Mercato (LATO 2022) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2022, 15:23

Ciężko mi znaleźć drugiego zawodnika który zaliczyłby taki regres jak Beżowy.
Przecież w latach 15-17 grał wyśmienicie. Pamiętam te inwektywy w kierunku <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, gdy w pierwszym sezonie, mimo bardzo dobrej postawy był sadzany notorycznie na ławce kosztem niedomagającego już Evry "ze względów taktycznych".
Później przejście na 4231 i dobra kooperacja z Mandzukiciem na lewej stronie, której efekty były dużo powyżej oczekiwań. A potem po odejściu Spinazzoli, czyli ostatniego de facto godnego rywala o miejsce w składzie (który i tak pół sezonu spędził na kozetce u pana doktora) Sandro zaliczył kolosalny zjazd.
Niestety Taktyk go ceni, bo brazol jest już totalnie zindoktrynowany jego ideologią i filozofią. Sam zarząd, mimo obecności Arrivabene, ma wciąż najwyraźniej zbyt mało cojones by takim pasożytom dawać wyraźne i jasne ultimatum, takie jak choćby dali wspomnianemu Mandzukiciowi kilka lat temu. No ale tam swoje dołożył Sarri, dziś Sandro ma życie jak pączek w maśle pod skrzydłami Allegriego.

Obrazek
Mily

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2022, 16:09

Takie pytanie, skąd ta opinia, że Arrivabene to taki twardy typ itd itp?

JLo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lipca 2022, 16:11

Baczu pisze: 15 lipca 2022, 15:23 Ciężko mi znaleźć drugiego zawodnika który zaliczyłby taki regres jak Beżowy.
(...) Sam zarząd, mimo obecności Arrivabene, ma wciąż najwyraźniej zbyt mało cojones by takim pasożytom dawać wyraźne i jasne ultimatum, takie jak choćby dali wspomnianemu Mandzukiciowi kilka lat temu. No ale tam swoje dołożył Sarri, dziś Sandro ma życie jak pączek w maśle pod skrzydłami Allegriego.
No ale co oni mieliby zrobić? Posadzic na ławie gościa któremu płacą takie astronomiczne pieniądze? Przecież dla niego to by było jeszcze lepiej.
Tu wychodzi bokiem odejście sknerusa Marotty...12 mln brutto dla Wojtka i Bonusa, 11 dla Sandro ... na jego zmianie takie rzeczy by się nie zdarzyły.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2022, 16:27

JLo pisze: 15 lipca 2022, 16:11
Baczu pisze: 15 lipca 2022, 15:23 Ciężko mi znaleźć drugiego zawodnika który zaliczyłby taki regres jak Beżowy.
(...) Sam zarząd, mimo obecności Arrivabene, ma wciąż najwyraźniej zbyt mało cojones by takim pasożytom dawać wyraźne i jasne ultimatum, takie jak choćby dali wspomnianemu Mandzukiciowi kilka lat temu. No ale tam swoje dołożył Sarri, dziś Sandro ma życie jak pączek w maśle pod skrzydłami Allegriego.
No ale co oni mieliby zrobić? Posadzic na ławie gościa któremu płacą takie astronomiczne pieniądze? Przecież dla niego to by było jeszcze lepiej.
Tu wychodzi bokiem odejście sknerusa Marotty...12 mln brutto dla Wojtka i Bonusa, 11 dla Sandro ... na jego zmianie takie rzeczy by się nie zdarzyły.
A co to za polityka ,że jak ktoś zarabia to ma grać ? Skoro i tak muszą mu płacić to niech przynajmniej nie przeszkadza na boisku.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2022, 16:40

Kwestia jest bardziej problematyczna bo Pellegrini jak gra to wcale jakoś bardzo od Sandro poziomem wzwyż nie odstaje, takie są niestety reali. Biorąc pod uwagę konkurenta i fakt, że Sandro ma rok kontraktu czyli musi się wykazać w jakiś sposób by gdzieś dostać kontrakt, zbliżają się ponadto MŚ to odstawienie go w takiej sytuacji byłoby po prostu głupie. Zmiennik równie kiepski, sam Sandro ma o co grać MŚ, nowy kontrakt za rok gdziekolwiek by nie poszedł. Także tutaj jakaś nadzieja na jakąś przyzwoitą formę jest.

Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 lipca 2022, 16:41

JLo pisze: 15 lipca 2022, 16:11
W tej chwili nic, bo Sandro ma protekcje Allegriego. Ten rzuciłby się niczym Rejtan, gdybyśmy chcieli postąpić z brazylijczykiem tak jak np. z Mandzukiciem, Higuainem lub Ramseyem.
Mily pisze: 15 lipca 2022, 16:09 Takie pytanie, skąd ta opinia, że Arrivabene to taki twardy typ itd itp?
By nie szukać daleko, akcje z kontraktami Dybali i Bernakiepskiego. Podobnie teraz z De Ligtem, gdy twardo negocjujemy kwotę jaką chcemy otrzymać a zakulisowo urabiamy zawodnika i przekonujemy do projektu, a nie idziemy na ręke, po dżentelmeńsku, jak spółka Paratici&Marotta.

Obrazek
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2022, 17:58

Mily pisze: 15 lipca 2022, 16:09 Takie pytanie, skąd ta opinia, że Arrivabene to taki twardy typ itd itp?
Męska twarz i broda :prochno:

Nie no tak na serio to ponoć coś tam "posprzątał" w Ferrari ale Formułą 1 się nie interesuję, więc nie wiem czy twardo tam zarządzał zespołem.

Paya

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2022, 00:33

Poprostu pisze: 15 lipca 2022, 14:25
19 pisze: 15 lipca 2022, 14:16 Cambiaso w Bolonii na rok. Trochę szkoda choć jestem w stanie zrozumieć ten ruch bo i jeśli:
- Sandro się uparł na pozostanie,
- Pellegrini zostaje i dostanie poważnie szansę.
Przy takich okolicznościach Cambiaso wraca po roku. Rywalizuje z Pellegrinim lub z innym lewym obrońcom jeśli Pellegrini się nie sprawdzi.
Co to w ogóle za argument ? Koleś jest fatalny jak Kucharczyk. W każdym normalnym klubie zostałby odsunięty od składu i tyle.
Facepalm stopą. Żaden poważny klub nie odsunąłby gościa zarabiającego 7 melonów i na którego pozycji nie mamy klasowego zastępstwa od składu.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2022, 07:50

Paya pisze: 16 lipca 2022, 00:33
19 pisze: 15 lipca 2022, 14:16 Cambiaso w Bolonii na rok. Trochę szkoda choć jestem w stanie zrozumieć ten ruch bo i jeśli:
Przy takich okolicznościach Cambiaso wraca po roku. Rywalizuje z Pellegrinim lub z innym lewym obrońcom jeśli Pellegrini się nie sprawdzi.
Co to w ogóle za argument ? Koleś jest fatalny jak Kucharczyk. W każdym normalnym klubie zostałby odsunięty od składu i tyle.
Facepalm stopą. Żaden poważny klub nie odsunąłby gościa zarabiającego 7 melonów i na którego pozycji nie mamy klasowego zastępstwa od składu.
A co ma za znaczenie ile zarabia jak gra tragicznie ? To lepiej mu pozwolić grać, żwby dalej takie błędy popełniał, bo dużo zarabia ? Na tle Sandro to Pellegrini i Cambiaso są poważnym wzmocnieniem.

Paya

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2022, 15:17

Alexinhio-10 pisze: 16 lipca 2022, 07:50
Paya pisze: 16 lipca 2022, 00:33
A co ma za znaczenie ile zarabia jak gra tragicznie ? To lepiej mu pozwolić grać, żwby dalej takie błędy popełniał, bo dużo zarabia ? Na tle Sandro to Pellegrini i Cambiaso są poważnym wzmocnieniem.
Na forum widzę ostatnio wiele wartościowych informacji. Real budujący drużynę z głową, Skriniar lepszy od DL, Dybala to xxx bo negocjuje z interem i Sandro gorszy od duetu P&C.
Czy Ci się podoba czy nie (mi na pewno nie) Sandro bez motywacji i tak jest sporo lepszy od Pellegriniego. Na pewno mniej efektowny - nie robi rajdów do lini końcowej jak kurczak bez głowy i mniej dośrodkowuje, ale jako nominalny obrońca ciągle lepszy.

Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2022, 16:44

Paya pisze: 16 lipca 2022, 15:17

Na forum widzę ostatnio wiele wartościowych informacji. Real budujący drużynę z głową, Skriniar lepszy od DL, Dybala to xxx bo negocjuje z interem i Sandro gorszy od duetu P&C.
Czy Ci się podoba czy nie (mi na pewno nie) Sandro bez motywacji i tak jest sporo lepszy od Pellegriniego. Na pewno mniej efektowny - nie robi rajdów do lini końcowej jak kurczak bez głowy i mniej dośrodkowuje, ale jako nominalny obrońca ciągle lepszy.
Niestety nie. Alex zalicza od pierwszego sezonu w Juve zjazd. O ile pierwsze trzy idzie zaakceptować, gdyż grał początkowo wręcz poezję, tak byłbym szaleńcem, wierząc, iż rok za rokiem zaliczając coraz gorszy sezon, nagle jego gra się odmieni. Będzie - jak uczą nas wcześniejsze sezony - gorzej.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2022, 01:08

Prawdę mówiąc, kwota plus-minus 80 mln za De Ligta jest jednak nieco rozczarowująca. Z tego, co widzę, to większą kwotę — łącznie z bonusami — zapłaciliśmy, kupując go z Ajaksu. Tak, tak, kontrakt do 2024, ale i tak... 22-latek z prawie trzystoma meczami zagranymi w karierze i w dalszym ciągu z potencjałem na top 3 środkowych defensorów. No nie wiem, sami lekką ręką wydajemy ponad 80 mln na Vlahovicia po udanym 1,5 roku, a tutaj niby szumne zapowiedzi, żądamy kwoty rzędu 90-100 mln euro, a tu 70+10 w bonusach. Jeśli to się okaże prawdą to trochę klops i nadal nie widzę niczego szczególnego w działaniach siwego z Ferrari.

Żebyśmy chociaż dobrze zainwestowali tę kwotę, aczkolwiek Bremer mnie jakoś specjalnie nie przekonuje. Ale może to po prostu uprzedzenie do Brazylijczyków po dokonaniach Sandro, Arthura i Kaio Jorge.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2022, 01:45

A ja uważam, że to dobra cena, bo gość był po prostu grubo przepłacony. Dodatkowo nikt inny się praktycznie nie włączył do licytacji, bo Chelsea dała sobie spokój, a PSG idzie po Skriniara. To też miało wpływ.
Zresztą wolę się wstrzymać do jutra, bo to 80 to się może okazać plotą. Na ostatecznej kwocie za Vidala też się srogo zawiodłem.

W tego Bremera jakoś nie wierzę, ponoć jest fanem Interu i Lucio, no i mocno się na nich uparł. Zobaczymy, niby nie takie zmiany już widzieliśmy w mercato, ale coś w ostatnich miesiącach się zmieniło i pojawili się tacy piłkarze jak Loca, Vlaho czy tez właśnie ten Bremer ( to się jeszcze okaże ) którzy nie rzucają się na najlepsze oferty z finansowego punktu widzenia ( czyli PL albo PSG ). Przykład Lukaku mógł niektórym coś uświadomić.

No zobaczymy. Ja bym widział Bremera i Milenkovicia w Juventusie.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2022, 07:15

Jeżeli za to dostaniemy Pau Torresa/Gabriela
Lub Badiashile - a szczególnie uważam ze ten ostatni może być lepszy/równy MdL to nie będę narzekać.
Znając jednak życie to skończymy z Bremerem i Acerbim.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
unbelievable87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2022, 08:06

Sorek21 pisze: 18 lipca 2022, 07:57 Wyskoczył jako pierwszy. Najwyżej nie trafi.

Tego Pana to trzeba wrzucać do dyskusji, bo jego doniesienia są równe temu, jakby to ja, czy Ty sobie napisał, że Bremer wybrał Juve ;)

Oczywiście mam nadzieję, że tak rzeczywiście będzie. Do tego Pau i wyjdzie, że z niewielką dopłatą wymieniliśmy de Ligta na Bremera i Torresa! :dance:

Zablokowany