadnym wypadku nie mów ze 0-0 to "typowy wynik"

"Lechiści to nie kibole, to fanatycy zakochani do szaleństwa w klubie"
Obrazek
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2006, 12:28

gregor_g4 pisze:Jutro mecz z Polonia Bytom - sedziuje Wrobel z Warszawy.

Następny ciekawy sędzia...Swoją drogą to czemu tak wszyscy uważają że sędziowie z Warszawy nam z założenia mają pomagać?Fakt Legia i Zagłębie, ale to jest układ czysto kibicowski.Sędziowie z Warszawy nie zapadli mi w pamięci jako Ci którzy by faworyzowali zespół z Sosnowca, wręcz przeciwnie...
Sędziowanie w 2 lidze jest tragiczne.System jest prosty.Słaby sędzia po meczu dostaje wysoką notę od beznadziejnego obserwatora i tak ciągle.W ten sposób wszyscy sędziowie czują się bezkarni.Nie mówię że każdy obserwator i sędzia z góry jest sprzedajny i nie jest obiektywny, ale mówię że 90 % sędziów nie nadaje się do sędziowania spotkań nawet 3 ligii...Zresztą kilka lat temu jak Zagłębie było w 3 lidze sędziowanie w moim przekonaniu było o niebo lepsze.

dacar666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2006, 22:00

to sie wreszcie zdecydujcie...

czy to Piast kupil sedziego? Czy to inni kupili sedziego, zeby gwizdal dla Piasta?

poza tym 150 tysiecy za jeden mecz? cienki ten sedzia... szczegolnie po "aferach" z Antonim F. i Krzysztofem Z.

zlatan_sc

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2006, 22:49

Arbitrem głównym spotkania XXV kolejki pomiędzy Radomiakiem Radom a Zagłębiem Sosnowiec był Pan Mariusz Trofimiec. Według obserwatora, którym podczas tego spotkania był Pan Banasik, arbiter ten zasłużył na wysoką notę 8,2. Tylko jednemu sędziemu, podczas XXV kolejki II ligi udało się zdobyc notę wyższą.
I jak tu wierzyc, ze w tym kraju bedzie dobrze? :roll:
8,2? za co? za rażace błedy, ktore widzialo kilka tysiecy kibicow? :lol:
przeciez ten obserwator wykazal sie jeszcze wieksza glupota niz sam sedzia :angry:
a co do calgo zamieszania z Hudrobudowa nie bede sie wypowiadal, i tak wiadomo, ze pieniadze w naszej lidze zdzialaja wszystko 8)

i wyprowadzam sie do Mozambiku, juz chyba tam maja lepszych sedziow i obserwatorow.. :roll:

Obrazek
wloski w alfabecie pisze:Prawdą jest to, że eskimosi jedyną przyjemnością miedzy ludzką na jaką mogą sobie pozwolić jest pocieranie się o nosek.
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2006, 00:03

dacar1 pisze:czy to Piast kupil sedziego? Czy to inni kupili sedziego, zeby gwizdal dla Piasta?
Przecież napisałem że przy takiej opcji miał gwizdać przeciwko Zagłębiu a nie dla Piasta...
dacar1 pisze:poza tym 150 tysiecy za jeden mecz? cienki ten sedzia... szczegolnie po "aferach" z Antonim F. i Krzysztofem Z.
No i co z tego że były afery?To się prawdopodobnie nigdy nie zmieni więc 150 tys zł jest zawrotną sumą za 90 minut biegania po boisku i przymykania oka na niektóre sytuacje.
BTW Piast to nie liczy na zwrot tych 10 pkt?Oświetlenie robią, zdobywa punkty...Jeśli tak to wtedy wersja że Piast maczał w tym ręce nabiera sensu :prochno: (ŻART)

dacar666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2006, 00:39

steru pisze:[...]
BTW Piast to nie liczy na zwrot tych 10 pkt?Oświetlenie robią, zdobywa punkty...Jeśli tak to wtedy wersja że Piast maczał w tym ręce nabiera sensu :prochno: (ŻART)
Zart zartem, ale:
Oswietlenie bylo w planie juz od czasu awansu Piasta do drugiej ligi, a dopiero teraz sie znalazla kasa w Urzedzie Miasta na wybudowanie tych czterech masztow (tak moi drodzy, to dzieki Urzedowi Miasta jest to oswietlenie)
Czy Piast liczy na zwrot tych 10 punktow? Odpowiedz: nie! Dlatego wlasnie Piast chce jak najszybciej zapewnic sobie utrzymanie mimo tych 10 punktow... chociaz jak to mawial Jasiu Tomaszewski "-10 punktow to jest prawie jak degradacja". A jednak, panie Tomaszewski, trzeba spojrzec prawdzie w oczy.
Poza tym Piast teraz ma znakomitego trenera. Chyba mi nie powiesz, ze Jacek Zielinski to byle jaki trener? Z beznadziejnej sytuacji kilka lat temu wyciagnal Tloki Gorzyce (w II lidze). To on wprowadzil niedawno Gornika Leczna do pierwszej ligi, a w rundzie jesiennej (zaraz po awansie) Gornik byl najwieksza niespodzianka.
I do tego Adas Kompala, ktory na boisku biega za trzech. To wszystko wiaze sie w jedna calosc. Popatrz sobie na przestrzeni lat, jak ewoluowal sklad Piasta. Od "gwiazdek" trzeciej ligi, po naprawde uznanych pilkarzy (Widuch, Kompala, Michniewicz, Wrobel, Kozik).

