Mercato (2012-2014)
- Myzarel
 - Juventino

Jestem za Ciro. Gorszy od Matriego i boskiego Niklasa nie będzie. Jeśli dostałby kredyt zaufania i sensowną liczbę minut na boisku to czuję że mógłby się sprawdzić. No i wolałbym by grał pod okiem dobrego trenera a nie u Del Neriego  

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
						- sebastian10
 - Juventino

Cavani, Suarez nie dla nas nawet latem, jak my nie mamy 2 miliony na Llorente by dopłacić i przyszedł juz zima . Lfc może nie miec pucharów to i tak zostanie a jak odejdzie to na pewno do szejków .
Alessio Secco jeszcze jego błędy spłacamy, nowy stadion to wszystko kosztuje wielkich transferów nie będzie . Jak w całej lidze włoskiej .
My czekamy tylko na okazje

Alessio Secco jeszcze jego błędy spłacamy, nowy stadion to wszystko kosztuje wielkich transferów nie będzie . Jak w całej lidze włoskiej .
My czekamy tylko na okazje
- pumex
 - Juventino

Większa z głupot, jakie słyszałem w ostatnich 2-ch tygodniachsebastian10 pisze:Cavani, Suarez nie dla nas nawet latem, jak my nie mamy 2 miliony na Llorente by dopłacić i przyszedł juz zima .
Trochę dziwi mnie, że u wielu fanów Immobile dostaje zielone światło i jest postrzegany jako o wiele lepsza alternatywa Matriego, podczas, gdy nasz obecny snajper strzelił raptem 2 gole mniej niż zawodnik Genui a rozegrał ponad 1000 minut mniej. Absolutnie nie bronię Matriego, jest kijowym snajperem, ale zarzucanie mu małej ilości goli, by zaraz wspomnieć o Immobile jako o lepszej alternatywie, jest dosyć śmieszne.Myzarel pisze:Jestem za Ciro. Gorszy od Matriego i boskiego Niklasa nie będzie. Jeśli dostałby kredyt zaufania i sensowną liczbę minut na boisku to czuję że mógłby się sprawdzić.

- mati888
 - Juventino

Jak najbardziej, porównując jedynie ten aspekt i na jego podstawie nie wiadomo jakie wychwalanie Immobile jest nie na miejscu.pumex pisze:Absolutnie nie bronię Matriego, jest kijowym snajperem, ale zarzucanie mu małej ilości goli, by zaraz wspomnieć o Immobile jako o lepszej alternatywie, jest dosyć śmieszne.
Ale wyższy 'rating' Ciro jest raczej spowodowany dodatkowo różnicą wieku oraz tym, że w Juventusie Matri ma po prostu lepszych partnerów niż Immobile w Genui. To też ma swoje znaczenie. Widziałem go tylko raz i to jakoś z początku tego sezonu i ocenianie go na tej podstawie nie ma za wielkiego sensu, ale widać było, że chłopak jest dynamiczny, szuka pozycji, nie stoi jak kołek, a często też próbuje sam sklecić coś sensownego, jakąś ofensywną akcję. Jednym słowem - wydawać by się mogło, że ma potencjał.
'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
						- Virgil
 - Juventino

Źle mnie zrozumiałeś dla nas szczytem jest zawodnik jak Chicharito czy Dzeko, gdyż mamy argumenty za sprowadzeniem takich zawodników - regularne występy w Serie A, LM, pierwszy skład. Po drugie argumenty finansowe, jeżeli już to żaden z nich nie kosztowałby więcej niż 25-30mln, a to chyba górna granica jaką możemy wydać. Po trzecie pensja, myślę że 4-5mln to jest max co możemy zaproponować i Ci zawodnicy mogliby na taką liczyć ale nic więcej.Pan Mietek pisze:Hernandez? Jeśli masz na myśli Chicharito to bardzo w to wątpię. Mimo, że gra w United 4 wytrawnych napastników to raczej żaden nie narzeka. No chyba, że wezmą LewegoVirgil pisze:Jaki Suarez ? Nie mamy na niego najmniejszych szans, nie wiem czemu dyskusje o takich piłkarzach powracają co chwila. Dzeko, Higuain, Hernandez, Michu to są nazwiska, którymi możemy się wstępnie interesować i byłyby szczytem tego co możemy kupić w najbliższym letnim okienku, chociaż i do tego podchodzę pesymistycznie.Z Michu też dowaliłeś bo on jest na fali i jeśli mielibyśmy go kupić to pewnie zawołaliby 30 mln....... Dżeko też nie sądzę, żeby był do wyjęcia ale Higuain byłby doskonały.
Drogba za taką kasę to kiepski pomysł. Szczególnie, że nie do końca wiemy czego można się po nim spodziewać.
Dlatego jeżeli sprowadzimy kogoś to właśnie zawodnika jak Michu, Sanchez, Higuain, Dzeko czy Hernandez, a nie zawodników jak Falcao, Cavani czy Suarez bo nie stać nas ani na zakup ich ani na ich pensje.
Chociaż patrząc na stan naszego ataku to wcale bym się nie zmartwił sprowadzeniem np. Llorenete za free + Muriel. Może to nie szczyt marzeń, ale jakieś rozwiązanie, wtedy
Matri - OUT
Bendtner - OUT
Llorente - IN
Muriel - IN
i wygląda atak nagle bardzo ciekawie.
- pumex
 - Juventino

