Mercato (Zima 2017)
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Ale do takiego Verrattiego czy Sancheza cała ta dyskusja sie sprowadza.bow pisze:Nie bardzo rozumiem, nie napisałem ani słowa o Verratim.
Topowe kluby oplacaja wiecej "Higuainow", sa w stanie placic Messiemu, Ronaldo czy Neymarowi zawrotne kwoty ale kiedy na rynku pojawia sie gracze jak wymieniona dwojka, na ktorych nam zalezy, to po prostu nas na nich stac.
Dybali byc moze nie uda sie zatrzymac jesli zaoferuja mu nie 8 a 15 milionow ale sprzedajac go ustanowimy nowy rekord i to bedzie swietny interes, wartosc sportowa druzyny nie spadnie.
- pablo1503
- Juventino
Warto też dodać, że w Realu czy Man UTD istnieją kominy płacowe. Większość zarabia relatywnie normalne pieniądze, ale tacy zawodnicy, jak Ronaldo i Bale, a w UTD Pogba, Rooney czy Ibra bardzo podnoszą tę średnią.wtulazel pisze:Tak na szybko Juventus płaci swoim graczem średnio 4 miliony funtów rocznie, dla porównania Bayern 4,2, Real niewiele ponad 5, a najwięcej United 5,7. Czyli by to potwierdzało, że pensje we Włoszech są podawane netto, a wszędzie indziej brutto.
Nikt tutaj nie mówił, że Juve daje takie same pieniądze, co inni. Mowa jest o tym, że płace są na zbliżonym poziomie, bo tak chyba można powiedzieć, skoro różnica w średniej wynosi zaledwie bańkę, co nie?

Wiesz generalnie zgoda, ale przychodzi taki moment, że nie można się pozbywać najlepszych piłkarzy, żeby zastąpić ich innym Topem.Pluto pisze:Ale do takiego Verrattiego czy Sancheza cała ta dyskusja sie sprowadza.bow pisze:Nie bardzo rozumiem, nie napisałem ani słowa o Verratim.
Topowe kluby oplacaja wiecej "Higuainow", sa w stanie placic Messiemu, Ronaldo czy Neymarowi zawrotne kwoty ale kiedy na rynku pojawia sie gracze jak wymieniona dwojka, na ktorych nam zalezy, to po prostu nas na nich stac.
Dybali byc moze nie uda sie zatrzymac jesli zaoferuja mu nie 8 a 15 milionow ale sprzedajac go ustanowimy nowy rekord i to bedzie swietny interes, wartosc sportowa druzyny nie spadnie.
Tak Bayern zatrzymał Ribery'ego, i my też jesteśmy blisko tego momentu.
Jeśli w lecie przyjdzie Verratti, to będziemy musieli mieć zabójcę na poziomie Vidala, żeby bronił Pjanicia i Marco....
#FinoAllaFine
#WeAreOne
#WeAreOne
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Ja myślę kolego że nie zastosowałeś sie do własnej rady której nam udzieliłeś:bow pisze:Oczywiście płace klubow BPL i Bayernu sa podane brutto, a nie netto, co innego mialem na myśli, niż napisałem, nie wiem czemu.
Pięknie Ci z chłopakami pokazaliśmy dlaczego nie masz racji, wiec wypada przeprosić za błąd i udzielać się dalej w dyskusji z zastosowaniem powyzszej rady : )W dodatku Wasza kadra jest dość liczna, więc przeciętnie te zarobki też będą jeszcze niższe.
Nie odbierajcie tego jako atak, po prostu warto wiedzieć, co się pisze i czy przypadkiem nie pisze się głupot. Przykra prawda jest taka, że zarobki na Wyspach to szaleństwo.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Cabrini_idol
- Juventino
Zaś zarobki We Włoszech są podawane NETTO.bow pisze:Oczywiście płace klubow BPL i Bayernu sa podane brutto, a nie netto, co innego mialem na myśli, niż napisałem, nie wiem czemu.
Zresztą sam widzisz, Juve wydaje praktycznie tyle samo na pensje co Bayern.
Co nie zmienia faktu, że kluby jak Real, Barca, MU są w stanie dać Dybali te 7-9 mln euro bez mrugnięcia okiem, my jednak musimy kalkulować , jeszcze

- pablo1503
- Juventino
To o co chodzi? Czego chciałeś dowieść? Napisałeś spory wpis próbujący przekonać nas o 'niskich' płacach Juventusu, a teraz piszesz, że jednak walnąłeś gafę. W dodatku poprzez podane przez Ciebie linki niejako potwierdziłeś naszą tezę.bow pisze:Oczywiście płace klubow BPL i Bayernu sa podane brutto, a nie netto, co innego mialem na myśli, niż napisałem, nie wiem czemu.

