Wszystko o Squadra Azzurra
- Szilgu
- Juventino
Ja bym zreygnował z Cerciego. Z drugiej strony rozumie się z Immobile i jeśli już rezygnujemy ze zwrotnego Insigne to chociaż jeden napastnik bazujący na szybkości by się przydał.
Może Destro wyleci?
Może nie w temacie, ale Hiszpania też podała wstępną listę i jest na niej LL.
Może Destro wyleci?
Może nie w temacie, ale Hiszpania też podała wstępną listę i jest na niej LL.
- Arbuzini
- Juventino
I tutaj widzę szansę dla Brazylijczyka z włoskim paszportem. Kadra dramatycznie potrzebuje bocznych obrońców, a jemu taka rola odpowiada i jest w niezłym wieku. Trochę zdziwię się jeśli pojedzie kosztem Maggio, ale będzie to raczej pozytywne zaskoczenie.pan Zambrotta pisze:osobiście bym odstrzelił Romulo [...]Ogólnie tradycyjna bryndza na bokach obrony, szkoda kontuzji Balzy
Balotelli, Immobile i Destro - myślę, że ten ostatni nie poleci na mundial. Dwie typowe 9 i Rossi, który grał już przecież w tej roli dla kadry, to wystarczające zaplecze na tę pozycję.
- Lucas87
- Juventino
Po pierwsze to nie zarywam co prawda nocek, na analizie gry poszczególnych kandydatów do gry w reprezentacji, lecz pomimo tego, pewne zdanie mogę mieć wyrobione, na podstawie tego co widziałem.Il Fenomeno pisze:Po pierwsze polecam oglądać ligę, to później byś się głupio nie pytał.
Mecz towarzyski, choć z Hiszpanią to wiadomo, ma swój prestiż. Jeśli któryś z naszych dziś np. strzeli bramkę - Niemcom w rezerwowym składzie, od razu okrzykniesz go nowym Lewandowskim czy może drugim Lubańskim?Il Fenomeno pisze: zamiast wyróżniającego się ligowca Palettę, który zdał na piątkę już swój reprezentacyjny egzamin z Hiszpanią,
No, a ja rzecz jasna napisałem, że powinien wziąć Padoina, bo jest lepszy od Parolo, bo z Juve. Brawo.Il Fenomeno pisze: Podobnie, jak lepiej wziąć Padoina bo jest z Juventusu,
Aaaa to przepraszam, dobry zawodnik 6-8 drużyny Serie A, ma prawo być powołany na Mundial, ale ktoś świetny z drużyny z miejsca poniżej 14 (np. Berardi) już nie ma o czym marzyć. To zgodne z poprawnością polityczną - zasada Peace and love, czy coś w tym stylu.Il Fenomeno pisze: I również jak Ty nie widzę różnicy pomiędzy Parmą, a Chievo z Catanią.
No zapewne mam tą swoją sklerozę, więc również nie pamiętam, że napisałem w którymś miejscu, że prawdopodobnego króla strzelców, również nie można powołać bo z Torino. Racja z całą pewnością napisałem coś podobnego. Tylko nie wyskakuj mi tu za chwilę z przykładem Pelego i innych bo chyba rzygnę...Il Fenomeno pisze:Co więcej, Immbolie również bym nie brał, bo to MŚ i gościa, który rozgrywa najlepszy sezon w Torino
Ja rozumiem i cieszę się, że trener nie ogranicza się ze swoimi obserwacjami do 4-5 zespołów. To jest normalna sprawa. Dla mnie Parolo czy Paletta do całkiem dobzi zawodnicy zespołu bijącego się o europejskie puchary i grającego w Serie A. Jednak chyba rzeczą dziecinnie prostą jest, że trener kierując się powołaniami dla tego typu graczy musi mieć następujące powody:
a) Są oni zdecydowanie lepsi od całej reszty ligowych graczy występujących na boiskach, lub na danych pozycjach występuje wyjątkowy deficyt.
b) nieszczęśliwe przyczyny losowe, najczęściej kontuzje zawodników wcześniej przeznaczonych do gry, lub w wyjątkowych przypadkach odmowa gry danego zawodnika z rozmaitych powodów.
