Mercato (2012-2014)
- bramek
- Juventino
musiałem przegapić tego newsa. Sry
Rossi i Torres. Najgorsze było by to że oba transfery to ryzyko. Jednak czy głupotą było by ściąganie ich obydwu na raz
Mirko-Torres-Giuseppe (Matri,Giach,Pepe)
Jest kim rotować. Szczerze nie wyobrażam sobie Torresa nigdzie indziej niż na szpicy.
Więc było by Torres(Matri) i 4 rotaczy na skrzydła jak dla mnie byłby to bardzo duży krok w kierunku powrotu na szczyt.
Rossi i Torres. Najgorsze było by to że oba transfery to ryzyko. Jednak czy głupotą było by ściąganie ich obydwu na raz

Mirko-Torres-Giuseppe (Matri,Giach,Pepe)

Więc było by Torres(Matri) i 4 rotaczy na skrzydła jak dla mnie byłby to bardzo duży krok w kierunku powrotu na szczyt.
- Tharp
prosze cie. Del Piero przed kontuzja byl piorunsko szybki, nie do zatrzymania, cos jak messi w barcy. Po kontuzji strasznie spokornial, ale stracil swoje magiczne przyspieszenie, i zapomnial o sztuczkach technicznych opartych na szybkiej pracy nog - zastepujac je sprytem i cwaniactwem. Owszem, dalej to byl wysoki poziom, ale tamta cholerna kontuzja obnizyla potencjal Del Piero o przynajmniej jedna klase.ewerthon pisze:Ja też bym wolał Rossiego zamiast Torresa. Giuseppe jeszcze może osiągnąć poziom hiszpana, w ostatnich latach przecież rozwinął się niesamowicie. A kontuzja wcale tego nie przekreśla. Del Piero też doznał kontuzji w wieku 24 lat, ale umiał jeszcze wrócić do wysokiego poziomu.
O, lol. To w jakiej sytuacji musialby Marotta sciagnac grajka, zeby sir nynek laskawie zaakceptowal transfer na korzysc Marotty? Przebicie ofert man-city czy innego realu madryt za jakies super-glosne nazwisko? Za Vidala zaplacil nieco ponad 10 mln euro, mimo ze Arturo jest wart PRZYNAJMNIEJ dwa razy tyle. Lichtsteiner byl pewniakiem w lazio, ktore generalnie nie lubi sprzedawac swoich graczy, ale jednak kupilismy swietnego gracza, obecnie TOP3 prawej strony w lidze (na poczatku sezonu byl numerem jeden). Quagliarella to umiejetne wykorzystanie sytuacji w napoli, ktorego kibice - notabene - znosili odejscie Fabio mniej wiecej tak jak my Zambrotty czy Thurama w 2006. Do tego dochodzi odkurzenie Barzagliego - o ktorym wszyscy praktycznie zapomnieli, po tragicznym euro2008 - , i darmowe sprowadzenie obecnej gwiazdy ligi srodka pola, Pirlo, ktore wiekszosc uwazala za wielce nieprawdopodobne.nynek pisze:
Na razie Marrotta niczym nie błysnął. Vidal? Gdyby nie obiekcje Leverkusen, to śmigałby dzisiaj w Bayernie. Lichtsteiner? Normalnie setka konkurentów w walce o jego podpis. Quagliarella? Nikt go w Napoli nie chciał. O Martinezach, Mottach, Lanzafamach nie będę wspominał, bo to cios poniżej pasa.
Cokolwiek by kto nie powiedzial, mi sie podoba takie dzialanie Marotty. I osobiscie nie moge sie doczekac letniego mercato, zeby zobaczyc co nam 'Szalonooki' wykombinuje przed LM. Wierze, ze nie obudzimy sie z reka w nocniku, z problemami typu 'nje ma kto bronic/szczelac'
- deszczowy
- Juventino
Może by śmigał, może by nie śmigał. Jest u nas za niedużą kasę i robi dobrą robotę. To samo Licht. Do tego Pirlo i Gacek, więc nie marudź.nynek pisze: Na razie Marrotta niczym nie błysnął. Vidal? Gdyby nie obiekcje Leverkusen, to śmigałby dzisiaj w Bayernie. Lichtsteiner? Normalnie setka konkurentów w walce o jego podpis. Quagliarella? Nikt go w Napoli nie chciał. O Martinezach, Mottach, Lanzafamach nie będę wspominał, bo to cios poniżej pasa.
