Mercato (2012-2014)
- yanquez
 - Juventino

- Podziekował: 9 razy
 - Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Bez szans.F-azan pisze:(...)można się skupic na wyciągnięciu z FC Liverpool Suareza który na 100% bedzię na sprzedaż
Z tego, co wiem, to LFC nie ma zamiaru sprzedawać Suareza. Oczywiście, jeżeli przyjdzie PSG i sypnie 50baniek, to będą się zastanawiać, ale tak czy inaczej - nie mamy na niego najmniejszych szans...
- mattyou
 - Juventino

Z tymi 25 mln to faktycznie trochę przesadziłem ale chodziło mi bardziej o to że Suarez nie jest w 100% do wyciągnięcia chyba że za kosmiczną sumę. A jak wiadomo  my nie wydamy takiej kasy na jednego zawodnika  
@F-azan
Z tego co wiem Suarez przyszedł do L'pool gdy nie grali w LM i jakoś go to nie zniechęcało.

@F-azan
Z tego co wiem Suarez przyszedł do L'pool gdy nie grali w LM i jakoś go to nie zniechęcało.
- F-azan
 - Juventino

Jeśli LFC nie awansuje do pucharów na przyszły sezon na pewno odejdzieyanquez pisze:Bez szans.F-azan pisze:(...)można się skupic na wyciągnięciu z FC Liverpool Suareza który na 100% bedzię na sprzedaż
Z tego, co wiem, to LFC nie ma zamiaru sprzedawać Suareza. Oczywiście, jeżeli przyjdzie PSG i sypnie 50baniek, to będą się zastanawiać, ale tak czy inaczej - nie mamy na niego najmniejszych szans...
Był wywiad z Suarezem bodajże w listopadzie i sam mówił że chciałby cos wygrać w klubowej piłce
- Kucharius1
 - Juventino

Nie przekreślajmy szans LFC na puchary w tym roku. Jeśli uda im się pozyskać jeszcze Ince'a, to w ofensywie może zaczną wyglądać, bo w obronie ogarniają. 
Co do Suareza, jest on w moim odczuciu najlepszym zawodnikiem w BPL (w tym sezonie) , więc swoje będzie kosztował. Trudny charakter może obniżyć jego cenę, ale i tak nie powinna spaść poniżej 40 mln.
Czy jego charakter będzie odpowiadał Conte? Czy będziemy w stanie wydać tyle kasy na tego zawodnika? Czy pokryjemy jego naprawdę spooory kontrakt? Moim zdaniem nie, ale chciałbym się mylić.
Piłkarze chcą zarabiać progresowo jak są na topie, a my damy mu te 7-8 mln kontraktu, co mu zaoferują inne kluby ?
Naszą szansą na topa jest taki Jovetic co nie zarabia kokosów w obecnym klubie, lub Sanchez bo jemu Barca też jakoś wiele nie płaci i jest w odstawce

Lopez z Lyonu hmmm... Za czasów Porto każdy go chciał, a teraz? Jedyną opcją jak dla mnie dla niego, jest pozyskanie go za darmo, bądź wypożyczenie na te pół roku, i sprawdzenie ile jest wart.

Co do Suareza, jest on w moim odczuciu najlepszym zawodnikiem w BPL (w tym sezonie) , więc swoje będzie kosztował. Trudny charakter może obniżyć jego cenę, ale i tak nie powinna spaść poniżej 40 mln.
Czy jego charakter będzie odpowiadał Conte? Czy będziemy w stanie wydać tyle kasy na tego zawodnika? Czy pokryjemy jego naprawdę spooory kontrakt? Moim zdaniem nie, ale chciałbym się mylić.
Piłkarze chcą zarabiać progresowo jak są na topie, a my damy mu te 7-8 mln kontraktu, co mu zaoferują inne kluby ?
Naszą szansą na topa jest taki Jovetic co nie zarabia kokosów w obecnym klubie, lub Sanchez bo jemu Barca też jakoś wiele nie płaci i jest w odstawce
Lopez z Lyonu hmmm... Za czasów Porto każdy go chciał, a teraz? Jedyną opcją jak dla mnie dla niego, jest pozyskanie go za darmo, bądź wypożyczenie na te pół roku, i sprawdzenie ile jest wart.
- Adrian27th
 - Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Odrzucilismy oferte Wolfsburga opiewająca na 10 milionów za Fabio.
Nie wiem czy sie cieszyć, czy użalac. Immobile nie byłby chyba gorszy, a 10 mil do budżetu na napastnika by sie przydalo.

