Sezon 2015/2016
- delarudii
- Juventino
Dokładnie. Zgadzam się z Tobą. Już dawno nie widziałem tak dobrze grającego Milanu. Świetnie się organizowali w defensywie i dosłownie gryźli trawę przez większość meczu. Szkoda tylko, ze to się przełożyło na taką bezproduktywność w ataku. Ale i tak jestem pod wrażeniem ich gry. Jak nie spuszczą z toną to na pewno powalczą o puchary, być może nawet LM. Tak czy siak, najważniejsze, że Napoli zgubiło punkty.SKAr7 pisze:Ominęło mnie coś? Napoli faktycznie miało dobre sytuacje, ale albo strzelali prosto we Włocha, albo sędzia gwizdał przed naprawdę ładnymi paradami, tak więc bramki i tak by nie było.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Prawda jest taka że ten punkt - a dla nas przede wszystkim pozycje lidera - uratował Donnarumma
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Warto zwrócić uwagę, jak się zachowuje środowisko zespołu z Neapolu. Coraz częściej przychodzi mi na myśl Roma i Garcia. Sarri żali się w wywiadach, że mają pecha. Piłkarze bardzo pewni siebie, ale jednocześnie brakuje im klasy. Przykładowo widziałem wczoraj fragment pomeczowego wywiadu z Jorginho. Dziennikarz zapytał go, jak się odnajdują w sytuacji, gdy idzie im gorzej, przestali wygrywać i mają problemy ze strzelaniem bramek. Zawodnik wręcz parsknął śmiechem, potem dodał, że tak właściwie to zmasakrowali rywala (dosłownie tak powiedział). Zamknął dopiero japę, jak jeden z gości w studiu uzmysłowił mu, że miejscowi mieli zaledwie 3 bardzo dobre sytuacje na zdobycie gola, w tym ten słupek. Nie bardzo potrafił znaleźć na to kontrargument. Sam Sarri przyznał wczoraj po meczu, że zawodnicy mocno się denerwowali, to samo w kontekście Higuaina zauważył jeden z graczy Milanu. W sumie nie ma się co dziwić, bo sami do niewyobrażalnych rozmiarów napompowali ten balon i teraz się zacznie nerwówka. Sam trener neapolitańczyków rzucił nawet, że w sumie ważne, by jego zespół skończył sezon w pierwszej 3. To tak, jakby sam dawał nadzieję swoim graczom, po czym im ją odbiera. Cieszy mnie niezmiernie, że nasi piłkarze czy też zarząd mają poukładane w głowie i za każdym razem z dużym szacunkiem wypowiadają się o kolejnym rywalu. Ale co my porównujemy. Napoli, mimo że jest drugie w tabeli, na własne życzenie boryka się z dużo większą presją niż my.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Pyskował do sędziego i komentował jego decyzje. Musiało być grubo, bo wiemy dobrze, że w takich sytuacjach sędzia zazwyczaj jeszcze uspokaja. Treści jednak nie znamy.squinter pisze:A za co Sarri znowu wyleciał na trybuny?
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Skoro wszyscy chwalą Milan i biją brawa po kolei Donnarummie, Abate, Niangowi, Banaventurze, Balo itd... to ja dla odmiany kogoś skrytykuję. Dawno nie widziałem tak słabego i nijakiego lidera drugiej linii, jakim w tym meczu był Montolivo. Niemalże każde jego podanie a'la Pirlo lądowało pod nogami gospodarzy albo w ogóle było adresowane w miejsce, gdzie nie było żadnego z piłkarzy Milanu. Do tego te straty i faule przed własnym polem karnym.
Nie oglądam Milanu zbyt często, więc nie wiem czy u Montolivo to norma, ale w tym meczu był słabiutki. Przypomina mi on trochę Parejo z Valencii, choć Hiszpan chociaż strzela bramki. Obaj są równie bezpłciowi na boisku i chyba zbyt "miętcy", żeby pełnić rolę kapitana. Z tym, że Gary special one Neville już to zauważył i odebrał Parejo opaskę.
A tak poza tym to gratulacje dla Milanu, dobry mecz, zwłaszcza w obronie. I Bonaventura
A tak poza tym to gratulacje dla Milanu, dobry mecz, zwłaszcza w obronie. I Bonaventura

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Bardzo dobry mecz we Florencji a początek piorunujący niczym w meczu Juve - Fiorentina...świetna akcja Kalinica, jak tego nie strzelił ?
Zwycięstwo Fiorentiny byłoby miłym zakończeniem tej kolejki...
Następna seta Violi...pudłują niemiłosiernie...