- Pan Mietek
- Juventino
Ja jestem zdania, że Conte ma koncepcję w której jeden skrzydłowy jest typowym skrzydłowym a drugi to schodzący do środka prawie napastnik. I dlatego marzeniem skrajnie niemożliwym byłby dla mnie Navas. A z innych to byłbym ciekaw czy Valbuena by dał radę? Valencia to też byłoby wyjście aczkolwiek nie wiem czy on jest chętny na odejście.
- PawSt
- Juventino
Cóż pamiętam czasy kiedy Torres był jednym z najlepszych napastników, aż dziw bierze co się z nim teraz stało. Chce wierzyć że jest w stanie się odbudować bo technika me lepszą od Matriego.
Biorąc pod uwage plotki że Romek ma ciągle chrapke na Falcao i Hulka to transfer jest coraz bardziej prawdopodobny, ale mogą go nie chcieć wypożyczać tylko po prostu opchnąć.
@up oboje schodzą, Vucinic robi miejsce De Cegle, a Pepe Lichemu.
Biorąc pod uwage plotki że Romek ma ciągle chrapke na Falcao i Hulka to transfer jest coraz bardziej prawdopodobny, ale mogą go nie chcieć wypożyczać tylko po prostu opchnąć.
@up oboje schodzą, Vucinic robi miejsce De Cegle, a Pepe Lichemu.
- Castiel
- Juventino
Patrząc na to jakich Conte lubi zawodników i jacy w ogóle grają teraz w pierwszym składzie liczę, że wzmocnienia będę szły w tym samym kierunku. Czyli do klubu będą trafiać zawodnicy wybiegani i ciągle gryzący trawę. Wątpię by Torres do nas trafił i to jeszcze na wypożyczenie z opcją wykupu, której kwota byłaby dla Juve nie do zaakceptowania. No bo kto wierzy w to, że zawodnik z niemal 60 mln odejdzie za 20-25 mln. W formacji obronnej Marotta mógłby zrezygnować z Bonucciego i ściągnąć z Montpellier stopera Mapou Yanga-Mbiwa (ten chłopak jest świetny) poza tym kontrakt kończy mu się w 2013r, a i tak dużo kosztował nie będzie. Do tego Nesta za free i obrona jest cacy.
Kilku zawodników zapewne odejdzie - Motta, Grosso, Elia, Krasic, Boriello. Coś może tych pieniążków wpłynie i jakoś to się ładnie wyrówna.
Kilku zawodników zapewne odejdzie - Motta, Grosso, Elia, Krasic, Boriello. Coś może tych pieniążków wpłynie i jakoś to się ładnie wyrówna.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Kiedy Barzagli ma 1,2 a reszta kluczowych piłkarzy drużyny zarabia około 3 mln, dawanie miliona euro dzieciakowi, który póki co jest znany z tego, że jest znany, jest niemoralne.zahor pisze:chodzi mi że w dzisiejszych czasach opowiadanie że "płacenie miliona rocznie graczom w tym wieku jest niemoralne, nie będziemy tego robić" jest strzeleniem sobie w stopę.
Zresztą - milion dla Piazona = milion do skarbówki. 2 miliony euro rocznie za utrzymywanie jednego 18latka, który nie wiadomo kiedy zacznie regularnie grać w pierwszej drużynie.
A dlaczego Juventus nie kupił żadnego dobrze zapowiadającego się prawego obrońcy tylko już 28letniego Lichtsteinera po setce spotkań w Lazio?zahor pisze:Powiedziałbym że Juventus się trochę spóźnił, trzeba go było łapać sezon czy dwa wcześniej jak jeszcze nie było o nim tak głośno, jak był dopiero dobrze zapowiadającym się talentem a nie zawodnikiem mającym na koncie ponad sto spotkań w barwach Udinese.
Ostatnio zmieniony 20 marca 2012, 13:12 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.
