Wszystko o Squadra Azzurra
- Il Fenomeno
- Juventino
Przejrzełm listę. Cieszy mnie obecność Cassano, gracz z jego umiejętnościami może się przydać, oby jechał do Brazylii.
Dziwi mnie brak Jorginho. Na wczesniejszy przegląd też nie jechał, aż zacząłem szukać informacji, czy nie odwidziała mu się gra dla SA. Ostatni wywiad w którym wspomina, że marzy o reprezentacji Włoch jest z 4 kwietnia, więc nie wiem czemu nie jedzie na testy. Z drugiej strony Romulo. Szczerze powiedziawszy nie wiedziałem, że ma włoskie obywatelstwo i chce grać dla Italii.
Dziwi mnie brak Jorginho. Na wczesniejszy przegląd też nie jechał, aż zacząłem szukać informacji, czy nie odwidziała mu się gra dla SA. Ostatni wywiad w którym wspomina, że marzy o reprezentacji Włoch jest z 4 kwietnia, więc nie wiem czemu nie jedzie na testy. Z drugiej strony Romulo. Szczerze powiedziawszy nie wiedziałem, że ma włoskie obywatelstwo i chce grać dla Italii.
Myślę, że Scuffet może pojechać na Mundial. Pewniakami są Buffon z Sirigu, trzecim bramkarzem pewnie będzie młody gracz, by poczuł atmosferę takiego turnieju. W tym momencie jest dwóch głównych kandydatów - Perin i Scuffet. Jest oczywiście jeszcze Bardi, ale nie sądze.Lucas87 pisze:Jednak dał jeszcze resztki nadziei Berardiemu czy Scuffetowi.
Sprawa się już chyba wyjaśniła, ale nie buldocz się. On reprezentacji dał bardzo wiele, wygrał MŚ, powinien wygrać EURO, sam wypracował Włochom dwie setki w finale. Do Niemiec pojechał prosto ze szpitala po groźnej kontuzji. Z reprezentacją wygrał najważniejsze trofeum w piłce z Romą praktycznie nic, uznał, że teraz czas poświęcić się ukochanemu klubowi. Totti też nie prosi się o zabranie go do Brazylii, po prostu cały poprzedni sezon był w gazie i nie wyglądał na swoje lata, dodatkowo ten do kontuzji grał równie dobrze, dziennikarze sami jego i Prandellego zaczeli maltretować, uznał, że jak jeżeli będzie cały czas w takiej formie fizycznej i sportowej jak wówczas to czemu nie.filippo pisze:PS. Tyle czasu kładł lache na reprezentacje, a teraz by chciał zagrać, no wzruszające. Gość ma tupet

- Don Paolo
- Juventino
Reprezentacja Włoch do lat 20 niszczy na wyjeździe swoich rówieśników z Niemiec:
Italia kończyła mecz w dziesiątkę.
Mecz można było oglądać w Eurosporcie. Gdybym wiedział wcześniej to bym uprzedził
Kod: Zaznacz cały
http://www.youtube.com/watch?v=MkowVm941Lg
http://www.youtube.com/watch?v=Xzok7jaqx50
http://www.youtube.com/watch?v=YTIT4ufICK8
Mecz można było oglądać w Eurosporcie. Gdybym wiedział wcześniej to bym uprzedził

- Il Fenomeno
- Juventino
To ta sama reprezentacja, która przegrała z Polską 0-1, a po meczu pojawiły się m.in. takie płacze (na tym forum oczywiście):
Jak już mówiłem włoska U20, to reprezentacja składająca się z zawodników, którzy nie mają szans na U21 - ktoś Primavery, ktoś z ławki rezerowowych. Szkoda czasu na śledzenie wyników.Molek big fun juve pisze:A najgorsze jest to, że młodzieży wybitnie utalentowanej nie widać. Najlepszym przykładem jest dzisiejszy wpiernicz U-20 od Polaków.