Napisałem tylko swoje własne odczucie, trener jak również każdy inny człowiek ma prawo do innej oceny. Jakiekolwiek decyzje personalne Prandelli nie podejmie, ostateczną weryfikacją będzie osiągnięty na MŚ - końcowy rezultat. Albo obronią go wyniki, albo nie. Przed MŚ - Lippi również był krytykowany za swoje powołania, lecz później nikt nie śmiał już złego słowa rzucić pod adresem Mistrza. Pozostaje zatem życzyć świetnego osiągnięcia w Brazylii naszemu coachowi.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
też tak myślę, do tego Insigne i Cassano in oraz Cerci i Gilla outArbuzini pisze:Balotelli, Immobile i Destro - myślę, że ten ostatni nie poleci na mundial. Dwie typowe 9 i Rossi to wystarczające zaplecze na tę pozycję.
a LL mnie nie dziwi w ogóle bo Negredo fatalna wiosna a Soldado fatalny cały sezon
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- pumex
- Juventino
Brak Gacka jest dla mnie zaskoczeniem, może nie tak dużym, ale jednak zaskoczeniem, bo swego czasu zdawało się, że Prandelli darzy go dużą sympatią i sporym zaufaniem. W ogóle szkoda mi trochę Emanuele - koleś chciał być ambitny, obniżył swój status piłkarski po to by regularnie grać i być pewnym udziału w Mundialu. Okazało się, że ani do końca nie jest podstawowym zawodnikiem, ani nie pojedzie do Brazylii, ani jakichś ciekawych perspektyw przed sobą nie ma.
Jeśli miałbym wybierać, skreśliłbym z listy Mirante, Criscito, Montolivo, Ranocchię, Cerciego, Gilardino i Insigne.
Jeśli miałbym wybierać, skreśliłbym z listy Mirante, Criscito, Montolivo, Ranocchię, Cerciego, Gilardino i Insigne.

- pan Zambrotta
- Juventino
może dzięki temu przejrzy na oczy - szału ten zawodnik po prostu nie robi, stringi nie strzelają. typowy rzeźnik ze stajni Conte.pumex pisze:W ogóle szkoda mi trochę Emanuele - koleś chciał być ambitny, obniżył swój status piłkarski po to by regularnie grać i być pewnym udziału w Mundialu. Okazało się, że ani do końca nie jest podstawowym zawodnikiem, ani nie pojedzie do Brazylii, ani jakichś ciekawych perspektyw przed sobą nie ma.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Ma tam w Sunderlandzie bodajże 2 miliony funtów na sezon, jeśli dobrze pamiętam. We Włoszech nikt by mu tyle nigdy nie dał. Cierpieć za miliony? Why not 8)
Verratti to by w sumie mógł pojechać prywatnie i załatwić sobie dobre miejsca na stadionach, pewnie na to samo by wyszło, bo Pirlo będzie wszystko grał. A tak na poważnie, Prandelli pozytywnie zaskakuje, bo byłem prawie pewien, że powoła jakiegoś Astoriego czy Osvaldo z przyzwyczajenia.
Verratti to by w sumie mógł pojechać prywatnie i załatwić sobie dobre miejsca na stadionach, pewnie na to samo by wyszło, bo Pirlo będzie wszystko grał. A tak na poważnie, Prandelli pozytywnie zaskakuje, bo byłem prawie pewien, że powoła jakiegoś Astoriego czy Osvaldo z przyzwyczajenia.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
No i pięknie. Prandelli nie zamyka się jak Lippi. To naprawdę cieszy. Największy ból głowy to wybór ataku. Gdyby zdrów byłby El Sharaawy to naprawdę można by rzec, że Włosi mają czym straszyć. Generalnie jak patrzy się na tych młodych w ataku to przypominają mi się czasy, gdzie Italia naprawdę miała niezłe armaty. Wśród Immobile, Destro, Balotelliego, Cerciego czy Cassano po prostu nie mogłoby być Osvaldo.
Myślę, że trzeba otworzyć już pokój 'mundial'. Wiele się dzieje, sypią się powołania, a wczoraj kupiłem album z naklejkami Panini.
Myślę, że trzeba otworzyć już pokój 'mundial'. Wiele się dzieje, sypią się powołania, a wczoraj kupiłem album z naklejkami Panini.
- SKAr7
- Juventino
Lucas87 pisze:lecz pomimo tego, pewne zdanie mogę mieć wyrobione, na podstawie tego co widziałem.
No to najwyraźniej widziałeś mało, bo zdziwienie Parolo to taka bzdura, jakbyś przed Euro 2012 dziwił się Marchisio w kadrze po tym jak ten miał świetny pierwszy sezon u Conte. Bo mniej więcej taki poziom zaprezentował Marco w 13/14.
Już prędzej daje się uzasadnić Paletta, bo choć piłkarsko na powołanie zasłużył, tak on trochę nie pasuje stylem do tej drużyny. Jest za bardzo "hiszpański".
