Mercato (LATO 2022) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2022, 15:00

Panowie i panie, jak nastroje w związku z prawie gotowym transferem Bremera? Ja niby się cieszę, ale właśnie... jest jakieś takie malutkie "ale". Nie wiem dlaczego, ale zalatuje mi on trochę takim felipe melo. Niby miał ostatnie dwa sezony kozackie, z nami nawet nieźle grał, bardzo dobry fizycznie zawodnik. Pytanie tylko czy tylko sam Bremer wystarczy, by nasza obroną znów "rządziła"?.

Miał on swoją drogą już jakiś debiut w reprezentacji?

daroo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2022, 15:42

Mati1990 pisze: 19 lipca 2022, 15:00 Miał on swoją drogą już jakiś debiut w reprezentacji?
Nie miał, nawet w żadnej reprezentacji młodzieżowej. Niedawno mówiło się, że jeśli otrzyma włoski paszport to może być zainteresowany grą dla Azzurich.

Bukol87 pisze:Bardzo dobry w odbiorze ze świetną wydolnością. Technika jak na prawego obrońcę wystarczająca. Jest walka i duża świadomość taktyczna. Sturaro ma wszelkie atrybuty by dawać radę, nawet na poziomie LM.
Mily

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2022, 15:55

Tak sobie to przemyślałem i wychodzi tak:

My sprzedajemy De Ligta po zaniżonej cenie (jak zwykle wydymani) > kupujemy Bremera, sprzatając go sprzed nosa interowi > przez to Skriniar zostaje w interze.

To ja nie wiem czy my na tym dobrze wychodzimy, bo Skriniar to topka obrońców, Bremer nigdzie jeszcze na powaznie nie grał i jest niewiadomą, a do tego straciliśmy De Ligta xD

My wymieniamy De Ligta na Bremera, inter ma Skriniara. Skriniar > Bremer.

I druga sprawa:

Dybala odchodzi za darmo do Romy > my w jego miejsce chcemy Zaniolo za 40-50 mln, który na ten moment jest piłkarzem gorszym od Dybali i wielką niewiadomą :D

Aha.

artur_89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2022, 15:58

Nie bój się Skriniar też odejdzie. A co takiego pokazał De Ligt? rzeczywiście to był wart max 60mln. i trzeba się cieszyć, że sprzedalismy z małą stratą tą spuściznę po Raioli.

Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2022, 16:06

Inter jest w bardzo...bardzo nieciekawej sytuacji. Jeśli faktycznie my zgarniemy Bremera to oni mają poważny problem. Skriniar i De Vrij mają kontrakty do przyszłego roku. Niby ten drugi ma przedłużyć, ale kto go tam wie. Załóżmy, że go przetrzymają(Skriniara)...przedłuży z nimi kontrakt czy z kartą w ręce pójdzie za free do PSG po arabski kontrakt? Mają sporo dziur w kadrze. Więcej niż my. Jasne udało im się trochę przewietrzyć kadrę z dziadów - Kolarov, Vecino, Vidal, Ranocchia...wydali sporo na tego Corree i co? Z klubowej kasy wyszło prawie 40 mln, a sprzedali na 8? Skriniar musi odejść i to za dużo bo wątpię by chcieli sprzedać Lautaro czy Barellę nawet za 90-100 mln. Mogą nie mieć wyjścia, ale to raczej ostateczna ostateczność.

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2022, 16:13

Kibice Interu wieżą, że po stracie Bremera, Skriniar zostanie. Gdyby pozostanie Skriniara w Interze było możliwe to nie staraliby się o Bremera.

artur_89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2022, 16:13

Sky - Torino zaakceptowało ofertę Juventusu w sprawie Bremera.

