Wszystko o Squadra Azzurra
- filippo
- Juventino
Nie mam nic przeciwko temu aby Włosi grali na pół gwizdka przeciwko Meksykowi, Białorusi, Polsce czy Rosji.
Mecz z Hiszpanią to jednak prestiż. Hiszpanie zagrali mocnym (najmocniejszym możliwym?) składem u siebie, więc zlewanie takiego meczu jest nie na miejscu, gdyż taka potyczka ma o wiele większą wartość niż mecze z przysłowiową Białorusią. Skład uważam za skandaliczny, od początku powinni grać Monto, Pirlo i Verratti. Taki skład jaki wyszedł wczoraj mógłby zagrać z Białorusią
Mecz z Hiszpanią to jednak prestiż. Hiszpanie zagrali mocnym (najmocniejszym możliwym?) składem u siebie, więc zlewanie takiego meczu jest nie na miejscu, gdyż taka potyczka ma o wiele większą wartość niż mecze z przysłowiową Białorusią. Skład uważam za skandaliczny, od początku powinni grać Monto, Pirlo i Verratti. Taki skład jaki wyszedł wczoraj mógłby zagrać z Białorusią
forumowy ujadacz
- Il Fenomeno
- Juventino
Słowo prestiż przy sparingu? Wystawianie najsilniejszej 11 z Hiszpanią? Po co? kogo interesuje ten wynik? Czy za wygrane z Mistrzami Świata w sparingach dają jakies gwiazdki na koszulkach?
To dobry przeciwnik by wypróbować takiego Palettę. Z kim on miał dostać szanse? Z San Marino, żeby sobie postał na swojej połowie cały mecz? To był doskonały mecz by zobaczyć czy coś może dać tej reprezentacji. By przetestować boki obrony. Zobaczyć ile jest wart Cerci, sprawdzić jak Motta sobie poradzi w razie nieobecności Pirlo. Żałuję tylko i dziwię się, że ani minuty nie dostał Verratti.
Jak są powołania to płacz, że znowu na kadrę jadą gracze Juventusu, jak reprezentacja już wystawia drugi skład to kolejny płacz - że nie gra najsilniejszą jedenastką. Może od razu powinien grać 90 minut niedawno połamany Chiellini t(swoją drogą powołany wyłączie po to, by przebywał razem z grupą) tylko po to aby bić się 90 minut z Hiszpanami w nic nieznaczącym meczu? To sparing, w piłkce reprezentacyjnej chodzi o to by dobrze zaprezentować się dwóch turniejach - MŚ i ME. Tyle. Przed sezonem Juventus również grywa sparingi z Realami i innymi silnymi zagranicznymi drużynami, chyba nikt poważny nie przywiązuje wagi do wyników tych spotkań?
To dobry przeciwnik by wypróbować takiego Palettę. Z kim on miał dostać szanse? Z San Marino, żeby sobie postał na swojej połowie cały mecz? To był doskonały mecz by zobaczyć czy coś może dać tej reprezentacji. By przetestować boki obrony. Zobaczyć ile jest wart Cerci, sprawdzić jak Motta sobie poradzi w razie nieobecności Pirlo. Żałuję tylko i dziwię się, że ani minuty nie dostał Verratti.
Jak są powołania to płacz, że znowu na kadrę jadą gracze Juventusu, jak reprezentacja już wystawia drugi skład to kolejny płacz - że nie gra najsilniejszą jedenastką. Może od razu powinien grać 90 minut niedawno połamany Chiellini t(swoją drogą powołany wyłączie po to, by przebywał razem z grupą) tylko po to aby bić się 90 minut z Hiszpanami w nic nieznaczącym meczu? To sparing, w piłkce reprezentacyjnej chodzi o to by dobrze zaprezentować się dwóch turniejach - MŚ i ME. Tyle. Przed sezonem Juventus również grywa sparingi z Realami i innymi silnymi zagranicznymi drużynami, chyba nikt poważny nie przywiązuje wagi do wyników tych spotkań?

