Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Gajowy Marucha

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2016, 23:46

Odejście Pogby byłoby druzgocące. Już po odejściu Moraty widzimy, jaki jest problem ze znalezieniem następcy na poziomie. O ile już się pogodziłem ze atak w przyszłym sezonie bedziemy mieli ciut słąbszy, tak odejsćie Pogby....bedziemy mieli caly zespol słabszy i to nie ciut. Tu nawet nie chodzi o samego Pogbe, ale o potencjalnego nastepce, nie widze nikogo kto moglby go zastapic. Licze, ze Pogba faktycznie chce byc najlepszy na swiecie i wie, ze Manchester to nie jest klub, ktory go do tego przyblizy.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2016, 23:47

To, że Paul odejdzie było mniej więcej pewne, przy czym wielu (w tym ja) obstawiało, iż odejdzie za rok, a nie w tym mercato.

Jeśli faktycznie on sam poprosił o transfer (za namową Mino), to nie ma co robić dramy, bo co ma robić? strzelać fochy pół sezonu? Popieram Rictora i politykę Juve, która uznaje, że nie ma co z niewolnika robić pracownika.

Teraz pozostaje jedynie wydoić United ile się da (120 mln, a co) i rozsądnie rozplanować transfery, czyli dwóch do środka (za Paula + Matic/inne nazwiska) i atak, też dwóch.

Pamiętajcie, że nie ma ludzi niezastąpionych. Odejdzie Pogba? Well, smutno, ale oh, well... przyjdzie ktoś inny, może równie nieszablonowy i tyle. Przypomina mi się sytuacja z odejściem Conte i płacz po zatrudnieniu Maxa. Nie wierzę więc, że Beppe & Fabio nie obmyślili planu na ewentualność odejścia Paula już teraz. Czasu w mercato jeszcze sporo, więc też wiele może się wydarzyć.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2016, 23:47

Wojtek pisze:czyli wychodzi na to, że sprzedamy Pogbę, a za ten hajs kupimy Igłe...DRAMAT.
Dramat? Doskonałe rozwiązanie, za które trzymam kciuki.

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 209 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2016, 23:48

Ale RICTOR nie napisałem nic o projekcie sportowym MU, który cały czas podważam. Powtarzam cały czas, że tylko kasa go ciągnie, która przesłania mu wszystko. Co z kibicami, kolegami z zespołu ? Jeżeli to się potwierdzi to gówniarz traci cały mój szacunek. Bardzo pewni pozostania go byliśmy, te przebąkiwania o ambicjach w LM, dziesiątce na plecach, wzmocnienia okazują się dla niego nic nie warte.

Obrazek
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 lipca 2016, 23:51

No to przepraszam jak źle zrozumiałem.

Będziemy mogli się przekonać ile z tego gadania Pogby jest prawdą a ile chwytem PRowym.

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2016, 23:53

Za zadne skarby nie uwierze z Pogba, aspirujacy na najlepszego pilkarza swiata, przejdzie w wieku 23 lat do klubu ktory nie gra w Lidze Mistrzow i wcale nie ma pewnosci dostania sie tam w nastepnym sezonie.

Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2016, 23:55

Pytanie kim możemy Pogbę zastąpić bo to jest lekki dramat, większy niż jego sprzedaż.

kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2016, 23:56

Nie przekopuję forum za bardzo, więc jeżeli powielam info, to przepraszam, ale aktualnie natknąłem się na wypowiedź Raioli odnośnie domniemanego meetingu z przedstawicielami Manutd.

Krótko dość powiedział.

"All of what you read is bullshit. That's all there is."

No cóż. Agentom za bardzo nie wierzę, bo są mega interesowni i wiadomo, że gadają co uważają za słuszne, jednak ta krótka w przekazie wiadomość mnie mimo wszystko ucieszyła. Wolałbym, aby Pogba odszedł za rok niż w tym okienku.
Ostatnio zmieniony 19 lipca 2016, 23:58 przez kdzr, łącznie zmieniany 1 raz.

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 lipca 2016, 23:57

Teraz niektórzy piszą, że w MU Pogba dostałby 20 mln za sezon, 13 z kontraktu i resztę z praw do wizerunku (czyli domyślam się, że pełnię praw zostawiliby jemu?). Za tyle to Złotą Piłkę można sobie kupić :lol:

Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 20 lipca 2016, 00:00

Te doniesienia są rzeczywiście,delikatnie mówiąc, niepokojące. Faktycznie sytuacja bylaby analogiczna jak rok temu, przyszedł Khedira i wszyscy byli zadowoleni i nagle odpaliliśmy Vidala, a teraz przyszedł Pjanic... Smutne i irytujące jest to ze te 100 baniek to za wiele nam nie daje, potrzebujemy kozaka który ewentualnie zastapilby nam Paula a bynajmniej ja takiego nie widze dostępnego na rynku. Gruby lolo ma leb, chce upchac wszystkich swoich chłopców w Manchesterze nie biorąc do dupy nikogo innego. Żal byłby Pogby...mam nadzieje ze jednak zostanie.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2016, 00:01

RICTOR pisze:Teraz niektórzy piszą, że w MU Pogba dostałby 20 mln za sezon, 13 z kontraktu i resztę z praw do wizerunku (czyli domyślam się, że pełnię praw zostawiliby jemu?).
Wcale by mnie to nie zdziwiło bo United czymś muszą przekonać zawodników żeby grali u nich w tej chwili.

Kwestia zasadnicza, czy jeżeli sprzedaż Pogby wchodzi w grę jest ktoś na jego miejsce szykowany ?
Może Moggi jednak coś wie.... :facepalm:

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2016, 00:01

Di Marzio ostatnio wiele stracił na wiarygodności. Zdaniem mediów w poniedziałek mieliśmy wpłacić klauzulę za Igłę i nic się nie wydarzyło. Także spokojnie. Kasa proponowana przez United na pewno jest kosmiczna, ale Paul w życiu zdąży się jeszcze nachapać, że tak powiem... United nie ma nawet ciekawego projektu sportowego i jedynie osoba Mourinho daje nadzieje, że coś się w tej materii poprawi.

Jeśli postanowi odejść w ten sposób to zachowa się mega słabo. Takie transfery robi się z dużo większym wyprzedzeniem żeby inne kluby nie windowały cen za swoich zawodników, a my pozyskaliśmy do tej pory Pjanicia za cenę kwotę z klauzuli, Alvesa z wolnego transferu i wypożyczyliśmy Bentatię. Ma dojść jeszcze Pjaca za 25 mln E, co wygląda na transakcję zastępczą za Berardiego. Nawet kwota się zgadza. Nic nie sugeruje żeby był to ruch wcześniej ustalony z klubem. Nie w taki sposób powinien zachowywać się piłkarz noszący "10" na plecach.

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lipca 2016, 00:04

Akurat Hector Herrera to jest moim zdaniem kawał grajka i chętnie bym go widział u nas.

Szkoda Pogby? Jak ktoś ma do wyboru walkę o zdobycie LM i 20 mln za sezon gry i idzie robić kasę to raczej nie ma kogo żałować. Szkoda też Alexa Teixeiry albo Hulka bo poszli doić zielone do Chińczyków?
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2016, 00:05 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.

Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 20 lipca 2016, 00:04

Arbuzini pisze: Jeśli postanowi odejść w ten sposób to zachowa się mega słabo. Takie transfery robi się z dużo większym wyprzedzeniem żeby inne kluby nie windowały cen za swoich zawodników, a my pozyskaliśmy do tej pory Pjanicia za cenę kwotę z klauzuli, Alvesa z wolnego transferu i wypożyczyliśmy Bentatię. Ma dojść jeszcze Pjaca za 25 mln E, co wygląda na transakcję zastępczą za Berardiego. Nawet kwota się zgadza. Nic nie sugeruje żeby był to ruch wcześniej ustalony z klubem. Nie w taki sposób powinien zachowywać się piłkarz noszący "10" na plecach.
Bardzo bardzo trafne spostrzeżenie.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 20 lipca 2016, 00:06

Cos duzo tych detali jak na kolejne banialuki dziennikarzy. :whistle:

Takie zarobki to jakis kosmos, ale przykre, ze takie Bayern, Barcelona i Real sa w stanie utrzymac swoje gwiazdy, my nie. Rzecz jasna nie mam pretensji do Marotty, bo nie wiele moze w takiej sytuacji zrobic, ale ewentualna utrata Pogby teraz odbije sie nam czkawka, bo to najbardziej medialny zawodnik w naszej kadrze, a ja nie widze pomocnikow do wyciagniecia, ktorzy byliby na jego poziomie. Skonczy sie historia z Pogba, to zaczna sie kolejne plotki w sprawie Dybali.

Zablokowany