Afera Calcioscommesse

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Nicolas

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2012, 14:09

Pytam dla własnej informacji:
1. Jak to było z tą ugodą Conte? Miał sie przyznać i dostać 3 miechy, a jak tak się stało to ugoda była "nieaktualna"?
2. Kto jest typowany na następce?
3. Jak to jest z treningami? może normalnie ich trenować czy nie?

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2012, 14:16

Nicolas pisze:1. Jak to było z tą ugodą Conte? Miał sie przyznać i dostać 3 miechy, a jak tak się stało to ugoda była "nieaktualna"?
Miał zawrzeć ugodę na mocy której nie przyznałby się do winy i miał być zawieszony na 3 miesiące, wszystko po to, by nie pchać się w proces. Na ugodę nie przystała Komisja Dyscyplinarna, bo uznała, że kara jest za niska, natomiast chodzą plotki, że próba ugody była tylko brudną grą FIGC
Nicolas pisze:2. Kto jest typowany na następce?
Dziwne pytanie, jak na kibica Juve. Tymczasowy zastępca już jest - Massimo Carrera
Nicolas pisze:3. Jak to jest z treningami? może normalnie ich trenować czy nie?
Conte może normalnie przygotowywać drużynę w Vinovo i będzie to robił

Obrazek
zakiii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2012, 08:58

Palazzi podobno chcę złożyć jakąś apelacje, nie zgadza się z uniewinnieniem Bonucciego i Pepe :lol:

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2012, 10:08

zakiii pisze:Palazzi podobno chcę złożyć jakąś apelacje, nie zgadza się z uniewinnieniem Bonucciego i Pepe :lol:
Szczerze mówiąc to byłem przekonany co do długiego zawieszenia Bonucciego widząc w nim jakiś strach i przerażenie szczególnie podczas meczu z Malagą. Ci dwaj mają cwaniactwo wypisane na twarzy, gdybym miał wskazać trzech podejrzanych o takie czyny to dorzuciłbym jeszcze Quagliarellę.
Oby tylko apelacja została odrzucona, bądź werdykt został potwierdzony w wyższej instancji gdyż, Leo powoli nam wyrasta na lidera defensywy, a oglądając padaczkę Lucio byłaby to strata tym bardziej bolesna.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2012, 10:42

Wiecie co, to przechodzi ludzkie pojęcie. Jakim Palazzi musi być niespełnionym człowiekiem i jak bardzo musi nienawidzić Juventusu, żeby dalej zatruwać życie jego piłkarzom. Oczywiście Di Vaio i reszcie uniewinnionym da już spokój, ale nam dalej będzie wiercił dziurę w brzuchu :/

Najgorsze jaja wyjdą, jak ktoś przychyli się do jego apelacji. Wtedy Juventus w 7 dni będzie musiał znaleźć porządne zastępstwo dla dwóch zawodników

Obrazek
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2012, 10:52

O wszystkim jak zwykle dobrze poinformowana LGDS :lol:

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2012, 12:02

Lypsky pisze:O wszystkim jak zwykle dobrze poinformowana LGDS :lol:
Wbrew pozorom to trochę dziwne...

Mieli dostęp do wyroków - znają sędziego.
teraz mają (???) dostęp do apelacji - znają prokuratora.

Albo mają wszędzie wtyki, albo gramy dwóch na jednego...

PS. Może Agnelli zna kogoś z Camorry?

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2012, 12:09

Lypsky pisze:O wszystkim jak zwykle dobrze poinformowana LGDS :lol:
No dokładnie. To już jest tak śmieszne, że aż żałosne. Za kilka dni napiszą co z tej apelacji wyniknie, a to potem okaże się prawdą.

Co do samej apelacji to trochę dziwne wydaje mi się to, że Masiello ma być znowu przesłuchany. Palazzi liczy chyba, że Masiello tym razem wymyśli coś bardziej wiarygodnego czy jak?

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2012, 19:19

http://www.tuttomercatoweb.com/?action=read&id=376164

Dość obszerny artykuł o sprawie Conte. Czy ktoś biegły z włoskiego mógł by przetłumaczyć ? Kończy się słowami Contopli :prochno: Tym bardziej ciekawi mnie co tam napisali :lol:

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
zakiii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2012, 21:16

^FAZZI^ pisze:http://www.tuttomercatoweb.com/?action=read&id=376164

Dość obszerny artykuł o sprawie Conte. Czy ktoś biegły z włoskiego mógł by przetłumaczyć ? Kończy się słowami Contopli :prochno: Tym bardziej ciekawi mnie co tam napisali :lol:
Przyłączam się do prośby, sam jestem ciekaw co tam napisali bo translator to jednak nie to samo :prochno:

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2012, 22:07

Jest to artykuł zapowiadany przez jego autora, Michele Criscitiello. Od jakiegoś czasu mówiło się, że jego dzisiejszy wpis na Tuttomercatoweb ma zawierać argumenty/dowody uniewinniające Antonio Conte z zarzucanych mu czynów. No i to jest właśnie tenże wpis :)

Niestety, aktualnie nie mam mocy przerobowych, żeby wziąć go na klatę.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2012, 22:09

^FAZZI^ pisze:http://www.tuttomercatoweb.com/?action=read&id=376164

Nie znam się to się wypowiem, ale wydaje mi się, że piszą tam o przeróżnych sprzecznościach w całej tej aferze. Piszą, że można je wymieniać i wymieniać. Prawnicy Conte powinni udowodnić jego niewinność, bo wygląda to tak jakby był kozłem ofiarnym.

Edit. mnowo mnie uprzedził :wink:

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2012, 22:10

No panowie, dobrze było by wiedzieć co tam koleś naskrobał ;) Może jutro ktoś powalczy :)

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2012, 00:28

Jako że sprawa nie dawała mi spokoju, postanowiłem posiedzieć trochę dłużej. Tłumaczenie artykułu Criscitiello znaleźć można TUTAJ. Mam nadzieję, że choć trochę naświetli Wam wizję tego pana na to, co może się stać niebawem.
Przyznam szczerze, że spore nadzieję wiążę z tą nową babeczką w ekipie adwokatów, panią Bongiorno. Ponoć nie podejmuje się sprawy, jeśli nie jest pewna zwycięstwa, soł...

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 14:09

http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... _conte.php Propos tego, a co jak bedzie siedzial w domu przed telewizorem ? Przeciez to jest absurd, nie mogą mu nakazać chodzenia na mecze.

KLIK ==>www
ODPOWIEDZ