Cos jeszcze chcialbys wiedziec a propo Piasta?

@zlatan_sc:

Kurcze, to w Radomiu tez byles? Poza tym, z tego co mi wiadomo, to w Radomiu wygralo Zaglebie 1:2... wiec co ma ten Twoj post do dyskusji?

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2006, 09:06

Wiesz nigdy nie powiedziałem, że Piast nie ma solidnej i poukładanej drużyny.Rywalizacja między naszymi zespołami trwa już od 3 ligii i mecze między nami zawsze były ciekawe.

Piast ma drużynę z tego co widzę dość ciekawą.Trener wprowadził sporo dyscypliny, nauczył kultury grania.W meczu w Sosnowcu Piast wykonał zapewne swoje założenia taktyczne idealnie.To jest coś za co można pochwalić tą drużynę, ale żeby nie było Kompała jakoś specjalnie się nie wyróżniał :wink: Wogóle żadne piłkarz ofensywny się nie wyróżniał.

U nas też sprawa oświetlenia jest poruszana od kilku lat...Władze miasta mają je postawić w razie awansu...Już widzę ich zdziwienie gdyby dziwnym trafem Zagłębie awansowało :smile: Zapewne nie zdąrzono by z oświetleniem.

zlatan_sc

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2006, 09:57

dacar1 pisze:
@zlatan_sc:

Kurcze, to w Radomiu tez byles? Poza tym, z tego co mi wiadomo, to w Radomiu wygralo Zaglebie 1:2... wiec co ma ten Twoj post do dyskusji?
ma do dyskusji, moze notka, ktora wkleilem ze strony Zagłębia jest błędna, ale na strone PZPN.. jest ona taka sama :prochno: jak widać PZPN nie potrafi nawet prowadzić własnej strony internetowej 8)

Obrazek
wloski w alfabecie pisze:Prawdą jest to, że eskimosi jedyną przyjemnością miedzy ludzką na jaką mogą sobie pozwolić jest pocieranie się o nosek.
gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2006, 10:01

zlatan_sc pisze:I jak tu wierzyc, ze w tym kraju bedzie dobrze? :roll:
8,2? za co? za rażace błedy, ktore widzialo kilka tysiecy kibicow? :lol:
przeciez ten obserwator wykazal sie jeszcze wieksza glupota niz sam sedzia :angry:
NIe pisz lepiej nic jak masz pisac takie glupoty. Co takie zrobil zle ten sedzia? Bylem na meczu i wg mnie sedziowal bardzo poprawnie. Jesli Ty uwazasz ze popelnial razace bledy, to na okreslenie tego co wyprawial sedzia na meczu Zagłębie - Piast, brakuje mi slow.

Aby zakonczyc temat o meczu Zagłębia z Piastem napisze tylko tyle. Piast ma Kompałę, ktory mimo nie pierwszej juz mlodosci zapieprza na boisku za 3 i do tego mysli. Wspomaga go bardzo dobry Kukulski. U nas skolei na srodku para M&M czyli Morawski i Malinowski. Ten pierwszy to poziom maks 3 ligi, a drugiemu szybko braklo sil. Wniosek z tego taki, ze u nas nie ma kto uspokoic gry, madrze rozprowadzic pilke, czy wypuscic napastnika prostopadlym zagraniem. Przegralismy i tyle, jednak dodatkowo boli to ze byla to porazka z Piastem.
Dzisiaj kolejna kolejka i skupmy sie na niej.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2006, 10:05

Poprostu PZPN przyznaje noty sędziom po 2 tygodniach żeby każdy już zapomniał jak słabe było sędziowanie i żeby notka przy okazji mogła być wysoka bez żadnej afery :?
Pewnie na początku tak jak ja myślałeś, że ta notka dotyczy meczu z Piastem?Przyznam, że jak to przeczytałem to emocje wzięły góre i przez pewien okres myślałem, że to ocena za ostatni mecz, dopiero potem mi coś nie grało :prochno:
Trzeba śledzić stronę PZPN żeby zobaczyć ocenę sędziego Radziszewskiego za mecz z Piastem.Ja stawiam na coś w przedziale 8.0 - 8.2.Oczywiście na taką notę nie zasłużył, ale czy to wystarczający powód by jej nie przyznać?

dacar666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2006, 20:10

niektore dzisiejszej wyniki II ligi:

Piast Gliwice - Lechia Gdańsk 5:1 (3:1)
Bramki: Banaś (2 min.), Budka (5 min.), Wrobel (26 min.), Solnica (54 min.), Kompała (57) - Król (10 min.)

