Mercato (2012-2014)
- Tharp
Skad taki durny wniosek? Bardziej naturalne byloby granie kupienie cofnietego rozgrywajacego, albo rozgrywajaego, ktorego moznaby potencjalnie 'przepozycjowac'.Sorek21 pisze:Jak Pirlo przestanie grać w Juve to naturalną koleją rzeczy byłoby kupienie rozgrywającego i przejście na system 4-2-3-1
EWENTUALNIE sprobowac 3-4-1-2 , gdzie jedynka to klasyczny rozgrywajacy.
- Donnie
 - Juventino

Bardzo wątpię. Cała nasza filozofia oparta jest o 3:5:2, wszystko jest temu podporządkowane. Nawet primavera uczy się grać tym systemem. Robimy wszystko, żeby doprowadzić go do perfekcji. Nie po to, żeby zmieniać na inny.Sorek21 pisze:Jak Pirlo przestanie grać w Juve to naturalną koleją rzeczy byłoby kupienie rozgrywającego i przejście na system 4-2-3-1
Wiem,wiem za dużo brakòw by było LO + ŚPO + ŚN i przynajmniej jeden skrzydłowy
- zahor
 - Juventino

Ile ludzi, tyle pomysłów. Problem jest dość skomplikowany, nie ogranicza się tylko do napisaniu kilku liczb takich, żeby sumowały się do dziesięciu. Conte będzie musiał stworzyć nową filozofię gry. Czy będzie to oparte na ofensywnym pomocniku (tych ostatnio jest od czapy), na skrzydłach, na czymkolwiek innym - nie mam pojęcia. Warto chyba spoglądać jak radzi sobie Barcelona - Xavi to chyba jedyny światowej klasy piłkarz o charakterystyce Pirlo, jemu też do piłkarskiej emerytury bliżej już dalej. Oczywiście w Katalonii mają ten komfort, że są wychowankowie, jest zespół B, mogą sobie "wyhodować" gracza o takiej charakterystyce ucząc go od łebka grania na tej pozycji. Póki co trzeba się cieszyć że po ucieczce z Milanu dla Pirlo czas się zatrzymał, a nawet cofnął. Niektórzy tutaj mają obawy co do tego, że Andrea gra czasami co trzy dni po pełne 90 minut. Gdyby nie był w stanie, to by nie grał. Skoro chłop nie chce opuścić ani ćwierć meczu, to należy się tylko cieszyć, bo to oznacza że problem jego następcy nie jest tak palący jak by to się mogło wydawać. Ja uważam że najważniejsze jest żeby omijały go kontuzje. Na tej pozycji nie są najważniejsze żelazne płuca, tylko przegląd pola, technika i piłkarska inteligencja - a tego z wiekiem się nie traci. Póki co znacznie bardziej martwi mnie nędza w ataku.Tharp pisze:Skad taki durny wniosek? Bardziej naturalne byloby granie kupienie cofnietego rozgrywajacego, albo rozgrywajaego, ktorego moznaby potencjalnie 'przepozycjowac'.Sorek21 pisze:Jak Pirlo przestanie grać w Juve to naturalną koleją rzeczy byłoby kupienie rozgrywającego i przejście na system 4-2-3-1
EWENTUALNIE sprobowac 3-4-1-2 , gdzie jedynka to klasyczny rozgrywajacy.
Cyferki cyferkami, znacznie ciekawsza byłaby dyskusja na tym jak wyglądać będzie konstruowanie akcji, na kim będzie położony ciężar rozgrywania piłki i w jakich proporcjach. Chociaż w to ciężko się zagłębić nie wiedząc chociażby kto będzie grał w ataku czy na skrzydłach w momencie, kiedy podziękujemy Pirlo.Donnie pisze: Bardzo wątpię. Cała nasza filozofia oparta jest o 3:5:2, wszystko jest temu podporządkowane. Nawet primavera uczy się grać tym systemem. Robimy wszystko, żeby doprowadzić go do perfekcji. Nie po to, żeby zmieniać na inny.
					Ostatnio zmieniony 28 grudnia 2012, 23:32 przez zahor, łącznie zmieniany 2 razy.

- StaryDobryNedved
 - Juventino

Dokładnie, na pewno Marotta, Paratici i reszta ekipy już myśli nad tym co zrobić kiedy Pirlo odejdzie, a wszystko wskazuję na to, że raczej nie odejdziemy od 3-5-2. Zwłaszcza, że Conte uwielbia ten system i wygrywa nim bardzo dużo. No, no. Ciekawe to może być kto przyjdzie za Pirlo. A ile Andrzej jeszcze może pograć u nas? Kontrakt mu się chyba kończy za rok, mam rację? No, trudna i ciężka będzie sprawa. Bo kto mógłby zastąpić wielkiego Pirlo? Nie wiem kto będzie takim gościem za rok, dwa ale na dzień dzisiejszy to chyba tylko Xavi.