- @D@$
- Juventino
Co by tu nie wymyślić by umniejszyć transfery Marotty nie? Na upartego to każdego dyrektora sportowego można się tak doczepić. Poza tym tego Paraticiego też ktoś zatrudnił/zarekomendował (łaa, ciężko się to piszenynek pisze:A może jednak skauci ich wynaleźli?jakku1 pisze:Malo kto pamieta, ze Maggio zanim zaczal hasac po prawej flance Italii, zostal "odkryty" przez Sampe, a potem sprzedany za 8m do Neapolu. Marotta sciagnal go 2 lata wczesniej za jakies drobne z Violi.

No właśnie, niektórzy zapominają, ze Nesta 2012 to nie Nesta 1998 czy też z początku XXI wieku.Jacky pisze:No a nie?De Rossi pisze:yhy.Jacky pisze:To tak: Nesta [...] bo jako trzeci obydwaj sa zbyt niepewni.
No to jak to w końcu? Wcześniej pisałeś by brac koniecznie Bosingwę na prawą bo jest w promocji (mimo, że mamy Caceresa i Lichtsteinera) a lewą uważasz za kompletną? Niby kogo tam obstawić, ale np. taki Ziegler raczej nie wróci.Jacky pisze:Akurat z lewa obrona, to mamy lajta: DeCe, Caceres, Ziegler. A Pazienza przydalby sie nam, a nie Udine w pomocy.Castiel pisze:Orientujecie się jak radzi sobie w Udinese Armero? Niezła alternatywa na lewą obronę. Udinese może zechcieć z powrotem Pazienze i można to wykorzystać.
No właśnie, taki Pirlo za darmoszkę to był majstersztyk (swoją drogą w magazynie na Canal+ w co drugim programie leją z Gallianiego z tego powodu). Do tego dogadany był w już maju czy jakoś tak, za nim kto inny się zainteresował, a ile i czy były inne oferty to mnie za bardzo nie interesuje. Niektórzy chyba wymagają, by Beppe dosłownie wyrwał komuś długopis gdy takowa "gwiazda" będzie miała właśnie podpisać z Realem czy innym MC.mateusz6 pisze:@nynek
Co to za różnica, że nikt więcej się nie interesował Lichym? Dobry transfer to dobry transfer. Można też sytuację przedstawić w inny sposób. Beppe jako jedyny wpadł na pomysł, żeby go ściągnąć. Geniusz?
Ten to akurat jest wynikiem poprzednich władz, nawet chyba za Ferrary czy Zaccha zagrał kilka razy.Ouh_yeah pisze:mamy Immobile
Wracając do poprzedniej dyskusji, taki El-cośtam jest dopiero od tego sezonu, wcześniej w Milanie z młodych w ataku miliśmy Pato i tyle z młodych talentów.zahor pisze:Jak Shaqiri, jak Ramirez, jak El-Shaarawy, jak Xhaka, ten pułap - gracze którzy przychodzą i z miejsca wskakują do składu, jeżeli nie pierwszego to szerokiego.
Na Ramireza to już chyba większej kasy potrzeba, ja bym go nie ściągał za wszelką cenę.
Nawet jakby rozważał inne opcje to wywalenie 35 mln byłoby lekkim szaleństwem (a z bonusami to chyba gdzieś tak było, mylę się?). O Pastore(45 mln) nie wpsomnę. To trochę różni Marotte od Secco. Pierwszy rozważa różne opcje i stara się wybrać najlepszą, Secco jak się napalił to przepłacał byle mieć.Ouh_yeah pisze:Zresztą to wcale nie jest tak jak to postrzegasz, przynajmniej moim zdaniem. Byliśmy bardzo zainteresowani Sanchezem co potwierdził dyrektor Udine ale jak tylko pojawiła się opcja Barcelony to Alexis już nigdzie indziej nie chciał.
Nie sądzę, że Rossi za 15 mln byłby tym "dodatkowym" jakby przyszedł...pumex pisze:Tak się zastanawiam, czy tym dodatkowym, okazjonalnym snajperem nie mógłby być Rossi, który ponoć będzie lekko do wzięcia za 15 baniek![]()
W stopę nie w stopę, trochę racji ma. Dawanie każdemu trochę zdolniejszemu 16-latkowi grubej kasy na wejście jest trochę nie tak (dobra wiem, że do ogólnych zarobków piłkarzy nie jest to dużo). Nie wiem czy wpłynęło by to dobrze na całą Primkę gdy jeden ma 1 mln a reszta w większości np. 30 tys.zahor pisze:chodzi mi że w dzisiejszych czasach opowiadanie że "płacenie miliona rocznie graczom w tym wieku jest niemoralne, nie będziemy tego robić" jest strzeleniem sobie w stopę.
