Massimiliano Allegri
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
właśnie z tym "dobrze" się pewnie nie zgadzamy 

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- daroo89
- Juventino
No to sprawdźmy tą żelazną konsekwencję po raz kolejny. Czyje to słowa po zatrudnienia Allegriego?MRN pisze:Zapewne niczego nie znajdziesz bo akurat w kwestii Maxa zawsze byłem konsekwentny.
Rozpoczął się pogrzeb Juve...najczarniejsza era w historii Juve !
A ja się czuje jakby mnie ktos wydupczył bez wazeliny...
Bukol87 pisze:Bardzo dobry w odbiorze ze świetną wydolnością. Technika jak na prawego obrońcę wystarczająca. Jest walka i duża świadomość taktyczna. Sturaro ma wszelkie atrybuty by dawać radę, nawet na poziomie LM.
- Shadow Marshall
- Juventino
Podoba mi sięOsgiliath pisze:
Doskonałealso, dla tych, którzy twierdzą, że Max przy Conte to ostoja łagodności.

Generalnie jestem zwolennikiem rządzenia twardą ręką bo wtedy głupota i niezdrowe zapędy są szybko temperowane.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Wiem, że chciałeś być fajny ale przeczytaj jeszcze raz zarzuty w moją stronę. Zarzuty były takie, że go zwyzywalem nie raz więc gdzie jest to zachowanie w moich wypowiedziach sprzed czterech lat ? Nie wyszło ci to chłoptasiu, te zdania dokładnie pamiętałem 😉

