Mercato (2012-2014)
- AdiZ
- Juventino

Tak Cię zafascynował i nie możesz odżałować jego transferu do Turynu, że przegapiłeś jego debiut i 2 debiutanckie gole w pucharze Anglii.krystiank pisze:a Demba Ba juz gola strzelił ... a dopiero 1 mecz ....
Z wysp tylko Suarez.
- jareckik
- Juventino

W sobotę zobaczymy porównanie naszego wiecznego talentu Giovinko z prawdziwym talentem Muriel... Coś czuję, że nasz Giovinek wypadnie słabo na jego tle... BTW Gość zapowiada się całkiem nieźle, a że mamy zaje... stosunki z Udine więc jest duża szansa na niego...Arbuzini pisze:Suarez & Muriel ?AdiZ pisze:Z wysp tylko Suarez.hmmm... taki atak to ja rozumiem
A tak poważnie to w Anglii gra akurat całkiem sporo napastników, którzy w Serie A z miejsca byliby gwiazdami.
- Arbuzini
- Juventino

Ja akurat nie jestem hejterem Giovinco. Co nagrzeszył w przeszłości to nagrzeszył, ale klub też nie zawsze był fair w stosunku do jego osoby. Teraz siedzi cicho i gra zdecydowanie lepiej niż zaraz po transferze. I tak - widzę zależność między jedną a drugą sprawą. Patrząc na nasz atak to akurat jemu jestem w stanie najmniej zarzucić.
Zdaje się, że Muriel ma większe możliwości, ale jakby było inaczej to po co w ogóle rozważać taki transfer
.
Zdaje się, że Muriel ma większe możliwości, ale jakby było inaczej to po co w ogóle rozważać taki transfer
- rosomak
- Juventino

Wiecie co mnie najbardziej wkurza?
myslenie Marotty, niby ok pilkarze musza nabrac doswiadczenia by grac w top klubach ale zobaczcie ze nawet ci z doswiadczeniem jak unas Bendtner, Matri czy nawet Quag kosmosu jakiegos nie graja.
Nie raz jest tak ze mlody nagle wskskuje do mocnego klubu, z lawki wchodzi zalicza super wystep i potem na niego sie stawia a szczeniak wymiata.
Takie dzieciaki maja fantazje.
Nie wiem na co jeszcze Marotta czeka w sprawie chociazby Belfodila, przeciez ten gosc zaraz pojdzie do Milanu i zobaczycie jaka kariere zrobi a nasi sie beda potem znowu glupio tlumaczyc:(
Mamy bardzo zdolnych mlodych napastnikow na wypozyczeniach ale tym algierczykiem chyba bym nie pogardzil, on kiedys w klubach top bedzie gwiazda, zobaczycie, bardzo przypomina Benzema, jest bardzo mlody jeszcze.
myslenie Marotty, niby ok pilkarze musza nabrac doswiadczenia by grac w top klubach ale zobaczcie ze nawet ci z doswiadczeniem jak unas Bendtner, Matri czy nawet Quag kosmosu jakiegos nie graja.
Nie raz jest tak ze mlody nagle wskskuje do mocnego klubu, z lawki wchodzi zalicza super wystep i potem na niego sie stawia a szczeniak wymiata.
Takie dzieciaki maja fantazje.
Nie wiem na co jeszcze Marotta czeka w sprawie chociazby Belfodila, przeciez ten gosc zaraz pojdzie do Milanu i zobaczycie jaka kariere zrobi a nasi sie beda potem znowu glupio tlumaczyc:(
Mamy bardzo zdolnych mlodych napastnikow na wypozyczeniach ale tym algierczykiem chyba bym nie pogardzil, on kiedys w klubach top bedzie gwiazda, zobaczycie, bardzo przypomina Benzema, jest bardzo mlody jeszcze.
- filippo
- Juventino

Przeglądam sobie to forum, ale jak czytam takie posty to mnie sie nóż w kieszeni otwiera. Na litość boską, jakie Muriel ma statystyki, to wystarczy odpalić wikipedie. Nie powala na kolana.jareckik pisze: W sobotę zobaczymy porównanie naszego wiecznego talentu Giovinko z prawdziwym talentem Muriel... Coś czuję, że nasz Giovinek wypadnie słabo na jego tle... BTW Gość zapowiada się całkiem nieźle, a że mamy zaje... stosunki z Udine więc jest duża szansa na niego...
Nie róbmy z byle gówna czekolady, bo dla mnie Belfodil ma lepsze statystyki od Muriela i wydaje mi się że po prostu lepiej gra w piłkę i lepiej się zapowiada. Nie rozumiem kompletnie zachwytu nad Murielem na tym forum.
AMEN
- jareckik
- Juventino

