Mercato (2012-2014)
- Vimes
 - Juventino

Pirlo zapytany o Lamparda powiedział, że: "If he wanted to try at playing in Italy, I would welcome him at Juventus for sure. In Italy, Frank would comfortably have another four years at the top level". Pozwolę sobie nie zgodzić się z Andreą. Pytanie brzmi po co nam Lampard i po co Juve Lampardowi? Mamy swoje MVP, a w odwodzie są Pogba, Marrone, Giaccherini, a w razie potrzeby w środkowej trójce pomocników mogliby zagrać Asamoah i Isla. W tej formacji braków nie mamy. Lampard już zrelizował swoją sportową ambicję i wygrał Ligę Mistrzów. Teraz może odcinać kupony i skoncentrować się na koszeniu grubej kasy w MLS czy innej dobrze płatnej lidze.

- Kucharius1
 - Juventino

Prawda jest gdzieś po środku. Immobile i Muriel to talenty, ale na trochę innych pozycjach w ataku. Muriel nie strzela bramek na zawołanie ale zachwyca techniką i przeglądem pola, za to Immobile na półmetku sezonu ma prawie tyle goli co Muriel w swoim zeszłym sezonie. 
Muriel to taki Jovetic, a Immobile to Cavani w zachowaniu skali 10:1
Moim zdaniem bez sensu ich porównywać. W obecnej sytuacji kadrowej ataku, widziałbym obu. Każdy z nich miałby szanse na występy i pokazanie się z dobrej strony.

Muriel to taki Jovetic, a Immobile to Cavani w zachowaniu skali 10:1
Moim zdaniem bez sensu ich porównywać. W obecnej sytuacji kadrowej ataku, widziałbym obu. Każdy z nich miałby szanse na występy i pokazanie się z dobrej strony.
- deszczowy
 - Juventino

Obaj mają po pięć bramek i dwie asysty, z tym, że Borriello zajęło to 12 meczów, a Mobilnemu - 19. Ale to nasz wychowanek jest przyszłością, a nie hipster.Ouh_yeah pisze:Nie wiem czy Ciro w ogóle powinien być brany pod uwagę w takich dyskusjach skoro jak na razie nawet Borriello jest lepszy od niego.
- Dolce Vita
 - Juventino

Podobno jest pomysł wymiany Boakye za Muriela. Uważacie, że warto oddawać Ryszarda za Kolumbijczyka?

- Piti
 - Juventino

wykupić kolejne 50% od Sassulo i powierzyć je Udinese, by tam gral i zebysmy nie stracili go, tylko mieli dalej 50% do jego praw i by sobie śmigał tam w Udine.Dolce Vita pisze:Podobno jest pomysł wymiany Boakye za Muriela. Uważacie, że warto oddawać Ryszarda za Kolumbijczyka?
- pumex
 - Juventino

Aha, tyle, że Sassuolo nie ma do niego nawet 1% praw. Richmond jest tam wypożyczony. Po 50% mamy my i Genoa.Bazyliszek pisze:wykupić kolejne 50% od Sassulo i powierzyć je Udinese, by tam gral i zebysmy nie stracili goDolce Vita pisze:Podobno jest pomysł wymiany Boakye za Muriela. Uważacie, że warto oddawać Ryszarda za Kolumbijczyka?
Czy warto zamienić Boakye na Muriela? Teraz to ciężko stwierdzić, ale wiem jedno. Muriela w SerieA już widziałem i zaprezentował się naprawdę dobrze. Boakye jest pod tym względem niewiadomą.

- Piti
 - Juventino

ahhh mialem na mysli Genoe, nieowiem czemu napisalem Sassulopumex pisze:Aha, tyle, że Sassuolo nie ma do niego nawet 1% praw. Richmond jest tam wypożyczony. Po 50% mamy my i Genoa.
Czy warto zamienić Boakye na Muriela? Teraz to ciężko stwierdzić, ale wiem jedno. Muriela w SerieA już widziałem i zaprezentował się naprawdę dobrze. Boakye jest pod tym względem niewiadomą.
- Jiler
 - Juventino

Nie zgodzę się z chłopakami nieco dewaluującymi umiejętności Lamparda. Nawet w tym sezonie, w którym ani prezes, ani trenerzy nie ułatwiają mu zadania prezentuje się świetnie. Nie jest przypadkiem statystyka (której dokładnych liczb nie jestem pewny) - 12 spotkań, w których Lampard zagrał to 10 wygranych Chelsea, a 8 w których nie grał to 1 wygrana...
Inną sprawą jest fakt, że nie ma miejsca na czterech podstawowych środkowych, a na pewno żaden z czwórki: Marchisio, Pirlo, Vidal i Lampard nie godziliby się z rolą rezerwowego.

Inną sprawą jest fakt, że nie ma miejsca na czterech podstawowych środkowych, a na pewno żaden z czwórki: Marchisio, Pirlo, Vidal i Lampard nie godziliby się z rolą rezerwowego.
- kosciu88
 - Juventino

Muriel to ciekawy grajek, w tamtym sezonie wraz z Cuadrado duzo zrobili aby utrzymac Lecce w Seria A( jak wiemy nie udalo sie). Uwazam ze warto byloby go sciagnac tylko szkoda Bokaye.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
						- Bartek(Juventino)
 - Qualità Juventino

Moim zdaniem 100% za 100% to nie jest dobra wymiana. Ghańczyk na razie dobrze sobie radzi w Serie B i dopóki nie zweryfikuje swoich umiejętności w Serie A nie pozbywałbym się go w całości. Moim zdaniem co najwyżej wymiana 100% Muriela za 50% Boakye plus drobne na cukierki.

- Principino
 - Juventino

Nie wiem ile w tym prawdy, ale ponoć Sneijder dostał pozwolenie na transfer do Galatasaray za 10mln euro.

- FelekJUVE
 - Juventino

http://www.pilka.pl/lequipe-drogba-zaak ... -juventusu
Nie wiem jak Wy! Ale ja bym się cieszył z takiego dealu...

Nie wiem jak Wy! Ale ja bym się cieszył z takiego dealu...
- LordRahl
 - Juventino

A kto napisał, że tutaj można rozmawiać tylko o transferach Juve?D-Rose pisze:A co to ma wspolnego z Juventusem?Principino pisze:Nie wiem ile w tym prawdy, ale ponoć Sneijder dostał pozwolenie na transfer do Galatasaray za 10mln euro.
Szkoda mi Sneijdera, mimo że grał w Interze to szanuję go i lubię, ma ogromne umiejętności, powodzenia w dalszej karierze.
Co do Drogby mam mieszane uczucia ale na pół roku czy nawet 1,5 mógłby się przydać, pod warunkiem racjonalnej pensji.