Mercato (2012-2014)
- D-Rose
 - Juventino

http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=41020Po niedawnym wyśmienitym występie Radamela Falcao w Superpucharze Europy oraz deklaracji ojca Kolumbijczyka, iż jego syn zawsze marzył o grze w Realu Madryt, madryckie media prześcigają się w wynajdywaniu szczegółów, które mogłyby połączyć osobę 26-latka z drużyną Królewskich. Wczoraj portal internetowy dziennika As oraz program telewizyjny Punto Pelota w telewizji Intereconomía wynaleźli filmik sprzed czterech lat, na którym Falcao - jeszcze jako piłkarz River Plate - deklaruje, iż jego "ulubionym napastnikiem był w swoim czasie Ronaldo", natomiast "obecnie wydaje się nim być Messi" oraz że jego "ulubioną drużyną jest Real Madryt i Milan"
Dobra. Koniec zabawy.
Mozecie wyciagnac rece ze spodni. :lol:

- mrozzi
 - Juventino

- Podziekował: 4 razy
 - Otrzymał podziękowanie: 10 razy

We Włoszech kilku ekspertów twierdzi, że jesteśmy blisko pozyskania Drogby, a on sam miałby się do nas przenieść na zasadzie wypożyczenia. Dzięki temu jego kontrakt nie kosztowałby nas taki wiele, jak wcześniej zakładano - część pieniędzy miałby na konto piłkarza przesyłać jego obecny klub. 
 Mówi się, że Marotta był dzisiaj bardzo aktywny w tym temacie i chce działać "po cichu", dopinając sprawę do końca. Nie brakuje osób, według których takie rozwiązanie byłoby ważne nie tylko ze sportowego, ale i psychologicznego punktu widzenia, bo nasi piłkarze zaczęli się nazbyt rozluźniać, co było widać choćby wczoraj. Te doniesienia traktujcie rzecz jasna w charakterze ciekawostki, ale szczerze powiedziawszy wcale bym się nie zdziwił, gdyby piłkarz ostatecznie do nas zawitał...

- Winner
 - Juventino

O Falcao to można tylko pomarzyć, podobnie jak o każdym piłkarzu który kosztuje 20 mln i więcej. Wczoraj po obejrzeniu Cavaniego zastanawiałem się czy jest szansa na jego transfer do Juve. I doszedłem do wniosku ze albo przyjdą szejkowie czy inni bogacze z górą kasy, albo Cavani musiałby pójść do klubu z innej ligi i się tam nie sprawdzić przez co cena spadłaby do akceptowalnego przez Marottę poziomu. Tak więc jak na razie to marzenia. I nie tylko nasze bo coraz mniej klubów będzie stać na duże transfery nie licząc szejków i Rosjan. A Drogba przydałby się na te niecałe pół roku bo raczej Hiszpan przyjdzie dopiero latem.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
						- Vojtimar
 - Juventino

http://www.solojuve.com/transfery/nana_ ... drogby.phpmrozzi pisze:We Włoszech kilku ekspertów twierdzi, że jesteśmy blisko pozyskania Drogby, a on sam miałby się do nas przenieść na zasadzie wypożyczenia. Dzięki temu jego kontrakt nie kosztowałby nas taki wiele, jak wcześniej zakładano - część pieniędzy miałby na konto piłkarza przesyłać jego obecny klub.Mówi się, że Marotta był dzisiaj bardzo aktywny w tym temacie i chce działać "po cichu", dopinając sprawę do końca. Nie brakuje osób, według których takie rozwiązanie byłoby ważne nie tylko ze sportowego, ale i psychologicznego punktu widzenia, bo nasi piłkarze zaczęli się nazbyt rozluźniać, co było widać choćby wczoraj. Te doniesienia traktujcie rzecz jasna w charakterze ciekawostki, ale szczerze powiedziawszy wcale bym się nie zdziwił, gdyby piłkarz ostatecznie do nas zawitał...
Tu trochę szczegółów.
Ja byłem przeciwnikiem sprowadzenia Drogby, ale jeśli nie uda się pozyskać zimą Llorente, to Dider na pół roku mógłby przyjść. Ale 3 mln pensji to za dużo jak na tak krótki pobyt, a tyle podają w ww. newsie.
Z Juve na dobre i złe!
						- Bartek(Juventino)
 - Qualità Juventino

Nie przesadzajmy, jeśli nie musielibyśmy nic płacić Chińczykom, to nie jest to wcale za dużo. Napastnika potrzebujemy tak czy inaczej, a nawet sprowadzenie Borriello wyniosłoby nas drożej (kasa za wypożyczenie i kontrakt), a jaka różnica klas.WojtinhoFCJ pisze:http://www.solojuve.com/transfery/nana_ ... drogby.phpmrozzi pisze:We Włoszech kilku ekspertów twierdzi, że jesteśmy blisko pozyskania Drogby, a on sam miałby się do nas przenieść na zasadzie wypożyczenia. Dzięki temu jego kontrakt nie kosztowałby nas taki wiele, jak wcześniej zakładano - część pieniędzy miałby na konto piłkarza przesyłać jego obecny klub.Mówi się, że Marotta był dzisiaj bardzo aktywny w tym temacie i chce działać "po cichu", dopinając sprawę do końca. Nie brakuje osób, według których takie rozwiązanie byłoby ważne nie tylko ze sportowego, ale i psychologicznego punktu widzenia, bo nasi piłkarze zaczęli się nazbyt rozluźniać, co było widać choćby wczoraj. Te doniesienia traktujcie rzecz jasna w charakterze ciekawostki, ale szczerze powiedziawszy wcale bym się nie zdziwił, gdyby piłkarz ostatecznie do nas zawitał...
Tu trochę szczegółów.
Ja byłem przeciwnikiem sprowadzenia Drogby, ale jeśli nie uda się pozyskać zimą Llorente, to Dider na pół roku mógłby przyjść. Ale 3 mln pensji to za dużo jak na tak krótki pobyt, a tyle podają w ww. newsie.
- Qrczak
 - Juventino

Kurcze mam mieszane uczucia co do Drogby. Z jednej strony stary i transfer spóźniony o kilka lat, ale pamiętając LM w poprzednim roku widzimy co potrafi. Chłop wygrał LM londyńczkom.
Wydaje mi się jednak, że jak już przyjdzie to wpasuje sie do naszego zespołu. Silny wysoki napastnik, pewnie wykańczający wszystko co ma, tego chyba szukaliśmy ? :-D
Ja jeszcze trzymam kciuki za Llorente w zimie

Wydaje mi się jednak, że jak już przyjdzie to wpasuje sie do naszego zespołu. Silny wysoki napastnik, pewnie wykańczający wszystko co ma, tego chyba szukaliśmy ? :-D
Ja jeszcze trzymam kciuki za Llorente w zimie
- Kucharius1
 - Juventino

Drogba na pół roku to świetne rozwiązanie. Będzie się starał bo kontrakt krótkoterminowy, a my wydamy najpewniej tylko 3 mln na cały interes. 
Poza tym gazety piszą że mamy kolejne (zapewne bezowocne) spotkanie z baskami.
Nainggolan ma być celem w lato. Jeśli to prawda to pewnie odpuszczamy Sissoko.
Bochetti nas interesuje ale dopiero za darmo.
Chcemy powrotu Immobile.
Jak można było się spodziewać, pojawiły się ploty o Icardim
Conte ponoć przygląda sie rozwojowi Muriela. W tym sezonie nie gra jeszcze na poziomie swojego talentu, a w zeszłym był , jak dla mnie, najlepszym młodym graczem Serie A.

Poza tym gazety piszą że mamy kolejne (zapewne bezowocne) spotkanie z baskami.
Nainggolan ma być celem w lato. Jeśli to prawda to pewnie odpuszczamy Sissoko.
Bochetti nas interesuje ale dopiero za darmo.
Chcemy powrotu Immobile.
Jak można było się spodziewać, pojawiły się ploty o Icardim
Conte ponoć przygląda sie rozwojowi Muriela. W tym sezonie nie gra jeszcze na poziomie swojego talentu, a w zeszłym był , jak dla mnie, najlepszym młodym graczem Serie A.
- Bandiera_Rossa
To samo, co robił Juventus w pierwszej połowie poprzedniej dekady.Eh, co Ci ruscy i arabowie robią z futbolem..
- ballack13
 - Juventino

Virgil pisze:Zaraz się zacznie fapanie nad Falcao
- nie stać na na niego ! Po pierwsze sama kwota odstępnego, po drugie jakaś chora pensja pewnie.
Podobnie jak na Suareza czy Jovetica (Viola nam go po prostu nie sprzeda, a ofert pewnie nie będzie brakowało).
My musimy wzmocnić atak ale niekoniecznie od razu graczem jakieś najwyższej klasy, może być półka niżej, wcale bym się nie obraził, albo kimś kto gra poniżej oczekiwań albo mniej gra w swoim klubie.
Np. Llorente + Sanchez. Ta takie zakupy by nas było stać i zarówno pozycja snajpera jaki i cofniętego napastnika byłaby wzmocniona graczem co najmniej o klasę lepszym od tych których posiadamy.
Nie dywagujmy o Joveticach, Suarezach, Cavanich i Falcao. Myślę że oprócz wspomianego Llorenete i Sancheza, można też się zainteresować Higuainem, Michu, może Dzeko, może Henrnandezem (to zależy jak i ile będą grali w swoich drużynach).
Żaden z nich w tej chwili nie jest topem, ale są przynajmniej teoretycznie w tej chwili do wyciągnięcia za poniżej 30mln i ich kontrakt nie byłby jakiś zupełnie z kosmosu.
Dzeko, Higuain itp byli by dla nas Topami!
Drogba 3 mln za pół sezonu - gruba kasa!
mnie martwi tylko jedno że za chwile będzie tak:
- Buffon swój wiek ma, następcy jego brak
- Pirlo też i jw
- zaraz w napadzie będzie śmigał Drogba i będzie jak powyżej
cała siła zespołu oparta na graczach którzy swoje lata już mają, a Ci młodsi raczej nie potrafią unieść cężaru
- D-Rose
 - Juventino

Leali to co? Pies?Buffon swój wiek ma, następcy jego brak
Nie zdziwie sie jak za poltora sezonu(w chwili kiedy kontrakt Pirlo bedzie dobiegał konca) do Juventusu dołaczy Verratti. A jezeli nie on, to jest jeszcze Pogba i Bouy, ktory ma ponoc(ktos tutaj kiedys o nim pisał)lepsze liczby w Serie B niż w/w Verratti.Pirlo też i jw

- Dolce Vita
 - Juventino

Juventus nie wydawał lekką ręką co chwila na piłkarzy po 50-60 mln. Jeśli wydawał to na absolutnych topów, a nie graczy pokroju Pastore.Bandiera_Rossa pisze:To samo, co robił Juventus w pierwszej połowie poprzedniej dekady.Eh, co Ci ruscy i arabowie robią z futbolem..
					Ostatnio zmieniony 08 stycznia 2013, 14:11 przez Dolce Vita, łącznie zmieniany 1 raz.

- Adrian27th
 - Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nie sądze. 1,5 miliona daliśmy za Peluso + jego kontrakt.ballack13 pisze:
Dzeko, Higuain itp byli by dla nas Topami!
Drogba 3 mln za pół sezonu - gruba kasa!
mnie martwi tylko jedno że za chwile będzie tak:
- Pirlo też i jw
- zaraz w napadzie będzie śmigał Drogba i będzie jak powyżej
cała siła zespołu oparta na graczach którzy swoje lata już mają, a Ci młodsi raczej nie potrafią unieść cężaru
Patrzac z tej perspektywy. Nie jest to aż tak dużo. Jeżeli strzeli 15 bramek we wszystkich rozgrywkach to prosze bardzo.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
						"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- fazzi
 - Juventino

- Podziekował: 1 raz
 - Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Tu luknijballack13 pisze: mnie martwi tylko jedno że za chwile będzie tak:
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Marat87
 - Juventino

- Podziekował: 20 razy
 - Otrzymał podziękowanie: 43 razy

Warto się nim zainteresować. Nie stać na Falcao? To sobie trzeba "wychować" swojego kolumbiano. Wg. transfermarkt kosztuje 8 mln, nie tak mało, ale potem może się powtórzyć sytuacja jak z Cavanim gdy był w Palermo.Conte ponoć przygląda sie rozwojowi Muriela. W tym sezonie nie gra jeszcze na poziomie swojego talentu, a w zeszłym był , jak dla mnie, najlepszym młodym graczem Serie A.
Tylko, że Udinese raczej go nie puści, dadzą mu ze 2-3 sezony i jego wartość może podskoczyć do 30-40 milionów, 8-10 to na dzień dzisiejszy dla nich drobne, nachapali sie ostatnimi czasy...