Liga Mistrzów 2016/17
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Bayern narzeka, że przez takie błędy sędziów futbol traci sens. W zeszłym roku błędów sędziowskich w meczu z nami nie widzieli a jeżeli już to okazywało się, że sędziowie są tylko ludźmi i mają prawo się pomylić :lol:

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
rammstein pisze:ja nie wiem co się dzieje, ile tych błedów w Lidze Mistrzów, jakaś tragedia, zresztą to nie jedyny duży błąd w tym meczu
tak jest od lat, przechodzą ci co mają przejść, wylosowani są ci co mają być wylosowani, wygrywa ten co ma wygrać, dopóki nie będzie powtórek szkoda praktycznie grać bo i tak wygrywa UEFA i jej oglądalność a nie piłka, niech się ciesząGrzegorz Jaskólski pisze:Przeraża mnie sędziowanie w tej edycji Ligi Pryszczów. Praktycznie cała faza pucharowa obfituje w fatalne pomyłki, które wypaczają wyniki spotkań. Karne, kartki, spalone... Masakra.
też się dziwie... pisałem już po pierwszym meczu, że Real wygrał go na luzie, spacerując, i wczoraj było podobnie, nie zagrali nic wielkiego a i tak mieli więcej sytuacji niż Bayern, do tego Bayern grałby w 1/2 bez Vidala, który robi u nich gigantyczną robotę, większą niż Lewandowski, którego niby tak brakowało w pierwszym meczu, przeszedł lepszy, może nawet dużo lepszy więc nie ma się z czego cieszyć jeśli ktoś liczył na słabszego rywala (wygrał to za dużo powiedziane bo masakryczni zostali przepchnięci przez sędziów)rammstein pisze:24:5 w celnych strzałach:D
i Wy dalej wolicie Real niż Bayern:?:)
był i to całkiem spory, ale tak jak widać na screenach i o co pytał rammstein - gdzie był sędzia... kompletnie zaspał i w żadnym wypadku nie tłumaczy go, że Marcelo biegł bo on po to tam jest, żeby być na to przygotowanym, obaj liniowi fatalne zawody, główny też dał ciała z kartką dla Vidala i brakiem wcześniejszej drugiej żółtej dla Chilijczyka oraz Casemirojuvemaroko pisze:Pytanie dla znawcow czy bylo spalonym przy 3 gola Ronaldo.
Włosi narzekają na sędziowanie ale trzeba zauważyć, że aż trzech Włoskich sędziów sędziowało dotychczasowe 6 meczów 1/4 LM i to były najlepiej poprowadzone zawody - wczoraj Kassai odwalił kaszanę, Eriksson z doskonałej widoczności dyktuje karnego dla AM w pierwszym meczu wypaczając praktycznie cały dwumecz a Marciniak nie gwiżdże karnego dla Barcelony by za chwilę nie uznać nam prawidłowej bramki, widać gołym okiem, że inni mają jeszcze gorzej tyle, że po prostu się na to godzą i nie lamentują, inny charakter (gorszy, żeby była jasność)
byli w jednej linii, może jakaś stopa wystawała w jedną czy drugą stronę ale nie widziałem idealnej powtórki, nawet jeśli był to z serii tych na prawdę ciężkich do ocenyjoy pisze:Nie żebym był jakimś tam adwokatem Realu, ale zastanawia mnie czy przy drugim golu Bawarczyków nie było spalonego?
AM na dużym farcie ale znów melduje się w 1/2, ciekawi mnie jaka jest rzeczywista ich wartość w tym sezonie bo póki co nie miał ich kto zweryfikować, wczoraj w 2 połowie wyglądało jakby angielska kopanina miała wracać do łask ale zwyczajnie zabrakło im szczęścia i ciut umiejętności by powieźć Hiszpanów te 3-1 ale przypomniał mi się mecz z Liverpoolem gdzie oni latali jak po polu ryżowym a my wyglądaliśmy jak dzieci we mgle
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Aleexxx
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Dzisiaj znalazlem cos takiego:
Chyba jednak faul byl. Tak czy inaczej Vidal powinien wyleciec wczesniej, to samo Casemiro.
Spalone realu byly dwa i to jeden oczywisty.
A bayernu chyba nie bylo
https://pbs.twimg.com/media/C9uiZVZXUAQCOlE.jpg
(tutaj wziete ze strony realu, nie wiem czy to dokladnie moment podania, wydaje mi sie, ze troszeczke za wczesnie, bo pilka juz jakby odstaje od innych pikseli)
Komentarz Vidala:
Komentarz Pique:
Komentarz Ramosa
Zawodnicy Bayernu tuz po meczu:
Co by nie mowic troche nam ramos tym komentarzem pomogl.