Widział bym obydwu u nas...filippo pisze:Przeglądam sobie to forum, ale jak czytam takie posty to mnie sie nóż w kieszeni otwiera. Na litość boską, jakie Muriel ma statystyki, to wystarczy odpalić wikipedie. Nie powala na kolana.jareckik pisze: W sobotę zobaczymy porównanie naszego wiecznego talentu Giovinko z prawdziwym talentem Muriel... Coś czuję, że nasz Giovinek wypadnie słabo na jego tle... BTW Gość zapowiada się całkiem nieźle, a że mamy zaje... stosunki z Udine więc jest duża szansa na niego...
Nie róbmy z byle ### czekolady, bo dla mnie Belfodil ma lepsze statystyki od Muriela i wydaje mi się że po prostu lepiej gra w piłkę i lepiej się zapowiada. Nie rozumiem kompletnie zachwytu nad Murielem na tym forum.
AMEN
- dp10
- Juventino

Statystki Belfodila i Muriela są podobne. Do tego trzeba zauważyć , że trudnej strzela się bramki w Lecce niż Parmie.
Muriel
Lecce 29 (7)
Udinese 6 (3)
Belfodil
Parma 18 (6)
Tak jak napisał poprzednik jeden i drugi to jak najbardziej materiał na zawodnika Juve.
Muriel
Lecce 29 (7)
Udinese 6 (3)
Belfodil
Parma 18 (6)
Tak jak napisał poprzednik jeden i drugi to jak najbardziej materiał na zawodnika Juve.
- De Rossi
- Juventino

No i tu zaczyna się cały dramat ekspertów z wikipedii (pozdrawiam Wojciecha Jagode z nsport). Muriel zagrał dopiero w 6 meczach tego sezonu, więc nie dziwota, że ma statystyki na podobnym poziomie do Matriego. Problemy z wagą, a następnie kontuzja sprawiły, że na dobrą sprawę on dopiero po połowie sezonu wszedł do drużyny. Rozliczam Lusia dopiero od grudnia 2012 roku, bo wtedy doszedł do siebie i wtedy został najpierw dwukrotnie z ławki, a później już jako zawodnik pierwszego składu wprowadzony do drużyny. W tym czasie zdążył strzelić 3 bramki (chociaż, trzeba pamiętać, że ta 3. to fatalny błąd Neto). Nie jest jeszcze gotowy na 100%, nie wytrzymuje jeszcze całych meczów, ale chyba pamiętasz jak ten człowiek grał w poprzednim sezonie w Lecce? Nie? Nie pamiętasz? No tak właśnie myślałem.filippo pisze:Na litość boską, jakie Muriel ma statystyki, to wystarczy odpalić wikipedie. Nie powala na kolana.
Nie róbmy z byle ### czekolady, bo dla mnie Belfodil ma lepsze statystyki od Muriela i wydaje mi się że po prostu lepiej gra w piłkę i lepiej się zapowiada. Nie rozumiem kompletnie zachwytu nad Murielem na tym forum

- Winner
- Juventino

Tylko ze ma on takie kolano że nie przechodził nawet testów medycznych bo by ich nie zdał. We wcześniejszych klubach wzięli go pod warunkiem że będą mu płacić jedynie za grę, Chelsea podjęła ryzyko i płacą mu normalną pensję. I trzeba też dodać że w Newcastle nie opuścił chyba żadnego meczu ale to jest tykająca bomba to jego kolano. 7.5 mln funtów jak na zimowe okienko to mogło być za dużo dla Juve, nawet nie wiadomo czy chciałby grać we Włoszech. Ogólnie strasznie ubogie te zimowe okienko jak na razie.krystiank pisze:a Demba Ba juz gola strzelił ... a dopiero 1 mecz ....
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
- filippo
- Juventino

To się nazywa dramat ekspertów jutuba i fma. niestetyDe Rossi pisze:No i tu zaczyna się cały dramat ekspertów z wikipediifilippo pisze:Na litość boską, jakie Muriel ma statystyki, to wystarczy odpalić wikipedie. Nie powala na kolana.
Nie róbmy z byle ### czekolady, bo dla mnie Belfodil ma lepsze statystyki od Muriela i wydaje mi się że po prostu lepiej gra w piłkę i lepiej się zapowiada. Nie rozumiem kompletnie zachwytu nad Murielem na tym forum
Poza tym ktoś tutaj wpisał statystyki obu graczy. Belfodil po połowie sezonu ma tyle bramek co w najlepszym sezonie strzelił Muriel, który notabene jest rok starszy.
Belfodil zrobił na mnie duże wrażenie ostatnio, jak na takiego kolosa taka technika... W stylu Ibry
- Il Fenomeno
- Juventino

