Mercato (2012-2014)
- pumex
- Juventino
No to nie rozumiem, jaki jest sens zmieniać rezerwowego na rezerwowego. Z podnoszeniem poziomu drużyny nie ma to nic wspólnego.Jacky pisze:Oczywiscie Murzyna rozpatrywalem w kontekscie rezerwisty
W ogóle to powinniśmy zacząć od tego, że Kalou gra głównie na lewej, Pepe na prawej

- Kucharius1
- Juventino
Agent Douglasa (środkowy obrońca Twente), gada że Juve jest jedynym klubem którym się kontaktował w jego sprawie. Gość ma kontrakt jednak do 2013, a nie jak się wcześniej wydawało do 2012. Zawodnik ciekawy , silny fizycznie , dobrze gra głową i wyprzedza, słabiej operuje nogami (czyli coś a'la Kielon). Dobra opcja za Leo jak dla mnie. Co wy na to ?
Dla krytyków naszego DSa.
Czyli dla was wszyscy grający w pierwszym składzie + zawodnicy do rotacji są słabi , poza Buffona, Kielona, Kuczera i Claudio ? O zapomniałbym Claudio jest niewidoczny, a Kuczer nic nie potrafi, trzeba Balea lub Kolarova. Wszyscy się dla niektórych malkontentów wzmacniają, tylko my jesteśmy coraz słabsi. To że my jesteśmy wyżej niż Napoli jest niewytłumaczalne, bo przecież my kupujemy masę łamag, gdy oni szlifują swój skład o nowych mistrzów ( 2 lata temu - Cavani , 1 temu - Inler ). Jak to się dzieje!? Przecież Beppe i Conte są do niczego !! Mamy rację tylko fart zarządu nie pomaga nam tego udowodnić ! Poczekajcie na kolejną serię remisów , w ten czas zaatakujemy ponownie ;-) (Wybaczcie mi ironię, i nieco satyryczne przedstawienie argumentów, ale niektóre są już tak oderwane od rzeczywistości że niewiele musiałem robić).
Ogarnijcie się trochę, bo samo określenie kogoś " ON JEST SŁABY" bez podania powodu co robi źle, dlaczego tak uważasz, przekreśla jakąkolwiek dalszą dyskusję. Powód prosty - brak argumentacji.
Dla krytyków naszego DSa.
Czyli dla was wszyscy grający w pierwszym składzie + zawodnicy do rotacji są słabi , poza Buffona, Kielona, Kuczera i Claudio ? O zapomniałbym Claudio jest niewidoczny, a Kuczer nic nie potrafi, trzeba Balea lub Kolarova. Wszyscy się dla niektórych malkontentów wzmacniają, tylko my jesteśmy coraz słabsi. To że my jesteśmy wyżej niż Napoli jest niewytłumaczalne, bo przecież my kupujemy masę łamag, gdy oni szlifują swój skład o nowych mistrzów ( 2 lata temu - Cavani , 1 temu - Inler ). Jak to się dzieje!? Przecież Beppe i Conte są do niczego !! Mamy rację tylko fart zarządu nie pomaga nam tego udowodnić ! Poczekajcie na kolejną serię remisów , w ten czas zaatakujemy ponownie ;-) (Wybaczcie mi ironię, i nieco satyryczne przedstawienie argumentów, ale niektóre są już tak oderwane od rzeczywistości że niewiele musiałem robić).
Ogarnijcie się trochę, bo samo określenie kogoś " ON JEST SŁABY" bez podania powodu co robi źle, dlaczego tak uważasz, przekreśla jakąkolwiek dalszą dyskusję. Powód prosty - brak argumentacji.
- zahor
- Juventino
... ale nie wyszłoOuh_yeah pisze: Właśnie staraliśmy się wyrwać młodziaka z Manchesteru United.
Pytanie tylko - okaże się drugim Fabregasem czy drugim Bojanem (albo nawet nie).Ouh_yeah pisze: Mamy chłopaka ze szkółki Barcelony w Primce.
Rozbiło się o kwotę, do zaoferowania której nie był potrzebny całej majątek Romka. Chodziło bardziej o jakąś ideologię Marotty, która nie pozwoliłaby mu na sprowadzenie Joveticia na miejscu Corvino.Ouh_yeah pisze: Zabiegaliśmy o Piazona ale finansowo przebiła nas Chelsea [co nie jest dziwne].