Spróbuję pomóc koledze: Buffon, Pirlo, Barzagli (z tego sezonu), Lichtsteiner (charakterystyka podobna, wrzutki obaj miewają średniawe), brakuje piątego.zahor pisze:@Kucharius1 - wypisz mi, proszę Cię bardzo, tych pięciu piłkarzy Juventusu, którzy nie są słabsi od swoich odpowiedników z Barcelony z imienia i nazwiska. Marchisio? Bez żartów.
Torresa widzę tylko na szpicy, co innego Rossi.pumex pisze:Torres i Rossi to mniej więcej ta sama pozycja. Głupotą byłoby ściągnięcie jednego i drugiego (nawet, jeśli jeden byłby tylko wypożyczony) przy olaniu tematu kogoś kreatywnego.
Tharp pisze:Po kontuzji strasznie spokornial, ale stracil swoje magiczne przyspieszenie, i zapomnial o sztuczkach technicznych opartych na szybkiej pracy nog - zastepujac je sprytem i cwaniactwem.
Tharp pisze:O, lol. To w jakiej sytuacji musialby Marotta sciagnac grajka, zeby sir nynek laskawie zaakceptowal transfer na korzysc Marotty? Przebicie ofert man-city czy innego realu madryt za jakies super-glosne nazwisko? (...)

Z Violą mało ten De Ceglie schodził.PawSt pisze:@up oboje schodzą, Vucinic robi miejsce De Cegle, a Pepe Lichemu.
Jak mawia wróżbita Maciej: "dziękuję za uznanie"Kucharius1 pisze:Nie jestem głupi i nie porównuje Lichego z Alvesem
Ostatnio zmieniony 20 marca 2012, 15:32 przez @D@$, łącznie zmieniany 2 razy.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Poruszyliście bardzo ciekawy temat. Z tego co obserwuję takie kontuzje zmieniają piłkarzy. Tak powiedzieliście Del Piero nadal grał na bardzo wysokim poziomie, ale to nie był najjaśniejszą postacią w danych momentach. Zresztą tak jak napisał zahor, Del Piero nie brylował, ale przez bardzo długi czas utrzymywał ten wysoki trend czego dowodem jest chociażby rok 2008. Dosyć specyficzne.zahor pisze:Aczkolwiek odnoszę wrażenie że gdyby nie ta kontuzja to dokonałby więcej. Do Złotej Piłki nominowany bywał przed kontuzją, królem strzelców LM również został jeszcze przed urazem. Mając 27, 28 lat, kiedy to powinien osiągnąć szczyt formy, jednak trochę cieniował, lepszą formę złapał jakby później.ewerthon pisze:Del Piero też doznał kontuzji w wieku 24 lat, ale umiał jeszcze wrócić do wysokiego poziomu.
Quagliarella. Bardzo lubię Fabio, szanuję - ale powiedzmy sobie szczerze - nie przypomina już tego zawodnik sprzed kontuzji, prawda? Ciekaw jestem czy tak samo będzie w przypadku Rossiego. Szukałem naukowego uzasadniania takiego, a nie innego zachowania. Okazuje się, że po tak poważnych urazach dramatycznie spada siła eksplozywna mięśnia, parametr, który w największym stopniu jest odpowiedzialny za zdolność motoryczną jaką jest szybkość. I tą tezę potwierdza przypadek zarówno Del Piero jak i Quagliarelli. Poza ramy wykracza tutaj Jovetić, który doznał podobnego urazu, a radzi sobie równie dobrze jak przed urazem. Jestem ciekaw jak wybrnie z tego Giuseppe, bo po sezonie można by go dostać za naprawdę atrakcyjną cenę.
- Gość
Możemy wydać nawet 30 MLN , ale żeby napastnik był takiego formatu jak Ibra...
http://short4u.pl/XJd7B Darmowe spotkania
http://short4u.pl/XJd7B Darmowe spotkania
- Kucharius1
- Juventino
Zahor
To Ty mi napisz w czym Sergio B jest tak zdecydowanie lepszy od Claudio.
Buffon, Pirlo , Markiz, Kielon , Barzagli. Vidal a obecny Keita i Mascherano to też nie jest jakaś wielka różnica poziomów.
Nie jestem głupi i nie porównuje Lichego z Alvesem czy Messiego z Matrim. Mirko a Sanchez to też daleka droga, ale nie zgadzam się z dewaluacją naszych walorów. Jak uważasz inaczej, masz prawo a podaj konkretne przykłady w czym Ci vis a vis biją naszych na głowę.
Buffon, Pirlo , Markiz, Kielon , Barzagli. Vidal a obecny Keita i Mascherano to też nie jest jakaś wielka różnica poziomów.
Nie jestem głupi i nie porównuje Lichego z Alvesem czy Messiego z Matrim. Mirko a Sanchez to też daleka droga, ale nie zgadzam się z dewaluacją naszych walorów. Jak uważasz inaczej, masz prawo a podaj konkretne przykłady w czym Ci vis a vis biją naszych na głowę.
- Łoles
- Juventino
Sergio przewraca się na boisku jak nikt inny i tutaj bije na głowe wszystkich naszych piłkarzy 

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- Gość
powiem Ci tak kolego Alves nie prezentuję sie aż tak dobrze, szczerze nie podoba mi się ostatnim czasem jego gra.. ma chyba spadek formy.Lichy czasami ma bardzo dobry mecz i wszystko mu wychodzi .Kucharius1 pisze:Zahor
http://short4u.pl/XJd7B
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
- Jacky: Dizen dobry panie Dimitarze.Ouh_yeah pisze:Idź go przekonaj do podpisania kontraktu na rok. PowodzeniaJacky pisze:Berbatov (na rok, bo stary)
- Berba: Dzien dobry.
- Jacky: widze, ze chce Pan odejsc z MU i SAF Pana juz nie potrzebuje...
- Berba: tak, chce odejsc.
- Jacky: wezmiemy Pana do Juve, ale kontrakt na rok.
- Berba: 3 lata.
- Jacky: w takim razie kontrakt na rok z mozliwoscia przedluzenia na kolejny sezon - zalezy ile goli Pan bedzie pykal.
- Berba: jak tak, to OK
Myslalem, ze jednak troche by ten rezerwowy poziom podniosl... A jako, ze darmo, to coz...pumex pisze:No to nie rozumiem, jaki jest sens zmieniać rezerwowego na rezerwowego. Z podnoszeniem poziomu drużyny nie ma to nic wspólnego.Jacky pisze:Oczywiscie Murzyna rozpatrywalem w kontekscie rezerwisty
W ogóle to powinniśmy zacząć od tego, że Kalou gra głównie na lewej, Pepe na prawej
Tak, wiem ze na lewej, ale czasem i na prawej pyknie.
Tez to czytalem i wlasnie albo wczoraj przedluzyl, albo wkradl sie chochlik w cyfrze oznaczajacej rok. Marotta mial go zaklepac miesiac temu, teraz wydawac na niego 6-7mln. to troche lipa.Kucharius1 pisze:Agent Douglasa (środkowy obrońca Twente), gada że Juve jest jedynym klubem którym się kontaktował w jego sprawie. Gość ma kontrakt jednak do 2013, a nie jak się wcześniej wydawało do 2012. Zawodnik ciekawy , silny fizycznie , dobrze gra głową i wyprzedza, słabiej operuje nogami (czyli coś a'la Kielon). Dobra opcja za Leo jak dla mnie. Co wy na to ?
Gaston moze zagrac na prawym ataku?Ouh_yeah pisze:Jeśli Conte będzie go chciał i nie wpierniczy się jakieś PSG z ofertą za 25 mln to myślę, że Marotta nie powinien mieć większych problemów z kupieniem go.zahor pisze:No i Ramirez to jest dobra okazja żebym zmienił zdanie na temat Marotty.