- De Rossi
- Juventino
Temat powrotu Tottiego do reprezentacji na Mundial wciąż w Italii żywy. Totti nigdy nie zaprzeczał, ale wymigywał się od jasnej odpowiedzi wiele razy. Tym razem dla SKY Italia, wypowiedział się chyba dosyć klarownie: "Jeśli Prandelli mnie powoła, będę dumny."
Wiele będzie zależeć od jego formy fizycznej, która po kontuzji nie jest już tak różowa, ale myślę, że są spore szanse na wyjazd Francesco do Brazylii.
Właściwie to trzymam kciuki.
Wiele będzie zależeć od jego formy fizycznej, która po kontuzji nie jest już tak różowa, ale myślę, że są spore szanse na wyjazd Francesco do Brazylii.

- pan Zambrotta
- Juventino
to powiedz, gdzie go widzisz w 11 Prandellego. Cesare chyba trzyma się ostatnio mocno "choinki", czyli wysunięty Mario i dwa wiatraki po bokach, mocno pracujący środek pomocy z Pirlo, Mottą i De Rossim.De Rossi pisze:Właściwie to trzymam kciuki.
szczerze to też nie mam nic przeciwko. Nie pamiętam kiedy Italia grała 4-2-3-1, bo chba tylko taki wariant z Tottim by wchodził w grę.
- Cabrini_idol
- Juventino
pan Zambrotta pisze:to powiedz, gdzie go widzisz w 11 Prandellego. Cesare chyba trzyma się ostatnio mocno "choinki", czyli wysunięty Mario i dwa wiatraki po bokach, mocno pracujący środek pomocy z Pirlo, Mottą i De Rossim.De Rossi pisze:Właściwie to trzymam kciuki.
szczerze to też nie mam nic przeciwko. Nie pamiętam kiedy Italia grała 4-2-3-1, bo chba tylko taki wariant z Tottim by wchodził w grę.
Raczej Marchisio. Totti? , jakby mundial bym rozgrywany na początku września to może, ale nie po sezonie, gdzie Totti dziadek już aktualnie oddycha rekawamy.

- Il Fenomeno
- Juventino
Prandelli dostał propozycję od FIGC przedłużenia kontraktu o kolejne 2 lata bez względu na wynik Mundialu. Na ofertę przystał i przynajmniej do EURO2016 będzie selekcjonerem reprezentacji Italii. Telenowela zakończona.
Cesare narzekał swego czasu, że federacja nie dba dostatecznie o reprezentacje, miał wiele pomysłów jak np. stworzenie drużyny U21 w Serie B, w której ogrywaliby się najzdolniejsi piłkarze Primaver, teraz sam ma dostać większą władzę nad wszystkim począwszy od reprezentacji po rozgrywki ligowe. Co to w praktyce ma oznaczać? Przekonamy się.
Cesare narzekał swego czasu, że federacja nie dba dostatecznie o reprezentacje, miał wiele pomysłów jak np. stworzenie drużyny U21 w Serie B, w której ogrywaliby się najzdolniejsi piłkarze Primaver, teraz sam ma dostać większą władzę nad wszystkim począwszy od reprezentacji po rozgrywki ligowe. Co to w praktyce ma oznaczać? Przekonamy się.

- naros
- Juventino
Bardzo mnie to cieszy. Odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu. Cesare już niejednokrotnie pokazał że jest świetnym trenerem a w kadrze radzi sobie fantastycznie. Myślę że finał MŚ jest w zasięgu Italii oczywiście liczę na zwycięstwo ale będzie arcytrudno. Prandelli to także moim zdaniem idealny kandydat dla Juve w przypadku gdyby Conte zrezygnował z ideai Fergusona i udal się gdzie indziej (w co wątpie i mam nadzieje że nigdy się nie stanie).Il Fenomeno pisze:Prandelli dostał propozycję od FIGC przedłużenia kontraktu o kolejne 2 lata bez względu na wynik Mundialu. Na ofertę przystał i przynajmniej do EURO2016 będzie selekcjonerem reprezentacji Italii. Telenowela zakończona.

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- filippo
- Juventino
Nie Nie i jeszcze raz NIEDe Rossi pisze:Temat powrotu Tottiego do reprezentacji na Mundial wciąż w Italii żywy. Totti nigdy nie zaprzeczał, ale wymigywał się od jasnej odpowiedzi wiele razy. Tym razem dla SKY Italia, wypowiedział się chyba dosyć klarownie: "Jeśli Prandelli mnie powoła, będę dumny."
Uważam, że jeśli ktoś (jak Totti) rezygnuje z gry w reprezentacji, będąc w świetnej formie fizycznej i w tak młodym wieku to to jest potwarz dla reprezentacji narodowej i tego sportu. Nie mogę do dziś ogarnąć, jak mógł zrezygnować z gry w reprezetnacji, patrząc na to ile serca wkładają w nią Buffon i Pirlo. Dla nich to prawdziwa gratyfikacja, a Buffon niejednokrotnie podkreślał, że będzie grał w piłkę, dopóki będzie powoływany do reprezentacji. Uważam, że Totti niezasługuje na powołanie z powodów czysto etycznych i takie FAK JU trzeba mu pokazać tak jak on pokazał w 2006 roku
beż żalu
PS. Tyle czasu kładł lache na reprezentacje, a teraz by chciał zagrać, no wzruszające. Gość ma tupet
forumowy ujadacz
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Ktoś może mi wyjaśnić, dlaczego Prandelli zabiera na testy Zaze? Albo Basellego, zmiennika z Atalanty? Do powołań Osvaldo i Astoriego za piękne oczy już przywykłem, ale ostatnio tego już chyba za dużo :roll:
- filippo
- Juventino
Co ten Prandelii to ja nawet nie. Gdzie jest Verratti i Thiago Motta?Ouh_yeah pisze:Ktoś może mi wyjaśnić, dlaczego Prandelli zabiera na testy Zaze? Albo Basellego, zmiennika z Atalanty? Do powołań Osvaldo i Astoriego za piękne oczy już przywykłem, ale ostatnio tego już chyba za dużo :roll:
Słabo ten mundial widze, z grupy nie wyjdą

znowu
forumowy ujadacz
- Arbuzini
- Juventino
Ale doczytaliście, że to dotyczy tylko zawodników z Serie A/B i nie są to powołania, a tylko reprezentacyjne testy medyczne, prawda? Sirigu i Criscito też nie ma, a są Mirante i Darmian.
Naprawdę dziwi Was brak Ogbonny? Gość jest rzadki. Paletta, Astori, a może nawet i Ranocchia to zwyczajnie zawodnicy lepsi.
Naprawdę dziwi Was brak Ogbonny? Gość jest rzadki. Paletta, Astori, a może nawet i Ranocchia to zwyczajnie zawodnicy lepsi.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Doczytaliśmy, ale wciąż nie wiemy po co takiemu Zazie reprezentacyjne testy. I dlaczego nie ma Tottiego, którego wyjazd na mundial miał zależeć od formy fizycznej...
Jeśli Astori jest od kogokolwiek lepszy, to chyba tylko od swojego zmiennika w Cagliari.
Jeśli Astori jest od kogokolwiek lepszy, to chyba tylko od swojego zmiennika w Cagliari.
- @D@$
- Juventino
Myślę, że Prandelli nie tylko chce sprawdzić zawodników na mundial 2014, ale tez tych którzy mogą przydać się w przyszłości.
Sądzę, że forma fizyczna Cassano i Rossiego może być dla Cesare najważniejsza, zwłaszcza piłkarz Violi by się w Brazylii przydał.
Totti? Nie sądzę by wrócił do kadry, ale też szanuję to że zrezygnował po 2006. Może uznał, że nic już kadrze wielkiego nie da? A taki znowu młody nie był, choć oczywiście kilka lat mógł jeszcze pokopać.
Sądzę, że forma fizyczna Cassano i Rossiego może być dla Cesare najważniejsza, zwłaszcza piłkarz Violi by się w Brazylii przydał.
Totti? Nie sądzę by wrócił do kadry, ale też szanuję to że zrezygnował po 2006. Może uznał, że nic już kadrze wielkiego nie da? A taki znowu młody nie był, choć oczywiście kilka lat mógł jeszcze pokopać.
- Lucas87
- Juventino
Aha...filippo pisze: Gdzie jest Verratti i Thiago Motta?
Wirtualna Polska pisze:Z przyczyn logistycznych powołania nie otrzymali zawodnicy grający poza granicami Włoch, ale wciąż brani pod uwagę przed mundialem - m.in. Thiago Motta, Marco Verratti i Salvatore Sirigu z Paris Saint Germain.
Jednak dał jeszcze resztki nadziei Berardiemu czy Scuffetowi.
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.