Podobnie jak Teveza, Dżeko, Robbena i wielu innych. Poczekajmy co z tego wyjdzie.Ouh_yeah pisze: Mamy na celowniku Lealiego i Verrattiego...
Ouh_yeah pisze: Mamy brata brata z Brazylii .
O których nie wiemy póki co czy doczłapią kiedykolwiek do poziomu Iaquinty.
Ouh_yeah pisze: Mamy Sorensena, mamy Immobile.
Soerensen - rezerwowy w Bolonii póki co. Dyskusja na temat Immobile toczy się w temacie "Juventini na wypożyczeniach". Tymczasem mi chodzi o młodych graczy nieco innego formatu.
Ouh_yeah pisze: Trochę tych talentów się ostatnio przewinęło.
A no i Ramirez to ponoć jeden z największych młodych talentów i Juventus jest żywo zainteresowany.
No i Ramirez to jest dobra okazja żebym zmienił zdanie na temat Marotty. Bo póki co jest ono takie, że kiedy pojawia się gdzieś jakaś perełka, bardzo młody zawodnik który już potrafi dużo, już jest o nim głośno, interesują się nim inne kluby i trzeba dać za niego kilka(naście) milionów, to z reguły Juventus do walki o takiego gracza się poważnie nie włącza. Sprowadzić łepka za grosze do primavery - OK, ale ja mówię o takich młodych talentach, których już kilka razy w poważnym meczu widzieliśmy. Jak Shaqiri, jak Ramirez, jak El-Shaarawy, jak Xhaka, ten pułap - gracze którzy przychodzą i z miejsca wskakują do składu, jeżeli nie pierwszego to szerokiego.
Kucharius1 pisze: Czyli dla was wszyscy grający w pierwszym składzie + zawodnicy do rotacji są słabi , poza Buffona, Kielona, Kuczera i Claudio ?
Zależy co rozumieć przez "słabi" - jeżeli porównywać ich do swoich vis-a-vis w Barcelonie to tak, wszyscy poza Buffonem i Pirlo są słabi. Jeżeli na tle innych drużyn w Serie A, to nasi gracze w większości są nieźli, przeciętni albo dość dobrzy, natomiast brakuje (poza tamtą dwójką) graczy wybitnych (mam nadzieję że niedługo takim zawodnikiem stanie się Vidal, ale obecnie nie można go takim słowem jeszcze określić). I to jest chyba główny mankament tego zespołu, jak i polityki transferowej Marotty.
Ostatnio zmieniony 20 marca 2012, 11:04 przez zahor, łącznie zmieniany 3 razy.
- jakku1
- Juventino
http://www.goal.com/en-india/news/4063/ ... sea-misfit
Misha prosil o zrodlo do informacji o Torresie
Misha prosil o zrodlo do informacji o Torresie

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Wszędzie podają, że Chelsea dała 10 mln funtów za transfer. Pewnie kontrakcik też niemały. A ten dzieciak jeszcze nie powąchał poważnej piłki. Rozsądny ruch transferowy czy kaprys bogatego?zahor pisze:Rozbiło się o kwotę, do zaoferowania której nie był potrzebny całej majątek Romka. Chodziło bardziej o jakąś ideologię Marotty, która nie pozwoliłaby mu na sprowadzenie Joveticia na miejscu Corvino.
A może on nigdy nie przeskoczy poziomu Iaquinty?
Jeśli Conte będzie go chciał i nie wpierniczy się jakieś PSG z ofertą za 25 mln to myślę, że Marotta nie powinien mieć większych problemów z kupieniem go.zahor pisze:No i Ramirez to jest dobra okazja żebym zmienił zdanie na temat Marotty.
Zresztą to wcale nie jest tak jak to postrzegasz, przynajmniej moim zdaniem. Byliśmy bardzo zainteresowani Sanchezem co potwierdził dyrektor Udine ale jak tylko pojawiła się opcja Barcelony to Alexis już nigdzie indziej nie chciał. Marotta przyznał w jednym wywiadzie, że myśleliśmy o Pastore ale nie bardzo pasował do taktyki więc został skreślony. Teraz już wypytujemy o Ramireza. Staramy się o te największe talenty ale z różnych przyczyn nic z tego nie wychodziło do tej pory. I nie, nie był to jakiś strach Marotty przed zapłaceniem kilku czy kilkunastu mln euro.