Ja tam az takim specjalista od pilki czy Calcio jak Ty nie jestem. Po prostu jak widze, ze gosciu strzela wiecej bramek jak ustawi sie go na srodku, anizeli na jego pierwotnej pozycji, to czemu by nie sprobowac...alina pisze:Czyli Del Piero można ustawiać na szpicy, bo był królem strzelców?Jacky pisze:Ilosc strzelonych goli w stosunku do rozegranych spotkan jako Forward Centre.alina pisze: Nie wiem co w tym linku ma przemawiać za ustawianiem Joveticia na szpicy. Ja tam widzę klasyczne cechy cofniętego napastnika: Dribbling, Long shots, Passing...a nie widzę plusów w postaci Aerial Duels, Headed attempts, Holding on to the ball.
Moje wątpliwości co do niego masz opisane w poprzednim poście.
No, slowo klucz: zdrowy. Piszac niepewny mialem na mysli wlasnie jego kontuzyjnosc, ktora ostatnimi latamy jest nagminna.alina pisze:No nie. Bonucci jest niepewny (co wszyscy wiedzą), ale zdrowy Nesta mógłby mieć pierwszy skład.Jacky pisze:No a nie?De Rossi pisze:
yhy.
Napisalem, ze przydalby sie nam, bo moim zdaniem Pazienza jest lepszym pilkarzem niz Marrone i Padoin. Tyle.alina pisze:A po co? Żeby oglądać Marrone i Padoina z ławki?Jacky pisze:Pazienza przydalby sie nam, a nie Udine w pomocy.
Boriello gryzie trawe az miloCastiel pisze:Patrząc na to jakich Conte lubi zawodników i jacy w ogóle grają teraz w pierwszym składzie liczę, że wzmocnienia będę szły w tym samym kierunku. Czyli do klubu będą trafiać zawodnicy wybiegani i ciągle gryzący trawę.
Nigdy nie napisalem, ze lewa obrona jest kompletna, nawet po pijaku. Pisalem, ze Caceres jest fajnym back-upem dla Lichego, bo tenze Caceres generalnie moze grac na kazdej pozycji w obronie. A skoro jest taka okazja jak Bosignwa za darmo, to z niego i Lichego robic prawa obrone, a z Caceresa i DeCe czy Zieglera (wolalbym Szwajcara, ale o wyborze decyduje Conte) robic lewa. Za free, a git, czyz nie?@D@$ pisze:No to jak to w końcu? Wcześniej pisałeś by brac koniecznie Bosingwę na prawą bo jest w promocji (mimo, że mamy Caceresa i Lichtsteinera) a lewą uważasz za kompletną? Niby kogo tam obstawić, ale np. taki Ziegler raczej nie wróci.Jacky pisze:Akurat z lewa obrona, to mamy lajta: DeCe, Caceres, Ziegler. A Pazienza przydalby sie nam, a nie Udine w pomocy.Castiel pisze:Orientujecie się jak radzi sobie w Udinese Armero? Niezła alternatywa na lewą obronę. Udinese może zechcieć z powrotem Pazienze i można to wykorzystać.
:CDarekJuve pisze:http://short4u.pl/XJd7B Darmowe spotkania
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- ewerthon
- Juventino
Del Piero był pioruńsko szybki? Bez komentarza.Tharp pisze:prosze cie. Del Piero przed kontuzja byl piorunsko szybki, nie do zatrzymania, cos jak messi w barcy. Po kontuzji strasznie spokornial, ale stracil swoje magiczne przyspieszenie, i zapomnial o sztuczkach technicznych opartych na szybkiej pracy nog - zastepujac je sprytem i cwaniactwem. Owszem, dalej to byl wysoki poziom, ale tamta cholerna kontuzja obnizyla potencjal Del Piero o przynajmniej jedna klase.ewerthon pisze:Ja też bym wolał Rossiego zamiast Torresa. Giuseppe jeszcze może osiągnąć poziom hiszpana, w ostatnich latach przecież rozwinął się niesamowicie. A kontuzja wcale tego nie przekreśla. Del Piero też doznał kontuzji w wieku 24 lat, ale umiał jeszcze wrócić do wysokiego poziomu.
Pisałem o tym wielokrotnie, że gdyby nie kontuzja, to Del Piero pewnie zdobyłby Złotą Piłkę. Zahamowało to jego karierę, ale mimo wszystko osiągnął jeszcze najwyższy światowy poziom. Choćby w sezonie 2002/2003.