- bow
- Juventino
Nie, nie walnalem zadnej gafy. Po prostu w dwóch miejscach napisalem netto, zamiast brutto, ale mialem oczywiście na myśli brutto. Przeciez wlasnie dlatego uzylem zestawienia plac Juventusu, w ktorym autorzy uwzglednili 43% podatek i wyliczyli Wasze wydatki brutto na pensje - żeby móc porównać.
Właśnie do tego się wszystko sprowadza, ze jednemu Higuainowi jestescie w stanie dac wysoka pensje, ale przy kolejnych graczach (Dybala?) juz takiego full komfortu nie macie. Real, Barcelona, Bayern, PSG czy MU ten komfort maja i taka pensje (a nawet wyzsza) moga zaoferowac nie jednemu zawodnikowi, lecz kilku. I wlasnie o tym od poczatku pisze.
Właśnie do tego się wszystko sprowadza, ze jednemu Higuainowi jestescie w stanie dac wysoka pensje, ale przy kolejnych graczach (Dybala?) juz takiego full komfortu nie macie. Real, Barcelona, Bayern, PSG czy MU ten komfort maja i taka pensje (a nawet wyzsza) moga zaoferowac nie jednemu zawodnikowi, lecz kilku. I wlasnie o tym od poczatku pisze.
- Cabrini_idol
- Juventino
A kto powiedział , że nie możemy dac Dybali czy innemu tyle co Higuainowi ? Oczywiście, że możemy, ale prowadzimy troszkę inną politykę. Za kilka lat będziemy samowystarczalną instytucją w przeciwieństwie do innych ,,zamożnych''.bow pisze:Nie, nie walnalem zadnej gafy. Po prostu w dwóch miejscach napisalem netto, zamiast brutto, ale mialem oczywiście na myśli brutto. Przeciez wlasnie dlatego uzylem zestawienia plac Juventusu, w ktorym autorzy uwzglednili 43% podatek i wyliczyli Wasze wydatki brutto na pensje - żeby móc porównać.
Zobacz jeśli płacimy ogólnie tyle samo co Bayern rocznie (róznica jest minimalna) to dlaczego miałoby nas nie stać ?