Problem w tym, że gdyby a) Immobile grał na pozycji na której nie strzela się tylu bramek b) nie należał w połowie do Juventusu ALE prezentował taką samą klasę piłkarską to też byś się dziwił temu powołaniu, bo tak należy ocenić olanie tego co w tym sezonie pokazują P&P.Lucas87 pisze: więc również nie pamiętam, że napisałem w którymś miejscu, że prawdopodobnego króla strzelców, również nie można powołać bo z Torino.
dobrzy, a nie "dobzi" btw
Myślimy podobniepumex pisze: Jeśli miałbym wybierać, skreśliłbym z listy.
No właśnie. Jeśli chodzi o to co pokazywał, to ciężko znaleźć taki element piłkarskiego rzemiosła, w którym Maggio byłby w tym sezonie lepszy od Romulo. W niemal każdej statystyce jest od Christiana lepszy gdzieś tak trzy-czterokrotnie.Arbuzini pisze:Trochę zdziwię się jeśli pojedzie kosztem Maggio, ale będzie to raczej pozytywne zaskoczenie.
- Il Fenomeno
- Juventino
Lucas87, nie będę Ci odpowiadał na wszystko, bo na przestrzeni kilku miesięcy zdarzyło mi się przeczytać kilka Twoich postów i nie uważam, że jesteś osobą na którą opłaca się tracić czas. Samo już to, że jako jedyny dziwisz się powołaniu Paletty i Parolo dużo mówi, jeszcze tu wyjeżdżasz z jakąś Catanią i Chievo. Paletta rozgrywa w tym sezonie bardzo dobry sezon, który z pewnością zaowocuje transferem do lepszego zespołu, zdecydowanie lepszy od Ranocchi, z którym walczy o miejsce w kadrze - jak pisałem trio z Turynu + Paletta/Ranocchia. Dodatkowo Prandelli wypróbował go w meczu z Hiszpanami, który nijak można porównać do rezerw Niemców i jakiegoś meczyku w niefifowskim terminie. Paletta w meczu z Hiszpanami zagrał bardzo dobrze, lepiej od jego partnera z obrony, Barzagliego. Skoro gra bardzo dobrze w lidze w drużynie walczącej o puchary i zdał egzamin w reprezentacji to czemu miałby nie lecieć do Brazylii jako 4. stoper?

- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Mirante, Ranocchia, Romulo, Parolo, Gilardino, Insigne out.
Mój typ. Jeśli okaże się, że Rossi nie da rady przygotować się odpowiednio do mundialu w jego miejsce z tej list wskoczy... Parolo.
Choć teraz kadra mojego autorstwa liczy 24 nazwiska... niech to świadczy o naprawdę sporym bólu głowy Prandellego. Atak wygląda bardzo ciekawie, a pomoc De Rossi - Pirlo - Thiagomotta i w obwodzie Marchisio, Candreva, Montolivo też bardzo, bardzo ciekawie. Ale chyba Cesare nie zabierze ze sobą tylko 6 pomocników? Ten Verratti będzie musiał się znaleźć.
Mój typ. Jeśli okaże się, że Rossi nie da rady przygotować się odpowiednio do mundialu w jego miejsce z tej list wskoczy... Parolo.
Choć teraz kadra mojego autorstwa liczy 24 nazwiska... niech to świadczy o naprawdę sporym bólu głowy Prandellego. Atak wygląda bardzo ciekawie, a pomoc De Rossi - Pirlo - Thiagomotta i w obwodzie Marchisio, Candreva, Montolivo też bardzo, bardzo ciekawie. Ale chyba Cesare nie zabierze ze sobą tylko 6 pomocników? Ten Verratti będzie musiał się znaleźć.
Monto nic nie pokazał szczególnego w tym sezonie, ale powiedzmy sobie szczerze. Skreślenie z tej listy Monto jest praktycznie niemożliwe. Jest to zawodnik tej reprezentacji, tego trenera. Riccardo wpasowuje się w drużynę, jeśli Squadra będzie grała swój futbol, będzie to jakoś wyglądało, ale nie wydaje mi się, że tego typu zawodnik mógłby pociągnąć zespół Prandellego.pumex pisze: Jeśli miałbym wybierać, skreśliłbym z listy Mirante, Criscito, Montolivo, Ranocchię, Cerciego, Gilardino i Insigne.
Ostatnio zmieniony 13 maja 2014, 16:24 przez zoff, łącznie zmieniany 2 razy.