Chyba jednak faul byl. Tak czy inaczej Vidal powinien wyleciec wczesniej, to samo Casemiro.
Spalone realu byly dwa i to jeden oczywisty.
A bayernu chyba nie bylo
https://pbs.twimg.com/media/C9uiZVZXUAQCOlE.jpg
(tutaj wziete ze strony realu, nie wiem czy to dokladnie moment podania, wydaje mi sie, ze troszeczke za wczesnie, bo pilka juz jakby odstaje od innych pikseli)
Komentarz Vidala:
Kod: Zaznacz cały
– To bardzo bolesne, że kradną ci mecz w taki sposób: dwie bramki ze spalonego, a ja zostałem niesprawiedliwie wyrzucony z boiska. Taka kradzież nie może dziać się w Lidze Mistrzów. W meczu mieliśmy 1:2, spanikowali i arbiter rozpoczął swój show. Bardzo było to widać, obrzydliwie wyraźnie. U nas było tak samo, tyle że z jednym mniej. I zaczęliśmy już trochę wątpić. Szatnia jest bardzo smutna, bardzo wściekła. W tak napiętym meczu rezultat nie może zależeć od sędziego. To on sprawił, że jesteśmy poza rozgrywkami. Wszyscy to widzieli, nie tylko Piqué. Kiedy obrzucają cię błotem w ten sposób, jest trudno.
https://twitter.com/3gerardpique/status/854438221564063747
– Powiedziano mi o twicie Piqué. Nic nowego, to nas nie zaskakuje. Niech trochę przewinie i puści mecz z PSG, wtedy te jego 3 kropki to będzie za mało. Zobaczymy, co oni zrobią jutro, także sędziowie. My musieliśmy zdać swój egzamin i zrobiliśmy ważny krok, który przybliża nas do celu. Barcelona z Juventusem? Bez znaczenia. Ostatnio komentowanie potencjalnej remontady nie poszło mi dobrze, więc niech awansuje lepszy. Juve to doświadczony rywal, szczególnie w obronie. Tych, którzy kochają futbol, czeka emocjonujące spotkanie.
Robert Lewandowski, Arturo Vidal i Thiago Alcântara byli głównymi bohaterami wydarzeń tuż po zakończeniu meczu Realu Madryt z Bayernem Monachium. Trójka zawodników Bayernu miała wparować do szatni sędziów i za pomocą niecenzuralnych słów wyrazić swoje zniesmaczenie ich postawą.
Piłkarze mieli zgłaszać największe pretensje o błędy arbitra bocznego przy dwóch trafieniach Cristiano Ronaldo ze spalonego czy brak drugiej żółtej kartki dla Casemiro. Niektóre źródła mówią nawet o tym, że Lewandowskiego, Vidala i Thiago odciągać musiała policja, która wyprosiła zawodników z szatni.
- Cabrini_idol
- Juventino
:rotfl:
Wiadomo, że jak spotykają się Bayern z Realem czy Barca, czy Real z Barcą czy Barca z Bayernem to będą po meczu żale, obwinianie itd. No bo każda z tych drużyn od 5-6 lat ma monopol na 1/2 LM lub na jej wygrywanie. Ale ten czas dobiega końca, widać to po Barcelonie i Bayernie.
Paradoksalnie Vidal w 2 meczach zawiódł w decydujących momentach ale i tak był najlepszy obok Alcantary na boisku w drużynie Bayernu, wczoraj i tydzień temu. Wracaj Arturo do domu, do Turynu.
Kiedyś myślałem, że to Real pompuje media ale z czasem zrozumiałem, że to otoczenie i piłkarze Barcy nakręcają ten spektakl. No ale co się dziwić to Katalończycy, strasznie zadufane społeczeństwo.
Tak jak mówi maly, UEFa to przede wszystkim biznes, a w tym nie ma miejsca na kompromisy.
Wiadomo, że jak spotykają się Bayern z Realem czy Barca, czy Real z Barcą czy Barca z Bayernem to będą po meczu żale, obwinianie itd. No bo każda z tych drużyn od 5-6 lat ma monopol na 1/2 LM lub na jej wygrywanie. Ale ten czas dobiega końca, widać to po Barcelonie i Bayernie.
Paradoksalnie Vidal w 2 meczach zawiódł w decydujących momentach ale i tak był najlepszy obok Alcantary na boisku w drużynie Bayernu, wczoraj i tydzień temu. Wracaj Arturo do domu, do Turynu.
Kiedyś myślałem, że to Real pompuje media ale z czasem zrozumiałem, że to otoczenie i piłkarze Barcy nakręcają ten spektakl. No ale co się dziwić to Katalończycy, strasznie zadufane społeczeństwo.
