Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- Profesor
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Z racji iż już mamy dużo zmian w składzie (3 zawodników 100%) będziemy wykonywać minimum ruchu żeby nie robić rewolucji.
Gdyby tak nie było, chętnie podjąłbym ryzyko- sprzedać Matuidiego, Khedirę i Sturaro a wziąć SMS lub Pogbę oraz Mandragorę i wracającego Pjacę.
Gdyby tak nie było, chętnie podjąłbym ryzyko- sprzedać Matuidiego, Khedirę i Sturaro a wziąć SMS lub Pogbę oraz Mandragorę i wracającego Pjacę.
- albertcamus
- Juventino
Zdziwiły mnie trochę plotki o Praecie. On za Sturaro? A E. Can za Khedirę lub Marchisio? Jeśli jeszcze walczymy o topa do środka, to będzie sporo przetasowań.
E. Can, Pjanic, X + Bentancur, Praet, Matuidi
No jakoś nie wygląda to zbyt bosko...
zdecdyowanie wolałbym:
E. Can, Pjanic, X + Bentancur, Marchisio, Khedira, ale odejście Matłidiego jest raczej niemożliwe.
Ataku bym nie ruszał, choć myślałem, że za Mandżu przyjdzie po prostu Pjaca.
Mam też nadzieję, że zostanie Benatia i środek obrony będzie dość klawy: Chiellini, Caldara, Benatia, Rugani + dobry duch Barzagli (choć szczerze mówiąc naszemu staruszkowi bym podziękował).
Są jakieś może nowe ploteczki odnośnie do prawej obrony?
E. Can, Pjanic, X + Bentancur, Praet, Matuidi
zdecdyowanie wolałbym:
E. Can, Pjanic, X + Bentancur, Marchisio, Khedira, ale odejście Matłidiego jest raczej niemożliwe.
Ataku bym nie ruszał, choć myślałem, że za Mandżu przyjdzie po prostu Pjaca.
Mam też nadzieję, że zostanie Benatia i środek obrony będzie dość klawy: Chiellini, Caldara, Benatia, Rugani + dobry duch Barzagli (choć szczerze mówiąc naszemu staruszkowi bym podziękował).
Są jakieś może nowe ploteczki odnośnie do prawej obrony?
- Robaku
- Juventino
Co do boków obrony to mowi się tylko o Darmianie no i o Ariasie z PSV.
Na pewno samo wzmocnienie nasz Canem niczego nie zmienia.
Własnie F. ROmano ze Skyu podał, że mamy zielone swiatlo dla Darmiana i w najblizszych dniach chcemy domknac deal.
A prezes Genui mowi, ze chętnie by przyjął Sturaro. Mniemam, że tak to bedzie wygladalo.Perin za SS i hajsy.
Spaletti ( którego notabene widziałem ostatnio w Mediolanie - propsy za stylówke poza boiskiem i kobiete u boku
) powiedział, że na te chwile Inter nie moze wykupic ani Rafinhi ani Cancelo.
F.Romano podał, że ManU zrobili propozycje za SMS, ale Lazio nie chce mniej niz 100 baniek euro, a moze i wiecej.
Na pewno samo wzmocnienie nasz Canem niczego nie zmienia.
Własnie F. ROmano ze Skyu podał, że mamy zielone swiatlo dla Darmiana i w najblizszych dniach chcemy domknac deal.
A prezes Genui mowi, ze chętnie by przyjął Sturaro. Mniemam, że tak to bedzie wygladalo.Perin za SS i hajsy.