- Lucas87
- Juventino
Bo jest Pirlo, jest lubiany przez Cesare- Montolivo, jest Marchisio, i nieco bardziej defensywni Verratti, Motta i De Rossi. Nie mam pewności czy znajdzie się miejsce dla Parolo.SKAr7 pisze:No to najwyraźniej widziałeś mało, bo zdziwienie Parolo to taka bzdura,
Bardziej mnie interesuje, czy Prandelli w razie potrzeby zastąpi kogoś z dwójki Barzagli-Chiellini (w przypadku gry, dwoma stoperami) - Bonuccim czy zdecyduje się na Pallettę. Chyba bardziej zgrani ze sobą są ci gracze, którzy na co dzień występują w jednym klubie.SKAr7 pisze:Już prędzej daje się uzasadnić Paletta, bo choć piłkarsko na powołanie zasłużył, tak on trochę nie pasuje stylem do tej drużyny. Jest za bardzo "hiszpański".
Zaraz, zaraz. Nie dziwiłem się powołaniu Cassano, którego w rzeczywistości nie lubię. Uważam, za ciekawą opcję - Romulo. Nie wymieniłem nazwiska Perina, a już z pewnością Candrevy, na którego niejednokrotnie dużo osób narzekało na niniejszym forumSKAr7 pisze:Problem w tym, że gdyby a) Immobile grał na pozycji na której nie strzela się tylu bramek b) nie należał w połowie do Juventusu ALE prezentował taką samą klasę piłkarską to też byś się dziwił temu powołaniu, bo tak należy ocenić olanie tego co w tym sezonie pokazują P&P.
Np. w poznańskiej gwarze - dobzi.SKAr7 pisze:dobrzy, a nie "dobzi" btw

Odezwał się ten, który całą swoją forumową obecność, oparł na złośliwostkach ( delikatnie mówiąc średniego kalibru) i umieszczaniu informacji typu: w której minucie i sekundzie meczu - Pirlo poślizgnął się o wystającą kępkę trawy. Ale jak to mówią, jedni lubią jak mu cyganie grają, a drudzy jak mu buty śmierdzą.Il Fenomeno pisze:Lucas87, nie będę Ci odpowiadał na wszystko, bo na przestrzeni kilku miesięcy zdarzyło mi się przeczytać kilka Twoich postów i nie uważam, że jesteś osobą na którą opłaca się tracić czas.

- SKAr7
- Juventino
Cassano to, bądź co bądź, uznana marka i piłkarz co najmniej na kilku etapach swojej kariery mocno łączony z Juve. Romulo robił nam z d*&^ jesień średniowiecza swoimi podaniami w naszym meczu z Veroną. Candreva miał swój epizod w Turynie i znów jest z nami łączony więc siłą rzeczy kibic Juve przygląda mu się baczniej. No a Perin to młody talent, który i tak jedzie po doświadczenie, więc kogo obchodzi.Lucas87 pisze: Zaraz, zaraz. Nie dziwiłem się powołaniu Cassano, którego w rzeczywistości nie lubię. Uważam, za ciekawą opcję - Romulo. Nie wymieniłem nazwiska Perina, a już z pewnością Candrevy, na którego niejednokrotnie dużo osób narzekało na niniejszym forum
Każdego z tego trio (Paletta, Parolo, Immobile) nie można podciągnąć pod żaden z tych punktów, "wypalili" w S-A niedawno, z Juve nie pokazali nic wielkiego i nikt o nich nie napisze "młody talent". Tylko Immobile jest w połowie nasz.
Gwara jest mówioną odmianą języka ogólnego. No, chyba, że stylizujesz wypowiedź w tekście literackim.Lucas87 pisze:Np. w poznańskiej gwarze - dobzi.SKAr7 pisze:dobrzy, a nie "dobzi" btw
- Don Paolo
- Juventino
Romulo w którymś z zestawień znalazł się nawet w jedenastce rundy. Jako jedyny piłkarz Hellasu.
Najpewniej pojedzie na mundial, bo:
- jest niezwykle uniwersalny (coś jak Giaccherini)
- ma bardzo dobry sezon (widać go nawet w liczbach: 6 goli ; 8 asyst w Serie A)
- jego potencjalni rywale tacy jak chociażby Maggio mają za sobą średni sezon. Także konkurencja śpi.
Sam piłkarz też jeszcze rokuje. 26 lat to jeszcze porządny wiek jak na kogoś kto debiutuje w reprezentacji takiej jak włoska. Także nie zdziwcie się jeśli na dłużej zagości on w kadrze.
Najpewniej pojedzie na mundial, bo:
- jest niezwykle uniwersalny (coś jak Giaccherini)
- ma bardzo dobry sezon (widać go nawet w liczbach: 6 goli ; 8 asyst w Serie A)
- jego potencjalni rywale tacy jak chociażby Maggio mają za sobą średni sezon. Także konkurencja śpi.
Sam piłkarz też jeszcze rokuje. 26 lat to jeszcze porządny wiek jak na kogoś kto debiutuje w reprezentacji takiej jak włoska. Także nie zdziwcie się jeśli na dłużej zagości on w kadrze.