Szczakowianka Jaworzno - Podbeskidzie Bielsko-Biała 1:1 (0:0)
Bramki: Branfiłow (47 min.) - Dziółka (48 min.)

Polonia Bytom - Zagłębie Sosnowiec 0:3 (0:2)
Bramki: Skrzypek (25 min.) Wolański (40 min.), Zubanovic (69 min.)

Radomiak Radom - Śląsk Wrocław 1:1 (0:0)
Bramki: Wachowicz (28 min. - karny) - S. Dudek (45 min.)

Finishparkiet Nowe Miasto Lubawskie - HEKO Czermno 1:2 (0:2)
Bramki: Szymon Sawala (50 min.) - Marek Drozd (8 min.), Dariusz Walęciak (16 min.),

Mecze rozpoczynające się o 19:00:
ŁKS - Widzew Łódź
KSZO Ostrowiec - Ruch Chorzów
Górnik Polkowice - Hydrotwór Bydgoszcz
Świt Nowy Dwór Mazowiecki - Jagiellonia Białystok

Coz... na uwage zwraca wysokia wygrana Piasta. Ale gdyby mecz zakonczyl sie wynikiem 8:1, to pilkarze Lechii i tak mogli miec tylko do siebie pretensje. O arbitrach nie pisze - bo po co? Nie bede powtarzac starej spiewki.

Wysokie zwyciestwo Zaglebia z Polonia pozwoli byc moze, by w Sosnowcu ponownie zaczeto myslec o I lidze... ale czy tak bedzie, to przekonamy sie wieczorem, gdzie czolowka moze pogubic punkty.

Reszta wynikow chyba bez niespodzianek.

Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 maja 2006, 21:05

Yes yEs yeS Derby Łodzi dla Widzewa :D

Widzew pokazał kto rządzi w mieście...Orange Ekstraklasa juz czeka z wyciagnietymi ramionami... :D

a bramki strzelali

5 Grzelak Widzew :ok:
35 Łakomy ŁKS
48 Kuzera Widzew :ok:
60 Grzelak Widzew :ok:

białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2006, 23:40

no i znamy wszystkie rostrzygnięcia 27. kolejki. dacar1 wkleił wyniki niektórych meczów, ja podam wyniki meczów rozpoczętych o godzinie 19.00:
ŁKS Łódź - Widzew Łódź 1:3
KSZO - Ruch Chorzów 1:4
Górnik P. - Zawisza Bydgoszcz 1:1
Świt - Jagiellonia Białystok 0:3

podsumuwując, Piast i Zagłebie po ciężkim meczu solidarnie wygrywają. wielkie derby dla Widzewa, który podnosi się po porażce z Polonią ( :roll:). ŁKS traci punkty, dystans do czołówki i spada na siódme miejsce w tabeli. no właśnie. tabela. ciekawie było po porzedniej kolejce. o tej zrobiło się jeszcze ciekawiej:
1. Widzew Łódź 27 50
2. Zawisza Bydgoszcz 27 46
3. Jagiellonia 27 43
4. Śląsk Wrocław 27 43
5. Zagłębie Sosnowiec 27 43
6. KSZO Ostrowiec Św. 27 43
7. ŁKS Łódź 27 42
8. Piast Gliwice 27 37

wyraźnie ucieka Widzew, któremy awans ma prawie pewny. a dalej zespoły z miejsc 3-6 + siódmy ŁKS, pomiędzy którymi jest tylko 1 punkt różnicy. dawno już nie pamiętam tak wyrównanej sytuacji w tabeli 2. ligi. nie wolo również zapomnieć o Piaście, który byłby na drugiej pozycji gdyby nie punktu minusowe.

bardzo się cieszę ze zwycięstwa Jagiellonii nad Świtem. Jaga, w której kontuzjowanych było aż 7 piłkrzy nadwyczaj pewnie wygrała na wyjeździe. mam nadzieję, że teraz będzie coraz lepiej.

czekam na kolejne mecze.

seba

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 maja 2006, 23:56

Dokładnie :!: WIDZEW rządzi w mieście Łodzi :!: Grzelak znowu pokazuje że wydane na niego pieniądze były dobrą inwestycją. I Liga, I Liga Widzew Łódź :!: :!: :!:

ODPOWIEDZ