Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 21:15

Gdyby Draxler odpalił u nas to była by bajka.
Przy tak dobrych graczach technicznie jak Dybala Morata czy Mandzukić a już wogole kosmos z tym Alexem Sandro i Cuadrado miał by dużo łatwiej pokazać wszystko...
skład wyglądałby naprawdę niesamowicie.
Allegri musiałby to z głową ogarniać, pokoleji, nie odrazu wszyscy.
Bardzo wiele się zmieni w tej drużynie, kibice włoskich drużyn zacierają dzisiaj ręce ale może być tak że już po pierwszych meczach sezonu się złapią za czoło...

Skład byłby piekielnie mocny i młody, tak jak kiedyś Chelsea zrobiła rewolucje po przyjściu Romka.

Czekamy...

CIEkaw jestem jaki teraz pretekst wyczarują sobie najwięksi twardziele Juvepoland by trochę łzy popuścić jak to miało miejsce przez ostatnie 24h;)
Może zerwanie Moraty z Marią? podobno kryzys powoli kończy się rozstaniem naszego Alvaro z piękną Marią.
Panowie czas zacząć!!!

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 21:42

Sky podaje, że transfer Vidala negocjowaliśmy z Bayernem już od jakiegoś czasu i chcieliśmy sprzedać Chilijczyka. :think: Może rzeczywiście te jego wybryki w ojczyźnie miały wpływ na naszą decyzję i była ona przemyślana.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 21:42

CavAllano pisze:
sebatiaen pisze:Marchetti to dobre żródło?
Bo on podaje że niby jednego z trójki Cuadrado-Draxler-Alex Sandro kupimy.
Nie wiem, czy dobre, skoro zakłada zakup jednego z trójki piłkarzy grających na zupełnie innych pozycjach. :prochno: Być może miał na myśli to, że chcemy pozyskać wszystkich tych graczy, bo już wcześniej rozważaliśmy taki scenariusz i rzeczywiście wydaje się on być możliwy
Chyba jednak nie jest tam kolorowo malinowo, jak rzeczesz, Mrozzi :wink: Bo kolejne źródła (np te związane z TuttoJuve) mówią, że Juventus będzie musiał zdecydować, którą drogą pójść i jak rozdysponować zyskane środki. W grę ma wchodzić albo skupienie się na trequartiscie, albo na bocznym obrońcy. Czyli powoli media wycofują się z pakietu rozgrywający+boczny oborńca+boczny napastnik

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 21:46

CavAllano pisze:Może rzeczywiście te jego wybryki w ojczyźnie miały wpływ na naszą decyzję i była ona przemyślana.
Mrozzi, spojrzmy chlodnym okiem na postawe Vidala na boisku przez ostatnie poltora roku. Potem spojrzmy, kogo mamy ewentualnie na zastepstwo dla Chilijczyka: Sturaro, Asamoah, Pereyra.

To jest naprawde sensowna decyzja, zwlaszcza jesli chcemy koniecnie kupic trequartiste.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
zabekmj23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 21:46

Nie wieżę w Draxlera mimo tego że chyba jakku1 wspominał że może byc Bomba na 3/4 a nie nazwisko podawane przez media.Jeśli faktycznie Marotta zalatwi go za max25 mln to powinniśmy temu przyklasnac , bo to świetny grajek,młody doświadczony na pozycję o która prosił Max.Tylko ją osobiście oddalonym Pogbe a nie Vidala.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 21:51

pumex pisze:kolejne źródła (np te związane z TuttoJuve) mówią, że Juventus będzie musiał zdecydować, którą drogą pójść i jak rozdysponować zyskane środki. W grę ma wchodzić albo skupienie się na trequartiscie, albo na bocznym obrońcy. Czyli powoli media wycofują się z pakietu rozgrywający+boczny oborńca+boczny napastnik
Nie dowiemy się póki co, czy nie mamy tu czasem do czynienia z zasłoną dymną. :wink: Oczywistym jest, że jeśli jawnie chcielibyśmy wydać całą kwotę uzyskaną z transferu Vidala na wzmocnienia, moglibyśmy mieć problemy w negocjacjach. z klubami tych, których chcemy pozyskać. Wiadomo - każdy chciałby nas wydoić. Jeśli z kolei prawdą jest przytoczony przez Ciebie scenariusz, nasza sytuacja naprawdę nie wygląda kolorowo i szczerze ciężko mi to pojąć i wyjaśnić. :think: Pod względem finansowym, takie są przesłanki, wyglądamy dobrze, na co składa się przecież bardzo wiele czynników. Sprzedaże Llorente (mam nadzieję, że w najbliższych dniach pożegnamy Nando) oraz Ogbonny + Vidala i nagle okazuje się, że jesteśmy do przodu. Sam nie wiem, co o tym wszystkim myśleć...

Pozyskanie pary Sandro i choćby Draxler - jakoś szczególnie ukontentowany nie będę, ale to przełknę. Jeden z tych zawodników po odejściu Vidala to potwarz.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 21:55

rzadko się ostatnio wypowiadam, ale dziś wbiłem na forum ukoić wszystkie stare wdowy, które już jęczą. Ja w odróżnieniu od większości gimbazy pamiętam mercato po naszym poprzednim finale lm. i tam zarząd uznał, że nie należy zmieniać zwycięskiego składu, wprawdzie każdy będzie o rok starszy, ale jakoś dadzą radę. kupiono uzupełnienie składu w postaci micolliego, appiaha i legrottaglie. z perspektywy czasu widzimy, jakie były skutki tych decyzji. Tak więc jestem jak najbardziej na wywietrzeniu szatni, nie raz w historii to wychodziło nam na plus (kiedykolwiek na minus?). W dodatku pamiętam płacz pumexa rok temu, jak zatrudniano Maxa 8)
tak więc zacytuję znanego wieszcza forumowego zahora coelho : "lepiej sprzedać vidala, teveza i pirlo, niż kupić legro, appiaha i micolliego".