- Don Paolo
- Juventino
>>>Molek big fun juve<<< zapewne wyrażając taką opinię sugerował się tylko wynikiem.Il Fenomeno pisze:To ta sama reprezentacja, która przegrała z Polską 0-1, a po meczu pojawiły się m.in. takie płacze (na tym forum oczywiście):Molek big fun juve pisze:A najgorsze jest to, że młodzieży wybitnie utalentowanej nie widać. Najlepszym przykładem jest dzisiejszy wpiernicz U-20 od Polaków.
Ja tamten mecz oglądałem na Rai Sport i to była absolutna dominacja Włochów. Stworzyli naprawdę mnóstwo sytuacji. Futbol zna wiele takich przykładów kiedy jedna z drużyn naciera, atakuje, przewyższa rywala pod wieloma względami, a mimo to schodzi z placu gry pokonana. Tym charakteryzuje się też futbol młodzieżowy, takie już jego uroki. Taki właśnie był ten mecz.
Dość powiedzieć, że Włosi nie wykorzystali wówczas dwóch jedenastek!
Ta porażka była więc bardziej wypadkiem przy pracy niż odzwierciedleniem realnej siły tego rocznika. Prawdopodobnie więc na dziesięć takich konfrontacji Włosi wygraliby ze siedem, dwa razy by zremisowali i raz przegrali.
Też wydaje mi się, że za bardzo deprecjonujemy Polaków i nie bierzemy poprawki, na to że to tylko turniej towarzyski, na dodatek dla młodzieży.
Prawda. Komentator Eurosportu też o tym coś wspominał analizując potencjał kadrowy Włoch i Niemiec. Wniosek był taki, że gospodarze wczorajszej konfrontacji byli faworytami, nie tylko dlatego, że ostatecznie triumfowali w całym turnieju Czterech Narodów. W reprezentacji naszych zachodnich sąsiadów było kilku graczy z doświadczeniem z 1.Bundesligi oraz prawie wszyscy z klubów 2.Bundesligi (tych topowych jak chociażby 1.FC Koln), a w składzie Włochów najlepsi z co najwyżej Serie B, w której większość i tak gra ogony. Reszta to goście z niższych lig i tej nieszczęsnej Primavery. Rodzynek z Serie A - Benassi, cały mecz przesiedział na ławce.Il Fenomeno pisze:Jak już mówiłem włoska U20, to reprezentacja składająca się z zawodników, którzy nie mają szans na U21 - ktoś Primavery, ktoś z ławki rezerowowych. Szkoda czasu na śledzenie wyników.
Jeśli zaś chodzi o akcenty związane z Juventusem to wczoraj na murawie mogliśmy oglądać Andreę Schiavone.
Jakby ktoś nie wiedział to selekcjonerem tego rocznika jest nasz ex-giocatore Giuliano Giannichedda

- Il Fenomeno
- Juventino

Trzydziestka Prandellego z której wybierze ostateczną kadrę na Mundial. Ma na to czas do 2 czerwca i wtedy właśnie na pewno poznamy 23 szczęśliwców którzy polecą do Brazylii.
Trzydziestka bez większych niespodzianek, jedyne co to myślałem, że Prandelli weźmie Buffona i Sirigu, a trzeciego wybierze z dwójki młodych: Perin - Scuffet. Tak już wiadomo, że Mirante zostanie odstrzelony, a na Mundial leci Perin. Cieszy brak Osvaldo. Zobaczymy kogo jeszcze odstrzeli. Kadra mocna, ciekawe kto będzie biegał w pomocy przy Pirlo i De Rossim. Thiago Mottę wielu kibiców PSG nazywa najlepszym graczem sezonu.

- SKAr7
- Juventino
Ciekawe kogo Prandel odpali. Ja bym wyrzucił Mirante, Criscito, Destro Gilardino i Montolivo (ale ten ostatni, jako ulubieniec kołcza pewnie pojedzie), ale kogo tu jeszcze...
.
Fajnie, że są takie nazwiska jak Romulo, Paletta, Parolo i Immobile, bo pokazują, że selekcjoner ogląda ligę, zamiast tylko stawiać na wypróbowane nazwiska i mam nadzieję, że żaden z nich nie odpadnie. Jak dla mnie każdy z tej czwórki mógłby nawet spokojnie wybiec w pierwszym składzie, z Romulo (nawet nie wiedziałem, że ma włoski paszport :shock: ) na czele.