Nie wiem czy sie cieszyć, czy użalac. Immobile nie byłby chyba gorszy, a 10 mil do budżetu na napastnika by sie przydalo.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- fazzi
 - Juventino

- Podziekował: 1 raz
 - Otrzymał podziękowanie: 1 raz

NO bez jaj, za dychacza to powinni bez zastanowienia go zgonić.iltalismano pisze:Odrzucilismy oferte Wolfsburga opiewająca na 10 milionów za Fabio.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- MoreLL_FTL
 - Juventino

Ja jestem za tym, żeby Fabio został. 10 baniek za niego to za mało.
e: przypomniało mi się, że jeszcze pod koniec lata w tym temacie pisałem, że chcę żeby ktoś go od nas kupił, zmieniłem w między czasie zdanie na jego temat.

e: przypomniało mi się, że jeszcze pod koniec lata w tym temacie pisałem, że chcę żeby ktoś go od nas kupił, zmieniłem w między czasie zdanie na jego temat.
- MCL
 - Juventino

Matri do City lub Arsenalu  :shock: co oni w nim widzą? Co prawda w 3-5-2 nie może się za dobrze pokazać, bo nie gramy na tyle główek jak w choćby 4-4-2, ale jakoś nie sądzę, żeby to był gracz na takie firmy. Chociaż, jakby przeszedł oczywiście życzę mu jak najlepiej, mimo wszystko. Nie jest to w końcu taki zły gracz, co prawda, teoretycznie jest naszym najsłabszym, przed Bendtnerem, napadziorem, no ale ma inne uwarunkowania fizyczne, nie taki gracz nam potrzebny niestety. Więc naprawdę lepiej dla niego jeśli pójdzie, u nas się będzie tylko męczyć.
Ale żadnego z pozostałych napastników bym nie ruszał. Quagliarela, Vucinic, Seba prezentują dobry poziom, nie wybitny, ale dobry, realizują zadania trenera, grają przyzwoicie i nawet strzelają bramki. Dodać do tej trójki kogoś przyzwoitego, jestem zwolennikiem transferu Llorente lecz.. Drogba mi się nie widzi. Fizycznie to taki drugi Matri, z tym że o klasę lepszy, ale dalej... no co dużo mówić, Marrotta dobrze i zachowawczo postawił sprawę, przechodzisz za 3,5 miliona za blisko trzy miesiące gry do nas, ugadasz się z szefostwem swojego klubu albo spadasz. Drogba jest dobrym graczem, mistrzem w swym fachu, ale boję się, że mimo wszystko to będzie niewypał. Gość ma swoje lata i nie wiem czy kolesiowi, któremu bliżej do emerytury będzie się chciało słuchać wykładów trenerów na temat taktyki. Choćby dlatego też wątpie czy on sam będzie chciał przejść do nas, lepiej lajtowo pokopać z ogórkami w chinach za większa kasę, niż na serio się przyłożyć do gry i dostać jej mniej. Mało jest obecnie graczy, dla których prestiż, duma z grania w koszulce jednego z największych klubów na świecie wygrywa z chęcią zdobycia kasy. Nie zapominajmy gdzie grał poprzednio - Chelsea. to samo które nieco ponad dekadę temu mogło walczyć o utrzymanie, a teraz dzięki Abramowiczowi jest to jedna z głównych sił Premier League. Drogba był wychowany że to dzięki kasie można zdobyć puchary, raczej nie jest to gracz, który kieruje się sercem. Ale mogę się też mylić, wszak najemnikiem jak ibrapizdowicz to on nie jest
Najważniejsze teraz to to, żeby kupić cofniętego skrzydłowego w miejsce Asa. Na napad poczekać do czerwca, lub już sprowadzić tego Drogbę, a nuż się sprawdzi. Nie potrzebujemy dużo żeby mieć idealny skład, w czerwcu pomyśleć nad konkretnymi graczami typu Suarez czy Jovetic, ale już widzę z jaką chęcią Fiorentina go nam sprzedaje (przy poruszania tematu jego transferu wypomną nam pewnie to że w jednym sezonie z lat 80' wygraliśmy z nimi "nieuczciwie" o jeden punkt walkę o scudetto oraz to że przez nas nie gra u nich Berbatov, a i zapewne gdyby grał to zdobyli scudetto puchar włoch i puchar Stanleya)
Co do sprzedaży.. Matri, bo widać że się chłopak męczy. Chce bardzo ale się męczy. Reszta zostaje, żadnego Quaga, żadnego Vidala, nikogo nie sprzedajemy. Ta drużyna jest silna w grupie, a prawie wszyscy gracze są jej częścią.

Ale żadnego z pozostałych napastników bym nie ruszał. Quagliarela, Vucinic, Seba prezentują dobry poziom, nie wybitny, ale dobry, realizują zadania trenera, grają przyzwoicie i nawet strzelają bramki. Dodać do tej trójki kogoś przyzwoitego, jestem zwolennikiem transferu Llorente lecz.. Drogba mi się nie widzi. Fizycznie to taki drugi Matri, z tym że o klasę lepszy, ale dalej... no co dużo mówić, Marrotta dobrze i zachowawczo postawił sprawę, przechodzisz za 3,5 miliona za blisko trzy miesiące gry do nas, ugadasz się z szefostwem swojego klubu albo spadasz. Drogba jest dobrym graczem, mistrzem w swym fachu, ale boję się, że mimo wszystko to będzie niewypał. Gość ma swoje lata i nie wiem czy kolesiowi, któremu bliżej do emerytury będzie się chciało słuchać wykładów trenerów na temat taktyki. Choćby dlatego też wątpie czy on sam będzie chciał przejść do nas, lepiej lajtowo pokopać z ogórkami w chinach za większa kasę, niż na serio się przyłożyć do gry i dostać jej mniej. Mało jest obecnie graczy, dla których prestiż, duma z grania w koszulce jednego z największych klubów na świecie wygrywa z chęcią zdobycia kasy. Nie zapominajmy gdzie grał poprzednio - Chelsea. to samo które nieco ponad dekadę temu mogło walczyć o utrzymanie, a teraz dzięki Abramowiczowi jest to jedna z głównych sił Premier League. Drogba był wychowany że to dzięki kasie można zdobyć puchary, raczej nie jest to gracz, który kieruje się sercem. Ale mogę się też mylić, wszak najemnikiem jak ibrapizdowicz to on nie jest
Najważniejsze teraz to to, żeby kupić cofniętego skrzydłowego w miejsce Asa. Na napad poczekać do czerwca, lub już sprowadzić tego Drogbę, a nuż się sprawdzi. Nie potrzebujemy dużo żeby mieć idealny skład, w czerwcu pomyśleć nad konkretnymi graczami typu Suarez czy Jovetic, ale już widzę z jaką chęcią Fiorentina go nam sprzedaje (przy poruszania tematu jego transferu wypomną nam pewnie to że w jednym sezonie z lat 80' wygraliśmy z nimi "nieuczciwie" o jeden punkt walkę o scudetto oraz to że przez nas nie gra u nich Berbatov, a i zapewne gdyby grał to zdobyli scudetto puchar włoch i puchar Stanleya)
Co do sprzedaży.. Matri, bo widać że się chłopak męczy. Chce bardzo ale się męczy. Reszta zostaje, żadnego Quaga, żadnego Vidala, nikogo nie sprzedajemy. Ta drużyna jest silna w grupie, a prawie wszyscy gracze są jej częścią.
http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty 
						- Kucharius1
 - Juventino

Stary ! Naprawdę traktujesz te doniesienia poważnie ? 
Poza tym czy Matri uzależniony jest od dośrodkowań ?? Z jego bramek głową nie można by było zrobić minutowej kompilacji na YouTubie

Matri właśnie to typ napastnika wychodzącego do prostopadłych podań i czekającego w polu karnym na zamieszanie. Tak go pamiętam z poprzedniego klubu, tak gra i teraz.
Drogba za to jest lepszą wersją Marco B. , czy Duńczyka bo świetnie się zastawia, i może strzelić coś z głowy.
Ja lubię Matriego, ale jego czas w Juve chyba powoli dobiega końca, lecz na razie bliższy odejścia wydaje się Fabio Q, a najbardziej prawdopodobne jest to że nie sprzedamy żadnego napastnika do czasu pozyskania następnego.

Poza tym czy Matri uzależniony jest od dośrodkowań ?? Z jego bramek głową nie można by było zrobić minutowej kompilacji na YouTubie
Matri właśnie to typ napastnika wychodzącego do prostopadłych podań i czekającego w polu karnym na zamieszanie. Tak go pamiętam z poprzedniego klubu, tak gra i teraz.
Drogba za to jest lepszą wersją Marco B. , czy Duńczyka bo świetnie się zastawia, i może strzelić coś z głowy.
Ja lubię Matriego, ale jego czas w Juve chyba powoli dobiega końca, lecz na razie bliższy odejścia wydaje się Fabio Q, a najbardziej prawdopodobne jest to że nie sprzedamy żadnego napastnika do czasu pozyskania następnego.
- Adrian27th
 - Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Warto dodać że Napoli wypożyczyło Armero za 1 milion ; )
Chyba lepszy on niż Cegła. Chociaż, kto wie. Moze Antos sie nie przekonał.

Chyba lepszy on niż Cegła. Chociaż, kto wie. Moze Antos sie nie przekonał.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Robaku
 - Juventino

- Podziekował: 2 razy

Moze niektorzy to co napisze uznaja, ze herezje i spowiedz wariata, ale uwazam, ze jesli jest szansa to trzeba szybko sprzedac obu i Fabio i tym bardziej Matriego. Wiem, ze wtedy praktycznie zostajemy z dwoma napastnikami, ale jesli tak sie stanie niech wroci i Ciro i Manolo. Nie wierze, ze nie sa oni w stanie zdobyc w Juve w jednej rundzie po 4-5 bramek. A za Quaga i Alessandro mozemyy zyskac nawet 25 mln, ktore w lato moznaby przeznaczyc na napraqde fajnego playera. Mistrzostwo sie zdobedzie, a w LM i tak daleko nie znajdziemy  jesli nie pozyskamy dobrego napadziora juz w zime. Bo zawsze moze sie skonczyc tak jak z Sampa, jesli nie bedziemy naszej przewagi przekluc choc na jedna bramkę. Uwazam, ze Immobile jesli daje sobie calkiem spoko rade. I jesli mamy najlepsza ofensywne w lidze to tylko dzieki naszej swietnej pomocy i Gio. A ja chetnie bym zobaczyl wspolprace Seby z Ciro. Przeciez wiadome jest, ze Fabio i Matri to nasi napastnicy nr 3 i 4, wiec co to za problem zastapic ich tymi dwoma mlodzikami. A nasi obecni napadziorzy nie mlodnieja i co okienko bedzie ich trudniej wypchnac i za kazdym razem za mniejsza kase, wiec czy sie to nam oplaca, jesli zaden z nich nie daje pewności ze uratuje nam skore kiedy bedzie to naprawde potrzebne.

- sebastian10
 - Juventino

Napoli  swoja droga dobrze sobie radzi na rynku transferowym umia małym kosztem załatać dziurę dobrym zawodnikiem .Juan Zúñiga co o nim sadzicie szkoda że nie młodszy .

- Dolce Vita
 - Juventino

Może z tym Matrim to nie jest taki kompletnie bezsensowny news. Mancini potrzebuje kogoś na ławkę rezerwowych, Ballotelli to idiota, a przecież nie kupią na rezerwę Falcao czy Cavaniego. Nawet araby nie dadzą za rezerwowego 50-60mln euro... A Matri bez szemrania będzie czekał na swoje nieliczne szanse przy tych zarobkach jakie mu dadzą w City.