- jurson09
- Juventino
To że wszystko działa dobrze potwierdzają wyniki więc jest to stwierdzenie obiektywne. Nie widzę tutaj miejsca na dyskusję.Maly pisze:właśnie z tym "dobrze" się pewnie nie zgadzamy
Możemy sobie jedynie pogdybać czy zmiana trenera podniosłaby poziom zespołu. Jak na razie to zwolennicy takiej opcji mówią o zmianie, ale nie przedstawiają konkretów. Kto mógłby takiej przemiany dokonać?
Juve per sempre sara...!!!!
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Ja na początku byłem (jak większość) przeciwnikiem Allergiego. Potem przekonał mnie do siebie 2 finałami LM. Po 1:4 z Realem zacząłem myśleć, że może dobrze zrobiłaby nam zmiana trenera. Nie dlatego, że Allegri jest słaby, ale po prostu dlatego, że model Allegriego nie do końca się sprawdza w kluczowych momentach (2 finały LM), a my mamy nowych fajnych graczy ofensywnych (D.Costa i Bernardeschi), z którymi można spróbować grać coś zupełnie innego.
Allegri jednak powoli znowu zaczyna mnie przekonywać, że jest stworzony dla nas, a my dla niego. Co roku tracimy co najmniej 1 kluczowego zawodnika (Vidal, Pogba, Bonucci, teraz pewnie Dybala albo A.Sandro). Większość trenerów z topu nie chciałaby pracować w takich warunkach, a Allegri? Nic sobie z tego nie robi. Daje nam mega komfort, że każdy może odejść, a Juve i tak będzie dominować we Włoszech, a w LM nie będzie kompromitacji w postaci braku awansu z grupy kosztem Galatasaray.
Allegri jednak powoli znowu zaczyna mnie przekonywać, że jest stworzony dla nas, a my dla niego. Co roku tracimy co najmniej 1 kluczowego zawodnika (Vidal, Pogba, Bonucci, teraz pewnie Dybala albo A.Sandro). Większość trenerów z topu nie chciałaby pracować w takich warunkach, a Allegri? Nic sobie z tego nie robi. Daje nam mega komfort, że każdy może odejść, a Juve i tak będzie dominować we Włoszech, a w LM nie będzie kompromitacji w postaci braku awansu z grupy kosztem Galatasaray.
- daroo89
- Juventino
Mnie w tym momencie żadne zarzuty nie interesują. Odnoszę się do konkretnego zdania, w którym stwierdzasz, że "w kwestii Maxa zawsze byłeś konsekwentny". Więc ja pytam: którego ze słów nie rozumiesz: "konsekwencja" czy "zawsze"? Bo najpierw oceniając jego zatrudnienie jako pogrzeb Juventusu, by 4 lata później stwierdzić, że Allegri jest najlepszym trenerem w historii klubu, na próżno tu szukać konsekwencji "w kwestii Maxa". Ps. chłoptasiów to proponuję szukać w team bukol.MRN pisze:Wiem, że chciałeś być fajny ale przeczytaj jeszcze raz zarzuty w moją stronę. Zarzuty były takie, że go zwyzywalem nie raz więc gdzie jest to zachowanie w moich wypowiedziach sprzed czterech lat ? Nie wyszło ci to chłoptasiu, te zdania dokładnie pamiętałem 😉
Stawianie Allegriego ponad trenerami, którzy wygrywali z Juve wszystko w czasach świetności serie A, jest kiepskim żartem.
Bukol87 pisze:Bardzo dobry w odbiorze ze świetną wydolnością. Technika jak na prawego obrońcę wystarczająca. Jest walka i duża świadomość taktyczna. Sturaro ma wszelkie atrybuty by dawać radę, nawet na poziomie LM.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Ale ja odniosłem się do konkretnych zarzutów jednego z kolegów bo pomiędzy tym co przytoczyłeś a wyzywaniem kogokolwiek to jest zasadnicza różnica.
Cztery lata temu pod wpływem emocji każdy pisał różne cuda w kontekście zmiany trenera na Maxa i mało kto spodziewał się, że zmiana wyjdzie nam na duży plus. Max jest jednak 4 lata, wygrał wszystko jak leci oprócz LM a po nim jak jechali tak jadą gloryfikując w dalszym ciągu wielkiego Conte, który na szczęście trzyma się z dala od tego klubu i niech tak pozostanie. To jednak cztery lata więc kawał czasu. Dałem jak każdy ponieść się emocjom ekspertów JP, którzy Maxa kojarzyli z tym co się działo w Milanie nie biorąc pod uwagę tego, że to jednak zarząd Milanu był winien. Nigdy go jednak nie obraziłem, nie napisałem na niego złego słowa i z tego powodu mam satysfakcję.
Ja wiem, że Lippi i Trap wygrali wszystko i sam pamiętam te czasy. Może przesadziłem z tym najlepszym trenerem w historii jednak nie aż tak bardzo w kontekście jego dokonań w ciągu czterech lat. Brakuje mu w sumie tylko zwycięstwa w LM aby stać w pełni legalnie obok Trapa i Lippiego. Domaganie się jednak jego zwolnienia przy takich wynikach to czysty idiotyzm.
Cztery lata temu pod wpływem emocji każdy pisał różne cuda w kontekście zmiany trenera na Maxa i mało kto spodziewał się, że zmiana wyjdzie nam na duży plus. Max jest jednak 4 lata, wygrał wszystko jak leci oprócz LM a po nim jak jechali tak jadą gloryfikując w dalszym ciągu wielkiego Conte, który na szczęście trzyma się z dala od tego klubu i niech tak pozostanie. To jednak cztery lata więc kawał czasu. Dałem jak każdy ponieść się emocjom ekspertów JP, którzy Maxa kojarzyli z tym co się działo w Milanie nie biorąc pod uwagę tego, że to jednak zarząd Milanu był winien. Nigdy go jednak nie obraziłem, nie napisałem na niego złego słowa i z tego powodu mam satysfakcję.
Ja wiem, że Lippi i Trap wygrali wszystko i sam pamiętam te czasy. Może przesadziłem z tym najlepszym trenerem w historii jednak nie aż tak bardzo w kontekście jego dokonań w ciągu czterech lat. Brakuje mu w sumie tylko zwycięstwa w LM aby stać w pełni legalnie obok Trapa i Lippiego. Domaganie się jednak jego zwolnienia przy takich wynikach to czysty idiotyzm.

