Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2012, 12:07

Sahin zagrał w tym sezonie 2-3 dobre mecze. Najlepiej o jego obecnej formie może świadczyć to (zaznaczam że Nuri nie ma obecnie kontuzji), że na środku pomocy w Lvl ostatnio wystąpił... Downing. W mojej paczce mamy kumpla który jest fanem The Reds (ostatnimi laty ma przesrane życie), i mówi że chłopak za wolno ogarnia to co się dzieje na boisku, poza tym jest słaby w destrukcji. Może nie ta liga, a może po prostu do dawnej formy już nigdy nie dobije.

Reasumując, nie gra jakoś wybitnie źle, ale to nie poziom by go rozpatrywać jako wzmocnienie jakiegokolwiek dużego klubu, a co dopiero Juve. obecnie już chyba nawet Marrone ma lepszy potencjał do gry na tej pozycji.

sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2012, 12:30

Sahin tez go chciałem, ale on nic nie gra ostatnie 2 lata i chyba wróci do Borussi . Kupowanie zawodników po kontuzji kolana jak Isla to strzał w stopę.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2012, 12:40

alina pisze: :shock: jest dokładnie odwrotnie i to Bendnter jest bardziej przydatny w rozegraniu, dobrze się zastawi i nawet coś pokiwa.
Może w dwóch meczach Duńczykowi zachciało się ruszyć leniwe dupsko. A tak, to niczym nie różnił się od 2 metrowego pala. Matri zawsze schodzi na prawe skrzydło, ciągnąc ze sobą defensora, natomiast w wolną przestrzeń zwykł wbiegać Vidal, Claudio lub Lichy. Od czasu do czasu cofa się też po piłkę.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2012, 12:47

1. Peluso w tygodniu bedzie ogloszony najpewniej naszym zawodnikiem. 1,5m za wypozyczenie oraz 3,5m za transfer definitywny w czerwcu (tak, transfer definitywny, z koniecznoscia wykupu).
2. W zwiazku z tym, nie do konca wiadomo co z De Ceglie. Szkoda, jesli mialby on odejsc, bo mowiac szczerze mimo, ze czasami jego gra nie porywala, to mial rowniez dobre momenty i nawet go polubilem. Jesli facet odejdzie jednak to mam nadzieje, ze dostaniemy za niego te 3 - 4m zeby przynajmniej w czesci pokryc koszty zakontraktowania Peluso.
3. Pytanie czysto hipotetyczne, Sneijder w razie ewentualnego odejscia teraz zima, bedzie mogl grac w LM?

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2012, 12:54

Zdaje się że nie. Inter awansował dalej w Lidze Europejskiej, i kiedyś taka klauzula istniała, by silniejsze i bogatsze kluby z LM nie podkupywały graczy z tego mniej ważnego Pucharu. Czy jest tak nadal? Nie wiem w 100%, ale na 99% wydaje mi się że tak, więc Wes raczej nie wzmocni tych rozgrywek.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2012, 12:57

bedzie mogl grac bo Inter gral tylko w LE, taka sama sytuacja co z Llorente.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2012, 13:55

http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=33169

To jak mi wytłumaczysz taką sytuację ??

Mi się wydaje że jakby Inter nie awansował dalej, jak Athletic, to mógłby grać w LM, ale skoro awansowali dalej to nie może.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2012, 14:00

Konieczność wykupienia Peluso :doh: . Dla mnie definitywny transfer tego zawodnika na dzień dzisiejszy nie trzyma się w ogóle kupy. Za to wypożyczenie rozpatruje jako mądry ruch. Zobaczymy jak to z gościem będzie. Szczerze mówiąc chciałbym żeby lewa pomoc/obrona od przyszłego sezonu wyglądała mniej więcej tak: A. Ayew, L. Antonelli i oczywiście K. Asamoah. Myślę, że wtedy zespół faktycznie dużo zyskałby na jakości, jak i głębi składu. Dodatkowo otworzyłyby się kolejne możliwości taktyczne. No i rozwiązanie wydaje się sensowne ekonomicznie, tym bardziej biorąc pod uwagę, że Genua nie jest w najlepszej sytuacji.