Fajnie, że są takie nazwiska jak Romulo, Paletta, Parolo i Immobile, bo pokazują, że selekcjoner ogląda ligę, zamiast tylko stawiać na wypróbowane nazwiska i mam nadzieję, że żaden z nich nie odpadnie. Jak dla mnie każdy z tej czwórki mógłby nawet spokojnie wybiec w pierwszym składzie, z Romulo (nawet nie wiedziałem, że ma włoski paszport :shock: ) na czele.
- filippo
- Juventino
Jak odpali Verrattiego to się załamie.
Cassano i Rossi powinni jechać...Cassano miał niezły sezon, potrafi pokazać magię, a Rossi według mnie jest w stanie odbudować formę fizyczną przez miesiąc. Pamiętajmy, że to momentu kontuzji miał fenomenalną skuteczność
Cassano i Rossi powinni jechać...Cassano miał niezły sezon, potrafi pokazać magię, a Rossi według mnie jest w stanie odbudować formę fizyczną przez miesiąc. Pamiętajmy, że to momentu kontuzji miał fenomenalną skuteczność
forumowy ujadacz
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Lucas87@
A czemu nie? Dlatego,że są z Parmy?
Obaj grają najlepsze sezony w karierze, Parolo 8 bramek, 7 asyst, w tej chwili gra lepiej niż taki Montolivo. Mnie poza brakiem Gacka i Rossiego a obecnością Immobille reszta nie dziwi.
A czemu nie? Dlatego,że są z Parmy?
Obaj grają najlepsze sezony w karierze, Parolo 8 bramek, 7 asyst, w tej chwili gra lepiej niż taki Montolivo. Mnie poza brakiem Gacka i Rossiego a obecnością Immobille reszta nie dziwi.
- Lucas87
- Juventino
Bo to są Mistrzostwa Świata. Każdego kto rozgrywa najlepszy sezon w jakiejś Catanii czy Chievo również należy brać pod uwagę? Ale mniejsza z tym. Jest trio z Juventusu plus Żaba z Interu. Jaka jest zatem szansa, iż Paletta powącha murawę? No chyba, że dojdzie (odpukać) do nieszczęśliwej sytuacji z kontuzjami i kartkami, albo po prostu pojedzie sobie na MŚ, w charakterze zaliczenia przygody swojego życia. Młodzieniaszkiem już nie jest, więc nie wiadomo, czy będzie inna szansa na reprezentacyjny wyjazd rangi mistrzowskiej.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Lucas87@
On jest w takiej chwili w lepszej formie niż taki Montolivo, a Paletta już pokazał się z bardzo dobrej strony w reprezentacji.
Nie masz bladego pojęcia o grze tych graczy, ale,ze są z Parmy i nie grali nigdy w wielkim klubie to od razu Prandelli ma ich skreślać?
Paletta na chwilę obecną jest lepszy do Rano.
Także Paletta>Rano i Parolo>Montolivo.
On jest w takiej chwili w lepszej formie niż taki Montolivo, a Paletta już pokazał się z bardzo dobrej strony w reprezentacji.
Nie masz bladego pojęcia o grze tych graczy, ale,ze są z Parmy i nie grali nigdy w wielkim klubie to od razu Prandelli ma ich skreślać?
Paletta na chwilę obecną jest lepszy do Rano.
Także Paletta>Rano i Parolo>Montolivo.
- Il Fenomeno
- Juventino
Po kontuzji też wszedł w dwóch meczach ligowych na drugie połowy i w pierwszym strzelił bramkę, a w drugim (podobno, tak czytałem) po jego świetnej akcji padł gola dla Violi.filippo pisze:Pamiętajmy, że to momentu kontuzji miał fenomenalną skuteczność
Nie ma obaw, Rossi - jak się znowu nie połamie (odpukać) to na pewno pojedzie - analogicznie do Cassano na EURO.
Poza brakiem jakiego Rossiego? Gacka Ci szkoda? Serio?AdiJuve pisze:Mnie poza brakiem Gacka i Rossiego a obecnością Immobille reszta nie dziwi.
Po pierwsze polecam oglądać ligę, to później byś się głupio nie pytał. Po drugie, masz całkowitą rację, jako czwartego stopera lepiej wziąć np. niepewnego Ogbonnę, który za wiele w tym sezonie nie pograł, tylko dlatego, że jest z Juventusu, zamiast wyróżniającego się ligowca Palettę, który zdał na piątkę już swój reprezentacyjny egzamin z Hiszpanią, bo jest z jedynie walczącej o LE, Parmy. Podobnie, jak lepiej wziąć Padoina bo jest z Juventusu, niż mającego bardzo dobry sezon Parolo. I również jak Ty nie widzę różnicy pomiędzy Parmą, a Chievo z Catanią. Co więcej, Immbolie również bym nie brał, bo to MŚ i gościa, który rozgrywa najlepszy sezon w Torino nie powinno się brać pod uwagę, przecież jest Osvaldo. Podobnie Lippi do Niemiec nie powinien brać np. Barzagliego z Zaccardo.Lucas87 pisze:Bo to są Mistrzostwa Świata. Każdego kto rozgrywa najlepszy sezon w jakiejś Catanii czy Chievo również należy brać pod uwagę? Ale mniejsza z tym. Jest trio z Juventusu plus Żaba z Interu. Jaka jest zatem szansa, iż Paletta powącha murawę?
No i kolejna sprawa, nie ma trio z Juventusu + Ranocchia, bo Prandelli wybierze czwartego stopera właśnie z dwójki Paletta - Ranocchia i patrząc jak w tym sezonie grali oby 2 zawodnicy, bardziej skłaniałbym się przy tym, że do Brazylii poleci argentyński Włoch.

- Arbuzini
- Juventino
Chyba nie doczytał, bo taki w róg wciśniętyIl Fenomeno pisze:Poza brakiem jakiego Rossiego? Gacka Ci szkoda? Serio?AdiJuve pisze:Mnie poza brakiem Gacka i Rossiego a obecnością Immobille reszta nie dziwi.

- pan Zambrotta
- Juventino
osobiście bym odstrzelił Mirante, Romulo, Ranocchię, Parolo, Gilardino, Insigne i kogoś z trójki Destro/Cerci/Cassano (tutaj najcięższy wybór).
Ogólnie tradycyjna bryndza na bokach obrony, szkoda kontuzji Balzy. Kadra na pewno najsilniejsza, Cesare jest inteligentnym facetem i potrafi docenić różne style i formacje i powoływać facetów nie patrząc na klub, tylko na formę, jaką prezentuje.
Propsy za brak powołania Toniego,Tottiego, Gacka, Ogbonny i Diamantiego.
Ogólnie tradycyjna bryndza na bokach obrony, szkoda kontuzji Balzy. Kadra na pewno najsilniejsza, Cesare jest inteligentnym facetem i potrafi docenić różne style i formacje i powoływać facetów nie patrząc na klub, tylko na formę, jaką prezentuje.
Propsy za brak powołania Toniego,Tottiego, Gacka, Ogbonny i Diamantiego.