Mercato (2012-2014)
- ewerthon
 - Juventino

We włoskich mediach aż huczy, że teraz odbywa się jakieś ważne spotkanie między Genoa, a Juve w sprawie Immobile.
Wszystko wskazuję na to, że piłkarz zmieni klub w styczniu, ale nie wiadomo jeszcze czy będzie to Juventus. Padoin miał zostać włączony w tą transakcje, ale Conte nie chce go oddać.

Wszystko wskazuję na to, że piłkarz zmieni klub w styczniu, ale nie wiadomo jeszcze czy będzie to Juventus. Padoin miał zostać włączony w tą transakcje, ale Conte nie chce go oddać.
- Krystek
 - Juventino

Sky nigdy się nie myli, więc to spotkanie jest faktem, teraz tylko żeby się dogadali. Ja się będę cieszył jeśli przyjdzie Immobile, wierzę że u nas eksploduje mu forma i będzie wykorzystywał sytuacje, a mając kogoś takiego jak Pirlo w drużynie, sytuacji będzie miał dużo. Żeby jeszcze sprzedali matriego 
P.S
Moim zdaniem idealne rozwiązanie - połówka matriego za połówkę Immobile, albo ew. wypożyczenie matriego i jakaś dopłata

P.S
Moim zdaniem idealne rozwiązanie - połówka matriego za połówkę Immobile, albo ew. wypożyczenie matriego i jakaś dopłata
Forza Juve!
						- fazzi
 - Juventino

- Podziekował: 1 raz
 - Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Raczej albo Ciro albo LL, no chyba że Matri wylatuje  8)

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Eric6666
 - Juventino

A czy przypadkiem Pepe nie jest lepszą wersją Padoina? Ten sam, który rok temu nie raz ratował nam tyłek i chciał być nowym "Zambrotta" i mu nie wyszło, ale pewnie i tak w obronie jest lepszy? Czasami Conte potrafi mnie rozwalić swoimi decyzjami personalnymi. Rozumiem jeszcze z Matrim, bo może ustrzeli i ktoś da troche więcej, albo cokolwiek za niego i się pozbędziemy, ale Padoin to koszt max 4 mln.ewerthon pisze:We włoskich mediach aż huczy, że teraz odbywa się jakieś ważne spotkanie między Genoa, a Juve w sprawie Immobile.
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
						Mark Twain
- pumex
 - Juventino

Po pierwsze, źródło rewelacji o Llorente jest jakieś dziwne. Pierwsze słyszę o gościu nazwiskiem Di Campli oraz nie spotkałem się z jakąś rzetelną informacją piłkarską z International Business Time. To wszystko wydaje się mało realne patrząc na dotychczasowy przebieg negocjacji w sprawie Hiszpana. Po prostu nie widzę ani jednego sensownego argumentu przemawiającego za zmianą stanowiska prezydenta Athletic.
Jednak mając do wyboru w ziemie Immobile lub Llorente, bez zastanowienia brałbym Hiszpana. Dlaczego? Najprostszy powód: wydaje się o wiele bardziej pasować do taktyki, do roli pracusia, ściany oraz egzekutora. Immobile nie jest dla mnie żadnym wyjściem. Naprawdę sądzicie, że mając tyle szans co Quag lub Matri zaprezentuje się lepiej od nich? Przecież to prawie niewykonalne, zerkając na dotychczasowe dokonania Ciro w SerieA oraz na taktykę Del Neriego, która bardziej sprzyja napastnikom niż system Conte.

Jednak mając do wyboru w ziemie Immobile lub Llorente, bez zastanowienia brałbym Hiszpana. Dlaczego? Najprostszy powód: wydaje się o wiele bardziej pasować do taktyki, do roli pracusia, ściany oraz egzekutora. Immobile nie jest dla mnie żadnym wyjściem. Naprawdę sądzicie, że mając tyle szans co Quag lub Matri zaprezentuje się lepiej od nich? Przecież to prawie niewykonalne, zerkając na dotychczasowe dokonania Ciro w SerieA oraz na taktykę Del Neriego, która bardziej sprzyja napastnikom niż system Conte.