- Vincitore
- Juventino
Jak Kalinic tego nie strzelił? Jak nie wpadł strzał Tello?
Fiorentina gra piękną piłkę, niesamowicie ładną i przyjemną dla oka, ale brakuje im takiego zabetonowania się w defensywie jak to potrafi zrobić Juventus. Viola strzeli gola i dalej gra swoją piłkę, a Juventus najczęściej po bramce się delikatnie cofa i czeka na dobicie rywala. My kończymy mecz zazwyczaj 2:0, oni 1:1, to jest ta różnica dlaczego nie są przed nami.
Fiorentina gra piękną piłkę, niesamowicie ładną i przyjemną dla oka, ale brakuje im takiego zabetonowania się w defensywie jak to potrafi zrobić Juventus. Viola strzeli gola i dalej gra swoją piłkę, a Juventus najczęściej po bramce się delikatnie cofa i czeka na dobicie rywala. My kończymy mecz zazwyczaj 2:0, oni 1:1, to jest ta różnica dlaczego nie są przed nami.
- rydwadydwa
- Juventino
Boże, Viola przyprawia mnie o zawał serca...już miałem pisać jaki ten Kalinić jest świetny. Boję się, że te niewykorzystane sytuacje się zemszczą, bo przeciwko Napoli jest trudno stworzyć sobie okazje o czym sami się przekonaliśmy. Remis w tym meczu biorę w ciemno.
- jakku1
- Juventino
Zgadzam się! ;-).alessandro1977 pisze:Bardzo dobry mecz we Florencji a początek piorunujący niczym w meczu Juve - Fiorentina...świetna akcja Kalinica, jak tego nie strzelił ?
Świetny mecz. Tello przed chwilą znów w poprzeczkę.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Hed
- Juventino
- Podziekował: 80 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Ktoś mi powie czemu Viola jeszcze nie prowadzi?
Fiołki grają świetnie, jakby podłatali obronę to mieli by skłąd na LM, bo z Astorim daleko nie zajadą. Sousa naprawdę ładnie ich poukładał. Trzymam kciuki za fioletowych, LM w tym roku im się należy.
Fiołki grają świetnie, jakby podłatali obronę to mieli by skłąd na LM, bo z Astorim daleko nie zajadą. Sousa naprawdę ładnie ich poukładał. Trzymam kciuki za fioletowych, LM w tym roku im się należy.
- Cabrini_idol
- Juventino
Fiorentina zdecydowanie ma więcej argumentów i troszkę pecha.
Napoli troszkę jakby wypompowane sezonem. Cóż nie chcę być optymistą, choć w sumie nim jestem, ale wydaje mi się, że na koniec sezonu znowu będziemy mieć dwucyfrową przewagę punktową nad 2 miejscem.
Oby Viola huknęła 2 bramkę, wtedy mamy wirtualne plus 5 nad śmieciarzami.
Bardzo dobry mecz Tello oraz Badelja. Słabo obrona Napoli oraz Jorginho i Allan.
Napoli troszkę jakby wypompowane sezonem. Cóż nie chcę być optymistą, choć w sumie nim jestem, ale wydaje mi się, że na koniec sezonu znowu będziemy mieć dwucyfrową przewagę punktową nad 2 miejscem.
Oby Viola huknęła 2 bramkę, wtedy mamy wirtualne plus 5 nad śmieciarzami.
Bardzo dobry mecz Tello oraz Badelja. Słabo obrona Napoli oraz Jorginho i Allan.

- hellspawn
- Juventino
Mecz raczej średni. Napoli prawie nic nie gra, Fiorentina co wypracuje to kasztani. Ja się wynudziłem.jakku1 pisze:Zgadzam się! ;-).alessandro1977 pisze:Bardzo dobry mecz we Florencji a początek piorunujący niczym w meczu Juve - Fiorentina...świetna akcja Kalinica, jak tego nie strzelił ?
- Cabrini_idol
- Juventino
Mecz baaardzo dobry, ale chyba wiem o co CI chodzi, mam podobnie, emocji brak, jakoś te wypompowuje ze mnie Juve a przede wszystkim LM co za tym idzie każdy inny mecz jest dla mnie taki o to sobie, mimo, że dobry. A mecz Fiory z Napoli jest bardzo dobry.hellspawn pisze:Mecz raczej średni. Napoli prawie nic nie gra, Fiorentina co wypracuje to kasztani. Ja się wynudziłem.jakku1 pisze:Zgadzam się! ;-).alessandro1977 pisze:Bardzo dobry mecz we Florencji a początek piorunujący niczym w meczu Juve - Fiorentina...świetna akcja Kalinica, jak tego nie strzelił ?

- hellspawn
- Juventino
No chyba łototo chodzi.Cabrini_idol pisze:Mecz baaardzo dobry, ale chyba wiem o co CI chodzi, mam podobnie, emocji brak, jakoś te wypompowuje ze mnie Juve a przede wszystkim LM co za tym idzie każdy inny mecz jest dla mnie taki o to sobie, mimo, że dobry. A mecz Fiory z Napoli jest bardzo dobry.hellspawn pisze: Mecz raczej średni. Napoli prawie nic nie gra, Fiorentina co wypracuje to kasztani. Ja się wynudziłem.
No i może gdyby Napoli coś więcej grało to byłby ciekawszy...ale w sumie to co ja się czepiam - o to chodzi aby nic nie grali. Tylko najbardziej razi ta nieskuteczność Violi.
Tataruszanu! :jaw: