Mercato (2012-2014)
- Dolce Vita
 - Juventino

Jeśli nie stać nas na astronomiczne transfery pokroju Falcao, Cavani, a piłkarzy z Anglii niełatwo jest wyciągnąć to może warto się zainteresować takim oto graczem:
http://www.transfermarkt.co.uk/en/brown ... 64308.html
http://national-football-teams.com/v2/p ... p?id=40659
Swego czasu pisali, że interesuje się nim Chelsea jako zastępstwo dla Drogby gdy ten odchodził do Chin. Jest parę jego filmików na YT z bramkami z tego sezonu i piłkarz wygląda nieźle. Ciekawe za ile Dynamo Kijów by go sprzedało. Jeśli chodzi o ligę ukraińską to jeszcze ciekawym graczem w kontekście przenosin do Juve mógłby być Mkhitaryan z Szachtara. Pewnie byłby nieco droższy od nigeryjczyka, ale i tak każdy z nich byłby lepszy od Matriego.

http://www.transfermarkt.co.uk/en/brown ... 64308.html
http://national-football-teams.com/v2/p ... p?id=40659
Swego czasu pisali, że interesuje się nim Chelsea jako zastępstwo dla Drogby gdy ten odchodził do Chin. Jest parę jego filmików na YT z bramkami z tego sezonu i piłkarz wygląda nieźle. Ciekawe za ile Dynamo Kijów by go sprzedało. Jeśli chodzi o ligę ukraińską to jeszcze ciekawym graczem w kontekście przenosin do Juve mógłby być Mkhitaryan z Szachtara. Pewnie byłby nieco droższy od nigeryjczyka, ale i tak każdy z nich byłby lepszy od Matriego.
- dp10
 - Juventino

Ten Muriel ma zadatki na drugiego Cavaniego..może chociaż powalczyć o jego współwłasność i niech ogrywa się w Udine zamiast potem narzekać na brak środków finansowych na zakup jak już zawodnik się rozwinie.Marat87 pisze:Warto się nim zainteresować. Nie stać na Falcao? To sobie trzeba "wychować" swojego kolumbiano. Wg. transfermarkt kosztuje 8 mln, nie tak mało, ale potem może się powtórzyć sytuacja jak z Cavanim gdy był w Palermo.Conte ponoć przygląda sie rozwojowi Muriela. W tym sezonie nie gra jeszcze na poziomie swojego talentu, a w zeszłym był , jak dla mnie, najlepszym młodym graczem Serie A.
Tylko, że Udinese raczej go nie puści, dadzą mu ze 2-3 sezony i jego wartość może podskoczyć do 30-40 milionów, 8-10 to na dzień dzisiejszy dla nich drobne, nachapali sie ostatnimi czasy...
- Kucharius1
 - Juventino

Liga ukraińska to duże ryzyko. Jeśli piłkarz miałby kosztować ponad 10 mln to za dużo ryzyko, a Dynamo jest na tyle bogate by nie puszczać swojego najlepszego strzelca za bezcen. Z tej ligi warto brać grajku którzy już pokazali się w Europie, czyli Mkhitaryan, William czy Alex Teixeira. Już lepszym kierunkiem wydaje mi się Holandia. Tamtejsi piłkarze odchodzą zazwyczaj za rozsądną kasę. Ryzyko flopa podobne , ale za mniejsze pieniądze.
To i tak dywagacje bo Beppe woli kierunek Włoski.

To i tak dywagacje bo Beppe woli kierunek Włoski.
- Dolce Vita
 - Juventino

Dynamo gra w Europie, nigeryjczyk strzelił 1 bramkę w 6 meczach Ligi Mistrzów, ale w kwalifikacjach strzelił 3 bramki w 4 meczach. Poza tym liga ukraińska to w tej chwili poziom niewiele niższy lub zbliżony do portugalskiej czy holenderskiej. W Holandii są 3-4 drużyny na sensownym poziomie reszta to tło i wylęgarnia talentów dla mocniejszych klubów. W Portugalii ze 3 drużyny na poziomie są, reszta j/w. Ukraina 2 drużyny na poziomie Ligi Mistrzów. Parę drużyn, które grają w LE też się znajdzie. Ściąganie piłkarzy tylko z Włoch nie jest za dobre bo warto byłoby podnieść prestiż ligi, ściągnąć nowe, potencjalne gwiazdy.
EDIT: Niestety, o tym Lucasie za wiele powiedzieć nie mogę aczkolwiek jak słabym trzeba być by być słabszym od Matriego albo mniej skutecznym niż Vucinić??

EDIT: Niestety, o tym Lucasie za wiele powiedzieć nie mogę aczkolwiek jak słabym trzeba być by być słabszym od Matriego albo mniej skutecznym niż Vucinić??
					Ostatnio zmieniony 08 stycznia 2013, 16:44 przez Dolce Vita, łącznie zmieniany 1 raz.

- Kucharius1
 - Juventino

Fakt. Grali z całkiem mocnym Feyenoordem i Borussią M. 
Nie deprecjonuje jego umiejętności( bo po prostu nie znam tego piłkarza na tyle), ale przy dość znacznej kwocie teoretycznego transferu, ryzyko niewypału jest bardzo duże. Bo Dynamo nie odda go za jakieś drobne, chyba że czegoś nie wiem?
Trzeci strzelec ligi ukraińskiej - Lucas, ma kontrakt do końca roku(chyba że jest skądś wypożyczony i ja o czymś nie wiem). Możesz o nim coś napisać?