Jeśli ja miałbym się bawić w ocenę potencjału Immobile po tym, co widziałem w obecnym sezonie (na poprzednim nie chcę się skupiać, bo to tylko SerieB) to rzekłbym, że maksymalnie wskoczy na poziom Iaquinty z najlepszych lat (czyli solidny, a nawet niezły, ligowy poziom, rezerwa w reprezentacji). Choć wiadomo, że może być różnie, zarówno lepiej, jak i gorzej.mati888 pisze:Jednym słowem - wydawać by się mogło, że ma potencjał.

- bramek
 - Juventino

Pumex, tylko to trzeba też patrzeć przez jakość gry obydwu drużyn. Nie wiadomo czy Ciro grając u nas nie miałby tych goli jednak paru więcej. 
Nasi napastnicy mają przesrane ,głównie przez to że 85% naszych rywali stawia autobus i czeka na kontry. To jest bardzo nie wygodne do gry. Dlatego promowany jest taki zawodnik jak seba, który lata prawie po całej połowie, często cofa się po piłkę wyciągając za sobą obrońcę i robiąc trochę miejsca. Jeżeli dołoży do swojej gry jeszcze trochę więcej jakości( i tak już lekko się podciągnął) to na prawdę zrobi się z niego fajny grajek.
Dużo też zależy od samego Antka i jego wizji drugiego napastnika.

Nasi napastnicy mają przesrane ,głównie przez to że 85% naszych rywali stawia autobus i czeka na kontry. To jest bardzo nie wygodne do gry. Dlatego promowany jest taki zawodnik jak seba, który lata prawie po całej połowie, często cofa się po piłkę wyciągając za sobą obrońcę i robiąc trochę miejsca. Jeżeli dołoży do swojej gry jeszcze trochę więcej jakości( i tak już lekko się podciągnął) to na prawdę zrobi się z niego fajny grajek.
Dużo też zależy od samego Antka i jego wizji drugiego napastnika.
- pumex
 - Juventino

...albo paru mniej z racji, jak sam piszesz, mocno defensywnej gry rywali. To takie gdybanie. Jest tak jest, Immobile nie powala skutecznością i moim zdaniem na razie nie jest żadną sensowną alternatywą.bramek pisze:Pumex, tylko to trzeba też patrzeć przez jakość gry obydwu drużyn. Nie wiadomo czy Ciro grając u nas nie miałby tych goli jednak paru więcej.
Co rozumiesz przez stwierdzenie, że jest promowany? Bo jeżeli to, że Gio jest dobry na autobusy, to będziemy się kłócićbramek pisze:Nasi napastnicy mają przesrane ,głównie przez to że 85% naszych rywali stawia autobus i czeka na kontry. To jest bardzo nie wygodne do gry. Dlatego promowany jest taki zawodnik jak seba, który lata prawie po całej połowie, często cofa się po piłkę wyciągając za sobą obrońcę i robiąc trochę miejsca.

- SKAr7
 - Juventino

To tak, ale do tego jeszcze trzeba uwzględnić to, że Genua na tych napastników gra, u nas napastnicy często spełniają rolę pomocników. Suma sumarum się to wyrównuje. Nasz ostatni w czwórce napastnik, Piękny Alessandro, jest na dziś dzień zawodnikiem o klasę lepszym.bramek pisze:Pumex, tylko to trzeba też patrzeć przez jakość gry obydwu drużyn. Nie wiadomo czy Ciro grając u nas nie miałby tych goli jednak paru więcej.
Ale nad przyjściem Ciro bym nie płakał, kibicuję temu grajkowi, mimo wyraźnych braków w umiejętnościach, chłopak ma dużo ambicji w oczach.
- Pan Mietek
 - Juventino