Ostatnio zmieniony 20 marca 2012, 11:34 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 2 razy.
- Kucharius1
- Juventino
Zależy kogo Ty w naszej drużynie uważasz za vis-a-vis graczy Barcelony.Wielu nie ma odpowiedników w tamtej formacji. Poza Tym że Messi jest lepszy od Mirko, nie upoważnia nikogo do nazwania Czarnogórca słabym (ogólnie idąc tym tokiem myślenia można wicemistrzów świata słabymi, bo są od kogoś gorsi). Mam nadzieje że rozumiesz co mam na myśli ?
Idąc tym tropem uważam jednak uważam jednak że : Gigi to lepszy specjalista od Valdesa, Xavi i Pirlo mają podobne potencjały, ale to inne pozycje. Claudio wcale nie jest gorszy od Sergio B. , a i nasz środek obrony w optymalnym zestawieniu nie prezentuje się gorzej od tego z Katoloni, co nie znaczy że są słabi. Pięciu zawodników nie gorszych niż ich vis a vis w Barcelonie - jak dla mnie nieźle, ale jest nad czym pracować.
I tak btw. Jovetic czy Dzeko też są słabsi od graczy typu Messi czy Iniesta, co nie zmienia faktu że połowa użytkowników tego forum posikała by się ze szczęścia jakby do nas dołączyli (w tym ja ) ;-)
Idąc tym tropem uważam jednak uważam jednak że : Gigi to lepszy specjalista od Valdesa, Xavi i Pirlo mają podobne potencjały, ale to inne pozycje. Claudio wcale nie jest gorszy od Sergio B. , a i nasz środek obrony w optymalnym zestawieniu nie prezentuje się gorzej od tego z Katoloni, co nie znaczy że są słabi. Pięciu zawodników nie gorszych niż ich vis a vis w Barcelonie - jak dla mnie nieźle, ale jest nad czym pracować.
I tak btw. Jovetic czy Dzeko też są słabsi od graczy typu Messi czy Iniesta, co nie zmienia faktu że połowa użytkowników tego forum posikała by się ze szczęścia jakby do nas dołączyli (w tym ja ) ;-)
- Łoles
- Juventino
Piazon to miał być następca Kaki a może się okazać jak wspomniał Oł_je że nie przeskoczy poziomu Jakłinty heh
Sprowadzanie młodych jest fajne, jak najbardziej tyle że dobrze by było aby sprowadzać takich którzy mieliby szasnę pograć trochę w pierwszym składzie.
Zresztą jeżeli chodzi o młodzież w chelsea to tam jest też Lukaku który nei gra za wiele i mam wrażenie po tym co się dzieje odkąd obaj z Piazonem dołączyli do chelsea że to takie trochę papierowe talenty - dobrzy w swoich poprzednich klubach ale palący się w wielkich klubach.
Sprowadzanie młodych jest fajne, jak najbardziej tyle że dobrze by było aby sprowadzać takich którzy mieliby szasnę pograć trochę w pierwszym składzie.
Zresztą jeżeli chodzi o młodzież w chelsea to tam jest też Lukaku który nei gra za wiele i mam wrażenie po tym co się dzieje odkąd obaj z Piazonem dołączyli do chelsea że to takie trochę papierowe talenty - dobrzy w swoich poprzednich klubach ale palący się w wielkich klubach.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Czyli Del Piero można ustawiać na szpicy, bo był królem strzelców?Jacky pisze:Ilosc strzelonych goli w stosunku do rozegranych spotkan jako Forward Centre.alina pisze:Nie wiem co w tym linku ma przemawiać za ustawianiem Joveticia na szpicy. Ja tam widzę klasyczne cechy cofniętego napastnika: Dribbling, Long shots, Passing...a nie widzę plusów w postaci Aerial Duels, Headed attempts, Holding on to the ball.Jacky pisze:Ale przeciez -> http://www.whoscored.com/Players/29072/
Moje wątpliwości co do niego masz opisane w poprzednim poście.
No nie. Bonucci jest niepewny (co wszyscy wiedzą), ale zdrowy Nesta mógłby mieć pierwszy skład.Jacky pisze:No a nie?De Rossi pisze:yhy.Jacky pisze:To tak: Nesta [...] bo jako trzeci obydwaj sa zbyt niepewni.
A po co? Żeby oglądać Marrone i Padoina z ławki?Jacky pisze:Pazienza przydalby sie nam, a nie Udine w pomocy.
- pumex
- Juventino
Tak się zastanawiam, czy tym dodatkowym, okazjonalnym snajperem nie mógłby być Rossi, który ponoć będzie lekko do wzięcia za 15 baniek

- ewerthon
- Juventino
Ja też bym wolał Rossiego zamiast Torresa. Giuseppe jeszcze może osiągnąć poziom hiszpana, w ostatnich latach przecież rozwinął się niesamowicie. A kontuzja wcale tego nie przekreśla. Del Piero też doznał kontuzji w wieku 24 lat, ale umiał jeszcze wrócić do wysokiego poziomu.
- bramek
- Juventino
Tak się zastanawiam skąd ta kwota 15 mln ? Czy Ona nie zrodziła się przypadkiem u nas na forum ? Po za tym to ciągle 15 mln. Lepszej okazji niż wypożyczenie Torresa , to chyba nie będzie na rynku. Problem może się zacząć kiedy El Nino zacznie strzelać. Wtedy już możemy zapomnieć o takim rozwiązaniu.
Myślę że w głowie naszego szalono-okiego jest już kilka planów, które nakreślili razem z Antkiem. Powoli wygląda no to że skończyła się era pochopnym transferów, lub robionych trochę pod presją osób trzecich (media,kibice). Zobaczymy, ja mam pozytywne myśli
Myślę że w głowie naszego szalono-okiego jest już kilka planów, które nakreślili razem z Antkiem. Powoli wygląda no to że skończyła się era pochopnym transferów, lub robionych trochę pod presją osób trzecich (media,kibice). Zobaczymy, ja mam pozytywne myśli
- zahor
- Juventino
Siedem milionów + kontrakt milion rocznie, o który to wszystko się rozbiło. Nie chodzi mi o to że akurat tego konkretnego juniora trzeba było sprowadzić, bo on będzie na bank nowym Kaką - chodzi mi że w dzisiejszych czasach opowiadanie że "płacenie miliona rocznie graczom w tym wieku jest niemoralne, nie będziemy tego robić" jest strzeleniem sobie w stopę.Ouh_yeah pisze: Wszędzie podają, że Chelsea dała 10 mln funtów za transfer. Pewnie kontrakcik też niemały. A ten dzieciak jeszcze nie powąchał poważnej piłki. Rozsądny ruch transferowy czy kaprys bogatego?
A może on nigdy nie przeskoczy poziomu Iaquinty?
Oby, zresztą z tymi kaprysami Antka to tak naprawdę nie wiadomo jak to wygląda. Najpierw się mówiło że Elię to on sam sobie wymyślił, potem się okazało że Holendra w składzie nie widział...Ouh_yeah pisze: Jeśli Conte będzie go chciał i nie wpierniczy się jakieś PSG z ofertą za 25 mln to myślę, że Marotta nie powinien mieć większych problemów z kupieniem go.
Tak jak najpierw rzucałeś przykładami trampkarzy, których nikt z nas na oczy nie widział, tak teraz przeskakujesz trochę w drugą skrajność. Sanchez, rocznik 88, w momencie jak kupiła go Barcelona był od trzech lat podstawowym zawodnikiem Udinese. Powiedziałbym że Juventus się trochę spóźnił, trzeba go było łapać sezon czy dwa wcześniej jak jeszcze nie było o nim tak głośno, jak był dopiero dobrze zapowiadającym się talentem a nie zawodnikiem mającym na koncie ponad sto spotkań w barwach Udinese.Ouh_yeah pisze: Zresztą to wcale nie jest tak jak to postrzegasz, przynajmniej moim zdaniem. Byliśmy bardzo zainteresowani Sanchezem co potwierdził dyrektor Udine ale jak tylko pojawiła się opcja Barcelony to Alexis już nigdzie indziej nie chciał.
@Kucharius1 - wypisz mi, proszę Cię bardzo, tych pięciu piłkarzy Juventusu, którzy nie są słabsi od swoich odpowiedników z Barcelony z imienia i nazwiska. Marchisio? Bez żartów.