Powiem inaczej:
Na totalsportek, pensje klubów z Serie A są podawane po odjęciu podatku, a pensje klubów z Premier League, przed jego opłaceniem... :roll:
Tolisso, fajny grajek.
Na totalsportek, pensje klubów z Serie A są podawane po odjęciu podatku, a pensje klubów z Premier League, przed jego opłaceniem... :roll:
Tolisso, fajny grajek.
#FinoAllaFine
#WeAreOne
#WeAreOne
- ozob
- Juventino
£290 tys. brutto tygodniowo daje Ci £15,080 mln brutto rocznie, co w przeliczeniu po kursie 1.18 wyniesie €17,794 mln brutti, a to przy podatku 45% da pensje roczna na poziomie €9,786 mln netto, ale nie wiem czy w tej kwocie zawarte sa juz pieniadze z praw do wizerunku. Jezeli by nie byly to Pogba inkasuje jakies ~€12 mln za rok gry netto (~€23 mln brutto=~£19 mln brutto), ale staloby w opozycji do tego, co mowia internety na temat jego gazy, ktora wynosi brutto €17,794 mln=£15,080 mln. No chyba, ze kasa od United i z praw do wizerunku to dwie oddzielne rzeczy, co byloby zasadne poniewaz przy transferze Igly mowilo sie, ze Gonzalo otrzyma od Juve €7,5 mln netto, ale jego pensja bedzie wzbogacona o prawa do wizerunku, ktore to uksztaltuja jego roczne przychody na poziomie ~€9 mln netto.Cabrini_idol pisze:Pogba inkasuje 290 tys funtów BRUTTO tygodniowe. Rocznie to daje coś między 10,5 mln a 11 mln euro NETTO.
Oczywiście zrzekł się prawe do wizerunku, dzięki czemu dodatkowo ma jakieś 2 mln euro. Ale zrzekanie się wizerunku na rzecz klubu to rzadkość. Tak czy siak pensje ma na poziomie 10,5 mln euro rocznie.
Jednakze w dyskusji o placach pilkarzy lepiej skupic sie na faktach, a te mowia, ze Pogba zarabia £15,080 mln brutto rocznie, a Igla ~€13 mln brutto.
Ostatnio zmieniony 03 stycznia 2017, 23:58 przez ozob, łącznie zmieniany 5 razy.
La fidanzata d'Italia
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Nie no, wcale. Zwłaszcza z tym Stoke mającym takie same płace jak Juve. Grubo się pomyliłeś i teraz odwracasz kota ogonem, żeby wyjść z twarzą. Ale wyjść z twarzą można tylko gdy się przyzna do błędu i przeprosi, a nie kręci i pogrąża dalej. No ale taka specyfika "internetuf", magiczne słowo na P pada rzadko.bow pisze:Nie, nie walnalem zadnej gafy. Po prostu w dwóch miejscach napisalem netto, zamiast brutto, ale mialem oczywiście na myśli brutto. Przeciez wlasnie dlatego uzylem zestawienia plac Juventusu, w ktorym autorzy uwzglednili 43% podatek i wyliczyli Wasze wydatki brutto na pensje - żeby móc porównać.
Co do Dybali, nie masz tak na prawdę pojęcia ( i my w sumie też małe ), czy klub jest mu w stanie dać taką pensję czy też nie. Na dzień dzisiejszy operujemy tylko plotkami z zimowego okresu ogórkowego.
- bow
- Juventino
Niby czemu mam się przyznawać do jakiegoś błędu, skoro żadnego nie popełniłem? Wszystko rozbija się o to, że ja się posługuję listą zarobków graczy Juve jaka dość powszechnie krąży w internecie, a jeden z Was powoluje się na raport jakiejś agencji, wg której zarobki graczy Juve sa duzo wyzsze. Ktore więc Waszym zdaniem zarobki na tej liście
http://www.totalsportek.com/money/juven ... -salaries/
są zaniżone? Bo z niej nijak nie ma prawa wyniknac taka średnia, o jakiej mówicie i tak niewielka różnica do Bayernu. A jednoczesnie te place, jakie tu widze, wydaja mi się byc w miarę zbiezne z tym, co zdarzalo mi sie na ten temat czytac np. przy okazji transferow tych zawodnikow do Juve.
Jak mi to sensownie wyjasnicie, to jak najbardziej bede mogl przyznac, ze fatalnie sie pomyliłem i przeprosic.
http://www.totalsportek.com/money/juven ... -salaries/
są zaniżone? Bo z niej nijak nie ma prawa wyniknac taka średnia, o jakiej mówicie i tak niewielka różnica do Bayernu. A jednoczesnie te place, jakie tu widze, wydaja mi się byc w miarę zbiezne z tym, co zdarzalo mi sie na ten temat czytac np. przy okazji transferow tych zawodnikow do Juve.
Jak mi to sensownie wyjasnicie, to jak najbardziej bede mogl przyznac, ze fatalnie sie pomyliłem i przeprosic.
- Cabrini_idol
- Juventino
Stary, kolega podał Ci dużo bardziej rzetelne źródła. CO tu więcej gadać ?
A jak nie wierzysz to żyj dalej w świadomości, że we Włoszech płaca jałmużnę.
A jak nie wierzysz to żyj dalej w świadomości, że we Włoszech płaca jałmużnę.

- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
A przepraszam a co to za źródło ten cały portal TotalSportek i jaka jest jego rzetelność? Już nie wspominając o tym, że to temat o transferach a nie finansach. Jak sobie chce kolega dalej rozmawiać o tym ile Juve wydaje i czy może dać Dybali kontrakt na poziomie Igły czy nie to tutaj -> http://www.forum.juvepoland.com/viewtop ... &start=225
O naszym zimowym mercato raczej cisza. Jak nikt nie odejdzie to pewnie już nikt oprócz Rincona nie wpadnie.
O naszym zimowym mercato raczej cisza. Jak nikt nie odejdzie to pewnie już nikt oprócz Rincona nie wpadnie.