Masz rację, źle zrozumiałem. Ale podtrzymuję to, że na Hernandeza czy Dzeko nie ma większych szans. Nie sądzę, żeby regularna gra na boiskach Serie A była dla nich cenniejsza niż bycie "jedynie" ważnym elementem czołowej drużyny Premier League a biorąc do tego pod uwagę stawki płacone przez możnych w Anglii i zachowawczość Marotty to raczej do tego nie dojdzie.Virgil pisze:Źle mnie zrozumiałeś dla nas szczytem jest zawodnik jak Chicharito czy Dzeko, gdyż mamy argumenty za sprowadzeniem takich zawodników - regularne występy w Serie A, LM, pierwszy skład. Po drugie argumenty finansowe, jeżeli już to żaden z nich nie kosztowałby więcej niż 25-30mln, a to chyba górna granica jaką możemy wydać. Po trzecie pensja, myślę że 4-5mln to jest max co możemy zaproponować i Ci zawodnicy mogliby na taką liczyć ale nic więcej.
Dlatego jeżeli sprowadzimy kogoś to właśnie zawodnika jak Michu, Sanchez, Higuain, Dzeko czy Hernandez, a nie zawodników jak Falcao, Cavani czy Suarez bo nie stać nas ani na zakup ich ani na ich pensje.
Chociaż patrząc na stan naszego ataku to wcale bym się nie zmartwił sprowadzeniem np. Llorenete za free + Muriel. Może to nie szczyt marzeń, ale jakieś rozwiązanie, wtedy
Matri - OUT
Bendtner - OUT
Llorente - IN
Muriel - IN
i wygląda atak nagle bardzo ciekawie.
Moim zdaniem naszym celem powinni być wyróżniający się piłkarze z Francji, Portugalii, Holandii i innych dobrych lig europejskich. No i oczywiście z Włoch
Muriel również mi się tak średnio podoba. Przyznam, że nie znam tego piłkarza za dobrze ale liczę raczej na łowcę goli niż kolejnego kreatywnego napastnika - jest już Mirko i Winko.
- Dante93
 - Juventino

Muriel jest akurat bardzo wszechstronny, myśle, że i ze zdobywaniem bramek by nie miał problemu. Ale w jego przypadku problemem może byc charakterek, a szerze mówiąc jestem średnio zwolennikiem sprowadzania rozkapryszonych gwiazdeczek ala Mario B. No ale nie wykluczone, że Conte ustawiłby go do pionu. Dlatego też fajnie by było spróbować. Jak dla mnie z trójki Muriel/Manolo/Ciro I. zdecydowanie Muriel ma największy potencjał.

ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
- Piti
 - Juventino

swoja droga przychodzacy Pogba z Manchasteru w lecie rowniez mial przylepiona łatke rozkapryszonego gwiazdorka, Conte go ujarzmiłDante93 pisze:Muriel jest akurat bardzo wszechstronny, myśle, że i ze zdobywaniem bramek by nie miał problemu. Ale w jego przypadku problemem może byc charakterek, a szerze mówiąc jestem średnio zwolennikiem sprowadzania rozkapryszonych gwiazdeczek ala Mario B. No ale nie wykluczone, że Conte ustawiłby go do pionu. Dlatego też fajnie by było spróbować. Jak dla mnie z trójki Muriel/Manolo/Ciro I. zdecydowanie Muriel ma największy potencjał.
- Mate.G
 - Juventino

Suarez Gio 

Nie chce nic więcej

Kupmy jakiegoś nowego Sureza albo Falcao

Nie chce nic więcej
Kupmy jakiegoś nowego Sureza albo Falcao
- rosomak
 - Juventino

Ciezko sie zdecydowac tak naprawde na mlodego napastnika;)
Dzisiaj kosmicznie zagral Gabbiadini a ostatnia akcja meczu to majestarsztyk:),
Boakye dwie bramki dla Ghany w meczu z Egiptem.
Jest jeszcze Immobile ktory tez sporo pokaze:)
Ciezko wybrac ztej trojki napastnika ktory zastapi i Fabio i Matriego.
Topka musi przyjsc i bedzie nia Llorente ale mysle ze w lecie wkoncu przyjdzie ktos ztej trojki a fabio i Matri odejda, no chyba ze tylko jeden odejdzie

Dzisiaj kosmicznie zagral Gabbiadini a ostatnia akcja meczu to majestarsztyk:),
Boakye dwie bramki dla Ghany w meczu z Egiptem.
Jest jeszcze Immobile ktory tez sporo pokaze:)
Ciezko wybrac ztej trojki napastnika ktory zastapi i Fabio i Matriego.
Topka musi przyjsc i bedzie nia Llorente ale mysle ze w lecie wkoncu przyjdzie ktos ztej trojki a fabio i Matri odejda, no chyba ze tylko jeden odejdzie
- jareckik
 - Juventino

Oglądałem ostanio 30 min koncówki meczu basków i powiem wam, że Llorente szału nie robi... Miał w ogóle setkę na głowie i z 1,5 metra nie trafił do bramy :doh: