Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2024, 21:40

Tak się kończy "pomoc imigrantom" - jak można być tak głupim, mało zgwałconych i zamordowanych 'wolontariuszek'???

a Tusk nie jest pro-niemiecki jak byłem skłonny sądzić, no Jarosław miał rację - to po prostu agent na najwyższym stanowisku. Nic mniej. Jego wyborcy to sekta, gorsza od PiS, jak już myślę, że bardziej zaślepionym fanatykiem nie można być, to zawsze - jak dotychczas - jedni albo drudzy łykają coraz to większe plunięcia w twarz, i odwdzięczają się głosami. Patologia.

Pytanie tylko: gdzie granica...

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2024, 23:03

W sumie mieć mniejsza sprawczość niż Duda to trzeba się bardzo postarać, ale Donald nie z takimi sobie dawał radę.
Volto pisze: 03 lipca 2024, 21:40 a Tusk nie jest pro-niemiecki jak byłem skłonny sądzić, no Jarosław miał rację - to po prostu agent na najwyższym stanowisku. Nic mniej. Jego wyborcy to sekta, gorsza od PiS, jak już myślę, że bardziej zaślepionym fanatykiem nie można być, to zawsze - jak dotychczas - jedni albo drudzy łykają coraz to większe plunięcia w twarz, i odwdzięczają się głosami. Patologia.

Pytanie tylko: gdzie granica...
Granicy nie ma żadnej, Donald dużo załatwił, ale chyba niekoniecznie dla Polski:

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 12 lipca 2024, 00:06

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2024, 21:25

ArlitoV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 35 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2024, 13:13

Wojtek z klasą. A wojewódzki bez zmian, dzban.

Demokracja jest wtedy jak wygrywamy, faszyzm jak przegrywamy, odcinek 1132

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2024, 20:01

Grubo. I ten płacz uśmiechniętych :prochno:

Serio jeżeli jeszcze ten pisiory dostanie jakieś odszkodowanie albo będą problemy z postawieniem mu ponownie zarzutów to chyba nawet dla najszerzej uśmiechającego się powinno dać to choć trochę do myślenia, aczkolwiek mogę ich przeceniać :dontknow:

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2024, 20:42

ArlitoV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2024, 22:45

Prezydent USA nie na wszystko może sobie pozwolić. Ale od niego trochę będzie jednak zależało. Mimo że to ja go dawno temu zachęciłem do kariery prezydenckiej, to uważam, że popełniłem błąd i zrobię wszystko, żeby nie był prezydentem
-Wałęsa

Wyobraźcie sobie że startujecie w wyborach prezydenckich USA i nagle dowiadujecie się, że Wałęsa zrobi wszystko żebyś nie został prezydentem. Przeciez to od razu psycha siada :prochno:

Prezydent-elektryk zawsze mnie bawił.

https://wiadomosci.onet.pl/trojmiasto/l ... ry/59n28f8

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2024, 21:30

Taka ciekawostka

I taka, niedługo więcej imigrantów będzie z zachodu niż wschodu :prochno:

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2024, 21:47

Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2024, 17:51

Nastolatek oskarżony o zabójstwo w Southport to "introwertyk", który dorastał w miłej rodzinie. Rodzice przeprowadzili się do Wielkiej Brytanii z Rwandy. Według sąsiadów to był cichy i zamknięty w sobie chłopiec. Siedemnastolatek dokonał napaści z nożem na dzieci uczestniczące w zajęciach tanecznych.

https://tvn24.pl/swiat/wielka-brytania- ... -st8022625

tvn nie wspomina o narodowości...

https://i.pl/po-ataku-nozownika-w-south ... 1-18711077

...a ci mający dość inżynierzy-lekarzy to "bandyci" a Southport jest przed nimi w strachu, nie przed kolejnymi "ubogaceniami" a przed "bandytami"

Ręcę opadają. To wszystko sprowadza ludzi do coraz większych radykalizmów. Ja sam u siebie to obserwuje. Czerwonych sk...ów i wszystkich nielegalnych to bym w obozach zamykał lub wywalał za granicę bez powrotu, bez sądów, bez zabawy z ich prawami - gdybym mógł. Władza oczywiście nie widzi problemu, popłacze się, zrobi czuwanie, jakiś marszyk pamięci i cacy. Jak Polska może dążyć w tym kierunku i jakim trzeba być idiotą, żeby głosować na partie prowadzące kraj do masowych mordów własnych obywateli bo nie łudźmy się, cudu nie będzie, skończy się jak w UK, Francji, Niemczech, tylko wtedy będzie za późno.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 69 razy

Nieprzeczytany post 31 lipca 2024, 18:16

1. Jestem w szoku, że 'wszyscy' na Wyspach są w szoku
2. Dwie silne, niezależne kobiety nie poradziły sobie z 17letnim murzynem? Nowe, nie znałem.

Dzisiaj w RMFie usłyszałem, że tych dwóch liderów Hamasu i Hezbollahu "zostało zlikwidowanych". Użyte zostało też określenie 'zginęli' i tak zacząłem kminić, czy oni sami się wzięli i zginęli? :D Według mnie powinno zostać użyte określenie 'zamordowani', bo zginąć to moża w powodzi, a trzęsienie ziemi nie bardzo może cię 'zamordować'. Ewentualnie 'zostali zabici', ale jak widać w tym konkretnym radiu (nie wiem jak w innych mediach) nie jest dobrze mówić, że Izrael kogoś zabija/morduje :)

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 83 razy

Nieprzeczytany post 31 lipca 2024, 18:46

jackop pisze: 31 lipca 2024, 18:16 Dzisiaj w RMFie usłyszałem, że tych dwóch liderów Hamasu i Hezbollahu "zostało zlikwidowanych". Użyte zostało też określenie 'zginęli' i tak zacząłem kminić, czy oni sami się wzięli i zginęli? :D Według mnie powinno zostać użyte określenie 'zamordowani', bo zginąć to moża w powodzi, a trzęsienie ziemi nie bardzo może cię 'zamordować'. Ewentualnie 'zostali zabici', ale jak widać w tym konkretnym radiu (nie wiem jak w innych mediach) nie jest dobrze mówić, że Izrael kogoś zabija/morduje :)
Odnośnie wydarzeń na Bliskim Wschodzie polecam do przeczytania artykuł :
https://defence24.pl/geopolityka/silne- ... ojusznikow

Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2024, 18:02

Trzaskowski na prezydenta :| :| :|

ArlitoV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2024, 19:17

Co do wyborów prezydenckich, to Czaskoski będzie prezydentem, już się z tym oswajajcie. PiSuary nie mają nikogo o podobnym kalibrze, a kandydaci innych partii, jak to dobrze wiemy, nie mają szans na 2 turę.

Tak samo jak Kamala będzie prezydentem USA. Od momentu rezygnacji Bidena mam takie przeczucie, tam dopiero kampania nabierze rozpędu ale myślę że to prędzej Trump popełni karygodny błąd, niż ona. Ona ma się tylko ładnie uśmiechać, mówić że Trump to rasista i gwałciciel i lecieć patosem na przemówieniach, tyle styknie. Warto przypomnieć, że biała kobieta, Clinton, pokonała Trumpa w popular vote w 2016, a teraz jest nie tylko kobieta, ale i czarna. Amerykanie to kupią.

Obrazek
ODPOWIEDZ