Mercato (2012-2014)
- Kucharius1
- Juventino

Sahin zagrał w tym sezonie 2-3 dobre mecze. Najlepiej o jego obecnej formie może świadczyć to (zaznaczam że Nuri nie ma obecnie kontuzji), że na środku pomocy w Lvl ostatnio wystąpił... Downing. W mojej paczce mamy kumpla który jest fanem The Reds (ostatnimi laty ma przesrane życie), i mówi że chłopak za wolno ogarnia to co się dzieje na boisku, poza tym jest słaby w destrukcji. Może nie ta liga, a może po prostu do dawnej formy już nigdy nie dobije.
Reasumując, nie gra jakoś wybitnie źle, ale to nie poziom by go rozpatrywać jako wzmocnienie jakiegokolwiek dużego klubu, a co dopiero Juve. obecnie już chyba nawet Marrone ma lepszy potencjał do gry na tej pozycji.
Reasumując, nie gra jakoś wybitnie źle, ale to nie poziom by go rozpatrywać jako wzmocnienie jakiegokolwiek dużego klubu, a co dopiero Juve. obecnie już chyba nawet Marrone ma lepszy potencjał do gry na tej pozycji.
- sebastian10
- Juventino

Sahin tez go chciałem, ale on nic nie gra ostatnie 2 lata i chyba wróci do Borussi . Kupowanie zawodników po kontuzji kolana jak Isla to strzał w stopę.
- annihilator1988
- Juventino

Może w dwóch meczach Duńczykowi zachciało się ruszyć leniwe dupsko. A tak, to niczym nie różnił się od 2 metrowego pala. Matri zawsze schodzi na prawe skrzydło, ciągnąc ze sobą defensora, natomiast w wolną przestrzeń zwykł wbiegać Vidal, Claudio lub Lichy. Od czasu do czasu cofa się też po piłkę.alina pisze: :shock: jest dokładnie odwrotnie i to Bendnter jest bardziej przydatny w rozegraniu, dobrze się zastawi i nawet coś pokiwa.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- jakku1
- Juventino

1. Peluso w tygodniu bedzie ogloszony najpewniej naszym zawodnikiem. 1,5m za wypozyczenie oraz 3,5m za transfer definitywny w czerwcu (tak, transfer definitywny, z koniecznoscia wykupu).
2. W zwiazku z tym, nie do konca wiadomo co z De Ceglie. Szkoda, jesli mialby on odejsc, bo mowiac szczerze mimo, ze czasami jego gra nie porywala, to mial rowniez dobre momenty i nawet go polubilem. Jesli facet odejdzie jednak to mam nadzieje, ze dostaniemy za niego te 3 - 4m zeby przynajmniej w czesci pokryc koszty zakontraktowania Peluso.
3. Pytanie czysto hipotetyczne, Sneijder w razie ewentualnego odejscia teraz zima, bedzie mogl grac w LM?
2. W zwiazku z tym, nie do konca wiadomo co z De Ceglie. Szkoda, jesli mialby on odejsc, bo mowiac szczerze mimo, ze czasami jego gra nie porywala, to mial rowniez dobre momenty i nawet go polubilem. Jesli facet odejdzie jednak to mam nadzieje, ze dostaniemy za niego te 3 - 4m zeby przynajmniej w czesci pokryc koszty zakontraktowania Peluso.
3. Pytanie czysto hipotetyczne, Sneijder w razie ewentualnego odejscia teraz zima, bedzie mogl grac w LM?
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 
- Kucharius1
- Juventino

Zdaje się że nie. Inter awansował dalej w Lidze Europejskiej, i kiedyś taka klauzula istniała, by silniejsze i bogatsze kluby z LM nie podkupywały graczy z tego mniej ważnego Pucharu. Czy jest tak nadal? Nie wiem w 100%, ale na 99% wydaje mi się że tak, więc Wes raczej nie wzmocni tych rozgrywek.
- Kucharius1
- Juventino

http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=33169
To jak mi wytłumaczysz taką sytuację ??
Mi się wydaje że jakby Inter nie awansował dalej, jak Athletic, to mógłby grać w LM, ale skoro awansowali dalej to nie może.
To jak mi wytłumaczysz taką sytuację ??
Mi się wydaje że jakby Inter nie awansował dalej, jak Athletic, to mógłby grać w LM, ale skoro awansowali dalej to nie może.
- Arbuzini
- Juventino