- @D@$
 - Juventino

Nie wiem czy wymiana tych połówek to byłby interes życia i czy w ogóle ma sens. Jak już tak bardzo chcecie to należy Matriego sprzedać w całości, nie wiem co nam da pozbycie się połówki. Natomiast...<patrz: końcówka tego posta>Krystek pisze:Moim zdaniem idealne rozwiązanie - połówka matriego za połówkę Immobile, albo ew. wypożyczenie matriego i jakaś dopłata
Pepe nie jest taki dobry w defensywie. Pewnie jest lepszy w tym elemencie od typowego skrzydłowego napastnika (Vucinic, Giovinco, Nani), ale nie bez powodu Conte znalazł mu miejsce w 4-3-3 (gdzie ten odżył) i pomijał go w 3-5-2. To że raz Del Neri z braku laku wcisnął go na prawą obronę nie czyni z niego dobrego defensora. Z resztą jakie to ma znaczenie, skoro gość od pół roku nie nadaje się do gry?Eric6666 pisze:A czy przypadkiem Pepe nie jest lepszą wersją Padoina? Ten sam, który rok temu nie raz ratował nam tyłek i chciał być nowym "Zambrotta" i mu nie wyszło, ale pewnie i tak w obronie jest lepszy? Czasami Conte potrafi mnie rozwalić swoimi decyzjami personalnymi. Rozumiem jeszcze z Matrim, bo może ustrzeli i ktoś da troche więcej, albo cokolwiek za niego i się pozbędziemy, ale Padoin to koszt max 4 mln.
Jak przyjdzie, to 1 napastnik i to tanim kosztem.
Matri NIE odejdzie zimą.
- AdiZ
 - Juventino

Hiszpan jest pod formą, obija się w czasie treningów, nie gra. Więc to rozwiązanie na teraz nie jest najlepsze bo zanim by doszedł do "formy" to będzie maj jak nie czerwiec. Pomijam fakt, iż on po prostu się nie sprawdzi i będzie kopał się po czole. Nie ma sensu spoglądać na taktykę Del Nerego i postawę Immobile bo to pseudo trener a jego taktyka opera się na schemacie "dzida na chaos do przodu, może się uda". Był rok w Turynie i pokazał, że nadaje się do skręcania długopisów. Del Neri to żadne odniesienie. To zaprzeczenia słowa trener. System Conte może równie nie sprzyjać Llorente bo jemu za bardzo nie chcę się pracować jest gwiazdą wygrał euro jemu pierwszy skład się należy. Gorzej od Matriego ciężko się będzie zaprezentować.pumex pisze: Jednak mając do wyboru w ziemie Immobile lub Llorente, bez zastanowienia brałbym Hiszpana. Dlaczego? Najprostszy powód: wydaje się o wiele bardziej pasować do taktyki, do roli pracusia, ściany oraz egzekutora. Immobile nie jest dla mnie żadnym wyjściem. Naprawdę sądzicie, że mając tyle szans co Quag lub Matri zaprezentuje się lepiej od nich? Przecież to prawie niewykonalne, zerkając na dotychczasowe dokonania Ciro w SerieA oraz na taktykę Del Neriego, która bardziej sprzyja napastnikom niż system Conte.
Wiki to nie najlepsze źródło informacji.Jelon pisze:Jak zwykle ktoś już się pośpieszył i według angielskiej wiki Immobile jest już naszym zawodnikiem :p
- Ouh_yeah
 - Qualità Juventino

Adiz, też się dziwię że Llorente nie zapindala ku chwale klubu, który jeszcze nie tak dawno odsunął go od drużyny za nieprzedłużenie kontraktu i blokuje jego transfer w każdy możliwy sposób. Wyciąganie takich wniosków (leniwa supergwiazda) jest mniej więcej tak samo niepoważne jak wypowiedzi Moggiego w ostatnim czasie więc w pewnym sensie się spełniasz.

- AdiZ
 - Juventino

@Ouh_yeah Ależ ty agresywny. 
Kupując go teraz trzeba czasu, którego nie ma, by ten odpalił (Llorente to kompletnie nie moja bajka). Będzie maj jak nie czerwiec, gdy ten, zacznie cokolwiek kumać o co biega Conte. Ja żadnych wniosków nie wyciągam. Orientuje się ciut bardziej w sytuacji Llorente i nie sprowadzam jego sytuacji do "złych Basków, dumy, nienormalnego prezesa"
Schelotto ma się dobrze, ale Inter chce mu psuć karierę.