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 lipca 2022, 16:21

Ja powiem szczerzę, że Bremer dla mnie był numerem jeden do obrony. Oglądałem kilka spotkań z jego udziałem i w każdym bardzo podobała mi się jego gra (jednakże muszę przyznać, że analiza, któregoś z użytkowników z jego błędami skutkującymi golami dla przeciwników (brak krycia/powrotu) również nie uszła mojej uwadze, a w trakcie spotkań jakoś nie zwróciłem na to uwagi). Zdaje sobie sprawę, że w sumie miał jeden topowy sezon i różnie może się potoczyć jego potencjalna przygoda w Juventusie, ale MDL (którego notabene też lubiłem) przez cały okres swojej gry u Nas nie miał pół sezonu tak dobrego jak Bremer. Nie chce tutaj rzucać jakiś buńczucznych tez, że będzie to gościu na miarę "Kielona", by nie być cytowanym w stopkach, ale mam jakiś potężny wewnętrzny spokój, że będzie to transfer w 10 (ostatnio miałem tak z Tevezem, więc może jest to dobry prognostyk).
Jeszcze na chwilę wracając do MDL, to uważam, że 70-80 milinów, przy jego formie, to dobra cena. Jeżeli mamy wymienić go na obrońcę z Torino + Milenkovicia/Torresa to można tylko przyklasnąć takiej wymianie.
Ogólnie nasze transfery z jednej strony dają sporo nadziei z drugiej sporo wątpliwości. Każdy jest obarczony jakimś ryzykiem, ja się staram pozytywnie nastawić, bo wiem jak Juventus grał z Dybala (jak akurat nie był połamany), MDL, nowym graczem Toronto, Morata itp. I wydaje mi się, że będzie trochę lepiej pod względem widowiska (wiadomo Maxiu) i dużo lepiej pod względem wyników. Przecież wszyscy nie mogą zawieźć prawda? Nie mogą...
Pozdro

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2022, 16:59

Bremer jedna nogą u nas i chyba właśnie stawia ta druga. Nie jest to Rudiger czy Koulibaly ale mimo wszystko najlepszy obrońca ligi, który nie będzie musiał nawet zmieniać miasta.
Jeśli za resztę z De Ligta uda się sprowadzić Zaniolo i zabrać go do Stanów to zasadnicza część mercato będzie zamknięta. Potem ewentualne sprzedaże i uzupełnienia w stylu Milenkovicia, Arnautovicia czy Paredesa.

calma calma
kubraczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2022, 16:59

Mily pisze: 19 lipca 2022, 15:55 Tak sobie to przemyślałem i wychodzi tak:

My sprzedajemy De Ligta po zaniżonej cenie (jak zwykle wydymani) > kupujemy Bremera, sprzatając go sprzed nosa interowi > przez to Skriniar zostaje w interze.
A tak z ciekawości to niby dlaczego sprzedajemy De Ligta po zaniżonej cenie? Kupiliśmy go za takie pieniądze w momencie kiedy wszyscy się nim jarali. Przez 3 sezony nie pokazał nic wielkiego i widać, że ostro przepłaciliśmy.

Jak dla mnie jest naprawdę dobry technicznie. Dobry przed polem karnym, dobry przy stałych fragmentach gry, ale w swoim polu karnym jest typowym średniakiem.

Mamy farta, że znalazł się ktoś kto chce za niego tyle zapłacić.

A co do Dybali...facet totalnie do nas nie pasował a rzeczywistość zweryfikowała jego mniemanie o sobie.

Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2022, 17:01

Skriniar nie zostanie w Interze bo oni muszą zarobić jakiś hajs w to okienko. Teraz się pisze o Acerbim u merdaczy :D

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2022, 17:10

Skriniar odejdzie z interu, to kwestia czasu bo Zhang jest spłukany i inter będzie w ciemnej żopie. Mało tego ale inter będzie musiał sprzedać go po zaniżonej cenie a dziury będzie łatał Acerbim pewnie. A jeszcze wczoraj byli pewni, że Dybala i Bremer ich.

Kolega ubiegł mnie w opinii.

Obrazek
Mily

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2022, 18:51

Matthijs De Ligt zawodnikiem Bayernu Monachium. Stara Dama otrzyma za Holendra 67 milionów euro plus 10 milionów w bonusach. 4 raty.
Nie dość, że nas wydymali to się okazało w oficjalnym komunikacie, że jeszcze bardziej nas wydymali... Czemu od razu nie zeszliśmy do 30 mln plus 10 bonusów płatne w 125 ratach.

Kruk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 lipca 2022, 18:56

Przestań płakać typie inter chciał 70 za Skriniara i zostali z niczym lepiej sprzedać De Ligta troche taniej i sprzątnąć im sprzed nosa Bremera

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2022, 18:59

Poprostu pisze: 19 lipca 2022, 17:01 Skriniar nie zostanie w Interze bo oni muszą zarobić jakiś hajs w to okienko. Teraz się pisze o Acerbim u merdaczy :D
Spokojnie nasze dyrektory już tylko się czają by i Acerbiego Interowi podkupić :prochno:

Zablokowany