Konieczność wykupienia Peluso :doh: . Dla mnie definitywny transfer tego zawodnika na dzień dzisiejszy nie trzyma się w ogóle kupy. Za to wypożyczenie rozpatruje jako mądry ruch. Zobaczymy jak to z gościem będzie. Szczerze mówiąc chciałbym żeby lewa pomoc/obrona od przyszłego sezonu wyglądała mniej więcej tak: A. Ayew, L. Antonelli i oczywiście K. Asamoah. Myślę, że wtedy zespół faktycznie dużo zyskałby na jakości, jak i głębi składu. Dodatkowo otworzyłyby się kolejne możliwości taktyczne. No i rozwiązanie wydaje się sensowne ekonomicznie, tym bardziej biorąc pod uwagę, że Genua nie jest w najlepszej sytuacji.
Chyba odejdzie DC i ja się ciesze. Jeden z forumowiczów słusznie zauważył, że w jego przypadku od dobrych KILKU lat stale powtarza się schemat: piach, piach, piach -> wzrost formy -> dobra gra, rozbudzone nadzieje kibiców -> BACH, kontuzja/uraz -> wracamy do początku schematu. Z tej mąki w Turynie chleba już nie będzie. W Palermo, czy innych takich zespołach powinien dać sobie radę. Nasz najsłabszy wychowanek w kadrze, jak i ogólnie jeden z najmniej przydatnych zawodników.
Tuttosport coś przebąkuje o Sanchezie. Prawdę powiedziawszy przydałby się nam cofnięty napastnik, który potrafi zasadzić bramkę, bo Vucinic (będę hejtował, a co!) to raczej kimś takim nie jest. Na zasadzie wypożyczenia z klauzulą wykupu mógłby przyjść. Najpierw jednak skierowałbym oczy w kierunku Walcotta, który raczej nie przedłuży kontraktu z Arsenalem, a to zawodnik o bardzo zbliżonej charakterystyce i nie ważne, że Angol. Najważniejszym celem jednak dalej powinien pozostać snajper. Chicharito - Walcott? Ciekawe, który obrońca Serie A byłby w stanie ich dognić
. Peluso na pewno nie
.
Chyba odejdzie DC i ja się ciesze. Jeden z forumowiczów słusznie zauważył, że w jego przypadku od dobrych KILKU lat stale powtarza się schemat: piach, piach, piach -> wzrost formy -> dobra gra, rozbudzone nadzieje kibiców -> BACH, kontuzja/uraz -> wracamy do początku schematu. Z tej mąki w Turynie chleba już nie będzie. W Palermo, czy innych takich zespołach powinien dać sobie radę. Nasz najsłabszy wychowanek w kadrze, jak i ogólnie jeden z najmniej przydatnych zawodników.
Tuttosport coś przebąkuje o Sanchezie. Prawdę powiedziawszy przydałby się nam cofnięty napastnik, który potrafi zasadzić bramkę, bo Vucinic (będę hejtował, a co!) to raczej kimś takim nie jest. Na zasadzie wypożyczenia z klauzulą wykupu mógłby przyjść. Najpierw jednak skierowałbym oczy w kierunku Walcotta, który raczej nie przedłuży kontraktu z Arsenalem, a to zawodnik o bardzo zbliżonej charakterystyce i nie ważne, że Angol. Najważniejszym celem jednak dalej powinien pozostać snajper. Chicharito - Walcott? Ciekawe, który obrońca Serie A byłby w stanie ich dognić
- Castiel
- Juventino

Sanchez to by się nam przydał. Myślę, że gość jest stworzony do SerieA. Poza tym w Juve grałby z rodakami, a chyba jakoś dużo by nie kosztował. Walcott...dawno nie widziałem tego chłopaka w akcji. Jak on gra w tym sezonie?
- Kucharius1
- Juventino

Theo zawsze chciał grać jako napastnik, i okazuje się że na tej pozycji sprawuje się całkiem nieźle. Ma najwięcej goli i asyst w drużynie, a z powodu urazów i kilku wejść z ławki, rozegrał mniej minut niż inni. Wczorajsze bramki były niczego sobie.
Alexis to moje niespełnione marzenie z letniego mercato 2010/11. Ten gracz to top, ale jako boczny napastnik, lub w ostateczności jako support striker. Nie wiem tylko czy aby na pewno, ta pozycja w ataku jest naszą bolączkom.
Alexis i Llorente w zimowe mercato to na razie tylko mokry sen kibiców Juve. Po takich personalnych zmianach w ataku, mogliby nam już z automatu przyznać mistrzostwo za ten rok (btw. bez nich i tak je wygramy).
Alexis to moje niespełnione marzenie z letniego mercato 2010/11. Ten gracz to top, ale jako boczny napastnik, lub w ostateczności jako support striker. Nie wiem tylko czy aby na pewno, ta pozycja w ataku jest naszą bolączkom.
Alexis i Llorente w zimowe mercato to na razie tylko mokry sen kibiców Juve. Po takich personalnych zmianach w ataku, mogliby nam już z automatu przyznać mistrzostwo za ten rok (btw. bez nich i tak je wygramy).
- Arbuzini
- Juventino

Mam wrażenie, że zdecydowanie lepiej prezentuje się, kiedy gra na środku i nie mówię tego tylko przez pryzmat wczorajszego bardzo udanego meczu (3 gole i 2 asysty). Nigdy jakoś dobrze nie dośrodkowywał, ale całkiem nieźle gra kombinacyjnie krótkimi podaniami. Podobno nawet Van Persie miał taką wypowiedź, że Theo będzie się zdecydowanie lepiej prezentował grając typowo w ataku.Castiel pisze:Walcott...dawno nie widziałem tego chłopaka w akcji. Jak on gra w tym sezonie?
- Dolce Vita
- Juventino

Mógłby się Marotta zainteresować Ishakiem Belfodilem. Chłopak młodziutki, ma duży talent. Skoro już stawiamy na młodzież to moglibyśmy spróbować go wyciągnąć z Parmy. Jak na takiego młokosa 5 bramek w 16 meczach SerieA to wynik, który przykuwa uwagę. Transfermarkt wycenia go na 2,5mln ojro. Dla mnie to materiał na gwiazdę.
- rufi8
- Juventino

Ponoć już się zainteresował:Dolce Vita pisze:Mógłby się Marotta zainteresować Ishakiem Belfodilem.
http://www.soccernews.com/juventus-make ... il/110453/
ale nie tylko on:
http://www.goal.pl/240860-belfodil-na-c ... enalu.html
Na pewno ciekawy zawodnik, z Parmą mamy niezłe "stosunki", więc kto wie...
- BlackJacky
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Bendtner out, Matri out - Llorente in, Walcott in, byloby miodnie, ale i watpliwe. Mlody Anglik raczej nie odejdzie z Anglii. Moze w takim razie probowac wepchnac Violi Matriego+kase za Jo-Jo...
Newsy o koniecznosci wykupu Peluso mnie przerazaja.
Newsy o koniecznosci wykupu Peluso mnie przerazaja.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"