Nie deprecjonuje jego umiejętności( bo po prostu nie znam tego piłkarza na tyle), ale przy dość znacznej kwocie teoretycznego transferu, ryzyko niewypału jest bardzo duże. Bo Dynamo nie odda go za jakieś drobne, chyba że czegoś nie wiem?
Trzeci strzelec ligi ukraińskiej - Lucas, ma kontrakt do końca roku(chyba że jest skądś wypożyczony i ja o czymś nie wiem). Możesz o nim coś napisać?
- Dolce Vita
 - Juventino

Nie mówimy o brazylijczyku Lucasie Moura tylko o nim:kuba2424 pisze:Lucas jest od nowego roku zawodnikiem PSG i kontrakt ma do 30 czerwca 2017 roku. Wg TM przeszedł za 40 mln €.[/code]
http://www.transfermarkt.de/en/lucas/pr ... 73185.html
Przecież kolega wyżej pisze ''trzeci strzelec ligi ukraińskiej'' więc na drugi raz sprawdź o kim mowa....
EDIT: Kolejny ciekawy zawodnik, tym razem z ligi rosyjskiej (niestety kupiony za 18 mln euro (!) przez Anży z Kubania Krasnodar więc jako cel transferowy już raczej odpada). Co ciekawe ma tego samego menago co Cavani i Llorente. W tej chwili drugi strzelec w lidze po Kerżakowie:
http://www.transfermarkt.de/en/lacina-t ... 69006.html
I prawoskrzydłowy z CSKA:
http://www.transfermarkt.de/en/ahmed-mu ... 68337.html
- Arbuzini
 - Juventino

Szybki, zwinny, wzorowe warunki fizyczne i bardzo dobry refleks. Niewątpliwie diamencik do oszlifowania. Szkoda, że nie ma zespołów rezerw, bo mógłby trenować przy czołowych bramkarzach w kraju, którzy na tym rzemiośle zjedli zęby. Oczywiście mowa o Buffonie i Storarim.fazzi pisze:Tu luknijballack13 pisze: mnie martwi tylko jedno że za chwile będzie tak:
- Buffon swój wiek ma, następcy jego brak
Ja to pisałem. Przed samym końcem roku dołożył jeszcze asystę z rzutu rożnego. Obecnie na 14 rozegranych spotkań (po 22 kolejkach) ma 5 asyst i 1 gola.D-Rose pisze:Nie zdziwie sie jak za poltora sezonu(w chwili kiedy kontrakt Pirlo bedzie dobiegał konca) do Juventusu dołaczy Verratti. A jezeli nie on, to jest jeszcze Pogba i Bouy, ktory ma ponoc(ktos tutaj kiedys o nim pisał)lepsze liczby w Serie B niż w/w Verratti.Pirlo też i jw
Ten pomysł z Murielem jest bardzo interesujący. Podobno Kolumbijczyk nie ma łatwego charakteru, ale Conte potrafi wypracować sobie autorytet. W końcu Kolumbijczyk to nie Balottelli
- Adrian27th
 - Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Tak sie przyglądając to Bouy naprawde ma lepsze statystyki asyst bo srednio co 171minut ma udzial przy bramce. Veratti mial 250 wliczajac że gral w Pescarze która ładnie katowała innych.
Kwestia tego czy ma on taki sam wpływ na grę jak młody Włoch. Pirlo nie musi astystować, a i tak dyktuje tempo gry. Ogladal ktos jakikolwiek mecz Serie B Holendra?

Kwestia tego czy ma on taki sam wpływ na grę jak młody Włoch. Pirlo nie musi astystować, a i tak dyktuje tempo gry. Ogladal ktos jakikolwiek mecz Serie B Holendra?
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
						"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Dante93
 - Juventino

Z tego co mi się wydaje, to Bouy to troche inna pozycja niż Pirlo/Veratti. Młody Włoch  w  Pescarze zdecydowanie grał Registe, czy może nawet DM-a bo miał multum zadań w defensywie. Nasz Holender za to, z tego co pamiętam z jego występów w Primce, to bardziej ofensywny pomocnik. Ale jak to w Serie B wygląda tego nie wiem, ale bez dwóch zdań gra ofensywniej niż wyżej wymieniona dwójka.

ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
- Adi666666
 - Juventino

zależy jak daleko zajdzie WKS , turniej trwa od 17 stycznia do 10 lutego.Vimes pisze: Kiedy ten Drogba wróci z dorocznych mistrzostw Afryki?
Drogba to jest dzik przydałby się nam z przodu ktoś taki.
Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
						- pumex
 - Juventino

Choć ogólnie nie uśmiecha mi się temat Drogby, to i tak wolałbym jego za darmo na pół roku niż Balotelliego za forsę i na dłużej. Już jednego a'la Mariusza mamy, a zwie się Mirko "Pierdziele, nie robię" Vucinic. Obaj różnią się charakterem pozaboiskowym, ale zarówno jednego, jak i drugiego stać na genialne zagrania. Cóż jednak z tego, skoro prezentują je rzadziej niż od święta, zazwyczaj grając piach i olewając kolegów z drużynyAdi666666 pisze:Drogba to jest dzik przydałby się nam z przodu ktoś taki.

- deszczowy
 - Juventino

A czemu jeszcze nikt nie podniósł tematu "Lampard do Juventusu"?