- Robaku
 - Juventino

- Podziekował: 2 razy

Jeśli maja oczy to nie.baka pisze:A oni nie mają nadziei , że zanim Pirlo odejdzie to Pogba zrobi taki progres , że wskoczy na jego miejsce ?
Ciekawe kiedy WSZYSCY zauważa ( bo większość już widzi) , że PP nie zastąpi Andrei.
Ale AP pogra jeszcze z 1,5 sezonu minimum na dobrym poziomie (a może i 2 lub 2,5 roku) i wtedy będą starania o Verattiego i jakoś uważam, że to się uda. Jeśli ciąglę przebąkuje się o nim w kontekście Juve.
- MaNieK_JuVe
 - Juventino

Też jestem tego zdania ze Pogba nie zastąpi Andrzeja w 3-5-2. Z każdym miesiącem skłaniam się ku tezie, że jak zabraknie Pyrlo to zmienimy schemat gry bo na dobrą sprawę o kogoś takiego jak Andrzej jest bardzo ciężko. Piłka wkracza w okres uniwersalizmu technicznego. Każdy zawodnik czy to z obrony cz z ataku musi posiadać umiejętność rozgrywania, dryblowania i przy okazji celnie podać. To koniec czasów drwalowych obrońców, koszących DMów. Nowa piłka wymaga od każdego spokoju opanowania, techniki, a nie siermiężnych kopów za połowę. Imo nasza strategia powinna polegać na kupowaniu graczy po 1 obunożnych, po 2 z fantazją, kreacją i przewidywaniem, takich którym nie straszna jest gra w defensywie a straszna dla przeciwników jest ich gra w ofensywie. Taka jest przyszłość.
Pogba bardziej ma przesłanki ku ofensywie (strzał, kombinacja, podanie za obrońców). Ma czasem świetny odbiór ale na prawdę rzadko i często przeciwnicy spychają go. Ja czekam żeby to ustawienie było pod piłkarzy a nie piłkarze pod ustawienie ale chyba dlatego Antek jest trenerem a nie ja

Pogba bardziej ma przesłanki ku ofensywie (strzał, kombinacja, podanie za obrońców). Ma czasem świetny odbiór ale na prawdę rzadko i często przeciwnicy spychają go. Ja czekam żeby to ustawienie było pod piłkarzy a nie piłkarze pod ustawienie ale chyba dlatego Antek jest trenerem a nie ja
Forza Juventus, Forza Azzurri
Moja jedyna milosc Juventus FC !!!
Zagraj w Lola: http://signup.leagueoflegends.com/?ref= ... 3963740312
						Moja jedyna milosc Juventus FC !!!
Zagraj w Lola: http://signup.leagueoflegends.com/?ref= ... 3963740312
- Gotti
 - Juventino

Po prostu tak przeczuwam. Mieliśmy już masę takich talentów co w Serie B czy nawet A grali na wypozyczeniu dobrze ale do Juve się nigdy nie przebili.No daj spokój, po czym takie wnioski? Gość ma 19 lat i po połowie sezonu najlepsze statystyki ze środkowych pomocników w całej lidze.
- meda11
 - Juventino

Kogo na przykład?Gotti pisze:Po prostu tak przeczuwam. Mieliśmy już masę takich talentów co w Serie B czy nawet A grali na wypozyczeniu dobrze ale do Juve się nigdy nie przebili.No daj spokój, po czym takie wnioski? Gość ma 19 lat i po połowie sezonu najlepsze statystyki ze środkowych pomocników w całej lidze.
- Qrczak
 - Juventino

Nie wiem jak wy, ale moim zdaniem nie znajdziemy nikogo podobnego do Pirlo. Na siłe będziemy szukać "młodego Pirlo" stracimy na tym kilka melonów i nic z tego nie będzie. Powinniśmy kupić po prostu zawodnika młodego i umiejącego rozgrywać. Choć moim zdaniem takim zawodnikiem jest Pogba, a po czasie w którym Andrea przestanie grać w pierwszysm składzie (ok. 2 sezony) to Paul nabierze doświadczenia i opanowania bo teraz czasami ponosi go fantazja.
ps. Wypadałoby odblokować temat na zimowe okienko i tam pisac .

ps. Wypadałoby odblokować temat na zimowe okienko i tam pisac .
- Łukasz
 - Juventino

@up - ...albo odkładać grosz do grosza na Verrattiego.

- Alfa i Omega
 - Juventino

Tak się składa, że Sneijder... 8)stahoo pisze:@up - ...albo nie szukac na siłę registy, tylko kogoś takiego jak Sneijder - mające podobne zadania, ale operującego wyżej i w razie potrzeby cofającego się do rozegrania.
Osobiście sądzę, że na pewno nie będziemy szukać koniecznie koniecznie koniecznie registy. Raczej myślę podobnie do staha.
- Adrian27th
 - Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 4 razy

http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... eakingnews
Mały zwiazek z transferami aczkolwiek, sam pan Maradona wypowiada się bardzo przychylnie o nas (zważywszy ze to Neapolitańczyk).
Ahh ten Cavani. Mogłby posłuchać starego dobrego Diego:D

Mały zwiazek z transferami aczkolwiek, sam pan Maradona wypowiada się bardzo przychylnie o nas (zważywszy ze to Neapolitańczyk).
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
						"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- deszczowy
 - Juventino

Mógł teścia posłuchać zięć, wtedy też mielibyśmy napastnika na latailtalismano pisze: