Mercato (zima 2011/12)
- Qrczak
- Juventino
Tak ? A wiesz jak by on grał w Juve ? Ciekawe ...pablo1503 pisze:Psioczymy, że 25mln za Damiao, to za dużo, a kilka miesięcy temu, Marotta dał 18mln za Matriego
Oczywiscie wiem ,że Matri zagrał słaby mecz i to już 2 lub 3 z kolei ,ale to nie znaczy ,że trzeba po nim jeździć ...
- Vimes
- Juventino
Płacenie 25 mln za brazylijski wynalazek niesprawdzony w Europie to jest dużo. Wątpię, żeby Marotta zdecydował się podjąć takie ryzyko. News o naszym zainteresowaniu Damiao traktuję jako zwykłą kaczkę dziennikarską, a przynajmiej nie za tak wysoką cenę.pablo1503 pisze:Psioczymy, że 25mln za Damiao, to za dużo, a kilka miesięcy temu, Marotta dał 18mln za Matriego
- jakku1
- Juventino
Na Matriego nie moglem juz patrzec w dzisiejszym spotkaniu ;/ To kolejny jego slaby mecz, kompletnie nie jest w formie. Nie chce krakac, ale wydaje mi sie, ze Matri duzo, duzo lepiej sprawdza sie gdy druzyna gra 2 napastnikow. Jako ten osamotniony nie daje po prostu rady. Na pewno nie wolno go skreslac po paru nieudanych meczach, ale licze, ze na styczen facet odbuduje forme i bedzie znow strzelal.
Niemniej, tak czy inaczej po pozbyciu sie Toniego, Iaquinty i Amauriego, siegnalbym po jakiegos napastnika. Ale nie Boriello! Moze byc ten wielki talent z Brazylii. Wole zaryzykowac 25 melonow, niz 10 wywalic kompletnie w bloto. Na pewno potrzebujemy kogos silnego, dobrze trzymajacego sie na nogach, kogos kto potrafi sie zastawic, grac tylem do bramki, a przy tym jest dosc szybki i dobry technicznie. Jednym slowem przydalby sie Drogba ze swoich najlepszych lat.
Niemniej, tak czy inaczej po pozbyciu sie Toniego, Iaquinty i Amauriego, siegnalbym po jakiegos napastnika. Ale nie Boriello! Moze byc ten wielki talent z Brazylii. Wole zaryzykowac 25 melonow, niz 10 wywalic kompletnie w bloto. Na pewno potrzebujemy kogos silnego, dobrze trzymajacego sie na nogach, kogos kto potrafi sie zastawic, grac tylem do bramki, a przy tym jest dosc szybki i dobry technicznie. Jednym slowem przydalby sie Drogba ze swoich najlepszych lat.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Ja tam bym nie narzekał i na obecnego Drogbęjakku1 pisze:Jednym slowem przydalby sie Drogba ze swoich najlepszych lat.

To z Damiao raczej nie jest wymysł prasy bo ta plota powtarza się już któryś raz i pojawia się coraz więcej szczegółów. Więc wydaje mi się, że jednak coś tam kombinujemy w jego kierunku, ale jeśli jest tak dobry jak mówią to szkoda naszego czasu bo będą lepsi i bogatsi chętni.
- delarudii
- Juventino
Ja bym tam nie narzekał na Drogbę. Jeśli chcemy grac takim ustawieniem jak dziś, musimy znaleźć piłkarza o charakterystyce napastnika WKS. Po za tym uważam, że bardziej niż obrońca mimo wszystko potrzebny nam jest jeszcze jeden niezwykle kreatywny pomocnik. Taki mecz jak dzisiaj, pokazuje, że gdy Pirlo ma gorszy dzień, drużynie nie idzie, to nie bardzo jest komu rozegrać piłkę. Marchisio nie jest typowym playmakerem, a Vidal to typowy walczak. Pomijając już Esti i Giaccheriniego, którzy są dobrzy, ale może na zmienników.Ouh_yeah pisze:Ja tam bym nie narzekał i na obecnego Drogbęjakku1 pisze:Jednym slowem przydalby sie Drogba ze swoich najlepszych lat.![]()
- Marian.
- Juventino
Znalazłem chwilkę wolnego czasu, więc skrobnę coś na temat zbliżającego się mercato.
Uważam, że potrzebujemy przede wszystkim uniwersalnego obrońcę, który będzie w stanie zagrać zarówno w środku, jak i na bokach. Idealnym kandydatem wydaje się Caceres. Zatem, do dzieła Beppe.
Do pomocy też potrzebujemy zawodnika. Ostanie plotki mówią o Montolivo czy Palombo. Moim zdaniem, bardziej potrzebujemy zawodnika w stylu Pirlo, aniżeli typowego przecinaka jakim jest pomocnik z Sampdorii. Tak więc Montolivo wydaje się być dobrym materiałem na zmiennika Andrei. Dodatkowo kończy mu się kontrakt, co zapewne obniży koszty jego kupna. 3-3,5 miliona powinno zadowolić drużynę z Florencji.
Jeżeli chodzi o atak, to myślę, że nie potrzebujemy jakiś znaczących wzmocnień w tym mercato. W naprawdę dobrej formie jest Pepe, Vucinic też trzyma poziom. Matri co prawda obniżył trochę loty, ale myślę, że wróci do formy. Jeżeli stałoby się inaczej to w odwodzie jest również Fabio. Żadnego Borriello!
Aj, zapomniałbym o sprawie fundamentalnej. Pozbycie się szrotu. Iaquinta, Amauri, Grosso czy nawet Krasic powinni odejść z klubu jak najszybciej. Toniego bym zostawił do końca sezonu, bo wcale tragiczny nie jest, a na 3 napastnika może być.
Podsumowując:
IN:
- Caceres
- Montolivo
+ ewentualnie jakieś wypożyczenia, bez żadnych obowiązków wykupu po sezonie
+ zaklepanie kogoś na nowy sezon.
OUT
- Amauri
- Iaquinta
- Grosso
- Krasic
Myślę, że jest to spokojnie do zrealizowania. Tyle ode mnie. Wesołych Świąt życzę!
Uważam, że potrzebujemy przede wszystkim uniwersalnego obrońcę, który będzie w stanie zagrać zarówno w środku, jak i na bokach. Idealnym kandydatem wydaje się Caceres. Zatem, do dzieła Beppe.
Do pomocy też potrzebujemy zawodnika. Ostanie plotki mówią o Montolivo czy Palombo. Moim zdaniem, bardziej potrzebujemy zawodnika w stylu Pirlo, aniżeli typowego przecinaka jakim jest pomocnik z Sampdorii. Tak więc Montolivo wydaje się być dobrym materiałem na zmiennika Andrei. Dodatkowo kończy mu się kontrakt, co zapewne obniży koszty jego kupna. 3-3,5 miliona powinno zadowolić drużynę z Florencji.
Jeżeli chodzi o atak, to myślę, że nie potrzebujemy jakiś znaczących wzmocnień w tym mercato. W naprawdę dobrej formie jest Pepe, Vucinic też trzyma poziom. Matri co prawda obniżył trochę loty, ale myślę, że wróci do formy. Jeżeli stałoby się inaczej to w odwodzie jest również Fabio. Żadnego Borriello!
Aj, zapomniałbym o sprawie fundamentalnej. Pozbycie się szrotu. Iaquinta, Amauri, Grosso czy nawet Krasic powinni odejść z klubu jak najszybciej. Toniego bym zostawił do końca sezonu, bo wcale tragiczny nie jest, a na 3 napastnika może być.
Podsumowując:
IN:
- Caceres
- Montolivo
+ ewentualnie jakieś wypożyczenia, bez żadnych obowiązków wykupu po sezonie
+ zaklepanie kogoś na nowy sezon.
OUT
- Amauri
- Iaquinta
- Grosso
- Krasic
Myślę, że jest to spokojnie do zrealizowania. Tyle ode mnie. Wesołych Świąt życzę!

- deszczowy
- Juventino
Ten mecz pokazał nam, że niespecjalnie mamy kim straszyć w ataku. Matri jest pod formą, a Quag i DP nie cieszą się specjalnym zaufaniem trenera. Może jednak warto byłoby rozważyć "opcję Tevez"?b
- deszczowy
- Juventino
Pepe już udowadniał, że potrafi i nieraz mu dziękowaliśmy. Nam potrzeba piłkarza, który strikerem. Takiego, co to dostanie piłę, kiwnie i na chama wpakuje do siatki. Nam potrzeba... Teveza?zoff pisze:Podzielam zdanie Deszcza. Niby ilościowo to brzmi ciekawie, ale nie wiąże się to w żaden sposób z jakością. Dzisiaj było to widać. Esti mnie zupełnie nie przekonuje, kompletnie nic z jego gry nie wynika. Pepe niby gra sezon życia, ale czy to jest to czego chcemy?
- annihilator1988
- Juventino
Tevez, nie Tevez. Obojętnie. Byleby nie był to gracz, który niczym specjalnie się nie różni od obecnych napastników "Starej Damy". Ja popierałbym kandydaturę Podolskiego, dobry technik, dobra szybkość. Gość, moim zdaniem, idealnie pasowałby do taktyki 4-3-3. Razem z Mirko i Matrim sialiby postrach w szeregach przeciwników. Zawsze w rezerwie pozostawałby Alex i Fabio. Ale czy to się uda, skoro Giuseppe uznał, że to Boriello, a nie Lucas jest tym zawodnikiem, którego należy sprowadzić do Juventusu ?deszczowy pisze: Nam potrzeba piłkarza, który strikerem. Takiego, co to dostanie piłę, kiwnie i na chama wpakuje do siatki. Nam potrzeba... Teveza?