Spaletti ( którego notabene widziałem ostatnio w Mediolanie - propsy za stylówke poza boiskiem i kobiete u boku

F.Romano podał, że ManU zrobili propozycje za SMS, ale Lazio nie chce mniej niz 100 baniek euro, a moze i wiecej.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2018, 16:38 przez Robaku, łącznie zmieniany 2 razy.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- MVP
- Juventino
Jeśli zamiast Xa wstawisz SMSa albo Pogbę to wygląda to tak że aż ślinka cieknie, w obu zestawieniach. Nie wiem co macie do naszego francuza, świetnie zabezpiecza środek pola i coś tam umie szarpnąć do przodu, może nie świetna techniką, ale walką i grą do końca. Jak dla mnie najlepszy środkowy pomocnik w poprzednim sezonie, zdecydowanie równiejszy niż Pjanic i bardziej wybiegany niż Khedira.albertcamus pisze: E. Can, Pjanic, X + Bentancur, Praet, Matuidi
zdecdyowanie wolałbym:
- Profesor
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Niestety Matuidi gra przeciętnie. Dla mnie ma możliwości motoryczne których nie wykorzystuje na 100%, już wolę jak wejdzie Bentacur który za każdym biegnie na 100%. Statystyki też ma przeciętne a szkoda bo każdy oczekiwał od niego więcej i nie liczę że nagle stanie się lepszy, patrząc na whoscored ma podobne statystyki jak w PSG miał.MVP pisze:Jeśli zamiast Xa wstawisz SMSa albo Pogbę to wygląda to tak że aż ślinka cieknie, w obu zestawieniach. Nie wiem co macie do naszego francuza, świetnie zabezpiecza środek pola i coś tam umie szarpnąć do przodu, może nie świetna techniką, ale walką i grą do końca. Jak dla mnie najlepszy środkowy pomocnik w poprzednim sezonie, zdecydowanie równiejszy niż Pjanic i bardziej wybiegany niż Khedira.albertcamus pisze: E. Can, Pjanic, X + Bentancur, Praet, Matuidi
zdecdyowanie wolałbym:
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Co? :rotfl: Nie wiem po co im Mandżu skoro mają/mieli o wiele lepszego Martiala, ale dla nas to w sumie dobrze, MU ma czym płacić, więc jestem jak najbardziej za.Osgiliath pisze:Z tych newsów cieszy mnie jeno to, że United jest zainteresowane Mandzu i jednak jest szansa, że dojdzie do jego sprzedaży.
Aczkolwiek nie wierzę w ten kierunek.
- gucio_juve
- Juventino
To samo sobie pomyślałem, jak przeczytałem wywiad Marotty. Ciekawe, może być coś z nim na rzeczy.Vincitore pisze:We Włoszech śmieją się z Marotty, że w kwestii wykluczania transferu Sergeja jest tak samo wiarygodny jak wtedy gdy deklarował, że w życiu nie wpłaci klauzuli Gonzalo.
- ballack13
- Juventino
w Milanie ponoć dramatyczna sytuacja co może powodować niższe ceny dla paru graczy, my niestety interesujemy się tylko Bonaventurą
a wolałbym tą dwójkę:
Gigi Donnarummę, Alessio Romagnoli
https://www.seriea.pl/367330-nerwowo-w- ... ssone.html
Jeśli chodzi o naszego Mario to jego wymiana miała by sens gdyby Max nie bał się grać 4 ofensywną typu Dybala, Higuain, Costa, Cuadrado/Bernardeschi
bo tak to w miejsce Mandzu wrzuci znowu kogoś z innej pozycji i ani w jedną ani w drugą
a wolałbym tą dwójkę:
Gigi Donnarummę, Alessio Romagnoli
https://www.seriea.pl/367330-nerwowo-w- ... ssone.html
Jeśli chodzi o naszego Mario to jego wymiana miała by sens gdyby Max nie bał się grać 4 ofensywną typu Dybala, Higuain, Costa, Cuadrado/Bernardeschi
bo tak to w miejsce Mandzu wrzuci znowu kogoś z innej pozycji i ani w jedną ani w drugą
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Nie ma opcji, żeby Max wypuścił Mario z klubu! Nawet widziałem gdzieś wzmiankę o tym, że Mario wypełni kontrakt.. dramat!
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 43 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
To jest ostatni gwizdek żeby zarobić coś na Mandzu, ale Allegri swoje. Już ten sezon pokazał, że Mario już coraz mniej nam daje (wyjątek: mecz w Madrycie). Po co nam skrzydłowi z prawdziwego zdarzenia, jak Allegri woli grać Mandzukiciem, tragedia 

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- wagner
- Juventino
- Mandzukic rozegranych 43 mecze (3208 minut łącznie)Nicram_93 pisze:Po co nam skrzydłowi z prawdziwego zdarzenia, jak Allegri woli grać Mandzukiciem, tragedia
- Douglas Costa 47 zagranych meczów (2912)
Mimo wszystko najczęściej oni przebywali wspólnie na boisku. Nie wiemy czy tak też by się działo, gdyby do dyspozycji przez cały sezon byli Cuadrado i Bernardeschi.
:facepalm2:LukaszG / DLuGi pisze:dramat!
kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
- Robaku
- Juventino
Kurde ten Mandzur mnie zastanawia.
Z jednej strony Bepe Wprost "musimy zbadać jego motywacje"
gdzieś tam w środku media piszą "nie podoba mu sie jego pozycja"
A nagle teraz Allegri miałby powiedzieć "Mandzur albo śmierc!" ? - w sytuacji gdy przezylismy Conte i jak się okazalo i okazuje ( Buffon, ALEX, Conte) nie ma niczego ważniejszego niż klub.
Ja bym pohamował swoje dramy i czekał na rozwoj wydarzeń.
Bo z dzisiejszych info wynika, że Perin, Bona in ( poza Caldara, Canem i SPiną), zas Claudio, Stura - out.
co je malo prawdopodobne gdy rok w rok rzucalismy bombe - bombe albo na skalę Calcio albo Europy.
A nagle teraz Allegri miałby powiedzieć "Mandzur albo śmierc!" ? - w sytuacji gdy przezylismy Conte i jak się okazalo i okazuje ( Buffon, ALEX, Conte) nie ma niczego ważniejszego niż klub.
Bo z dzisiejszych info wynika, że Perin, Bona in ( poza Caldara, Canem i SPiną), zas Claudio, Stura - out.
co je malo prawdopodobne gdy rok w rok rzucalismy bombe - bombe albo na skalę Calcio albo Europy.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Jakaś bomba/mocne nazwisko na pewno będzie, ponieważ ten zespół potrzebuje topowych wzmocnień. Taki jest styl Marotty - niewiele konkretnego mówi mediom, a później przeprowadza grubszy transfer.Robaku pisze:Kurde ten Mandzur mnie zastanawia.
Główne pytanie jest takie jaki plan na Juventus mają władze klubu? Czy sprowadzamy 2-3 topów i bijemy się na maksa o LM, czy zadowala nas status quo (dominacja we Włoszech), a w LM jakoś to będzie i przy dozie szczęścia może uda się ją w końcu wygrać.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
No właśnie wypadałoby w końcu żeby ten skład był kompletny, bo ciągle czegoś brakuje, jak pomoc była bajeczna to atak średni, jak atak mamy dużo mocniejszy t znowu pomoc jest słaba, w sumie najbardziej kompletny to był chyba skład z sezonu 14/15 ale tam znowu trafili na przemocną Barcę.
Zostaną wszyscy mocni do tego 2 mocne nazwiska na ŚP i konkretny PO wtedy będzie można bardzo realnie musieć o LM a nie atakować z myślą,ze jak się nie uda to nic się nie stało.
Can, Savić/Pogba i Arias wtedy będzie naprawdę skład kompletny.
Zostaną wszyscy mocni do tego 2 mocne nazwiska na ŚP i konkretny PO wtedy będzie można bardzo realnie musieć o LM a nie atakować z myślą,ze jak się nie uda to nic się nie stało.
Can, Savić/Pogba i Arias wtedy będzie naprawdę skład kompletny.