- juvemaroko
- Juventino
Najlepsze okres Juventus w LM bylo za czasow Lippiego pomiedzy 1996 i 1999 bo wygralismy raz zagralismy dwa finaly i raz odpadlismy w polfinale.
Zdobylismy tez superpuchar europie 96 i puchar interkontynentalne 96.
Wielka szkoda bo wtedy naprawde Juve bylo postrachiem w Europie i nikt nie chcial z nami zagrac!
W wloszych wtedy bylo wiecej silnych druzyn jniz teraz stad nie byla nasza pelna dominacja jak ostatnio. Amimo wszystko zdobylismy dwa razy z rzedu serie A 97 i 98.
Dodajac do tego scudetto 95 i 2002 i 2003 oraz coppa Italia 95 final LM 2003 i Uefa 95 i super puchar wlochy 95 97 2002 2003.
Widac jak mocny bylo Juventus z czasow Lippiego!
Allegri jest napewno jeden z najlepszych trenerow w historii Juventusu ale czy najlpesze ? Moim zdaniem brakuje mu wygrana w LM wtedy napewno zdobywajac tyle tytulow serie A i Coppa Italia stal by sie najlepszym trenerem w historii klubu.
Zdobylismy tez superpuchar europie 96 i puchar interkontynentalne 96.
Wielka szkoda bo wtedy naprawde Juve bylo postrachiem w Europie i nikt nie chcial z nami zagrac!
W wloszych wtedy bylo wiecej silnych druzyn jniz teraz stad nie byla nasza pelna dominacja jak ostatnio. Amimo wszystko zdobylismy dwa razy z rzedu serie A 97 i 98.
Dodajac do tego scudetto 95 i 2002 i 2003 oraz coppa Italia 95 final LM 2003 i Uefa 95 i super puchar wlochy 95 97 2002 2003.
Widac jak mocny bylo Juventus z czasow Lippiego!
Allegri jest napewno jeden z najlepszych trenerow w historii Juventusu ale czy najlpesze ? Moim zdaniem brakuje mu wygrana w LM wtedy napewno zdobywajac tyle tytulow serie A i Coppa Italia stal by sie najlepszym trenerem w historii klubu.
- Alexxxxx
- Juventino
Trapattoni jako trener Juventusu:juvemaroko pisze: Moim zdaniem brakuje mu wygrana w LM wtedy napewno zdobywajac tyle tytulow serie A i Coppa Italia stal by sie najlepszym trenerem w historii klubu.
Serie A: 1977, 1978, 1981, 1982, 1984, 1986
Puchar Włoch: 1979, 1983
Liga Mistrzów: 1985
Puchar Zdobywców Pucharów: 1984
Puchar UEFA: 1977, 1993
Superpuchar Europy: 1984
Puchar Interkontynentalny: 1985
Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
Gianni Agnelli
- binio
- Juventino
Tylko trzeba zaznaczyć że osiągnął to w 15 lat o ile się nie mylę.Alexxxxx pisze:Trapattoni jako trener Juventusu:juvemaroko pisze: Moim zdaniem brakuje mu wygrana w LM wtedy napewno zdobywajac tyle tytulow serie A i Coppa Italia stal by sie najlepszym trenerem w historii klubu.

- juvemaroko
- Juventino
Trapattoni jest jeden z najlepszych trenerow w historii klubu ale warto zaznaczyc ze zeby tego osiagnac to prowadzil druzyna przez ponad 10 lat.Alexxxxx pisze:Trapattoni jako trener Juventusu:juvemaroko pisze: Moim zdaniem brakuje mu wygrana w LM wtedy napewno zdobywajac tyle tytulow serie A i Coppa Italia stal by sie najlepszym trenerem w historii klubu.
Allegri jest trenerem klubu dopiero 4 sezon stad napisalem ze gdyby wygral ta LM stalby sie najlepszym trenerem w historii z wzgledu na skutecznosc w ciagu krotkim okresie.
- Alexxxxx
- Juventino
Musi zdobyć coś na arenie europejskiej/międzynarodowej, inaczej nigdy nie będzie można go zestawiać na równi z Lippim czy Trappatonim. Do tego ten drugi pracował u nas dwa razy, ale równie dobrze możemy wdać się w analizę jak trudno jest wrócić na szczyt w krótkim czasie, a nie utrzymać w obecnej sytuacji włoskich klubów, która jest coraz lepsza, ale to tak naprawdę nadal powrót z otchłani.
Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
Gianni Agnelli
- Arbuzini
- Juventino
Obaj pracowali u nas dwukrotnie :-)Alexxxxx pisze:Do tego ten drugi pracował u nas dwa razy
Dlatego nie zamykam się na powroty dawnych trenerów. Choć do Conte mam duży żal za to jak się z nami rozstał i różne krzywdzące wypowiedzi to jeśli jego powrót miałby być wartością dodaną dla klubu byłbym za takim rozwiązaniem. Kiedyś - w bliżej nieokreślonej przyszłości. Teraz głównie Antonio nie jest jeszcze gotowy na taki ruch.