Nie odwracaj kota ogonem, tylko obejrzyj grę Murielra.filippo pisze:No i tu zaczyna się cały dramat ekspertów z wikipedii

- Dolce Vita
- Juventino

Panowie, ale o co Wy się kłócicie? Trochę powagi. Obaj są utalentowani i obu wszyscy chętnie widzielibyśmy w Juventusie.
- Arbuzini
- Juventino

Belfodil - wysunięty
Muriel - cofnięty
Może dlatego Kolumbijczyk strzela mniej goli? Luis daje dużo drużynie i to gaworzenie o statystykach przypomina mi równie rzeczowe dyskusje o Suarezie, który ciągnął Liverpool, ale staty szału nie robiły. Teraz staty są to i fejm na forum jest.
Zresztą ja nie wiem, gdzie Wy widzicie taką bajeczną technikę u Algierczyka. Na moje oko dużo wychodzi mu na farcie, bo jest duży i silny to przeciwnicy sami się od niego odbijają. Prawda jest taka, że piłka nieraz mu odskoczy więc technicznie wyszkolenie nie jest aż tak dobre, jak niektórzy chcieliby u niego widzieć. A na pewno gorsze od Muriela. Przecież to nawet po skrótach meczów, czy nawet kompilkach z yt widać, a tam wiadomo - creme de la creme.
No i w końcu zdecydujcie się - on podobny jest do Benzemy, czy do Ibry
.
Ostudziłem trochę gorące głowy to sam mogę się przyznać, że widziałbym obu u nas. Wiem, że teoretycznie potrzebujemy napastników gotowych, a nie takich, którzy dopiero mogą eksplodować talentem, ale praktyka pokazuje, że może lepiej postąpić na przekór niż bawić się z kolejnymi Vuciniciami i Mitrrrami.
Muriel - cofnięty
Może dlatego Kolumbijczyk strzela mniej goli? Luis daje dużo drużynie i to gaworzenie o statystykach przypomina mi równie rzeczowe dyskusje o Suarezie, który ciągnął Liverpool, ale staty szału nie robiły. Teraz staty są to i fejm na forum jest.
Zresztą ja nie wiem, gdzie Wy widzicie taką bajeczną technikę u Algierczyka. Na moje oko dużo wychodzi mu na farcie, bo jest duży i silny to przeciwnicy sami się od niego odbijają. Prawda jest taka, że piłka nieraz mu odskoczy więc technicznie wyszkolenie nie jest aż tak dobre, jak niektórzy chcieliby u niego widzieć. A na pewno gorsze od Muriela. Przecież to nawet po skrótach meczów, czy nawet kompilkach z yt widać, a tam wiadomo - creme de la creme.
No i w końcu zdecydujcie się - on podobny jest do Benzemy, czy do Ibry
Ostudziłem trochę gorące głowy to sam mogę się przyznać, że widziałbym obu u nas. Wiem, że teoretycznie potrzebujemy napastników gotowych, a nie takich, którzy dopiero mogą eksplodować talentem, ale praktyka pokazuje, że może lepiej postąpić na przekór niż bawić się z kolejnymi Vuciniciami i Mitrrrami.
- jakku1
- Juventino

Zgadzam sie z tym w 100% ; )Arbuzini pisze: Zresztą ja nie wiem, gdzie Wy widzicie taką bajeczną technikę u Algierczyka. Na moje oko dużo wychodzi mu na farcie, bo jest duży i silny to przeciwnicy sami się od niego odbijają. Prawda jest taka, że piłka nieraz mu odskoczy więc technicznie wyszkolenie nie jest aż tak dobre, jak niektórzy chcieliby u niego widzieć. A na pewno gorsze od Muriela. Przecież to nawet po skrótach meczów, czy nawet kompilkach z yt widać, a tam wiadomo - creme de la creme.
W ostatnim meczu co najmniej kilka razy chlopak zgubil pilke w doslownie dziecinny sposob (w bardzo dobrych sytuacjach), a sporo rzeczy - tak jak napisal wyzej Arbuzini - wyszlo mu "na farcie". Na pewno nie mozna Belfodilowi odmowic szybkosci i koordynacji ruchowej (patrzac na warunki fizyczne), ale zeby byc swietnym pilkarzem potrzeba duzo, duzo wiecej. Ja w tym momencie nie widze nawet przeslanek ku temu, aby uznac chlopaka za jakis podadprzecietny talent. Jest sporo ciekawszych graczy w Serie A czy w Serie B. Takie przynajmniej jest moje zdanie.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113