Tak jak mówi maly, UEFa to przede wszystkim biznes, a w tym nie ma miejsca na kompromisy.

- rammstein
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
dlatego mimo wszystko liczę na półfinały
Juve - Monaco
Real - Atletico
Nie chcę w przypadku naszego niepowodzenia ewentualnego finału madryckiego, a z drugiej strony finał Juve - Real byłby ciekawszy niż np z Monaco, no i szansa, na zamknięcie drogi Realowi na bycie pierwszą drużyną która obroni trofeum;)
Juve - Monaco
Real - Atletico
Nie chcę w przypadku naszego niepowodzenia ewentualnego finału madryckiego, a z drugiej strony finał Juve - Real byłby ciekawszy niż np z Monaco, no i szansa, na zamknięcie drogi Realowi na bycie pierwszą drużyną która obroni trofeum;)
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Czyli już wszystko jest ustalone, że Juve i Real awansują? Atletico (mimo, że 2 tygodnie temu na Bernabeu było 1-1) w zasadzie może się już pakować? Monaco/Borussia to już w ogóle najlepiej jakby oddali 1/2 walkowerem.rammstein pisze:Nie chcę w przypadku naszego niepowodzenia ewentualnego finału madryckiego, a z drugiej strony finał Juve - Real byłby ciekawszy niż np z Monaco, no i szansa, na zamknięcie drogi Realowi na bycie pierwszą drużyną która obroni trofeum;)
Wiem, że to gdybanie i takie ewentualne wyliczanie co by było gdyby. Nie mniej razi mnie takie podejście. W pamiętnym półfinale ilu ludzi obstawiało, że Lewandowski rozgromi Real?
- Vendetta1905
- Chelsea Tifoso
To niesamowite jakie szczęście ma Real w tym sezonie Bayern wczoraj moim zdaniem był zdecydowanie lepszy i słusznie cisną sędziego 2 bramki C.Ronaldo ewidentny spalony z czego bodajże ta na 3-2 nie dość że spalony to jeszcze ręka zagrał.
Jednak czerwona karta dla Vidala nie słuszna i to zepsuło nam mecz.
Moim zdaniem najsprawiedliwsze pary to
Real-Juventus
Monaco-Atletico
Nie chciałbym derbów Madrytu bo Real umie z nimi grać i znowu jakimś cudem pójdą do finału oni już powinni skończyć przygodę na Napoli.
Jednak czerwona karta dla Vidala nie słuszna i to zepsuło nam mecz.
Moim zdaniem najsprawiedliwsze pary to
Real-Juventus
Monaco-Atletico
Nie chciałbym derbów Madrytu bo Real umie z nimi grać i znowu jakimś cudem pójdą do finału oni już powinni skończyć przygodę na Napoli.
- Loczeno
- Madridista
Jak wiele ocena sytuacji zależy od perspektywyWojtek pisze:Real przepchnięty przez sędziego, ale tak szczerze to Bayernowi zwróciło się to co z nami sędzia im pomógł. Nie żal mi ich.

Sędzia wczoraj beznadziejne zawody, ale przykładowo spalonego po asyście Marcelo chyba nikt by nie wyłapał bo akcje były toczone zbyt szybko i sędzia zwyczajnie nie nadążył. Jednak ta na 2-2 -> skandal.
Ogólnie jak oceniacie sytuacje z Vidalem i czerwoną? Kontakt jest na pewno, ale czy na żółtą? W sumie od 5 minuty Vidal latał z żółtą i nie widać było aby mu w głowie jakaś lampka zaświeciła. Na forum Realu oceniana wiadomo jak, na forum Bayernu+Barcy niczego nowego też się nie dowiem i jakoś tak to forum wydaje mi się być najobiektywniejsze do takiej oceny dlatego pytam. Ogólnie nerwy swoją drogą, ale na forum Bayernu pisanie tematu meczu małymi literami "real madryt" to jest IMO wyższy poziom abstrakcji.
Bayern nie wykorzystał swojej jednej szansy czyli tego karnego (którego w sumie nie powinno być) w Monachium, a Cris akcje po spalonym wykorzystał i tak bym to podsumował.
Nie wiem też czy mogę to obiektywnie ocenić, ale patrząc na liczbę setek w dwumeczu czy nawet liczbę strzałów przewaga Realu była ogromna.
- Lucas87
- Juventino
Dziś płaczemy nad Bayernem, jakbyśmy zapomnieli, jaki nam zrobili wałek rok temu...Te trzy pseudokluby i mafia sędziowsko-bukmacherska są siebie warte...Trzeba się martwić, o dzisiejszy wieczór.
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
takie kluby jak Real, Barca czy Bayern powinny zniknąć z piłkarskiej mapy świata dopóki dopóty nie wprowadzą powtórek. W przeciwnym razie te trzy kluby będą dzielić się zwycięstwami LM.
Poza tym kibice tych drużyn nie mają żadnego szacunku dla innych drużyn, maja klapki na oczach i są przekonani, że to im należy się zwycięstwo. Real, Barca, Bayern nie może ? Nie martwcie się - sędzia pomoże
Poza tym kibice tych drużyn nie mają żadnego szacunku dla innych drużyn, maja klapki na oczach i są przekonani, że to im należy się zwycięstwo. Real, Barca, Bayern nie może ? Nie martwcie się - sędzia pomoże

- Kruczenzo
- Juventino
To chyba nie widziales Monaco Borussia, tam tez byl popis sedziego, a sedziowal ktorys Wloch, bodajze OrsatoMaly pisze: Włosi narzekają na sędziowanie ale trzeba zauważyć, że aż trzech Włoskich sędziów sędziowało dotychczasowe 6 meczów 1/4 LM i to były najlepiej poprowadzone zawody - wczoraj Kassai odwalił kaszanę, Eriksson z doskonałej widoczności dyktuje karnego dla AM w pierwszym meczu wypaczając praktycznie cały dwumecz a Marciniak nie gwiżdże karnego dla Barcelony by za chwilę nie uznać nam prawidłowej bramki, widać gołym okiem, że inni mają jeszcze gorzej tyle, że po prostu się na to godzą i nie lamentują, inny charakter (gorszy, żeby była jasność)
- Vendetta1905
- Chelsea Tifoso
Ja to nie rozumiem czego tak wiecznie przepychają Hiszpańskie kluby dalej
Żenujące to jest.
Tu już nie muszę wspominać Chelsea-Barcelona 2009 to i popisy Ovrebo gdzie nie podyktował dla Chelsea 4 karnych.
Jak na razie dalej twierdzę że ten mecz to największy wał w Lidze Mistrzów w XXI wieku.
Tutaj to miałem zawał tą rękę to nawet stępień z 13 posterunku bez okularów by zauważył !
Ocencie sobie sami.
Zeby dzisiaj UEFAlony też nie przepchnęli bo może chcą El Classico o finał żeby podnieść oglądalność.
Żenujące to jest.
Tu już nie muszę wspominać Chelsea-Barcelona 2009 to i popisy Ovrebo gdzie nie podyktował dla Chelsea 4 karnych.
Jak na razie dalej twierdzę że ten mecz to największy wał w Lidze Mistrzów w XXI wieku.
Tutaj to miałem zawał tą rękę to nawet stępień z 13 posterunku bez okularów by zauważył !
Ocencie sobie sami.
Zeby dzisiaj UEFAlony też nie przepchnęli bo może chcą El Classico o finał żeby podnieść oglądalność.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
ktoś tu wrzucał link, że rzeczywiście przed zagraniem piłki trafił w nogę rywala więc faul, kartka wtedy z automatu przy takiej sytuacji, natomiast tego kontaktu nie dało się zobaczyć więc sędzia miał tu po prostu mega szczęście bo kompletnie nie zauważył, że Vidal trafił w piłkęLoczeno pisze:Ogólnie jak oceniacie sytuacje z Vidalem i czerwoną?
@Kruczenzo: rzeczywiście, całkowicie zapomniałem to tym spalonym przy 1-0
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Tego ostatniego bym nie gwizdnął.Vendetta1905 pisze:Ja to nie rozumiem czego tak wiecznie przepychają Hiszpańskie kluby dalej
Żenujące to jest.
Ocencie sobie sami.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Oby już wszystkie błędy sędziowskie popełniono wczoraj:) 2 spalone na 100%, brak wcześniejszych czerwonych dla Vidala i Casemiro.
Z tych drużyn,które pozostały w LM zdecydowanie Juve ma najlepszego bramkarza bo próżno szukać poza Buffonem innego w top 5 na tę chwilę.
Tfu zapomniałem o Oblaku, którego do top 5 bym zaliczył:)
Chodziło m o to,że Neuer nie miał żadnej na takim poziomie. Same strzały,których bramkarz na takim poziomie nie ma prawa wpuszczać.Robaku pisze:spotkan Bayernu nie widzialem, ale co Gigi obronil gigantycznego oprocz sytuacji z 37 czy 38 mintuy gdy bodajze tam iniesta wchodził?
Jedna sytuacja na 90 minut, reszta obroniona tak jak byc powinna bez szalenstw.
Z tych drużyn,które pozostały w LM zdecydowanie Juve ma najlepszego bramkarza bo próżno szukać poza Buffonem innego w top 5 na tę chwilę.
Tfu zapomniałem o Oblaku, którego do top 5 bym zaliczył:)