Chyba odejdzie DC i ja się ciesze. Jeden z forumowiczów słusznie zauważył, że w jego przypadku od dobrych KILKU lat stale powtarza się schemat: piach, piach, piach -> wzrost formy -> dobra gra, rozbudzone nadzieje kibiców -> BACH, kontuzja/uraz -> wracamy do początku schematu. Z tej mąki w Turynie chleba już nie będzie. W Palermo, czy innych takich zespołach powinien dać sobie radę. Nasz najsłabszy wychowanek w kadrze, jak i ogólnie jeden z najmniej przydatnych zawodników.

Tuttosport coś przebąkuje o Sanchezie. Prawdę powiedziawszy przydałby się nam cofnięty napastnik, który potrafi zasadzić bramkę, bo Vucinic (będę hejtował, a co!) to raczej kimś takim nie jest. Na zasadzie wypożyczenia z klauzulą wykupu mógłby przyjść. Najpierw jednak skierowałbym oczy w kierunku Walcotta, który raczej nie przedłuży kontraktu z Arsenalem, a to zawodnik o bardzo zbliżonej charakterystyce i nie ważne, że Angol. Najważniejszym celem jednak dalej powinien pozostać snajper. Chicharito - Walcott? Ciekawe, który obrońca Serie A byłby w stanie ich dognić ;). Peluso na pewno nie :P.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2012, 14:05

Sanchez to by się nam przydał. Myślę, że gość jest stworzony do SerieA. Poza tym w Juve grałby z rodakami, a chyba jakoś dużo by nie kosztował. Walcott...dawno nie widziałem tego chłopaka w akcji. Jak on gra w tym sezonie?

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2012, 14:07

Wczoraj strzelił hattricka. Raz lepiej, raz gorzej. W sumie jak cały Arsenal. Ale statystyki ma bardzo dobre. Lepsze niż Santi czy Poldi.

Obrazek
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2012, 14:42

Theo zawsze chciał grać jako napastnik, i okazuje się że na tej pozycji sprawuje się całkiem nieźle. Ma najwięcej goli i asyst w drużynie, a z powodu urazów i kilku wejść z ławki, rozegrał mniej minut niż inni. Wczorajsze bramki były niczego sobie.

Alexis to moje niespełnione marzenie z letniego mercato 2010/11. Ten gracz to top, ale jako boczny napastnik, lub w ostateczności jako support striker. Nie wiem tylko czy aby na pewno, ta pozycja w ataku jest naszą bolączkom.

Alexis i Llorente w zimowe mercato to na razie tylko mokry sen kibiców Juve. Po takich personalnych zmianach w ataku, mogliby nam już z automatu przyznać mistrzostwo za ten rok (btw. bez nich i tak je wygramy).

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2012, 14:48

Castiel pisze:Walcott...dawno nie widziałem tego chłopaka w akcji. Jak on gra w tym sezonie?
Mam wrażenie, że zdecydowanie lepiej prezentuje się, kiedy gra na środku i nie mówię tego tylko przez pryzmat wczorajszego bardzo udanego meczu (3 gole i 2 asysty). Nigdy jakoś dobrze nie dośrodkowywał, ale całkiem nieźle gra kombinacyjnie krótkimi podaniami. Podobno nawet Van Persie miał taką wypowiedź, że Theo będzie się zdecydowanie lepiej prezentował grając typowo w ataku.

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2012, 16:59

Mógłby się Marotta zainteresować Ishakiem Belfodilem. Chłopak młodziutki, ma duży talent. Skoro już stawiamy na młodzież to moglibyśmy spróbować go wyciągnąć z Parmy. Jak na takiego młokosa 5 bramek w 16 meczach SerieA to wynik, który przykuwa uwagę. Transfermarkt wycenia go na 2,5mln ojro. Dla mnie to materiał na gwiazdę.

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2012, 17:29

Dolce Vita pisze:Mógłby się Marotta zainteresować Ishakiem Belfodilem.
Ponoć już się zainteresował:
http://www.soccernews.com/juventus-make ... il/110453/
ale nie tylko on:
http://www.goal.pl/240860-belfodil-na-c ... enalu.html
Na pewno ciekawy zawodnik, z Parmą mamy niezłe "stosunki", więc kto wie...

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2012, 17:31

Bendtner out, Matri out - Llorente in, Walcott in, byloby miodnie, ale i watpliwe. Mlody Anglik raczej nie odejdzie z Anglii. Moze w takim razie probowac wepchnac Violi Matriego+kase za Jo-Jo...

Newsy o koniecznosci wykupu Peluso mnie przerazaja.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Zablokowany