Ależ ja właśnie o tym mówię. Nie sugeruję żeby sprowadzić Aguero, Pato czy Balotellego którzy mimo że są młodzi, to zupełnie poza naszym zasięgiem, nie piszę też o 16-latkach którzy najbliższe cztery lata spędzą w primaverze - ja mówię o takich właśnie graczach jak tamci, których wymieniłem - jeszcze nie gwiazdy światowego formatu, już nie trampkarze. Tacy, których spokojnie można wystawiać w pierwszym składzie, ale też nie w charakterze największej gwiazdy zespołu.Łoles pisze: Sprowadzanie młodych jest fajne, jak najbardziej tyle że dobrze by było aby sprowadzać takich którzy mieliby szasnę pograć trochę w pierwszym składzie.
A ja to kogo wolę uzależniam od tego, na jakich warunkach jeden czy drugi miałby do nas przybyć. Zresztą jeżeli w przypadku Hiszpana mowa o wypożyczeniu, to jeden drugiego nie wyklucza.ewerthon pisze:Ja też bym wolał Rossiego zamiast Torresa.
Aczkolwiek odnoszę wrażenie że gdyby nie ta kontuzja to dokonałby więcej. Do Złotej Piłki nominowany bywał przed kontuzją, królem strzelców LM również został jeszcze przed urazem. Mając 27, 28 lat, kiedy to powinien osiągnąć szczyt formy, jednak trochę cieniował, lepszą formę złapał jakby później.ewerthon pisze:Del Piero też doznał kontuzji w wieku 24 lat, ale umiał jeszcze wrócić do wysokiego poziomu.
Przeczytaj newsa na głównej - agent piłkarza powiedział że Villarreal oferty tej wysokości raczej nie odrzuci.bramek pisze:Tak się zastanawiam skąd ta kwota 15 mln ? Czy Ona nie zrodziła się przypadkiem u nas na forum ?
- pumex
- Juventino
Torres i Rossi to mniej więcej ta sama pozycja. Głupotą byłoby ściągnięcie jednego i drugiego (nawet, jeśli jeden byłby tylko wypożyczony) przy olaniu tematu kogoś kreatywnego. Natomiast ktoś pokroju Jo-Jo, Torres i Rossi to utopiazahor pisze:A ja to kogo wolę uzależniam od tego, na jakich warunkach jeden czy drugi miałby do nas przybyć. Zresztą jeżeli w przypadku Hiszpana mowa o wypożyczeniu, to jeden drugiego nie wyklucza.

- jakku1
- Juventino
Ale Nam tez jest potrzebny ktos na szpice, kto powalczy fizycznie z obroncami rywala, a Rossi to dalej knypek w porownaniu z Torresem.pumex pisze:Tak się zastanawiam, czy tym dodatkowym, okazjonalnym snajperem nie mógłby być Rossi, który ponoć będzie lekko do wzięcia za 15 baniekJest po ciężkiej kontuzji, ale jakoś jego bardziej bym widział w koszulce Juve niż Hiszpana.
Wole jednak duet Jovetic + Torres, niz Rossi + ktos z tej dwojki. Beppe to dobry pilkarz, z fajna lewa noga, ale jednak moim zdaniem jest on u Nas na forum przeceniany.
- zahor
- Juventino
Tutaj nie do końca się zgodzę. Torres to wysunięty napastnik - nadaje się albo na szpicę do 4-3-3, albo jako jeden z dwójki atakujących w ustawieniu z dwoma napastnikami. Natomiast Rossi jest dla mnie piłkarzem dość uniwersalnym - przeglądnąłem jego profil na football-lineups.com żeby się upewnić i faktycznie - gość grywał zarówno klasycznego środkowego napastnika, jak i cofniętego oraz bocznego. Innymi słowami - zarówno w 3-5-2 znalazłoby się dla niego miejsce obok Torresa, jak i w 4-3-3 na skrzydle. Natomiast faktem jest że obecność obu tych panów wyklucza Joveticia - pytanie tylko czy sam Włoch nie wyklucza już Czarnogórca, skoro była mowa że jedna gwiazda do ataku będzie kupiona normalnie, a druga kombinowana w promocji. Nie wiem czy Marotta przez promocję rozumie cenę 15 mln euro.pumex pisze:Torres i Rossi to mniej więcej ta sama pozycja. Głupotą byłoby ściągnięcie jednego i drugiego (nawet, jeśli jeden byłby tylko wypożyczony) przy olaniu tematu kogoś kreatywnego. Natomiast ktoś pokroju Jo-Jo, Torres i Rossi to utopia