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 21:56

Oj panowie, dajemy się podejść;)
Jakim cudem nasz zarząd po sprzedaży za takie pieniądze odpuszcza trequa którego podobno tak bardzo chcą i to od dawna by sprowadzić za 20 mln euro obrońcę?
Evra i Asa jeszcze tam sporo wniosą od siebie i mamy kosztem lewego obrońcy odpuścić of. pomocnika?
EEEE dla mnie to Ściema, trzeba dmuchać balonik...
Nie dajmy się zwariować;)

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 21:57

Jeżeli za kase z Vidala ( o rzesz kuźwa ja pitole :evil: ) Przyjdzie Vrsaljko, który obskoczy obie strony obrony i mega zdolny Draxler to jestem na tak.
Draxler to dla mnie od lat numer jeden w europie od lat z młodych talentów.
Nawet Eriksen mnie tak nie jarał jak ten Niemiec.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 22:03

Paweljuve2006 pisze:Jeżeli za kase z Vidala ( o rzesz kuźwa ja pitole :evil: ) Przyjdzie Vrsaljko, który obskoczy obie strony obrony i mega zdolny Draxler to jestem na tak.
Raczej mało prawdopodobne niestety. Tak to przynajmniej wygląda na chwilę obecną, za Sky. Problem polega na tym, że Sassuolo nie chce go puścić, a my bylibyśmy skłonni do takiego transferu jedynie w obliczu sprzedaży Isli, którego póki co zamierzamy pozostawić u nas. Wydaje mi się, że być może chcemy sobie zapewnić usługi gracza na przyszłość - stąd ta wizyta agenta obrońcy w Turynie.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 22:50

Oo, PeZet żyje. A już myślałem, że jest zbyt stary by wstać z bujanego fotela i doczłapać do komputera. W końcu pamięta on czasy szalejącego tercetu Boniperti-Charles-Sivori i doskonale kojarzy szał pał podczas mercato w '64 :D Wiedziałem, że po słowach o starej wdowie gdzieś dalej bankowo pojawi się mój nick, ale przewidywalność to ponoć również objaw starości. Choć przyznaję, komentarz ma nadal dość fajny :wink:

Wracając do tematu, to co tam z tymi Draxlerami i Ozilami? Są, czy ich nie ma?

Obrazek
cziro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 22:51

Wiadomo, trochę szkoda bo Arturo jest pewnym symbolem odrodzenia Juve, ale wydaje się że jego czas u nas już powoli dobiegał końca. Nie ma co go trzymać na siłę. O takich nazwiskach jak Draxler, to w sumie wiem tylko tyle ile przeczytam, nie pamiętam kiedy oglądałem jakiś mecz bundesligi, chyba sto lat temu w podstawówce jakiś skrót na DSF. :lol: A i w LM, gościa nie widziałem, więc jako kompletny ignorant sugerując się tym co piszecie, to jestem raczej na nie. Marzeniem byłoby, gdybyśmy sprzedali Vidala i pozyskali Verrattiego. Pół Europy go chce, a my mogliśmy go bez problemu wyciagnąć z Serie B za pół darmo. Czuje, że Marco już zawsze pozostanie marzeniem ściętej głowy. Ale skoro musi być już ten trequartista, to nie mam pojęcia, kto miałby to być. Oscar byłby chyba najlepszą opcją. Trochę martwi mnie polityka odpuszczania młodych, utalentowanych Włochów. Nie chodzi o Marco (chociaż deal z delfinami był możliwy), ale bardziej o nasze boki obrony. Dziwne, że odpuszczamy takie nazwiska jak Darmian czy Zappacosta.

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 22:52

też jakoś nie mogę uwierzyć, że za te marne 36 czy nawet 40 mln - które tak strasznie były nam potrzebne nakupujemy 3 czy 4 piłkarzy mających podnieść poziom drużyny..., za te pieniądze kupimy max 1 piłkarza może, przy jakimś niesamowitym szczęściu 2, no chyba, że kolejne transfery nie są w ogóle powiązane z tymi pieniędzmi, a mieliśmy je już wcześniej. Jak dla mnie Sandro, Vsraljko/Aurier, Draxler w tych 60 - 70 mln może się zamkną i to będą wzmocnienia, ew. jak pisałem Benatia za Chielliniego i jest pięknie. Choć i tak żaden z tych piłkarzy nie daje serca i charakteru takiego jak Vidal..., wyrwa w drugiej linii wciąż pozostaje, nasza gra defensywna z pewnością ucierpi.
cziro, akurat wyjście poza półwysep Apeniński z transferami to dobry ruch i jak na razie dobrze na tym wychodzimy (Vidal, Morata, Tevez, Evra) także jak dla mnie na puls, że szukamy poza własnym podwórkiem - czego sami się domagaliśmy.
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2015, 23:05 przez MishaAveJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 23:04

pumex pisze: Wracając do tematu, to co tam z tymi Draxlerami i Ozilami? Są, czy ich nie ma?
To jest mercato - dzieje się wtedy, kiedy się nie spodziewasz. :smile: Na razie niestety cisza i Marotta nie znając niemieckiego chyba zabłądził. :prochno:

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2015, 23:12

Właśnie najlepsze jest to że nikt z otoczenia Juve nic nie powiedział na temat Vidala i w ogóle zero reakcji z naszej strony??
Ciekaw jestem od kiedy ten transfer był pewny.. Skoro Moratta tak pewnie się wypowiadał 2 tyg temu.

Zablokowany