Kupując go teraz trzeba czasu, którego nie ma, by ten odpalił (Llorente to kompletnie nie moja bajka). Będzie maj jak nie czerwiec, gdy ten, zacznie cokolwiek kumać o co biega Conte. Ja żadnych wniosków nie wyciągam. Orientuje się ciut bardziej w sytuacji Llorente i nie sprowadzam jego sytuacji do "złych Basków, dumy, nienormalnego prezesa"
Schelotto ma się dobrze, ale Inter chce mu psuć karierę.
- Alfa i Omega
 - Juventino

To zaprzeczenie słowa trener ogarnęło Pazziniego, Cassano i zrobiło z Quagliarelli czołowego strzelca ligi (do momentu kontuzji ofc). Nawet Borriello strzela u niego bramki. Jakkolwiek mam mindfucka, kiedy myślę o Marchisio na lewym skrzydle, darowałbym sobie kipiące pewnością siebie mądrości i potwierdzone infa o kunszcie Delneriego i Llorente, trochę to niesmacznie brzmi, sądzę.AdiZ pisze:Nie ma sensu spoglądać na taktykę Del Nerego i postawę Immobile bo to pseudo trener a jego taktyka opera się na schemacie "dzida na chaos do przodu, może się uda". Był rok w Turynie i pokazał, że nadaje się do skręcania długopisów. Del Neri to żadne odniesienie. To zaprzeczenia słowa trener.
Nie jest gwiazdą i nie wygrał Euro, był jedynie obecny w kadrze.AdiZ pisze:System Conte może równie nie sprzyjać Llorente bo jemu za bardzo nie chcę się pracować jest gwiazdą wygrał euro jemu pierwszy skład się należy. Gorzej od Matriego ciężko się będzie zaprezentować.
Z rozwiązań: Lopez, Immobile, Llorente wrzystkie trzy wydają się zbyt niepewne i raczej niezbyt satysfakcjonujące.
- deszczowy
 - Juventino

Alfa i Omega pisze:Nie jest gwiazdą i nie wygrał Euro, był jedynie obecny w kadrze.AdiZ pisze:System Conte może równie nie sprzyjać Llorente bo jemu za bardzo nie chcę się pracować jest gwiazdą wygrał euro jemu pierwszy skład się należy. Gorzej od Matriego ciężko się będzie zaprezentować.
Bo wszystko, co zagramanicze jest dobre, lepsze.
Poza tym, że na Euro raczej sprawdzał stan ławek rezerwowych na nowych stadionach, to koleś zwyczajnie od długiego czasu po prostu nie gra w piłkę. Ale co tam.
Z tej ekipy to Lopez wydaje się być akurat najbardziej ogarnięty i w sumie nie jest to takie głupie rozwiązanie. Tyle, że jest najstarszy i to poważny minus moim zdaniem.Alfa i Omega pisze:Z rozwiązań: Lopez, Immobile, Llorente wrzystkie trzy wydają się zbyt niepewne i raczej niezbyt satysfakcjonujące.
Hmm. To dlaczego w listopadzie i początku grudnia oraz w okolicach marca (martwe okresy) lata się prawie za darmo, za to w szczycie lata bardzo drogo? Wtedy linie maksymalizują obłożenie, obniżając ceny do poziomu pokrywającego tylko koszty krańcowe, by zminimalizować koszty niewykorzystania taboru (bo nie można sobie wyprodukować usług transportowych na zapas, by sprzedać później - stąd różnice cen). Na dłuższą metę linie by zbankrutowały, ale w te martwe okresy dobre i to. Oferty last minute też oczywiście są.yanquez pisze:Tutaj nawet nie o to chodzi. Wbrew pozorom byłoby ekonomicznie nieopłacalne sprzedanie Llorente teraz.
Aby to wytłumaczyć przybliżę działanie linii lotniczych. Zauważyliście Koledzy, że przy kupowaniu biletów lotniczych nie istnieje pojęcie last minute? Ba, wręcz przeciwnie - im później kupimy bilet, tym jest droższy. Linie lotnicze wolą puścić niemal pusty samolot niż sprzedać bilety choćby złotówkę taniej. Działanie takie spowodowane jest dwoma głównymi czynnikami, z których jeden znajduje odbicie w obecnej sytuacji.
Ja w tym przypadku podpisuję się pod zdaniem Oł_je. Bokiem to Baskom wyjdzie.