- zahor
- Juventino
Być może po części, ale faktu że Matri nie był dzisiaj w stanie podać celnie piłki po ziemi na pięć metrów akurat takim, a nie innym ustawieniem wytłumaczyć się nie da.jakku1 pisze:Na Matriego nie moglem juz patrzec w dzisiejszym spotkaniu ;/ To kolejny jego slaby mecz, kompletnie nie jest w formie. Nie chce krakac, ale wydaje mi sie, ze Matri duzo, duzo lepiej sprawdza sie gdy druzyna gra 2 napastnikow. Jako ten osamotniony nie daje po prostu rady.
Do tego potrafi kropnąć z dystansu, a to też by się przydało - w dzisiejszym meczu właściwie tylko w ten sposób Juventus próbował szczęścia, ale nikomu nie szło.annihilator1988 pisze: Ja popierałbym kandydaturę Podolskiego, dobry technik, dobra szybkość.
Może ta niemoc ofensywna pod koniec roku kalendarzowego wyjdzie nam na dobre? Gdyby napastnicy dawali jeszcze radę przez miesiąc, to najpewniej żadnych poważnych wzmocnień w ataku by nie było - a tak chyba wszyscy dobrze widzą, że potrzeba wzmocnień i to poważniejszych niż Borriello. Dzisiaj Galliani jedzie negocjować transfer Argentyńczyka - Marotta powinien wsiąść z nim w jeden samolot, poczekać pod drzwiami i jak negocjacje skończą się fiaskiem, to wejść i zapytać co i jak.deszczowy pisze:Ten mecz pokazał nam, że niespecjalnie mamy kim straszyć w ataku. Matri jest pod formą, a Quag i DP nie cieszą się specjalnym zaufaniem trenera. Może jednak warto byłoby rozważyć "opcję Tevez"?b
- ewerthon
- Juventino
Tak i wydać na niego pieniądze z własnej kieszeni, najlepiej bez wiedzy Conte.zahor pisze: Dzisiaj Galliani jedzie negocjować transfer Argentyńczyka - Marotta powinien wsiąść z nim w jeden samolot, poczekać pod drzwiami i jak negocjacje skończą się fiaskiem, to wejść i zapytać co i jak.
Nie napalajcie się tak, bo najprawdopodobniej skończy się na Borriello i przy naszej obecnej sytuacji czyli niemożności wydania większej sumy pieniędzy, wypożyczenie tego zawodnika to opcja jak najbardziej do zaakceptowania. A Borriello to typowa "9", zawodnik który po prostu wykorzystuję dogodne sytuację (w przeciwieństwie do Matriego i Vucinicia) i jeśli wróci do formy pod okiem Conte, to będzie z niego wiele pożytku.
- bajbek17
- Juventino
Jeśli wróci do formy, ale jeżeli nie to będziemy mieć kolejnego napastnika, który ma problemy z wpakowaniem piłki do bramki. Jak mamy wzmocnić atak to tylko klasowym napastnikiem będącym w formie. Tevez? Ja za nim nie przepadam, ale to mogłoby się okazać mądre posunięcie.ewerthon pisze:Nie napalajcie się tak, bo najprawdopodobniej skończy się na Borriello i przy naszej obecnej sytuacji czyli niemożności wydania większej sumy pieniędzy, wypożyczenie tego zawodnika to opcja jak najbardziej do zaakceptowania. A Borriello to typowa "9", zawodnik który po prostu wykorzystuję dogodne sytuację (w przeciwieństwie do Matriego i Vucinicia) i jeśli wróci do formy pod okiem Conte, to będzie z niego wiele pożytku.
- ewerthon
- Juventino
Tak, ale tylko jeśli mieliby go wykupić na stałe w co wątpię. Wypożyczenie na pół roku bez konieczności wykupu to dobry interes.bajbek17 pisze:[
Jeśli wróci do formy, ale jeżeli nie to będziemy mieć kolejnego napastnika, który ma problemy z wpakowaniem piłki do bramki.
- bajbek17
- Juventino
Tak jak najbardziej tylko po co nam teraz ryzykować i wypożyczać zawodnika wierząc, że wróci do formy? Wolę wierzyć w powrót do formy przez Matriego, do zdrowia Vucinicia i częstszą grę Quagliarelli.ewerthon pisze:Tak, ale tylko jeśli mieliby go wykupić na stałe w co wątpię. Wypożyczenie na pół roku bez konieczności wykupu to dobry interes.bajbek17 pisze:[
Jeśli wróci do formy, ale jeżeli nie to będziemy mieć kolejnego napastnika, który ma problemy z wpakowaniem piłki do bramki.